eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.396.854
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
roby27 kaže...

bauhaus

Kakvih konkretno tamo ima LED žarulja?

12 godina

tocno marku ne znam ali prolazio sam jucer tamo i vidio da pise led zarulje pa mi ostalo u sjecanju, inace bauhaus ima kvalitetnu robu koliko znam...ima i na INa benzinskim postajama...

17 godina
moderator
roby27 kaže...

tocno marku ne znam ali prolazio sam jucer tamo i vidio da pise led zarulje pa mi ostalo u sjecanju, inace bauhaus ima kvalitetnu robu koliko znam...ima i na INa benzinskim postajama...

Pa LED žarulja ima sveposvud za kupiti. Pitanje je samo kakvih. A komentar "inace bauhaus ima kvalitetnu robu koliko znam" u ovom kontekstu baš i nema smisla.

12 godina

kad saznam javim se u ovu temu...

17 godina
moderator
roby27 kaže...

kad saznam javim se u ovu temu...

Pod "kakvih" nisam mislio na marka X ili Y, model Z ili T, nego kolika je stvarna snaga, koliko lumena daju za tu snagu (dakle, omjer lumen/W), trepere li i koliko, koliki je stvarni CRI.

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

ovo mi stoji pod my summary:

$10.00 off your purchase of $50.00 or more by paying with PayPal, discount doesn't apply to shipping and taxes.
Redemption code:SCROW7RF9V2Q Expires 08/30/15

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 14:12 (cola777).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
cola777 kaže...

$10.00 off your purchase of $50.00 or more by paying with PayPal, discount doesn't apply to shipping and taxes.

Što tu nije jasno? Prilikom plaćanja na eBayu, a da za plaćanje iskoristiš PayPal i da je narudžba skuplja od 50 dolara (ne uključujući dostavu i PDV), možeš iskoristiti taj redemption kod, pa će ti iznos narudžbe sniziti za 10 dolara.

13 godina
neaktivan

Pozdrav.

Kad narucivam preko ebaya npr albume,odaberem 2 ili vise od istog lika,zasto moram platit postarinu tj shiping za svaki album? Hvala

Get a life! What? I'm a gamer, I have tons of lives!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
funky boy kaže...

Kad narucivam preko ebaya npr albume,odaberem 2 ili vise od istog lika,zasto moram platit postarinu tj shiping za svaki album? Hvala

Možda zato što se cijena slanja paketa obračunava po težini? Nisam siguran za to, ali čitao sam tako nešto. Možeš ti kliknuti i na ono "Request total from seller". Ako nije to, onda ti je odgovor: zato što prodavač tako traži, zato da si koju kunu više pospremi u džep. 

14 godina

BOk.

Može mi netko objasniti kakve je to stranica Ebay Kleinanzeigen. Gledam po njoj, ima super ponuda za hardver, sad kako to funkcionira. Jeli to nešto kao naše njuškalo?

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
cola777 kaže...

Što tu nije jasno? Prilikom plaćanja na eBayu, a da za plaćanje iskoristiš PayPal i da je narudžba skuplja od 50 dolara (ne uključujući dostavu i PDV), možeš iskoristiti taj redemption kod, pa će ti iznos narudžbe sniziti za 10 dolara.

pa mislio sam da je kod prenosiv, sve u dobroj namjeri jbg, pa sam ga stavio ovdje da iskoristi netko jer ja neću kupovat ništa skoro

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
14 godina
neaktivan

10805 Zagreb CUV Record item customs information
Retention reason : Invoice missing

Naručio sam prek agenta (taobao.com) mobitel u vrijednosti od 128$ i prvi put u zadnjih 5godina otislo nesto na carinu, šta nije 150€ min za carinjenje?
Jel im dovoljno sam poslati sliku s paypal-a na mail ili se to komplicira i koliki su dodatni troškovi?

http://www.tl-wr703n.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 11:48 (fpopic).

0 0 hvala 0
17 godina

Pa sve je to već 1000x odgovoreno. Sve piše u povezanoj temi - link.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Znaci nema carine, ali ima PDV-a.

Carinska stopa se ne obračunava na pošiljke vrijednosti do 150 euraa PDV se ne obračunava ako je roba vrijednosti do 22 eura (otprilike 30 dolara ili 160 kuna),

odnosno do 45 eura (oko 340 kuna) ako je paket nekomercijalan (niste ga platili, nego vam ga je privatna osoba poklonila).

http://www.tl-wr703n.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 12:29 (fpopic).
17 godina
moderator
fpopic kaže...
Pero Dinamit kaže...

Znam ali taj post mi nikad nije do kraja jasan, kad ne znam pod što spada nabava iz kine.

P: Koliko carine ću platiti?
O: Obračun carinskog duga je malo kompliciraniji nego je bio do ulaska u EU. Ako je vrijednost pošiljke veća od 150 eura, carinski dug (carina + PDV) se obračunava na ukupnu vrijednost pošiljke (vrijednost robe + dostava). Ako je vrijednost pošiljke do 150 eura, onda se ne plaća carina (ako je carinska stopa veća od 0%), nego samo PDV.

Kina nije u EU, ne? Onda znači da spada upravo pod to što si citirao.

11 godina

Izvan EU:

- Do 22 EUR (pokloni do 45 EUR) sa poštarinom NEMA carine ni PDV-a

- Od 22 do 150 EUR plaća se samo PDV

- Više od 150 EUR plaća se carina i PDV

Za pošiljke koje dolaze iz EU nema carine ni PDV-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 16:24 (Avensac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tony1999 kaže...

BOk.

Može mi netko objasniti kakve je to stranica Ebay Kleinanzeigen. Gledam po njoj, ima super ponuda za hardver, sad kako to funkcionira. Jeli to nešto kao naše njuškalo?

Itko?

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
15 godina
neaktivan

Pošto vidim da ste pisali o žaruljama i iskustvima. Da samo priupitam, ima li tko kakva iskustva s punjačima za baterije s ebaya? 
Glupo mi je davati 40 kn za bateriju, ako ju mogu napuniti. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
turbojc kaže...

Pošto vidim da ste pisali o žaruljama i iskustvima. Da samo priupitam, ima li tko kakva iskustva s punjačima za baterije s ebaya? 
Glupo mi je davati 40 kn za bateriju, ako ju mogu napuniti. 

O kakvoj bateriji je riječ?

15 godina
neaktivan
9V prvenstveno sada.
Ali bih volio puniti one AAA ili ti ga LR03 baterije ako je moguće.
17 godina
moderator
turbojc kaže...
9V prvenstveno sada.

Zaboravi na punjenje tih baterija. Zar uopće imaš punjive verzije tih baterija? Nadam se da nisi naumio puniti jednokratne...

turbojc kaže...
Ali bih volio puniti one AAA ili ti ga LR03 baterije ako je moguće.

Pazi, AAA ili LR03 nije jedno te isto. LR03 je oznaka za alkalnu bateriju formata AAA, a za punjivu NiMH bateriju oznaka je HR03. Ne znam kakvi su punjači s eBaya - ja sam jednom uložio u dobar inteligentni punjač za 250 kuna ako se dobro sjećam, za 4x AA ili AAA baterije, i mogu reći da je to bio dobro uložen novac. Isto tak treba uložiti u kvalitetne NiMH baterije - ako koristiš neki potrošač u kojem nećeš baterije potrošiti kroz relativno kratko vrijeme od punjenja, onda bi trebao kupiti baterije sa slabim samopražnjenjem (low self-discharge), tipa Eneloop, Turnigy LSD, Camelion AlwaysReady.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 17:48 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Samo da provjerim jednu stvar prije nego što mi legnu pare od YT-a na PayPal...

Naime naručujem za sebe i frenda 2 screen protectora (bolje rečeno tempered glass) u vrijednosti 2.5$ po komadu. To nema carinjenja, PDV-a i ničeg iako dolazi iz Kine.

Problem nastaje što ja plaćam (PayPal) i trebalo bi doći na frendovu adresu (na drugom kraju kvarta je) a ne na moju kako inače sitnice dolaze (sitnice su maskice za mobove i tako to, ništa preko 10$ sa Free shipingom). Kako da naznačim pri narudzbi da se salje na njegovu adresu a ne na moju koja je navedena na eBay-u? To jos nisam nikad radio pa da budem siguran dali se moze.

Srdacan pozdrav

EDIT i UPDATE: Mislim da sam postao panjina... Ima opcija add another address u eBay sustavu, te ću tamo dodati frendovu adresu te prilikom finaliziranja narudzbe cu staviti njegovu adresu za slanje... 

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 0:58 (midzan21).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nisam znao da se ove od 9V ne pune. Al su skupe mamu im...

Što bi trebalo značiti ovo '' ja sam jednom uložio '', jel to znači da ga više nema jer je krepao ili? :D

Aha, znači najpametnije bi bilo da si prvo priredim baterije koje bih punio, pa tek onda kupio punjač?
Ok, hvala!

Ovo sam samo informativno pitao za sada.
17 godina
moderator
turbojc kaže...
Nisam znao da se ove od 9V ne pune. Al su skupe mamu im...

Ne znam koje su to "ove". Ima i punjivih, s tim da su potencijalno problematične jer je to u osnovi serijski spojeno 6 baterijskih ćelija od po 1,5V u jednoj 9V bateriji.

turbojc kaže...
Što bi trebalo značiti ovo '' ja sam jednom uložio '', jel to znači da ga više nema jer je krepao ili? :D

Jednom kupiš dobro, dakle uložiš nešto para za dobar proizvod, pa onda imaš dobar proizvod i optimalno i sigurno puniš baterije i puniš ih prema svojih potrebama (možeš birati jakost struje punjenja).

turbojc kaže...
Aha, znači najpametnije bi bilo da si prvo priredim baterije koje bih punio, pa tek onda kupio punjač?

Bez da si odlučio koje baterije ćeš koristiti, nema ti smisla kupovati punjač (za što konkretno?). 

15 godina
neaktivan
Onda ništa od 9V. Thx. ;)

Upravo to bih si i napravio, skupio novce, i kupio kvalitetno odmah u startu, a ne 3 puta kupovati nešto jer sam bio škrt. Ionako mi ne gori pod nogama.

Za ništa posebno. Baterije u ručnim svjetiljkama, satovima, i sl.
Ali ovo je bilo samo ispipavanje terena. :D
10 godina

Pozdrav, kupio sam radio Uređaj (+ovo) preko ebay-a kojeg sam platio 63$.

Pitanje je koliko ču platiti porez.

Hvala. 

[url=http://steamsignature.com][img]http://steamsignature.com/profile/english/76561198133645154.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 20:06 (gamerhardcore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mbaksa kaže...
cola777 kaže...

ja sam probao iskoristiti taj kod i javlja mi gešku s porukom: "This coupon isn't eligible to use on at least one item in your order"

item je iznad 50$, ima freeshiping, prodavač prihvača paypal.. na internetu nigdje nema neki konkretan odgovor na tu poruku. 

MPLAB C18
17 godina
moderator
zhUPer_C18 kaže...
mbaksa kaže...
cola777 kaže...

ja sam probao iskoristiti taj kod i javlja mi gešku s porukom: "This coupon isn't eligible to use on at least one item in your order"

item je iznad 50$, ima freeshiping, prodavač prihvača paypal.. na internetu nigdje nema neki konkretan odgovor na tu poruku. 

Bilo bi logično da kupon može iskoristiti samo onaj tko ga je i dobio (tj. kupio pošiljku za koju je kupon izdan). Za ovo dalje nisam 100% siguran jer ne znam tko zapravo daje taj kupon, ali moguće je (vjerojatno?) i da za njegovo iskorištenje treba kupiti od istog prodavača, znači da funkcionira kao da dobiš popust (kupon) za buduću kupnju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 20:32 (mbaksa).
11 godina
mbaksa kaže...
zhUPer_C18 kaže...

Bilo bi logično da kupon može iskoristiti samo onaj tko ga je i dobio (tj. kupio pošiljku za koju je kupon izdan). Za ovo dalje nisam 100% siguran jer ne znam tko zapravo daje taj kupon, ali moguće je (vjerojatno?) i da za njegovo iskorištenje treba kupiti od istog prodavača, znači da funkcionira kao da dobiš popust (kupon) za buduću kupnju.

Nema smisla jer je kupon daje paypal, a ne prodavač.

MPLAB C18
16 godina
zhUPer_C18 kaže...

Ja sam dobio kupon sa drugim znakovima, tako da je to vjerojatno kupon koji se može samo 1 iskoristiti. Ili ga je netko aktivirao prije tebe ili je možda vezan samo za korisnika kojem je namijenjen pa ga nitko drugi ni ne može koristiti.

Ako želiš mogu ti na PP poslati svoj kupon pošto ja ovih dana ništa ne namjeravam kupovati pa da probaš da li će ti proći.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice