IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 547.679
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

imam jedno pitanje koje možda ne spada u potpunosti u ovu temu a ipak nekako spada

koliko čitam garancija na iphone obično iznosi godinu dana, zar nije zakonski određeno da u evropskoj uniji mora garancija iznosit dvije godine

iPhone is a smartphone for dumb people

0 1 hvala 0
17 godina
Re: IPhone 7, rasprava!
Ljudi samo pazite kad kupujete preko njuškala da se ne uvalite u probleme. Dio njih izradi lažnu osobnu, kupi brdo mobitela na tatifu dajsvemajketi, plati kunu i onda na njušku. E onda ti za par mjeseci mup udijeli poziv, a ti ostaneš bez uređaja i para.

0 0 hvala 1
13 godina
zdgrunf kaže...
Ljudi samo pazite kad kupujete preko njuškala da se ne uvalite u probleme. Dio njih izradi lažnu osobnu, kupi brdo mobitela na tatifu dajsvemajketi, plati kunu i onda na njušku. E onda ti za par mjeseci mup udijeli poziv, a ti ostaneš bez uređaja i para.

objasni?

9 godina
neaktivan
mile59 kaže...
zdgrunf kaže...

objasni?

Mobitel je predmet kaznenog djela, oduzima se i vraća vlasniku.

Ja rekoh
9 godina
neaktivan
karlanal kaže...

imam jedno pitanje koje možda ne spada u potpunosti u ovu temu a ipak nekako spada

koliko čitam garancija na iphone obično iznosi godinu dana, zar nije zakonski određeno da u evropskoj uniji mora garancija iznosit dvije godine

Obveznik pružanja jamstva je trgovac. Tako da ideš direktno u t-com, vip i slično.

Ja rekoh
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 23:17 (Feudalac).
13 godina
Feudalac kaže...
mile59 kaže...
zdgrunf kaže...

objasni?

a vlasnik je tko, operater? Ako je uređaj uredno plaćen pri kupovini i na teret lažne osobne se nekome naplaćuju računi za tarifu na koju je kupljen ne znam kakve veze aparat ima s ičim?

9 godina
neaktivan
mile59 kaže...

a vlasnik je tko, operater? Ako je uređaj uredno plaćen pri kupovini i na teret lažne osobne se nekome naplaćuju računi za tarifu na koju je kupljen ne znam kakve veze aparat ima s ičim?

Ako je. Misliš da ima kruha u tome da kupiš mobitel za 5800 i prodaš za 4800 koliko su na njuškalu? Naravno da je stvar u tome da se NE PLATI.

Ja rekoh
13 godina
Pa normalno da nema.. kao sto nema ni kruha potpisati ugovor na 24 mjeseca i placati pretplatu 300 kn mjesecno i platiti iPhone 7 npr. 1000 kn, pa ga prodati na njuski za 4000 kn...

Dotle cu ga ja kupiti za tih 4000 kn i koristiti na bonovima za cca 50 kn mjesecno...

A price sa ukradenim osobnim dokumentima i oduzimanjem mobitela od strane policije su price za malu djecu odnosno tesko provedive u praksi.. radio sam u vipnetu 6 godina i jednom sam naletio na takav slucaj prevare i to je bila trakavica koja je trajala mjesecima da ce operater priznati gresku i da potpis na ugovoru mozda ne lici na onaj sa osobne, i to uopce nije bila prijavljena kradja osobne sto je najbolje nego je bila "posudjena"..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
karlanal kaže...

Obveznik pružanja jamstva je trgovac. Tako da ideš direktno u t-com, vip i slično.

da ali je zakonom u evropskoj uniji propisano minimalno jamstvo od dvije godine

evo čisto kao primjer, pošto sam dugo godina radia u njemačkoj sa autima u to vrijeme na novokupljeni mitsubischi lancer evo si imao jamstvo od 6 mjeseci

nakon šta je zakon o jamstvu stupio na snagu mitsubischi je bia primoran i na taj model davat dvije godine jamstva tako da me zanima na koji način to apple izbjegava

iPhone is a smartphone for dumb people
8 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Kako sam i ja još u fazi kupnje iphonea 7 , nazvao sam dosta prodavača i trgovina , i najčešći je slučaj da neka fizička osoba li tvrtka prilikom produženja ugovora ima pravo na vrlo povoljnu cijenu bilo kojeg uređaja iz ponude tog operatera ( čim su veći mjesečni računi te osobe ili tvrtke, to će mu biti veći popust na uređaj prilikom produljenja ugovora za slijedeće dvije godine ).

I tako nabavljeni uređaji mogu biti nabavljeni već od 9 kn ( ili 9 eura ako govorimo o sloveniji i sl ) pa ih vlasnici prodaju po raznim oglasnicima ili ih od takvih osoba ( tvrtki ) otkupljuju

raznorazni manje poznati webshopovi i prodaju ih za cijene 4000 kn pa naviše.

Naravno da prevaranata uvjek ima, i da treba biti krajnje oprezan , no ovo kako sam gore naveo je najčešća praksa sa kojom sam se dosada susretao.

Apple ima na svojim web stranicama mogućnost provjere po imei-u svih podataka, od toga gdje i kada je kupljen, do toga kada je prvi puta upaljen ili aktiviran

( tako mi rekoše u apple Hr ) .

0 0 hvala 0
12 godina
IPhone 7, rasprava!

Da vas cujem kolika bi bila realna nadoplata. 6s 32gb kupljen 21.12.2016 stanje 10/10 mjenjao bi ua vakumirani 7 32gb plus moja nadoplata.  Sto mislite koliko bi bilo realno?

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Da vas cujem kolika bi bila realna nadoplata. 6s 32gb kupljen 21.12.2016 stanje 10/10 mjenjao bi ua vakumirani 7 32gb plus moja nadoplata.  Sto mislite koliko bi bilo realno?

Čemu uopće trošiti pare na više-manje isti telefon? Ili ti nešto posebno treba što 6S nema?

Ako smijem pitati... 

13 godina
500 kn

0 2 hvala 0
17 godina
mile59 kaže...
zdgrunf kaže...

objasni?

Jednostavno, netko drugi plaća uređaj i pretplatu, kruh jeo ni mirisao. Ti kupiš mobitel neznajući da ime na garantom listu/računu nema veze s osobom od koje si kupio uređaj. Znam za više takvih slučajeva i svi su ostali bez uređaja.

10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

O da, ovo je novi nacin muljanja i vise nije jednostavno kupiti fon preko oglasa! Podignu telefone preko podataka koji nisu njihovi i odmah idu u prodaju. Nadam se da ce operateri postroziti nacine podizanja telefona. Policija kada pronadje fon trenutno ga oduzima i ostajes bez njega kao i bez love. Ostaje ti jedino privatna tuzba. Vrlo spetljana situacija i dobro pripazite kod kupovine, jedina opcija je ako imate pouzdanog prodavaca.

mile59 kaže...
A price sa ukradenim osobnim dokumentima i oduzimanjem mobitela od strane policije su price za malu djecu odnosno tesko provedive u praksi..

Ako nemas info iz prve ruke onda nemoj pisati neprovjereno i obmanjivati ostale. To nisu price za malu djecu i sve se odvija bas tako. Kupis fon za koji se kasnije utvrdi da je smuljan, policija ga oduzme, ostajes bez love i fona a sam fon ostaje u policiji na polici posto ga operater ne zeli uzeti. Zvuci glupo ali bas tako se sve desi. Nakon nekog vremena sve ide na unistavanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.3.2017 17:10 (robee1).

1 0 hvala 0
13 godina
A gdje je tvoja informacija iz prve ruke?

0 0 hvala 0
10 godina
omomomomoomm kaže...

Vjerojatno ces morat nadoplatit negdje izmedu 1500-2000 kuna (moje mišljenje, ne mora biti), ako ides sa obicnog modela na plus model to se jos nekako isplati, jer ces jedinu tu osjetit neku malu razliku.

8 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Evo jučer napokon kupljen iphone 7 , i to u emmezeti jer smo jedino kod njih uspjeli pronaći rozi model a kćer je baš zapela za taj rozi.

Sad imam par pitanja, ako je tko voljan udijeliti savjet :

Na starom iphone 5 je bio aktiviran aple id i icloud. Stari iphone smo jednostavno ugasili ,

prebacili sim karticu u novi iphone 7 , stavili iphone 7 na punjač , upalili ga ,

podesili one osnove tipa jezik i sl, spojili ga na kućni wifi, nakon čega se odradilo ažuriranje operativnog sistema ,

a nakon toga se odradio automatski povrat podataka iz iclouda.

Koliko vidimo, sve je tu ( imenik, slike , jedino nema mp3 muzike koja je bila u starom iphoneu ) pa me zanima da li još koju radnju moramo obaviti , npr da li stari iphone 5 moramo na neki način maknuti iz njenog apple accounta, iclouda ili bilo što jer su sad vjerojatno oba uređaja povezana sa njenim apple id-om ? ...

Pišite sve kaj mislite da još trebamo napraviti da bi taj novi iphone bio u punoj funkciji , npr kako još muziku prebaciti sa starog devicesa ( to nisu bile kupljene pjesme nego dodane na pc-u kroz itunes )   i slično ... 

Hvala unaprijed za savjete.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Najjednostavnije je ako svu tu glazbu vec ima u iTunes na compu (spojis novi fon i sync glazbe sa compa) a ako ne onda ovako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 11:33 (robee1).

0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Najjednostavnije je ako svu tu glazbu vec ima u iTunes na compu (spojis novi fon i sync glazbe sa compa) a ako ne onda ovako.

Hvala na savjetu.

Nažalost , u međuvremenu je bio hard reset windowsa i nova itunes instalacija na pc, pa nema nijedne pjesme u pc-u.

Možda bih mogao probati spojiti stari iphone na pc, iz njega povući muziku u itunes na pc, pa zatim spojiti novi iphone na pc i tada povući muziku u taj novi iphone,

ako je taj postupak ispravan ( nisam baš na TI sa svim apple forama )  ?

Moramo li stari iphone micati iz njenog apple accounta ( icloud i sve ostalo )  ili je to nevažno ?

....................

14 godina
Gustaf kaže...
robee1 kaže...

Hvala na savjetu.

Nažalost , u međuvremenu je bio hard reset windowsa i nova itunes instalacija na pc, pa nema nijedne pjesme u pc-u.

Možda bih mogao probati spojiti stari iphone na pc, iz njega povući muziku u itunes na pc, pa zatim spojiti novi iphone na pc i tada povući muziku u taj novi iphone,

ako je taj postupak ispravan ( nisam baš na TI sa svim apple forama )  ?

Moramo li stari iphone micati iz njenog apple accounta ( icloud i sve ostalo )  ili je to nevažno ?

....................

Upravo tako kolega! 

Na "nove" Windowse instalirati nanovo iTunes-e pa spojiti stari iPhone i u iTunese povući sve pjesme sa njega, a nakon toga, spojiti novi iPhone i staviti pjesme na njega! 

Jedna sugestija ako već nije učinjeno, možda da dok su pjesme na iTunes-u da učinite i liste pjesma koje bi se kada slušale, da ne bude ipak malo kompliciranije na samom iPhone-u to uraditi?! 

U slučaju starog iPhone-a i Apple ID-a, u principu ako ga ne kanite dalje nekome prodavati, nije potrebito micati ID, ali ako ga naknadno poželite prodati/pokloniti, bilo bi poželjno ukloniti ga ali to onda učinite čim prije, dok su aktualne verzije iOS-a prisutne, kasnije bi moglo biti tehnički malo problematično! 

Vi možete spojiti XYZ gadgeta na jedan account, sve dok je to u rukama jedne osobe ili dok je u obitelji, u slučaju da gadget ide nekoj trećoj osobi, moglo bi se dogoditi preklapanja, ili problemi osobi koja želi imati na gadgetu svoj Apple ID! 

ATJ Lučko
8 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

U slučaju starog iPhone-a i Apple ID-a, u principu ako ga ne kanite dalje nekome prodavati, nije potrebito micati ID, ali ako ga naknadno poželite prodati/pokloniti, bilo bi poželjno ukloniti ga ali to onda učinite čim prije, dok su aktualne verzije iOS-a prisutne, kasnije bi moglo biti tehnički malo problematično!  

E kolega , puno Vam zahvaljujem na ovako preciznom i kvalitetnom odgovoru.

Stari iphone nejde nikuda jer ima razbijeno one prednje staklo na ekranu , no za neko divno čudo i takav je radio zadnjih  mjeseci.

Volio bih maknuti taj stari iphone iz apple accounta ( i iz  iclouda i iz svega gdje ga mogu ukloniti ) , čisto zato da se naučimo gdje i kako to odraditi,

pa kad budeš pri volji i vremenu opali par natuknica o tome. 

Hvala još jednom .

10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

U iPhone-u otici na settings/iCloud - Find my iPhone iskljuciti. Nakon toga na dnu iCloud stranice napraviti odjavu sa iClouda. Otici u Appstore i isto tako napraviti odjavu i to je to. Kada prebacis potrebnu glazbu mozes otici na settings/general/reset i tamo vratiti fon na tvornicke postavke. Spreman je za novog vlasnika :)

0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
robee1 kaže...

U iPhone-u otici na settings/iCloud -......

E to se traži !   Hvala kolega .

10 godina
IPhone 7, rasprava!

Jel imao tko problem sa instalacijom softvera na iPhone 5s.. da mu svaki put izbaci grešku kad hoce pomoce itunes staviti zadnji dostupni softver. 

Greška : iPhone "iPhone" ne može se obnoviti. Došlo je do nepoznate greške (-1).

Edit: Googlao sam još dodatno.. i izgleda da je problem s hardware-om.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.3.2017 22:41 (Croshadow1234).

0 0 hvala 0
17 godina
mile59 kaže...
A gdje je tvoja informacija iz prve ruke?

Radio sam u jednom telekomu, svi brojevi mobitela, svi IMEI i ostali podaci se šalju u jednu jedinicu pri MUP-u.  MUP kad dobije info da je neki uređaj kupljen ugovorom uz korištenje lažne osobne, traži taj uređaj preko IMEI-a - to za njega radi telekom. Telekom daje broj mobitela koji se trenutno koristi i MUP kontaktira korisnika s pozivom da se javi na razgovor. Takve podatke ne šalje bilo tko, svaki telekom ima doslovno par ljudi koji su ovašteni od strane MUPa za komunikaciju s njima.

Kako je to uzelo maha, pogotovo 2016.g. telekomi sad imaju obvezu provjere ispravnosti osobne iskaznice - sustav moraju uvesti ove godine - ne sjećam se više roka do kad jer ne radim više tamo. Ako te zanima provjeri na stranicama HAKOMa jer oni propisuju takve stvari.

Da stvar bude gora, dvojica kolega iz tadašnje firme su se nasanjkala i kupile svojim boljim polovicama S7 i I7 - oba su ostala bez uređaja i love naravno.

Pozdrav

13 godina
IPhone 7, rasprava!

kontrola osobne iskaznice je što? I kakve su to lažne osobne?

0 0 hvala 0
17 godina
Uzmes osobnu u ruke, uneses broj osobne u komp i vidis podatke iz mupa, kako osobna izgleda u bazi, ako to nema veze s osobom koja stoji ispred tebe ili s osobnom koju drzis u ruci neces mu prodati nista. Lazne osobne necu komentirati, googlaj

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav svima, nakon duže patnje sa 6s, odlucio sam se prebaciti na sedmicu.
Našao sam dosta švercera na njuškalu, pošto bih mogao kupiti na firmu izdaju kao neki R1 račun od kojeg se navodno ne moze vratiti porez jer "sve ide u trošak". Mislim da im je to samo neka fora, ali okej.

Evo našao sam nešto ovako http://www.njuskalo.hr/iphone-6s/iphone-6s-64gb-sve-mreze-oglas-17495680
Oglas mi se čini okej, kao i prodavač.
Što vi mislite?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav svima, nakon duže patnje sa 6s, odlucio sam se prebaciti na sedmicu.
Našao sam dosta švercera na njuškalu, pošto bih mogao kupiti na firmu izdaju kao neki R1 račun od kojeg se navodno ne moze vratiti porez jer "sve ide u trošak". Mislim da im je to samo neka fora, ali okej.

Evo našao sam nešto ovako http://www.njuskalo.hr/iphone-6s/iphone-6s-64gb-sve-mreze-oglas-17495680
Oglas mi se čini okej, kao i prodavač.
Što vi mislite?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice