Android market je dostupan u Hrvatskoj?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Out of the box, nije, međutim postoji paid apps enabler aplikacija kojom ti sve 'nedostupne' aplikacije postaju dostupne i možeš ih bez problema kupiti. A tko zna možda se kroz slijedeću nadogradnju ubaci i HR pod zemlje koje imaju poptuni pristup.
Inače nova market aplikacija se već par dana može skinuti (neoficijalno):
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=868767
Android market je dostupan u Hrvatskoj?
Samo s besplatnim aplikacijama.
Ali to se 'rijesi' s Enablerom (potreban root)
Nego, "Nova verzija servisa ce biti lansirana za nekoliko tjedana"
Kako, kad je vec vani?

Imam instalirano i mogu reći da je ok. Nije brz kao prethodni, ali iskoristiv je.
Meni se baš nije dopao, duže mu treba da se pokrene, pa onda kada recimo odaberem neku kategoriju onda još moram birati želim li top aplikacije ili samo nove, pa se i tu izgubi koja sekunda. I čudno mi je sada kada za install treba sve na vrhu pritiskat nema dole više onog velikog install botuna Ali dobro šta je tu je, ionako market više ne koristim za traženje aplikacija, a kada tražim onda koristim applanet
Zanimljivo da nitko zapravo nije komentirao vijest. Android Market je skratio vrijeme za zalbu sa 24 sata na 15 minuta! Zar nikome to ne smeta?
Sto bi bilo da npr. Hgspot ili ADM skrati vrijeme za koje smijes vratiti proizvod i trazit povrat novaca sa npr. tjedan dana na tri sata?
Već ga imam par dana i mogu reći da mi se sviđa više od starog. nekima sporiji, meni radi brze nego stari, čak mi je i pregledniji. Lijepo izgleda izbornik na vrhu s aplikacijama, igrama i mojim aplikacijama, a i onaj skrol s top aplikacijama mi se sviđa.
A i bolji mi je onaj gumb za instalaciju.
Kad se klikne na aplikaciju, odma izbaci opis, komentare,screenshot, slične aplikacije, info o developeru, ostale njegove aplikacije...
Zanimljivo da nitko zapravo nije komentirao vijest. Android Market je skratio vrijeme za zalbu sa 24 sata na 15 minuta! Zar nikome to ne smeta?
Sto bi bilo da npr. Hgspot ili ADM skrati vrijeme za koje smijes vratiti proizvod i trazit povrat novaca sa npr. tjedan dana na tri sata?
Da i u čemu je stvar? Pa ak kupiš već neku aplikaciju, onda pročitaš komentare, opis i sve te gluposti kaj idu uz nju i informiraš se o njoj. Ne znam zakaj bi netko kupovao aplikaciju i kasnije tražio povrat novca.
A šta ako iz nekog razloga ne radi kako treba na tvom mobitelu? Onda ćeš ju htjeti vratit.
A je li moguce kupiti aplikaciju, napraviti odmah Titanium backupom njen backup i onda traziti povrat novca, deinstalirati ju i povuci ju zatim iz backupa?
Ako je, onda imaju rupu u sustavu. :)
Remark: Nije da zelim, niti ikoga navodim na cinjenje ovoga jer se vjerojatno radi o nelegalnoj radnji (kradji), nego me samo informativno zanima.
Pa ima i pravo Google.
Jer onako kupis aplikaciju, odigras je u par sat (1 dan) i vratis... odigrao si je za besplatno. A ovako imas taman 15 minuta da vidis radi li ili ne radi.
@Stoja
Meni novi Market leti, brz je bar ko prosli, a mozda i brzi...

A je li moguce kupiti aplikaciju, napraviti odmah Titanium backupom njen backup i onda traziti povrat novca, deinstalirati ju i povuci ju zatim iz backupa?
Remark: Nije da zelim, niti ikoga navodim na cinjenje ovoga jer se vjerojatno radi o nelegalnoj radnji (kradji), nego me samo informativno zanima.
Za Titanium ti je potreban korijenovan mobitel...
A, opet, ako zelis 'krasti' aplikacije, lakse je preko getandroidstuff.com, 4shared ili aplikacije applanet... :)

A šta ako iz nekog razloga ne radi kako treba na tvom mobitelu? Onda ćeš ju htjeti vratit.
Pa za svaku aplikaciju piše na kojem uređaju radi. Za svaku piše dal treba root ili radi bez rootanja.
I u čemu je problem? A i većina aplikacija radi na svim uređajima.
A uostalom, ima besplatnih alternativa pa kome se ne plaća skine besplatnu.
Da i u čemu je stvar? Pa ak kupiš već neku aplikaciju, onda pročitaš komentare, opis i sve te gluposti kaj idu uz nju i informiraš se o njoj. Ne znam zakaj bi netko kupovao aplikaciju i kasnije tražio povrat novca.
Uzmimo u obzir da je 98% ljucke populacije sastavljeno od kretena i da je većina komentara na Marketu == null.
Evo ti za primjer Gudeljev Croatian keyboard. Miljon pozitivnih komentara, 4.7 zvjezdica, a moraš se yebat s velikim slovima. I onda umjesto da popravi ta govna, šampion uvede vibru na pritisak koja se nemre isključit.
Srećom pa je besplatno, 5 minuta mu yebeš mamu i deinstaliraš.
A, opet, ako zelis 'krasti' aplikacije, lakse je preko getandroidstuff.com, 4shared ili aplikacije applanet... :)
Korijenovan mobitel NE ZNACI NISTA!
zato molim te suzdrzavaj se od blesavoca tipa prevodjenja tudjica... kaze se Rootani Mobitel i tocka.
hvala na razmijevanju
Uzmimo u obzir da je 98% ljucke populacije sastavljeno od kretena i da je većina komentara na Marketu == null.
to su ti isti krekeri koji kupe mob s ugovorom na 24 mjeseci pa se cude sto nemogu promijeniti mrezu/prekinuti ugovor i placu ? :)
sto te bk za njih, sami su si krivi :)
Korijenovan mobitel NE ZNACI NISTA!
zato molim te suzdrzavaj se od blesavoca tipa prevodjenja tudjica... kaze se Rootani Mobitel i tocka.
hvala na razmijevanju
To je sala...

Evo ti za primjer Gudeljev Croatian keyboard. Miljon pozitivnih komentara, 4.7 zvjezdica, a moraš se yebat s velikim slovima. I onda umjesto da popravi ta govna, šampion uvede vibru na pritisak koja se nemre isključit.
Srećom pa je besplatno, 5 minuta mu yebeš mamu i deinstaliraš.
PA slažem se da ima svakakvih ljudi, ali ak već spominješ hrvatski keyboard, pa lijepo ti piše u komentarima da ne radi kako treba.
A mislim da kod aplikacija koje se plaćaju nebi smjelo biti takvih bugova, i da se to sredi updateovima. A i plaćene aplikacije imaju komentara malo više i malo bolji opis.
Meni nista... Da nemas ti mozda Market Enabler?

Meni nista... Da nemas ti mozda Market Enabler?
Ni meni se ne pojavljuju paid aplikacije u novom Marketu osim u slucaju Market Enablera, no ni tada nisu u kunama, nego u valuti ovisno o MCC-MNC kodu koji je upisan u ME-u.