eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.394.635
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori

To je aplikacija na mobitelu ili što? Valjda je to onda greška u njoj. Probaj na stolnom računalu. Što točno si pokušao napraviti - po čemu filtrirati?

9 godina
neaktivan
Google chrome na androidu,sada sam usao preko laptopa nema takve obavijesti .. sad nis ne kuzim
17 godina
moderator
Slovo kaže...
Google chrome na androidu,sada sam usao preko laptopa nema takve obavijesti .. sad nis ne kuzim

Mobilna verzija eBaya im je očito malo bugovita.

9 godina
neaktivan
Kazem do jucer sve normalno bilo,reko da nebi bilo sad da naruceni paket nebi stigo il nes radi neke moje sitne pogreske iako pise da je poslan
9 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Počeo sam snimati tutorijale na yt i treba mi neki dobar mikrofon za oko 15 dolara$ sa ebaya...

Uočio sam BM800 i stoji  10-15$...

Od kojeg je sellera najbolje uzeti i plaća li se carina za stvari do 200kn...

Nadam se brzom odgovoru...

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
CROGamerJosip kaže...

Počeo sam snimati tutorijale na yt i treba mi neki dobar mikrofon za oko 15 dolara$ sa ebaya...

Nadam se brzom odgovoru...

Nije neki extra, ali ako si tek počeo bude ti dobar. Ne nebudeš platio carinu. To vidiš po pozitivnim ili negativnom feedbacku.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
9 godina
neaktivan

Paket je bio od 40 kn pa mi nije baš nešto žao ali...
Naručio sam ga pred mjesec dana iz Kine, još uvijek nije stigao, prodavač mi kaže da čekam da nekad dostava traje i do 2 mjeseca.

Eh, sad, pod 'state' sam stavio svoju pravu županiju, ali do sada mi je dostava sa tim podatkom uredno radila.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
CROGamerJosip kaže...

Zašto nisi pročitao Često postavljana pitanja? http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

GNU+Linux kaže...

Paket je bio od 40 kn pa mi nije baš nešto žao ali...
Naručio sam ga pred mjesec dana iz Kine, još uvijek nije stigao, prodavač mi kaže da čekam da nekad dostava traje i do 2 mjeseca.

Eh, sad, pod 'state' sam stavio svoju pravu županiju, ali do sada mi je dostava sa tim podatkom uredno radila.

Bitno je Country - ako je Country Hrvatska, onda bi paket trebao stići do Hrvatske, a s tim što si ti stavio pod State bi se trebali zamarati u Hrvatskoj. Zapravo je State nebitan, jer je to polje za (kon)federacije.

Prodavač ti nema što drugo za reći, jer jedino što može napraviti je vratiti ti lovu. Možeš još pričekati pa onda nekoliko dana prije isteka 60 dana zatražiti povrat love.

Ja recimo nisam tražio povrat love za jedan paket - stigao mi je nakon tri mjeseca. Jedan još nije stigao, a možda ni neće.

12 godina
neaktivan

Malo sam guglao o posti i naisao sam na jedan dio di pise da postoji nacin da mi svi paketi koji dodu ostaju u posti i tamo su mjesec dana. Zove se poste restante, pa me zanima dali se mora i tamo platiti onih 4.50 kune jer cijena poste restantea je 1.60kn. Znaci ako se nakupi par paketica u mjesec dana dodem u postu i placam 1.60 po paketu ili jos moram nadodati 4.50 po svakom paketu?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Jesi svjestan da se tih 4,5 kune naplaćuje samo za male pakete (small packet)? Jesi svjestan da se to naplaćuje za male pakete? Kako se onda ne bi naplaćivalo za male pakete ako bi ti iskoristio i još jednu uslugu? Kako bi poste restante poništila mali paket? 

14 godina

Vezano za taj nesretni "small packet": da li postoji mogućnost da se kontaktira staff eBay-a (a da to nije samo poziv, nego mail kontakt) sa upitom da prodavači pod "shipping" moraju staviti "small packet" ako će tu opciju odabrati prilikom slanja... razlog tome je baš taj "namet"? 
Pokušao sam kontaktirati ih ali mi nigdje ne nudi ništa osim poziva... 

0 0 hvala 0
17 godina
0v3rl0rd kaže...

Vezano za taj nesretni "small packet": da li postoji mogućnost da se kontaktira staff eBay-a (a da to nije samo poziv, nego mail kontakt) sa upitom da prodavači pod "shipping" moraju staviti "small packet" ako će tu opciju odabrati prilikom slanja... razlog tome je baš taj "namet"? 
Pokušao sam kontaktirati ih ali mi nigdje ne nudi ništa osim poziva... 

Kakve veze Ebay ima s time? To je na strani prodavača, ne mogu oni tjecati na takve detalje niti ima smisla.

9 godina
neaktivan

Stigao je paket. Izgleda da je jedno 10 dana stajao neevidentiran.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da li je moguće prodavati s ebay računa koji je registriran u inozemstvu (SAD), a novac primati na hrvatski paypal povezan s tim računom?

Je li to protivno pravilima paypala/ebaya? Mislim da se ne bi dogodilo da u slučaju nekog claima od strane kupca dođe do suspenzije računa.

Inače, ovo bez problema funkcionira kad je u pitanju kupnja. Znači račun je otvoren na američku adresu mail forwarding servisa koja je verificirana, a plaća se hrvatskim paypal računom.

Zato me zanima može li isto funkcionirati i kod kupnje.

Hipotetski, to bi bila npr. i situacija kad se netko preseli živjeti u inozemstvo. Adresu mijenja u inozemnu, a paypal mu ostaje hrvatski. Ili u tom slučaju mora otvoriti paypal u toj zemlji? 

Hvala.

Kupujem/mijenjam/prodajem košarkaške dresove!
9 godina
neaktivan

Pozdrav, evo naisao sam na ovaj kompjutercic pa me zanima ako je cijena koja pise 15.22$ s dostavom iz SAD tolko cu platiti + onih 4.50 kn ili moze biti jos veca?

https://getchip.com/pages/chip

0 0 hvala 0
17 godina

Ne.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
moderator
laciko kaže...

Pozdrav, evo naisao sam na ovaj kompjutercic pa me zanima ako je cijena koja pise 15.22$ s dostavom iz SAD tolko cu platiti + onih 4.50 kn ili moze biti jos veca?

https://getchip.com/pages/chip

Pročitaš http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx pa lijepo vidiš koji svi eventualni troškovi postoje..

9 godina
neaktivan

Pozdrav svima,htjeo bih pitati sta znaci ovo zadnje na slici.Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
MileenaVoorhes kaže...

Znači da je poslano na carinjenje.

Za zahvalu klikni na Hvala
17 godina
moderator
MileenaVoorhes kaže...

Nisi vidio poruku iznad, s Često postavljanim pitanjima?

Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

9 godina
neaktivan
Znm da je to na carini sad ali sta znaci ova 1 pokraj customs? "Customs1"

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
MileenaVoorhes kaže...
Znm da je to na carini sad ali sta znaci ova 1 pokraj customs? "Customs1"

Ništa.

9 godina
neaktivan

Pozdrav opet,oprostite ako sam naporan,koliko otprilike traje carinjenje ? Mobitel iPhone 5s je u pitanju.Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Netko odg? Haha

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Kad bude - bude. Nekad je znalo trajati dva-tri tjedna, u zadnje vrijeme navodno nekoliko dana. Ne bih znao jer već dugo mi ništa nije išlo na carinjenje.

9 godina
neaktivan
A i dobro je sad ne rade jer je vikend jos se cudim zasto se tracking nije jos azuriro haha. Hvala na infu.
14 godina

prvi puta sam u situaciji da bi nešto prodavao preko ebaya. radi se o stvari vrijednoj cca. 100$. budući da nikada nisam prodavao putem ebaya, zanima me kolika je mogućnost da kupac nakon što mu pošaljem proizvod traži refund na PayPalu i na taj način ostanem bez proizvoda i novaca?

0 0 hvala 0
16 godina
Zvonzi kaže...

prvi puta sam u situaciji da bi nešto prodavao preko ebaya. radi se o stvari vrijednoj cca. 100$. budući da nikada nisam prodavao putem ebaya, zanima me kolika je mogućnost da kupac nakon što mu pošaljem proizvod traži refund na PayPalu i na taj način ostanem bez proizvoda i novaca?

Jesi provjerio kupca, kakav mu je feedback, koliko dugo je registriran. Što imaš od dokaza da si poslao pošiljku? Nije to baš, tražim fefund i odmah ga dobijem, provjerava se ipak nešto. Mora proteći rok za refund.

14 godina
ivo454 kaže...
Zvonzi kaže...

Jesi provjerio kupca, kakav mu je feedback, koliko dugo je registriran. Što imaš od dokaza da si poslao pošiljku? Nije to baš, tražim fefund i odmah ga dobijem, provjerava se ipak nešto. Mora proteći rok za refund.

nisam još ništa prodao, pitam čisto iz opreza prije nego što krenem u prodaju 

dobro, znači ipak sam na neki način pokriven u slučaju da se radi o nekom sumnjivom kupcu koji pokušava loviti u mutnome? ako imam dokaz da je pošiljka poslana itd., refund kupac ne bi u pravilu trebao dobiti?

16 godina

Za početak prodavaj sa registriranim pošiljkama, da se točno zna gdje je pošiljka i kad je preuzeta. Ali najbitnije je da kupac ima pozitivan feedback, jer nisu svi kupci na ebay-u muljatori, 99% su pošteni kupci. Evo meni kinez šalje bateriju za mobitel, već drugi put i ne stiže (3,5$), mislim da na kraju neću tražiti povrat novca, jer mislim da naši u pošti kradu dio pošiljki.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice