eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.394.732
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav! Cital sam sve o carini, pdvu, prosrvrljo kroz par foruma, ali me i dalje zanima ta prica vezana uz proizvod koji bi kupil prek ebay-a.

http://www.ebay.com/itm/Nintendo-Wii-U-Premium-Pack-32-GB-Schwarz-Spielkonsole-PAL-Deluxe-Set-OVP-/271280665800?pt=DE_Konsolen&hash=item3f299674c8

Znaci, na ovaj proizvod iz njemacke sam bi trebal platit postarinu i to je sve? Neki su spominjali da su placali pdv i carinu na proizvode, jer su ako proizvedeni u drugoj drzavi, iako je seller bio iz EU. ( nakon 1.7) 

Unaprijed hvala na odgovoru :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Glogić kaže...

Pozdrav! Cital sam sve o carini, pdvu, prosrvrljo kroz par foruma, ali me i dalje zanima ta prica vezana uz proizvod koji bi kupil prek ebay-a.

http://www.ebay.com/itm/Nintendo-Wii-U-Premium-Pack-32-GB-Schwarz-Spielkonsole-PAL-Deluxe-Set-OVP-/271280665800?pt=DE_Konsolen&hash=item3f299674c8

Znaci, na ovaj proizvod iz njemacke sam bi trebal platit postarinu i to je sve? Neki su spominjali da su placali pdv i carinu na proizvode, jer su ako proizvedeni u drugoj drzavi, iako je seller bio iz EU. ( nakon 1.7) 

Koji su to "neki" i za koje konkretno proizvode su to plaćali?

12 godina

http://fotozine.org/?knjiga=forum&poglavlje=408&list=16338

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/271256/Hoce-li-se-i-dalje-placati-carina-i-PDV-za-Ebay-kupnju.html#CommentPaging,P:0

Ovdje sam cital. Interesira me za ovo moje, konzola, ljudi se raspravljaju, vise ni sam nisam siguran nis, pa ako neko ima iskustva ili informaciju, da znam ocu kupit ili ne :)

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
moderator
Glogić kaže...

http://fotozine.org/?knjiga=forum&poglavlje=408&list=16338

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/271256/Hoce-li-se-i-dalje-placati-carina-i-PDV-za-Ebay-kupnju.html#CommentPaging,P:0

Ovdje sam cital. Interesira me za ovo moje, konzola, ljudi se raspravljaju, vise ni sam nisam siguran nis, pa ako neko ima iskustva ili informaciju, da znam ocu kupit ili ne :)

No, i kaj konkretno si tu pročital da bi mislil da su plaćali carinu za robu koju su naručili iz EU? Tim više kad su svi datumi od PRIJE ulaska u EU, a članak je objavljen na sam ulazak u EU, a za poruke ne pišu nikakvi datumi niti znaš kad su navodni anonimni posjetitelji primili te pakete.

Pravila su jasna. Ako bi ti i probali zaračunati PDV, onda ne plaćaš PDV nego podnosiš žalbu.

14 godina

Pozdrav,

Kolega farmer me zamolio da mu naručim ove čizme.
Naime, čizme nisu ni najmanje jeftine (no nastranu to), jel moram na nešto posebno obratiti pažnju da me ne bi zvali s granice (ili se to stanje sad promijenilo ulaskom u EU)?
Jeste kad naručivali tako skupe predmete? 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
moderator
sudy_freak kaže...

Naime, čizme nisu ni najmanje jeftine (no nastranu to), jel moram na nešto posebno obratiti pažnju da me ne bi zvali s granice (ili se to stanje sad promijenilo ulaskom u EU)?

Pa ne naručuješ kokain! Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

14 godina
mbaksa kaže...
sudy_freak kaže...

Pa ne naručuješ kokain! Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

{#}
Hvala, svejedno.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Pozdrav,

Jedini ako te zovu zbog homologacije. 

"Just A Dream ".
14 godina
Fero kaže...
sudy_freak kaže...

Pozdrav,

Jedini ako te zovu zbog homologacije. 

Hahaha, nadam se da neće.
xD 

12 godina

ja od zadnjih 5 stvati koje sam narucio, samo mi jedna dosla. Makar redovito dobim refund za te jeftine gluposti, al opet. Ima li tko slican problem?

0 0 hvala 0
17 godina

Ma mislim da je to zbog naše brze carine. Sve sada ide preko središnjeg ureda i jako dugo se čeka.

Super je to, svi će se buniti i tražiti refund i onda će sve više i više prodavača izbaciti HRV iz popisa država gdje šalju pakete. Makar mi kao kupci nismo krivi, kriva je carina i njihova organizacija.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Ma mislim da je to zbog naše brze carine. Sve sada ide preko središnjeg ureda i jako dugo se čeka.

Super je to, svi će se buniti i tražiti refund i onda će sve više i više prodavača izbaciti HRV iz popisa država gdje šalju pakete. Makar mi kao kupci nismo krivi, kriva je carina i njihova organizacija.

Na osnovu čega si zaključio da to ima ikakve veze s carinom? A posebno središnjim uredom, koji nema nikakve veze s robom?

12 godina
Prošlo je već pola godine od nekih kupnji, tako da ne mislim da je do carine. Ja mislin da puno sellera niti ne pošalje item,a pošto je mala vrijednost nadaju se da će kupac zaboraviti.
17 godina
Old Iggy kaže...

Na osnovu čega si zaključio da to ima ikakve veze s carinom? A posebno središnjim uredom, koji nema nikakve veze s robom?

Na osnovu ovoga:

Ag008 kaže...

Više ne postoje carine u Rijeci, Varaždinu, Splitu i ostlaim gradovima koje otvaraju poštanske pakete već od sada se svi paketi otvaraju u Zagrebu.

Nekoć se moglo odmah u carini i podignuti taj predmet, danas to nije moguće i obavijesti se šalju iz Zagreba za bilo koji grad.

Šteta, po meni priej je bilo lakše.

Je li to dovoljno?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
Pero Dinamit kaže...
Old Iggy kaže...

Na osnovu ovoga:

Ag008 kaže...

Više ne postoje carine u Rijeci, Varaždinu, Splitu i ostlaim gradovima koje otvaraju poštanske pakete već od sada se svi paketi otvaraju u Zagrebu.

Nekoć se moglo odmah u carini i podignuti taj predmet, danas to nije moguće i obavijesti se šalju iz Zagreba za bilo koji grad.

Šteta, po meni priej je bilo lakše.

Je li to dovoljno?

Nije, ne znaš što je središnji ured.

17 godina

Sve to spada pod središnji ured ako ćemo cjepidlačiti.

17 godina
Pero Dinamit kaže...

Sve to spada pod središnji ured ako ćemo cjepidlačiti.

Ni približno, sa i bez cjepidlačenja. Središnji ured nema veze s paketima i carinjenjem ičega.

17 godina

Ja sam se krivo izrazio, sve sada ide preko Carinarnice Zagreb jer su ove neke ukinute. Ne znam zašto sam spomenuo Središnji ured.

13 godina
neaktivan

bok ljudi,nikad nista nista kupovao preko e-baya pa me zanima sto mislite o ovom proizvodu,naime treba mi novi ABS senzor za BMW 3 pa mi samo kazite da li je ovo originalni dio i da li vrijedi novaca po kvaliteti..  
http://www.ebay.com/itm/BMW-3-SERIES-E36-316i-318i-320i-323i-330i-REAR-LEFT-RIGHT-ABS-SENSOR-A03-/261209808612?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3cd1515ee4 

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Pa sad vi naručujte krivotvorene ajs vočeve da ih carinici tucaju! {#} (najava galerije je TUCALI IH JEDNOG PO JEDNOG Hrvatski carinici uništili su 7700 krivotvorenih Ice-Watch satova)

http://www.jutarnji.hr/carinici-zaplijenili-i-unistili-7700-krivotvorenih-satova/1128795/

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Zato meni kasni baterija za laptop...zauzeti su tucanjem satova {#}

Kome treba 10$ popusta na Banggood neka se javi na PP.
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

I meni kasni, bar znamo zašto kasni... {#}

14 godina

Hvala na ovoj vijesti.
I mene ubi sestra sa svojim zahtjevima.
3 tjedna mi ne stižu pošiljke.

gaddamn satovi 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Liverpool1892 kaže...
XXX-Man kaže...

I meni kasni, bar znamo zašto kasni... {#}

Ne radi to ista ekipa. {#}

16 godina
moderator
Old Iggy kaže...

Pa to je logično da imaju neke šljakere za te stvari, ali uvjeren sam da im je ovo svejedno oduzelo određenu količinu vremena. Ako ništa drugo, trebalo je pregledati svaki sat dal je ili nije original.

17 godina
XXX-Man kaže...
Old Iggy kaže...

Pa to je logično da imaju neke šljakere za te stvari, ali uvjeren sam da im je ovo svejedno oduzelo određenu količinu vremena. Ako ništa drugo, trebalo je pregledati svaki sat dal je ili nije original.

To je prošlo u prvom krugu, kod nadzora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 11:05 (Old Iggy).
16 godina
moderator

Aha, ok.

Al svejedno mi baterija već 3 tjedna tamo {#}

17 godina
XXX-Man kaže...

Aha, ok.

Al svejedno mi baterija već 3 tjedna tamo {#}

Jesu slali dopis / ti njima podatke?

16 godina
moderator

Tek prije 4 dana su poslali...dakle čekat ću još tjedan vjerojatno.

17 godina
XXX-Man kaže...

Tek prije 4 dana su poslali...dakle čekat ću još tjedan vjerojatno.

Pitanje je kad je to došlo tamo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice