uf mrsina ! 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
uf mrsina ! 
Jest. Ono što je izuzetno zanimljivo je 8 (osam) threadova!!! po jednom core-u. Dakle ukupno 96 paralelnih procesa!!! E to se zove iskoristiti core.
Ibm je uvijek bio ispred svog vremena , zamisli da se ovo cudo nalazi u ps4ki !, cell jos dan dns nije iskoristen do granica...
Po tehnologiji su daleko ispred ali x86 monopol je Intelov osigurač
Kad će intelov 8 jezgreni za mase? To mene zanima. :)
Veće pitanje je kad će napokon developeri početi pisati software za više jezgrene/thread-ane sustave. Fućkaš 8 jezgri kad software to ne iskorištava.
Veće pitanje je kad će napokon developeri početi pisati software za više jezgrene/thread-ane sustave. Fućkaš 8 jezgri kad software to ne iskorištava.
Ovako su i pisali kad su quad core procevi izlazili. Od većih igara i važnijeg softwera možeš na prste jedne ruke nabrojat koliko ih ne iskorištava multi-core sustave.
Ovako su i pisali kad su quad core procevi izlazili. Od većih igara i važnijeg softwera možeš na prste jedne ruke nabrojat koliko ih ne iskorištava multi-core sustave.
Koliko ih ne iskorištava više od 2 jezgre? 4?
Prvo nek izađe proc sa 8 jezgri onda će i developeri počet pisat software za njih. Btw koliko znam sve malo bolje igre koče na 2 jezgre, bar one što mene zanimaju. ^^
I koštat će suha zlata.