- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma problem je što ja te prednosti androida ne koristim nikako, klasika poruke, standardne aplikacije i to je to. Želim brzinu i jednostavnost mobitela zato bi probao iPhone, koristim 3 generacije Samsunga, vrijeme je za promjenu.
Ako hoćeš nešto drugačije i zanimljivo, onda si trebaš BlackBerry KEYone kupiti, a ne dosadni iPhone.
Koji si ti TROLLLLL!!!!
Koji ćeš sada imati izgovor da nisi trol i pol ?!?!
Čovjek ti je LIJEPO OBJASNIO, ali ti i opet po ......, po čemu ono, po nečemu što više niti službeno ne postoji u svijetu mobilnih gadgeta!
Baš si me razočarao kao forumaš!
Reče čovjek da mu je Samsung dosadio, pa ja mislio ako možda hoće nešto malo zanimljivije i od Samsunga i iPhonea i ostatka hrpe današnjih "komad stakla" telefona.
Više zajebancija, jel, sorry, zaboravio sam da je tebi iPhone božanstvo i da treba pomno birati riječi kad se priča o iPhoneu u tvojoj blizini. Opusti se malo, to su sve samo glupi telefoni, nema ništa u vezi njih od životne važnosti osim ako treba hitnu zvati. A to može i iPhone, i Samsung, i BlackBerry, i Noa od 500 kn. Tako da je isti k*.
Ma problem je što ja te prednosti androida ne koristim nikako, klasika poruke, standardne aplikacije i to je to. Želim brzinu i jednostavnost mobitela zato bi probao iPhone, koristim 3 generacije Samsunga, vrijeme je za promjenu.
Ako hoćeš nešto drugačije i zanimljivo, onda si trebaš BlackBerry KEYone kupiti, a ne dosadni iPhone.
Koji si ti TROLLLLL!!!!
Koji ćeš sada imati izgovor da nisi trol i pol ?!?!
Čovjek ti je LIJEPO OBJASNIO, ali ti i opet po ......, po čemu ono, po nečemu što više niti službeno ne postoji u svijetu mobilnih gadgeta!
Baš si me razočarao kao forumaš!
Reče čovjek da mu je Samsung dosadio, pa ja mislio ako možda hoće nešto malo zanimljivije i od Samsunga i iPhonea i ostatka hrpe današnjih "komad stakla" telefona.
Više zajebancija, jel, sorry, zaboravio sam da je tebi iPhone božanstvo i da treba pomno birati riječi kad se priča o iPhoneu u tvojoj blizini. Opusti se malo, to su sve samo glupi telefoni, nema ništa u vezi njih od životne važnosti osim ako treba hitnu zvati. A to može i iPhone, i Samsung, i BlackBerry, i Noa od 500 kn. Tako da je isti k*.
Vidi, meni me sve "pod prolaznom ocjenom", sve dok ne prepoznam kompromitiran uzorak!
Dok bi se držao iPhone kao primarnog upita, pa da si elaborirao svoj stav, zašto ovaj ili onaj, a ne onaj drugi, ja nebih slovca napisao!
ALI OVO TEBI NIJE PRVI PUTA!!!!!
Koliko si puta već u ovoj temi srao da neko pređe na jebeni BB koji već god, pa nitko nije u temi o propalim kanadian i "kupina" brendu haloooooo, ovo je tema o iPhone gadgetima!
Smeta me svačije sranje po temi u kojoj je xxxxxxxx tema o yyyyyyyyyyy gadgetu, osim ako čovjek striktno ne kaže da ga zanimaju X, Y i Z modeli gadgeta brendova, pa da mu sugerirate prednosti i/ili nedostatke X modela gadgeta brenda.
Kada si ti mene uočio da ja u temi o Samsung ili LG gadgetima uopće sugeriram da aludiram uopće na Apple i iPhone, kada molim te samo ako možeš pronađi?!
Koliko to god bili barem tebi "glupi" telefoni, ili gadgeti uopće, čim se alociraš na temu, nemoj se samozavaravati i pokušavati negirati značaj bilo ikakvog gadgeta u "svojem životu uopće", obzirom da te to "ne pere isto kao i mene", vjerojatno nikada se nebi ovdje pojavio, zar ne?!?!
Vidi, meni me sve "pod prolaznom ocjenom", sve dok ne prepoznam kompromitiran uzorak!
Dok bi se držao iPhone kao primarnog upita, pa da si elaborirao svoj stav, zašto ovaj ili onaj, a ne onaj drugi, ja nebih slovca napisao!
ALI OVO TEBI NIJE PRVI PUTA!!!!!
Koliko si puta već u ovoj temi srao da neko pređe na jebeni BB koji već god, pa nitko nije u temi o propalim kanadian i "kupina" brendu haloooooo, ovo je tema o iPhone gadgetima!
Smeta me svačije sranje po temi u kojoj je xxxxxxxx tema o yyyyyyyyyyy gadgetu, osim ako čovjek striktno ne kaže da ga zanimaju X, Y i Z modeli gadgeta brendova, pa da mu sugerirate prednosti i/ili nedostatke X modela gadgeta brenda.
Kada si ti mene uočio da ja u temi o Samsung ili LG gadgetima uopće sugeriram da aludiram uopće na Apple i iPhone, kada molim te samo ako možeš pronađi?!
Koliko to god bili barem tebi "glupi" telefoni, ili gadgeti uopće, čim se alociraš na temu, nemoj se samozavaravati i pokušavati negirati značaj bilo ikakvog gadgeta u "svojem životu uopće", obzirom da te to "ne pere isto kao i mene", vjerojatno nikada se nebi ovdje pojavio, zar ne?!?!
Ti si najjačiji lik na planeti...
Pitao je 6s ili 7, vi ste mu dali svoje mišljenje, ja svoje, on rekao da će uzeti kako mu padne grah sutra. I šta sad dalje nitko ne smije ništa reći ili se našaliti? Bož'mesačuvaj, fakat trebaš psihologa posjetiti.
Uzeo sam iPhone 7 na kraju, ono čega sam se pribojavao se ostvarilo, display je katastrofa u odnosu na Samsung sve ostalo za sad vrhunski. Trebat će mi mjesec dana da se priviknem, hitno moram prodat S6 da ga više ne gledam jer mi iPhoneov display izgleda smiješno pored njega.
Vrlo brzo ces se uvjeriti da i7 radi fluidno i da je 3D fora kao jos neke sitnice, naravno ako ti ne smeta mala baterija, konstantno spajanje na itunes za svaki k... da snima 4K sa mono zvoukom...i tak...ostalo ces sam skuziti s vremenom :)
Vrlo brzo ces se uvjeriti da i7 radi fluidno i da je 3D fora kao jos neke sitnice, naravno ako ti ne smeta mala baterija, konstantno spajanje na itunes za svaki k... da snima 4K sa mono zvoukom...i tak...ostalo ces sam skuziti s vremenom :)
Mobitel leti..display je jedina loša točka, da se razumijemo nije on loš ali u odnosu na Samsungov djeluje u najmanju ruku smiješno..iTunes mi ne predstavlja problem jer niti Samsunga gotovo nikad nisam spajao na PC osim kad sam radio update jer mi je ta opcija uvijek bolja nego OTA update. A naviknut ću se nekako, kao niti port za slušalice koje također ne koristim.
Danas im je dosao novi uredaj, odmah su mi objasnili da je samo uredaj novi, ostatak sadrzaja kutije vracaju stari. Dobio sam novi IMEI, uredaj s naljepnicom, ali sam malo sumnjiv i dalje. Posebno cudno mi je jer je uredaj dosao napunjen na 90% sto mi inace nikad nije bio slucaj. Postoji li neki nacin na koji mogu provjeriti i biti sto posto siguran da mi nisu uvalili neki rabljeni ili popravljeni uredaj?
Danas im je dosao novi uredaj, odmah su mi objasnili da je samo uredaj novi, ostatak sadrzaja kutije vracaju stari. Dobio sam novi IMEI, uredaj s naljepnicom, ali sam malo sumnjiv i dalje. Posebno cudno mi je jer je uredaj dosao napunjen na 90% sto mi inace nikad nije bio slucaj. Postoji li neki nacin na koji mogu provjeriti i biti sto posto siguran da mi nisu uvalili neki rabljeni ili popravljeni uredaj?
Prije će ti bit refurbished nego novi. Obično tako kod Applea funkcioniraju, ne popravljaju ali daju drugi koji nije totalno nov. Provjeri malo da li se vide tragovi korištenja.
To ti je novi ''stari'' mob. Dobijes obnovljeni koji je u stanju novoga. Nije sastavljen u Kini kao novi vec od dijelova neispravnih kao sto je tvoj bio.
Pretpostavljam da su sve bitke zavrsene s obzirom da sam uredaj preuzeo
Uzeo sam iPhone 7 na kraju, ono čega sam se pribojavao se ostvarilo, display je katastrofa u odnosu na Samsung sve ostalo za sad vrhunski. Trebat će mi mjesec dana da se priviknem, hitno moram prodat S6 da ga više ne gledam jer mi iPhoneov display izgleda smiješno pored njega.
Sta nisi isao na Plus verziju, da donekle to "razocarenje" ublazi.
Pretpostavljam da su sve bitke zavrsene s obzirom da sam uredaj preuzeo
Pitaj malo ove u servisu, s obzirom da nije prošlo niti 8 dana što se smatra DOA-om možda stvarno jest novi iako čisto sumnjam. Znam da kod reklamacija daju takve uređaje ali u roku 8 dana možda nije takva politika.
Sta nisi isao na Plus verziju, da donekle to "razocarenje" ublazi.
Danas sam ga imao u ruci, slika je definitivno bolja ali je prevelik za moj ukus. Naviknut ću se na ovaj..teško je kad pređeš sa 550ppi na 320ppi. Samo se trebam odmaknut od Samsunga koji još uvijek koristim za neke stvari, kad se maknem od njega zaboravit ću na to. Isti problem sam imao kad gledam slike koje sam slikao kamerom i kad gledam na mobitelu slike izgledaju premoćno i prebacim na 24" inčni full hd monitor i primjetim svaki piksel. Valjda me Samsung toliko razmazio da prosjek smeta.
S obzirom da je krepal 3 dana nakon kupnje, to je materijalni nedostatak i trebali su mu vratiti pare, dati da uzme neki drugi model ili dati isti takav, ali novi, zapakirani, ko da ga nekom novom kupcu prodaju...
Ja bi definitivno iso na materijalni nedostatak i trazil zapakirani mobitel ili da vrate pare...
Ja sam prešao s Note4 na ip7, fali mi ta crna na Samsungu, no sve ostalo ide u korist ip7.
Strašan telefon.
jedina mana je ta što Samsung nakon godine dana "zablesira" to je jedina njihova mana, dakle softver
jedina mana je ta što Samsung nakon godine dana "zablesira" to je jedina njihova mana, dakle softver
Sa brzinom definitivno nemam problema, pogotovo na Nougatu, mobitel leti. Usudio bi se reći da između S6, S7, i S8 u real world radu niti nema razlike jer S6 sve otvara instantno, nešto slično razlici između 6s i iphonea 7. S6 je najveća prekretnica Samsunga u povijesti kada je kvaliteta uređaja u pitanju i sama kamera (moje mišljenje). Razlog kupovine iPhonea 7 je želja za promjenom, i taj što ću Samsung dat članu obitelji. Iskreno i dan danas je teško pronać kameru bolju od one na S6, display sam već rekao a i sam rad uređaja. Najveći problem Samsunga je taj što sam uvjeren da više neću imat podršku s njihove strane kada su updatei Androida u pitanju. Čudo je što sam uopće dobio i 7.0. To im je mana kao i to što su jako spori kada je samo izbacivanje nove verzije u pitanju. To je glavni razlog zašto Apple.
Sto se tiče obnovljenih telefona, nemaš straha ako je Appleov servis radio popravak. Takvi telefoni su bolje testirani od novih, a oznaka modela (postavke) počinje sa N.
Ovdje je link za provjeru statusa jamstva, to ti je najbitnije:
https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Vratio danas mobitel odakle sam ga i pokupio, dakle agramservis. Nisam prvi put mobitel nosio u servis vec u t-com i zahtijevao novi odmah jer znam da imam to pravo, medutim "zbog standardne procedure" morali su ga poslati u servis, a iz tog servisa su ga slali u apple centar u Nizozemsku iz kojega su njima vratili taj zamjenski uredaj za koji su mi prvo u agram servisu tvrdili da je novi, a kad sam danas dosao kod njih ljut jer na tom "novom" uredaju zvucnik za razgovor ne funkcionira tj. 3 puta barem je tisi nego sto bi trebao biti. Dok razgovaram u tisini morao sam drzati na max volume da cujem. Plus baterija ni blizu kapacitetu kao sto je bila na novom koji sam sam koristio ta 3 dana prije nego je riknuo.
Onda su promijenili pricu i rekli, pa da, nije to novi uredaj, to je zamjenski uredaj iz apple centra. Uzeli su uredaj i stavili u radni nalog da se trazi novi zbog svega navedenog.
Inace, sreca u nesreci je sto ovaj uredaj nisam platio jos i ni necu jer sam ga uzeo u lokalnom shopu zapakiranog, novog. Skinuo sam taj problem s vrata, problemi ce nazalost ostati trgovini koja ce se morati boriti s t-comom. Od iphone-a sam odustao.
Prošlo je mjesec dana od mog prelaska na iPhone pa da s vama podijelim svoja iskustva...
Nakon godina korištenja Androida i Windowsa, sada je na red došao i iOS u vidu iPhonea 7 32GB... Prvi dojmovi zadovoljavaju!
Najviše problema imam s prilagodbom na dijagonalu ekrana. Prije iPhonea 7 koristio sam 5,5" Meizu m3 Note s Flyme OS-om i pomalo sam se razmazio raskošnim FHD ekranom. iPhone je kompaktniji i jednostavniji za korištenje jednom rukom, ali zahvaljujući odličnom Meizuovom home/back/fingerprint rješenju, njegova veličina nije predstavljala problem ni mojim kratkim prstima.
Početi ću s nedostacima na iPhoneu koji mi najviše smetaju... Prije svega, to je tipkovnica koja je, u odnosu na onu na Androidu, skoro pa potpuno neprilagodljiva. Zaista mi nedostaje red brojeva iznad slova i upisivanje posebnih znakova dužim pritiskom na neko od slova. Kao na Andoridu, i na iOS-u koristim SwiftKey tipkovnicu, ali mi zaista smeta ograničena mogućnost njenog prilagođavanja.
Kao drugi nedostatak bih izdvojio smještaj opcije Back... Kako rekoh, imam male prste i dosta često, kad mi je potrebna Back funkcija, palcem ne mogu dosegnuti gornji lijevi kut ekrana pa telefon moram pridržati drugom rukom. Istina, postoji opcija za "spuštanje ekrana" double tapom na Home tipku, ali to nije to.
Kao treći i posljednji nedostatak izdvajam bateriju koja, u odnosu na onu koju sam imao u Meizuu, djeluje smiješno. Ako preživim od ustajanja (ustajem u 3 ujutro) do spavanja (oko 10 navečer) bez korištenja punjača, onda sam prezadovoljan.
Najveće prednosti iPhonea su definitivno pouzdanost i brzina u svakodnevnom korištenju. Nema više zakašnjelih nofitikacija, sve radi besprijekorno i siguran sam da niti jednu notifikaciju/poziv/nešto treće, neću propustiti.
Kamera na iPhoneu 7 kvalitetom fotografija i videa me oduševljava, ali mi smeta njeno traljavo sučelje u kojem su mogućnosti podešavanja apsolutna nepoznanica. Navodno, u iOS-u 11 ti će neodstaci biti ispravljeni pa se unaprjed veselim sljedećoj nadogradnji.
Kad već govorimo o nadogradnjama, s iPhoneom sam siguran da ću sljedećih godinu ili dvije dana dobivati sigurnosne i druge nadogradnje na vrijeme. Kod Meizua je problem što je najaktualniji stabilni Flyme OS (5.1.12.0G) još uvijek temeljen na sad već prastarom Androidu 5.1.1 i što, zbog konflikta hardvera i drivera, 3G je gotovo nemoguće koristiti. Takvih smiješnih propusta kod iPhonea nema, barem za sad.
Valja spomenuti kako sam oduševljen preciznošću touchID-a koji je daleko najbrži i najprecizniji fingerprint scanner koji sam koristio do sada.
Summa Summarum... iPhone je odličan telefon, ali da vrijedi cca 760€, dalo bi se raspravljati. Međutim, košta koliko košta i na nama je da izvolimo hoćemo li ga kupiti ili ne. Dobra je stvar i to što, poput VW-a u automobilima, valjao ili ne valjao, ali dobro drži cijenu i što će vrijediti solidne novce i nakon godinu dvije dana.
Nije MEizu jedini android. Kašnjenje notifikacija je na uporedivim telefonima isto tako nepozanica i dobijaš redovno nadogradnje i security patcheve svaki mejsec...
Nije MEizu jedini android. Kašnjenje notifikacija je na uporedivim telefonima isto tako nepozanica i dobijaš redovno nadogradnje i security patcheve svaki mejsec...
U kakvoj su korelaciji mobilni gadgeti koje je kolega spomenuo i obuhvatio u svojem postu sa tvojim trol uvodom?!
Stvarno ne razumijem ovu "trol politiku" nekolicine vas pojedinaca, gdje se ne držite nekog konteksta, pogotovu kada komentiraš kolegin post!
Da je on spomenuo da MEIZU nije jedini android explicite, nebih ti malo a zucnuo, ali ovako, morao sam odreagirati!

U kakvoj su korelaciji mobilni gadgeti koje je kolega spomenuo i obuhvatio u svojem postu sa tvojim trol uvodom?!
Stvarno ne razumijem ovu "trol politiku" nekolicine vas pojedinaca, gdje se ne držite nekog konteksta, pogotovu kada komentiraš kolegin post!
Da je on spomenuo da MEIZU nije jedini android explicite, nebih ti malo a zucnuo, ali ovako, morao sam odreagirati!
Pa stvar je u tome što je kolega cro_blue to naveo kao prednost iPhonea, dok bi objektivno bilo bolje reći da je to veliki minus Meizua i nekih drugih kineskih proizvođača jer je s debelom većinom drugih telefona (Androida, kako hoćeš) to jednako nepoznanica kao i na iPhoneu. No dobro, čovjek uspoređuje s onim što je prije imao, nebitno, realno. Ne moraš odmah tako skakati i vrijeđati ljude, malo Normabelčića ne bi škodilo...
Btw, ima tko da može objasniti what's the deal s third party tipkovnicama na iOS-u? To je baš tako polovično napravljeno da se čini kao da su to uveli tek tako da mogu reći da ima i iOS podršku za druge tipkovnice. Baš ovo što kaže i cro_blue, znači tipkovnica na Androidu i na iOS-u od istog developera, to je nebo i zemlja razlika što se tiče mogućnosti. A probao sam ih preko nekoliko. Plus što iOS nekad sam prebaci na onu svoju za neke stvari kad mu se sprdne i tak', baš je onako sfušano sve to skupa. Ne bih ništa rekao da su to tek uveli, ali da u ovih 3-4 godine koliko to postoji nisu uspjeli malo unaprijediti...
cro_blue- za back samo swipe od ruba ekrana desno i to je to.
Prošlo je mjesec dana od mog prelaska na iPhone pa da s vama podijelim svoja iskustva...
Nakon godina korištenja Androida i Windowsa, sada je na red došao i iOS u vidu iPhonea 7 32GB... Prvi dojmovi zadovoljavaju!
Najviše problema imam s prilagodbom na dijagonalu ekrana. Prije iPhonea 7 koristio sam 5,5" Meizu m3 Note s Flyme OS-om i pomalo sam se razmazio raskošnim FHD ekranom. iPhone je kompaktniji i jednostavniji za korištenje jednom rukom, ali zahvaljujući odličnom Meizuovom home/back/fingerprint rješenju, njegova veličina nije predstavljala problem ni mojim kratkim prstima.
Početi ću s nedostacima na iPhoneu koji mi najviše smetaju... Prije svega, to je tipkovnica koja je, u odnosu na onu na Androidu, skoro pa potpuno neprilagodljiva. Zaista mi nedostaje red brojeva iznad slova i upisivanje posebnih znakova dužim pritiskom na neko od slova. Kao na Andoridu, i na iOS-u koristim SwiftKey tipkovnicu, ali mi zaista smeta ograničena mogućnost njenog prilagođavanja.
Kao drugi nedostatak bih izdvojio smještaj opcije Back... Kako rekoh, imam male prste i dosta često, kad mi je potrebna Back funkcija, palcem ne mogu dosegnuti gornji lijevi kut ekrana pa telefon moram pridržati drugom rukom. Istina, postoji opcija za "spuštanje ekrana" double tapom na Home tipku, ali to nije to.
Kao treći i posljednji nedostatak izdvajam bateriju koja, u odnosu na onu koju sam imao u Meizuu, djeluje smiješno. Ako preživim od ustajanja (ustajem u 3 ujutro) do spavanja (oko 10 navečer) bez korištenja punjača, onda sam prezadovoljan.
Najveće prednosti iPhonea su definitivno pouzdanost i brzina u svakodnevnom korištenju. Nema više zakašnjelih nofitikacija, sve radi besprijekorno i siguran sam da niti jednu notifikaciju/poziv/nešto treće, neću propustiti.
Kamera na iPhoneu 7 kvalitetom fotografija i videa me oduševljava, ali mi smeta njeno traljavo sučelje u kojem su mogućnosti podešavanja apsolutna nepoznanica. Navodno, u iOS-u 11 ti će neodstaci biti ispravljeni pa se unaprjed veselim sljedećoj nadogradnji.
Kad već govorimo o nadogradnjama, s iPhoneom sam siguran da ću sljedećih godinu ili dvije dana dobivati sigurnosne i druge nadogradnje na vrijeme. Kod Meizua je problem što je najaktualniji stabilni Flyme OS (5.1.12.0G) još uvijek temeljen na sad već prastarom Androidu 5.1.1 i što, zbog konflikta hardvera i drivera, 3G je gotovo nemoguće koristiti. Takvih smiješnih propusta kod iPhonea nema, barem za sad.
Valja spomenuti kako sam oduševljen preciznošću touchID-a koji je daleko najbrži i najprecizniji fingerprint scanner koji sam koristio do sada.
Summa Summarum... iPhone je odličan telefon, ali da vrijedi cca 760€, dalo bi se raspravljati. Međutim, košta koliko košta i na nama je da izvolimo hoćemo li ga kupiti ili ne. Dobra je stvar i to što, poput VW-a u automobilima, valjao ili ne valjao, ali dobro drži cijenu i što će vrijediti solidne novce i nakon godinu dvije dana.
Dobivat ces ih minimalno 4 godine.
Evo nakon par dana korištenja iPhonea, rad iOS-a ne treba komentirat, doslovno sve leti, aplikacije ispolirane maksimalno, vidi se ta povezanost OS-a i hardwarea, notifikacije rade vrhunski, čak sam se već i na display lagano naviknuo, još uvijek primjetim razliku u gustoći piksela ali nije više tako strašno kao na početku. Baterija zadovoljavajuća za moju upotrebu, kada je mobitel u standbyu nema konkurencije, baterija gotovo da se i ne troši, vibracije na ovom mobitelu su top, ne znam da li postoji mobitel s boljim vibracijskim motorom, nevjerovatno kako dobar vibration feedback ima ovaj uređaj, Touch ID super brz ali takav mi je bio i na Samsungu pa mi to nije neka promjena. Kameru sam nešto malo probao i po ovom što sam vidio tu je negdje sa S6, dakle ništa nisam izgubio ništa dobio, jedino što sam izgubio je fomrat e sad ne znam da li ja nešto krivo radim ali mi slike nisu 16:9 formata kao na S6 (jedini način za sad što sam vidio je slikanje kroz snimanje videa), malo glupo ali nadam se da će to promijenit uskoro. Dizajn mobitela mi djeluje moćno, barem ova moja crna boja, Istina je da je dizajn stariji ali i dalje djeluje moćno, paše mi što je uređaj malo uži nego moj S6 pa je lakše radit, S6 je dosta širok, to su popravili sa S7 ali mi se nikako nije isplatio prelazak na njega. Sve u svemu mobitel za sad opravdava 3800 kn koje sam uložio u njega, planiram ga koristit malo duže tako da sam siguran i u nadogradnje što je bilo uz hardware jako bitno, zbog toga je otpao S8. Androidi nisu dorasli iOS-u što se tiče podrške (s jedne strane razumljivo jer google nije kriv za to nego politika proizvođača, za support je smrt dat bilo što operaterima da utječu na nadogradnje, tko njima da nešto to nikad nije dobro završilo). Kad novu verziju moraš čekat 8 mjeseci nakon što ista izađe onda se tu nema šta komentirat. Sam iOS mi nije potpuno stran pojam jer sam davno koristio iPhone 5s ali to je bilo jako davno i jako kratko tako da nisam praktički uspio niti upoznat iOS ali vidim da i danas 5s dobiva nadogradnje i to ne samo da ih dobiva nego mobitel radi jako brzo s obzirom koliko je star, i ono što sam primjetio jučer kad sam ga malo uzeo u ruku da je kamera još uvijek vrhunska kada su slike u pitanju. Netko će mislit da sam nakon Androida lud, ali meni se zapravo sviđa zatvorenos iOS-a jer su operaterima i developerima dali jasno do znanja tko je glavni u cijeloj priči, kod Androida je prevelika otvorenost zato i ima masu smeća u trgovini. Apple neke stvari treba malo poboljšat kao što je iTunes koji korisnicima stvara problem, meni osobno ne jer ne prebacujem ništa na PC ali većini da. A da ne govorim koliko proizvođači Android mobitela uguraju svog smeća koje je nemoguće maknut. Appleove aplikacije kvalitetnije rade ne samo zato jer je sam iOS povezan samo sa iPhoneom nego radi zato jer im Apple postavi standarde ispod kojih ne smiju a toga nema na Androidu. I na kraju moram pohvalit i novu tipku s kojom nisam imao problema, odmah sam se naviknuo jer zbog odličnog vibration feedbacka daje osjećaj kao da je prava tipka a imam osjećaj da će bit dugotrajnija nego klasična.
Koliko teksta ;)
Ima sve to na androidu. Kupis pixel ili nexus uredjaj i imas sve to sto si nabrojao plus bolji ekran ;)
Ili namjerno to zanemarujes ili ne znas.... Evo upravno na nexus 6p instaliram andorid O betu....
Sto se tice fotografija fotografije se i ne rade u 16:9 formatu. TO je format za video a za fotke je 3:2 ili 4:3....
U svakom slucaju uzivaj u uredjaju. Ako si ti zadovoljan to je jedino bitno....
Evo nakon par dana korištenja iPhonea, rad iOS-a ne treba komentirat, doslovno sve leti, aplikacije ispolirane maksimalno, vidi se ta povezanost OS-a i hardwarea, notifikacije rade vrhunski, čak sam se već i na display lagano naviknuo, još uvijek primjetim razliku u gustoći piksela ali nije više tako strašno kao na početku. Baterija zadovoljavajuća za moju upotrebu, kada je mobitel u standbyu nema konkurencije, baterija gotovo da se i ne troši, vibracije na ovom mobitelu su top, ne znam da li postoji mobitel s boljim vibracijskim motorom, nevjerovatno kako dobar vibration feedback ima ovaj uređaj, Touch ID super brz ali takav mi je bio i na Samsungu pa mi to nije neka promjena. Kameru sam nešto malo probao i po ovom što sam vidio tu je negdje sa S6, dakle ništa nisam izgubio ništa dobio, jedino što sam izgubio je fomrat e sad ne znam da li ja nešto krivo radim ali mi slike nisu 16:9 formata kao na S6 (jedini način za sad što sam vidio je slikanje kroz snimanje videa), malo glupo ali nadam se da će to promijenit uskoro. Dizajn mobitela mi djeluje moćno, barem ova moja crna boja, Istina je da je dizajn stariji ali i dalje djeluje moćno, paše mi što je uređaj malo uži nego moj S6 pa je lakše radit, S6 je dosta širok, to su popravili sa S7 ali mi se nikako nije isplatio prelazak na njega. Sve u svemu mobitel za sad opravdava 3800 kn koje sam uložio u njega, planiram ga koristit malo duže tako da sam siguran i u nadogradnje što je bilo uz hardware jako bitno, zbog toga je otpao S8. Androidi nisu dorasli iOS-u što se tiče podrške (s jedne strane razumljivo jer google nije kriv za to nego politika proizvođača, za support je smrt dat bilo što operaterima da utječu na nadogradnje, tko njima da nešto to nikad nije dobro završilo). Kad novu verziju moraš čekat 8 mjeseci nakon što ista izađe onda se tu nema šta komentirat. Sam iOS mi nije potpuno stran pojam jer sam davno koristio iPhone 5s ali to je bilo jako davno i jako kratko tako da nisam praktički uspio niti upoznat iOS ali vidim da i danas 5s dobiva nadogradnje i to ne samo da ih dobiva nego mobitel radi jako brzo s obzirom koliko je star, i ono što sam primjetio jučer kad sam ga malo uzeo u ruku da je kamera još uvijek vrhunska kada su slike u pitanju. Netko će mislit da sam nakon Androida lud, ali meni se zapravo sviđa zatvorenos iOS-a jer su operaterima i developerima dali jasno do znanja tko je glavni u cijeloj priči, kod Androida je prevelika otvorenost zato i ima masu smeća u trgovini. Apple neke stvari treba malo poboljšat kao što je iTunes koji korisnicima stvara problem, meni osobno ne jer ne prebacujem ništa na PC ali većini da. A da ne govorim koliko proizvođači Android mobitela uguraju svog smeća koje je nemoguće maknut. Appleove aplikacije kvalitetnije rade ne samo zato jer je sam iOS povezan samo sa iPhoneom nego radi zato jer im Apple postavi standarde ispod kojih ne smiju a toga nema na Androidu.
A daj malo koji put enter stisni dok pišeš, teško je čitati ovako...
Kameru sam nešto malo probao i po ovom što sam vidio tu je negdje sa S6, dakle ništa nisam izgubio ništa dobio, jedino što sam izgubio je fomrat e sad ne znam da li ja nešto krivo radim ali mi slike nisu 16:9 formata kao na S6 (jedini način za sad što sam vidio je slikanje kroz snimanje videa), malo glupo ali nadam se da će to promijenit uskoro.
Ne može se to promijeniti i ne radiš ništa krivo. Galaxy S6 je imao 16:9 senzor, iPhone ima 4:3. Jedini način za dobiti drugi aspect ratio od njih (4:3 od S6 ili 16:9 s iPhonea) je croppanjem slike.
Netko će mislit da sam nakon Androida lud, ali meni se zapravo sviđa zatvorenos iOS-a jer su operaterima i developerima dali jasno do znanja tko je glavni u cijeloj priči, kod Androida je prevelika otvorenost zato i ima masu smeća u trgovini. Apple neke stvari treba malo poboljšat kao što je iTunes koji korisnicima stvara problem, meni osobno ne jer ne prebacujem ništa na PC ali većini da. A da ne govorim koliko proizvođači Android mobitela uguraju svog smeća koje je nemoguće maknut. Appleove aplikacije kvalitetnije rade ne samo zato jer je sam iOS povezan samo sa iPhoneom nego radi zato jer im Apple postavi standarde ispod kojih ne smiju a toga nema na Androidu.
Android treba postrožiti neke stvari svakako. Tj. trebao je odavno. Ali Apple ide u drugi ekstrem koji opet ide na štetu krajnjeg korisnika, još veću IMO. Appleove tipkovnica, mail aplikacija, Safari, su realno smeće koje ne možeš maknuti. Čak se kao može od iOS 10, ali ne stvarno jer ne možeš imati drugi app kao default. Na Androidu skoro sve predinstalirane aplikacije (npr. Googleovo smeće od browsera, maila i tipkovnice ) možeš zaista disableati i koristiti nešto drugo bez da ikad više u životu mobitela čuješ za disableane appove.
safari je smece?