eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.392.002
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Marko :D kaže...

Kada sam pitao svog poštara kako oni carine taj paket, on mi je rekao da oni to rade onako od oka i da mi preporučuje da do 1.7. ništa ne naručujem preko eBaya jer bi mi carina mogla biti i do 500kn. 

Hoće li ona biti carine od 1.7. ili ne?

Po n-ti put - ovisno je otkud se naručuje.

I ne vjeruj poštaru baš u svemu.

12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav svima! zanima me kako naruciti neki artikal u vrijednosti 50 USD a da se izbjegne carina, sta reci selleru da napise na paket da se izbjegne carina, jednom sam narucio paket vrijedan 35 USD i carinili su mi, seller je bio napisao da je poklon, i oni su po nekoj svojoj procjeni, procijenili vrijednost paketa i carinili artikal kako su oni htjeli, imal neko neki fazon da se moze 100% izbjeci carina. unaprijed se svima zahvaljujem

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nekada kada se slao paket kao poklon nije se carinilo, a danas se carini. Mom bratu su carinili paket iako je bio poslan kao poklon...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
felix87 kaže...

Pozdrav svima! zanima me kako naruciti neki artikal u vrijednosti 50 USD a da se izbjegne carina, sta reci selleru da napise na paket da se izbjegne carina, jednom sam narucio paket vrijedan 35 USD i carinili su mi, seller je bio napisao da je poklon, i oni su po nekoj svojoj procjeni, procijenili vrijednost paketa i carinili artikal kako su oni htjeli, imal neko neki fazon da se moze 100% izbjeci carina. unaprijed se svima zahvaljujem

Da napiše manju cijenu na paket i označi kao poglon ali ti to NIJE nikakva sigurnost da ti ga neće carinit! 
Nekad se zna dogoditi da paket ni ne gledaju pa ga ne carine iako bi ga trebali.
Sve iznad 160kn se podbilježava carini i PDV-u  

17 godina
felix87 kaže...

Ne postoji takav "lijek".

Nekada kada se slao paket kao poklon nije se carinilo, a danas se carini. Mom bratu su carinili paket iako je bio poslan kao poklon...

"Poklon" kao termin "oslobađanja" od carine nije nikad vrijedio. Carina se naplaćuje na vrijednost robe bez obzira tko ju plaća.

Druga stvar je to što se prije lakše "prolazilo" s paketima kroz carinu, sad je to rjeđi slučaj, posebno s dolaskom EU.

17 godina
moderator

Otkad je to "nekad"? Koristim eBay skoro dvije godine i kroz svo to vrijeme nitko se nije obazirao što su paketi označeni kao gift. A skoro svi su i bili, s obzirom da Kinezi to automatski rade.

Ujedno, to što je nešto poslano kao poklon uzima se u obzir samo ako fizička osoba šalje fizičkoj i ako vrijednost paketa ne prelazi 300 kuna. Nemoj dezinformirati ljude - pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

16 godina
odjavljen

Navođenje lažne vrijednosti (npr. 5$ za nešto što košta 50$) je kažnjivo djelo a poklon je (kao što je Baksa napisao) samo fizička osoba šalje drugoj fizičkoj osobi. Nisu carinici glupi a ako se pokušaš pravit pametan, ne gine ti prijava, plaćanje kazne i plaćanje uništavanja predmeta ili slanje na špediciju (ako pomisle da je to što si naručio za komercijalnu uporabu tj. obavljanje djelatnosti) - a to bi te moglo jako puno koštati jer špedicija je skupa.

I šta ste zapeli za 1.7, vrijednosti su ostale skoro pa iste a ionako 90% stvari dolazi iz Kine/Hong Konga.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina

Hoće li možda pojeftiniti poštarina unutar europe?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Več se primječuju ogromne promjene na ebayu. Pojavljuje mi se roba iz Njemačke i GB naveliko sad, shipping je drastično niži. Sve više robe iz US se pojavljuje koja se prije nije slala do nas, također s drastično nižim shippingom. Kupio jučer Specialized majcu za bike 20 evra $ + 5 evra $ shipping iz GB, znači po cijeni kineskog fakea maltene, kod nas košta 40 evra :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 9:07 (chemmy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
chemmy kaže...

Več se primječuju ogromne promjene na ebayu. Pojavljuje mi se roba iz Njemačke i GB naveliko sad, shipping je drastično niži. Sve više robe iz US se pojavljuje koja se prije nije slala do nas, također s drastično nižim shippingom. Kupio jučer Specialized majcu za bike 20 evra $ + 5 evra $ shipping iz GB, znači po cijeni kineskog fakea maltene, kod nas košta 40 evra :P

Na temelju čega, tj. zbog čega dolazi do ogromnih promjena na ebayu što se tiče cijena? Pojasni malo.. Hoćeš reći da je razlog tome naš skori ulazak u EU? Ili...

Nema mi to baš smisla.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 13:59 (NeoOS).
14 godina
protjeran

Pa naravno da ima veze s ulaskom u EU. Sve sam napisao, shipping je niži iz EU, više amera shippaju u EU nego u RH prije ulaska i jeftiniji im je shipping prema EU nego "rest of the world". Samim time pojavljuje mi se više itema iz tih zemalja u pretragi jer ih šalju i jer su sh+item jeftiniji nego prije, sad ču i pakne naručit iz USA, par dolara skuplje nego no name kinez.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 14:15 (chemmy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Naručio sam ovu karticu i došla je danas začudom slomljena pri samom kraju http://www.ebay.com/itm/Mobile-Ultra-SanDisk-32GB-microSD-32G-microSDHC-micro-SD-SDHC-Card-Class-10-/321104977239?pt=US_Cellphone_Memory_Cards&hash=item4ac3591d57.... Koji je proces reklamacije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ATI HD3870 kaže...

Naručio sam ovu karticu i došla je danas začudom slomljena pri samom kraju http://www.ebay.com/itm/Mobile-Ultra-SanDisk-32GB-microSD-32G-microSDHC-micro-SD-SDHC-Card-Class-10-/321104977239?pt=US_Cellphone_Memory_Cards&hash=item4ac3591d57.... Koji je proces reklamacije?

Poslikaš ju da imaš spremnu sliku, kontaktiraš prodavača i veliš mu da je došla strgana i pitaš kak budete riješili problem. Bilo bi idealno da si snimio otvaranje paketa, da imaš dokaz da ti je došla slomljena.

14 godina
neaktivan

e jbg ostaje mi samo da uslikam.....otvara sam na pravilan način...gornji dio škarama i izvuka plastiku tako da ću to sve skupa uslikat.... prva ebay kupnja i nemam sreće...i još ne mogu povezat kako se slomila  {#} 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 22:09 (ATI HD3870).
14 godina
neaktivan

oko koliko sati vam je poštar znao donositi pakete? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Uglavnom oko 11
robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan

Sve ovisi od tvog poštara i kakvu rutu ima. Kod mene dolazi uvijek oko 13h, pola sata manje više, zavisi koliko ima posla. 

I danas idem u poštu moram poslati paket nazad za kinu, jel ima tko kakvih iskustava i kakve su cijene.

Zvao sam sad poštu, napričala mi žena svašta od 80kn 116kn, 190kn.

Skupi su ko vrag, nisu normalni.

Poslao bih nešto da dobijem trcking number, ali to izgleda najjeftinije 116kn, a to malo je*** preskupo.  

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kobra24 kaže...

oko koliko sati vam je poštar znao donositi pakete? 

Čika poštar zna kada je čija mama/sestra sama i po tome pravi svoj raspored predavanja paketa {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
Franjo15 kaže...

Sve ovisi od tvog poštara i kakvu rutu ima. Kod mene dolazi uvijek oko 13h, pola sata manje više, zavisi koliko ima posla. 

I danas idem u poštu moram poslati paket nazad za kinu, jel ima tko kakvih iskustava i kakve su cijene.

Poslao bih nešto da dobijem trcking number, ali to izgleda najjeftinije 116kn, a to malo je*** preskupo.  

Pogledaj si na posta.hr imas kalkulator.

Posalji oeeporucenom i imas tracking.Sve ti ovisi o tezini paketa

robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Franjo15 kaže...

Pogledaj si na posta.hr imas kalkulator.

Posalji oeeporucenom i imas tracking.Sve ti ovisi o tezini paketa

Ma poslao bih što jeftinije, a na stranici nemam pojma šta se sve može slati. Kao pismo, kao paket, kao šta ja znam sve ne. 

Ma em im je stranica užasna, i ne radi dobro na stranom jeziku, pogotovo za težnu, nešto su zeznuli, i to stoji već jako dugo.

A i idem da mi je što povoljnije, pa neću nešto što sam platio 200kn, slati nazad za istu cijenu. Bljak, šugava pošta u HR.  

Đuro#2155
14 godina
Ma sta pricas stranica im radi dobro i kalkulator je dobar.Mislim da kao pismo mozes slati sve sto stane u kovertu,a naplacuju ti po tezini.Koliko je tezak to sto trebas poslati
robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan

Ma kad ja nekim svojim strancima šaljem da pogledaju cijenu iz za HR za kinu npr. ajde idi na eng jezik, i na paket, i upiši težinu.

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Novi potpis?? Ne opran je Perwollom.

0 1 hvala 0
14 godina
Pa izracunaj si kunsku protuvrijednost i dodaj 25% pdv-ai to je to
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

ma daj ti to loš sam u matematici :D

15 godina
neaktivan
Hitman :D kaže...

Ako ne tražiš baš taj model imaš iocean X7 odličan mobitel za manje love

http://www.pandawill.com/iocean-x7-young-smartphone-50-inch-1080p-fhd-screen-mtk6589-quad-core-android-42-p74868.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 15:27 (zrimo).
14 godina
14 godina
neaktivan
zrimo kaže...

Ako ne tražiš baš taj model imaš iocean X7 odličan mobitel za manje love

http://www.pandawill.com/iocean-x7-young-smartphone-50-inch-1080p-fhd-screen-mtk6589-quad-core-android-42-p74868.html

A ima ko iskustva s tim mobitelom kakav je?

14 godina
Za sva iskustva id odi ovdje:http://www.forum.hr/showthread.php?t=415259
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan

Ja ga nemam osobno ali koliko sam čitao reviewe mobitel je odličan baš mi je zapeo za oko tako da ga vjerovatno uzmem.

U pitanju je kineski brand mobitel i koliko vidim pokazao se odličan:

Na primjer za razliku od tog LG-a ima bolje:

Cortex A7 quad core (LG ima dual core)

5.0 Inch (4,7)

android 4.2 ( 4.0.4 )

kamera 8mp (5mp)

itd.

Na pandawillu je kupovalo dosta domaćih ljudi i stranica se pokaza pouzdana i najprodavaniji je model na njoj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 16:46 (zrimo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice