Carnet i Vip vodafone mobile connect

poruka: 19
|
čitano: 7.511
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Naime  carnet i vipnet imaju zajednicku akciju 50% popusta za mobilni bežični internet pa me zanima mišljenje koisnika koji to vec imaju.Pošaljite mi svoje dojmove...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Carnet i Vip vodafone mobile connect
pavky kaže...

Naime  carnet i vipnet imaju zajednicku akciju 50% popusta za mobilni bežični internet pa me zanima mišljenje koisnika koji to vec imaju.Pošaljite mi svoje dojmove...

I mene zanima! Ako netko zna neka se javi. 
17 godina
neaktivan

malo preciznije!šta vas konkretno zanima?ja ga koristim.čisto ok.

uglavnom moraš imati korisnički račun na carnetu i to je to.

biraš paket od 512(mršavo),1 gb(imam,li-la) i 3 gb.

cijene od 50 kn pa nadalje.ako uzmeš paket od 1 gb ne moraš plačati karticu dodatnih 50 kn.

uostalom(www.vip.hr.)

ovisi gdje živiš zbog pokrivenosti mrežom!!

17 godina
neaktivan

Ja sam g uzeo u 10.om mjesecu, nisam imao drugog izbora.

3Gb za 150 kn.

Sad, sto se tice Vodafone Mobile Connect kartice uglavnom radi, zaledi se bar jednom dnevno, no samo izgasis i uplis program i sve ok.

Sto se tice software-a nije nesto, meni u xp-u blokir neke stvari.

Recimo kad otvram help, pojavi mi se samo bijeli ekran i moram napraviti debug da se prikaze.

Sto se tice brzine varira, no uglavnom surfam bez ikakvih problema, nekad download bude oko 200Kb/s na HSDPA.

U Splitu je pokrivenost odlicna, ne mogu se pozaliti, premda i van grada radi solidno na GPRS-u, ali dosta sporo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

inače ja za 150 kn dobivam 1 gb,zamisli ciganluka!!

uzeo sam u početku tarifu od 128 mb i moram plaćat 50 kn karticu!!

PLJAČKA!!a kao đaba kartica!!

17 godina
neaktivan
vlatko kaže...

inače ja za 150 kn dobivam 1 gb,zamisli ciganluka!!

uzeo sam u početku tarifu od 128 mb i moram plaćat 50 kn karticu!!

PLJAČKA!!a kao đaba kartica!!

ja sam uzeo 1GB za 150kn i dobio sam besplatno karticu.
Prije mjesec dana su povisili promet s 1GB-->3GB, sasvim dovoljno za cjelodnevno surfanje
17 godina
neaktivan

pa to sam i naglasio ako si odmah uzeo tarifu s 1 GB prometa onda dobiješ karticu đaba.

ja sam uzeo prije godinu dana i niko mi nije u vipu to reko.

pa sam lijepo plačo i karticu(još par mjeseci)!!

sad su mi povisili na 1 gb no i dalje plačam karticu bez obzira što sam na 1 GB.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vlatko kaže...

pa to sam i naglasio ako si odmah uzeo tarifu s 1 GB prometa onda dobiješ karticu đaba.

ja sam uzeo prije godinu dana i niko mi nije u vipu to reko.

pa sam lijepo plačo i karticu(još par mjeseci)!!

sad su mi povisili na 1 gb no i dalje plačam karticu bez obzira što sam na 1 GB.

aaaaaaaa, da.
Dodje ista cijena kad skontas, bas sam se cudio tome.
No eto, ocito imaju neku taktiku neinformiranja kupaca
17 godina
neaktivan

vjeruj još se čudim tome(svojoj naivnosti)!!!

drugi put ću bit pametniji nadam se!!

a djelovala je vrlo simpatična i iskrena!!hm da!!!

17 godina
neaktivan

Cuo sam da se mora plaćati i nekakva naknada za korištenje radijske frenkvencije.jel to istina?jel vam software ( dobije se uz karticu)koji prati potrošnju mb isto pokaze kolicinu prenesenih podataka kao sto se dobije na racunu od vipa?

17 godina

Prije 2 godine sam uzo 128MB sa 3G/GPRS karticom za 45,50kn (+ 12,50kn "naknade za uporabu radijske frekvencije"). Blago rečeno jadno, al samo tak sam mogo na internet, kao student podstanar, nisam htio dat više od 50kn mjesečno.

Krajem 12. mjeseca 2007. sam od VIP-a dobio letak s kojim sam do 1.2.2008. mogo uz produženje ugovora na još 2 godine na poklon dobit HSDPA karticu. Zašto ne? Otišo sam tamo 29.1., ponio staru karticu da im vratim. I kažem ja da oću produžit, dam taj letak, sve ide ko podmazano, čak je i stara kartica ostala meni jer sam ju (kak je rekla ženska) otplatio sa onih 45,50kn mjesečno. Došo doma, obavio proceduru instaliranja HSDPA kartice, spojio se. Efekt sličan onome kod prelaska sa dial-up na DSL :) Nije da puno znači u paketu sa 128MB, al ipak je ugodnije kad ne moraš čekat 100 godina da ti se učita web stranica. Sve super. Uvijek tih 128MB potrošim u prvih 15ak dana pa se onda svakak snalazim do sljedećeg obračunskog razdoblja.

Kak se kod njih promet računa od 16. do 15. u sljedećem mjesecu, dobivam krajem 2. mjeseca račun. Na njemu piše "ZA PLATITI 103,51kn"! Kojih sad 100kn kad nikad nije išlo preko 60, i uvijek pazim da ne prijeđem 128MB jer je svaki sljedeći kB ko suho zlato. Pogledam detalje i pročitam da mi pod naknadama piše i 128MB i 512MB. WTF?? Odem na njihove stranice vidjet jel sam šta propustio jer mi ženska prilikom potpisivanja ugovora nije rekla ništa novo. Nađem tamo da su unaprijedili tarife (128 na 512, 512 na 1GB, 1 na 3GB), ali bez podizanja predplate pa mi opet ne odgovara iznos računa.

Odlučio sam onda otić sa računom u VIP centar da mi ga "dešifriraju". Naravno, ni ženskoj za pultom nije bilo jasno zašt imam zaračunata 2 paketa i nakon konzultacija sa kolegom rekla da je trebalo bit zaračunato pola pretplate za 128MB i pola za 512MB te da će mi sljedeći račun bit umanjen za preplaćeni iznos starog. Reko nema problema, doviđenja. Navečer me zove tip iz VIPa u vezi računa i kaže mi da je račun ok jer sam ja "pretjero" sa prometom. Naime, isto tako kao i sa pola pretplate za 128MB (do 1.2.), imo sam i pola prometa, odnosno 64MB na raspolaganju. Kako ja nisam bio obavješten da će se paket mijenjat (pogotovo zato što se to desilo na pola obračunskog razdoblja) potrošio sam, ko i obično, svih 128MB u prva dva tjedna. Dakle, nisam iskoristio onih 64+256MB koje sam mogo (jer nisam bio obavješten), a i platio sam 100tinjak kuna za pišljivih 128 koje sam iskoristio. Ma ko ih... nek im je tih 40ak kuna viška.

BTW, u trenutnoj ponudi imaju, za nove korisnike, pakete Broadband 512  i Broadband 1GB koji su  još jedan dokaz koja je to debilana jer u konačnici oba koštaju ~100kn mjesečno :D Ne želim vjerovat da u vrhu takve firme rade ljudi koji mogu napravit tako besmislen potez, a nekoliko puta inteligentniji im nose novine i kuhaju kave...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2008 13:40 (LittleNicky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pavky:

svakoj cifri u cjeniku dodaj 12 i po kn za radijsku frekv., a što se softwarea tiče ne bi trebalo bit problema dok god prvo raskineš vezu pa tek onda zatvoriš program... uvijek možeš provjerit potrošnju na CARNetovim stranicama...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2008 13:44 (LittleNicky).
17 godina
neaktivan

Jel za računanje koliko sam preneo podataka uzimaju u obzir i dolazni i odlazni promet?npr. mjesećno mogu potrositi 1 gb-to je znaci dolazni promet

17 godina

naravno, download i upload se zajedno računa, ko i obično... promet je promet...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2008 20:49 (LittleNicky).
17 godina
neaktivan

A jel ovaj program koji se dobije uz pc card vodafone mobile connect tamo pod opcijom korištenje mjeri i odlazni i dolazni promet?pozz

17 godina

mjeri i dolazni i odlazni... jedino što posebno mjeri UMTS i posebno GPRS promet, al nije problem zbrojit to za ukupni promet jer je sve na jednom mjestu prikazano... možeš si i limit stavit...

17 godina
neaktivan
Dr.Malenica kaže...

Ja sam g uzeo u 10.om mjesecu, nisam imao drugog izbora.

3Gb za 150 kn.

Sad, sto se tice Vodafone Mobile Connect kartice uglavnom radi, zaledi se bar jednom dnevno, no samo izgasis i uplis program i sve ok.

Ja  imam  flet  max-adsl  pa  mi  isto  zamrzava  bar  3  puta  dnevno...  naživcira  al  preživim... 

17 godina
neaktivan

Ljudi hvala vam na pomoći!!!!pozz

17 godina
neaktivan

Vezano uz rusenje software i pracenja prometa. Vodafone mobile connect software zna se srusiti, spor je... pa ako ti ne treba (ako ne saljes SMS-ove) nemoj ga niti istalirati, tj. instaliraj ga, otkljucaj SIM i zabrani mu pokretanje. On ovako i onako napravi Dial-Up konekciju koju onda mozes sam pokretati (a i uvijek mozes rucno zadavati AT komande, svasta covijek nauci pokretanjem tog cuda pod Linux-om Namigiva).

Pracenje prometa je najbolje raditi preko https://mobile.carnet.hr/mobile.php jer je npr. meni obracunsko razdoblje od 15. do 15. u mjesecu !!!!!!!! (njihov helpdesk mi veli daje tako za sve privatne korisnike), pa od VMC-a bas i nemas nekakve koristi, ili instaliraj neki program za pracenje prometa.

Takodjer prije nego uzmes provjeri kakav je signal kod tebe doma, tj. na lokacija gdje ga mislis koristiti. Npr. meni na poslu skoro u samo centru radi samo na GPRS-u, dok na stanu imam cak i UMTS signal (HSDPA mi ne podrzava ovaj stari modem, ali ponekad se znao pojaviti i taj signal kad sam prije par mjeseci koristio drugi modem). Brzina GPRS-a je blago receno koma.

Btw. korisitim Option-ov modem (uzeo ga prije cca godinu i pol) s kojim niti ne dolazi VMC software, nego samo mala aplikacija za odabir vrste veze (GPRS/UMTS), konekciju sam morao podesiti rucno, ali radi savrseno. Znam biti spojen i po 18 sati u komadu i veza mi za sad nikad nije pukla. Kad sam koristio Huawei veza je pucala + rusio se software, ali to je rjeseno gore opisanom metodom ;)

Takodjer doma sam uzeo burazu MaxADSL i moram prizniti da u ovih mjesec i pol dana koliko ga ima je imao vise puta probleme oko spajanja tj. nemogucnosti spajanja nego ja u godinu i pol s Vip-om. Problemi su bili samo par puta kad je puko medjunarodni link Carneta prema Geantu2 i 2 puta nije radila autorizacija na faksu (ali to nije krivica Vip-a).

Show no mercy... for you shall receive none.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2008 11:20 (thunderfox).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice