iskreno neda mi se googlati za tim naslovima atm ... ne znači mi to niš u životu..
ali siguran sam da ima gomila varijacija na temu... ispravi me ako sam u krivu..
U krivu si.
iskreno neda mi se googlati za tim naslovima atm ... ne znači mi to niš u životu..
ali siguran sam da ima gomila varijacija na temu... ispravi me ako sam u krivu..
U krivu si.
zadnje što sam igrao su bili fallout, borderlands, fear 2 project origin i možda još nekaj čeg se ne mogu sjetiti..
uz to igram mmo-ove iako za to nemam baš puno vremena atm pa ih se kanim :P
ma nema opce smisla usporedivat konzole i pc
postoje 3 vrsta igra: igre napravljene za konzole, za pc i multiplatformske mjesane
konzolaske je bolje igrat na konzoli, pc na pcu
a ove multiplatform je vecinom bolje igrat na pc ali puno jeftinije na konzoli i kvaliteta im je za kurc (postoje iznimke)
portal 2 npr bolje je igrats frendom na 2 * 24 inchna monitora 1920x 1200 max settings, lijeva ruka tastatura G15 desna razer Mamba, slusalice G35 7.1 surround ili bez slusalica ako je spojeno u lan
a na konzoli kupis 2 jokstika podijelis ekran i deri
meni osobno je kvaliteta igranja na prvom mjestu, zato mi je i bolji pc
mislim ono nebres usporedivat ficeka i ferarija
Meni je jedino žao što konzole nemaju izmjenjive grafičke kartice, kada bi imale možda bi na PCu mogao odigrati i koju punu dx11 igru više ovako moja gts250 će biti u mom PCu dok god neki od igrača ne izbaci noviju konzolu... nije baš da se igram ali smrad sa konzola je zasmrdio čak i meni 
koji je onda smisao konzole?! zašto da nakon kupnje konzole investiram u grafičku, kada igre i ovako-i onako izgledaju dobro i max su optimizirane za tu konzolu. ako bi grafa bila izmjenjiva više se ne bi isplatilo za svaku posebno optimizirati i onda zapravo konzola gubi smisao, jer postaje PC spojen na TV (samo nemožeš raditi na njoj pola stvari koje možeš na kompu).
@Danny_HR
evo googlao Alan Wake..
izgleda mi kao tipični survival horror, iako piše i 3rd person shooter, thriller bla bla.. znači vjerojatno neka izvedenica iz resident evil serijala, možda malo dodano max payne style napucavanja.. posebno? nebi rekao..
EDIT: čak mi izgleda jako kao Alone in the dark.. nisam se iz prva mogao sjetiti imena igre :D
heavy rain..
interaktivna drama, psihološki thriller..
evo pogledao neki gameplay.. čini mi se kao animacija kroz koju hodaš i kao u guitar herou ti baca STISNI X X X X X X X BRRRZZOOOO, sad dole dole dole, trokut, x, trokut..
ne želim zadirkivati u tvoj ukus, ali činjenica je da je jako specifičan, pa tražiš i specifične igre..
vjeruj mi igrale bi se samo izdavači nebi zaradili puno para zbog pirata... da sam na njihovom mjestu i ja bi se orjentirao na konzole
jer na PC-u igra stvarno mora bit kvalitetna da bi se zaradilo love... zato i nesumljam da će npr. BF3 ownat konzole i puno se više prodat na PC-u
nebi se kupovale jer bi ih svi poskidali, jer nije vrhusnka kvaliteta i to nisu pc igre
diablo 3 ce ljudi prije kupit neko god of war i te gluposti
@Danny_HR
evo googlao Alan Wake..
izgleda mi kao tipični survival horror, iako piše i 3rd person shooter, thriller bla bla.. znači vjerojatno neka izvedenica iz resident evil serijala, možda malo dodano max payne style napucavanja.. posebno? nebi rekao..
EDIT: čak mi izgleda jako kao Alone in the dark.. nisam se iz prva mogao sjetiti imena igre :D
heavy rain..
evo pogledao neki gameplay.. čini mi se kao animacija kroz koju hodaš i kao u guitar herou ti baca STISNI X X X X X X X BRRRZZOOOO, sad dole dole dole, trokut, x, trokut..
ne želim zadirkivati u tvoj ukus, ali činjenica je da je jako specifičan, pa tražiš i specifične igre..
Igro sam i alan wake i heavy rain i obe igrice nisu ništa posebno, čak mogu reć i dosadne...
Meni je jedino žao što konzole nemaju izmjenjive grafičke kartice, kada bi imale možda bi na PCu mogao odigrati i koju punu dx11 igru više ovako moja gts250 će biti u mom PCu dok god neki od igrača ne izbaci noviju konzolu... nije baš da se igram ali smrad sa konzola je zasmrdio čak i meni 
koji je onda smisao konzole?! zašto da nakon kupnje konzole investiram u grafičku, kada igre i ovako-i onako izgledaju dobro i max su optimizirane za tu konzolu. ako bi grafa bila izmjenjiva više se ne bi isplatilo za svaku posebno optimizirati i onda zapravo konzola gubi smisao, jer postaje PC spojen na TV (samo nemožeš raditi na njoj pola stvari koje možeš na kompu).
Ovo je glupost.
Igre izgledaju dobro my ass.
Izgledale su dobro i prije 15 godina, a danas smo mozda mogli imati i gotovo fotorealizam u igrama da konzole ne koce napredak.
I auti danas voze dobro, zasto bismo radili jos bolje i sigurnije?
I mobiteli su bili dobri prije par godina, zasto TS, SP, BT, 4G, MP3 player itd. kada su i prije bili dobri?
Imas doma plazmu ili LCD televizor? Sta ce ti, pa CRT su bili dobri.
Mikrovalna? Pa obicna pecnica je sasvim ok.
@Danny_HR
evo googlao Alan Wake..
heavy rain..
izostavio si pricu koja je najbitniji element tih igara
@Danny_HR
evo googlao Alan Wake..
heavy rain..
Igro sam i alan wake i heavy rain i obe igrice nisu ništa posebno, čak mogu reć i dosadne...
tebi su dosadne, al ovim starijim klincima na konzoli su vrh vrhova
bit ce ti dobre kad sazrijes :D
Heavy rain najvise utjece na igrace koji imaju malu djecu (a ja mislim da ti nisi niti blizu toga)
evo googlao Alan Wake..
heavy rain..
Zalutao si u ovu temu. Ne možeš mi Alan Wake (koji ima fakat zanimljiv koncept igre) usporediti sa nekim tipičnim survival hororcem. Vrati se na prvu stranicu, i pročitaj prvi post -
"Isto tako, molio bi da komentiraju prvenstveno ljudi koji su probali oboje. (Ali sa next gen konzolama. PS2 ne ulazi u ovo). Naravno i ostali su dobrodošli, samo uz što manje pisanja o onome o čemu ne znaju ništa."
Alan Wake nisi igrao, Heavy Rain nisi igrao, no svejedno ih kritiziraš i sereš bezveze.
Isto tako, nek se zna, ja igram samo na PC-u (na PS1 sam igrao od '97. do 2002. kada sam dobio prvi PC), ali zato ne dolazim ovamo i serem po igrama koje nikad nisam igrao.
izostavio si pricu koja je najbitniji element tih igara
prica se prelazi samo jednom
diablo se prelazi 300 puta i ne zbog price
Pazi, dok ne odigraš ne možeš suditi. Alan Wake nije sličan ničemu što sam do sad igrao, zbog toga mi je i drag. Ne, nije sličan RE-u, a bome niti Alone in The Darku.
Ali jednu stvar ne kužim, ti spominješ da se na konzolama igraju uglavnom varijacije na temu i onda kažeš da igraš MMO?! WTF stari, pa ne postoji MMO igra koja je jedinstvena u svijetu, osim možda EVE Online.
Totalno je nezahvalno suditi po igrama samo po onome što vidiš na SS-u. Ja kod igara prvenstveno cijenim priču, nakon toga izvedbu... sve ostalo mi je manje bitno. Zato je meni bitno da igra ima umjetničku vrijednost, a ne da je generička. Da ti budem iskren, puno više ne-generičkih igara sam odigrao na konzolama, a PC mi je primarna gaming platforma. Toliko o tome.
Ma nema logike uspoređivat to uopće, PC je u svim segmentima bolji, eventualno konzole čim izađu su bolje nekih tjedan dana a i to je upitno. Al opet PC je puno skuplji i treba se nadograđivat ako oćeš sve na maksimumu igrat a konzole se ne trebaju. PC je bolji to ne možete osporavat osim ako ste malo zaostali ili ne želite prihvatit činjenice. PC je za ozbiljne igrače, a konzole su za one koji vole sjest u kauč i izgubit vrijeme. Ja sam negdje između ali više preferiram PC, konzola mi je tu kad mi prijatelji dođu pa nabacimo PES.
pc igracima nije dovolja samo prica da bi kupili igru
Pa naravno da nije, kome je? Po tome bi sasvim dobra igra bila da je grafika napravljena u paintu a priču je napiso Hitchcock pa je igrica savršena. A-a ne ide to tako, moraju svi elementi igre bit jednako zastupljeni da bi igra na nešto ličila. Najvažnija je neka igrivost, da bude lagano i fluidno igranje a ne da se ti iživciraš dok igraš, jer smisao igrica ja zabava ne živciranje, onda ide nekakva priča, onda grafika i zvuk.
zašto bi bilo šta nabrajao..
ja ne pljujem po nekoj specifičnoj konzoli, nego po izdavačima koji izbacuju "te jedno, te isto" već godinama...
Gran Tourismo 5 je igra za koju bi se isplatilo pljunut pare za ps3... sve ovo ostalo možeš igrat na bilo kojoj drugoj platformi, ako ne baš tu igru, onda 2353657 varijacija na temu :P
samo kažem Nintendo FTW ^^
god of war, assasins creed i slična ekipa se svi useru super marija..
god of war je ok, ali nije nešto zbog čega se kupuje konzola.
GT5 je ok, a evo par orginalnih igri (reklo bi se ekskluziva): Shadow of colosuss, ICO, okami, burnout (stari)
znam, znam igre nisu nove i za PS2 su, ali za konzole se nađe kvalitetnih i inovativnih igri. neke od njih su najbolje igre koje sam u životu igrao.
da vidim 
bas me zanima sta ti igras osim 15 godina starog diabla
GT5 je ok, a evo par orginalnih igri (reklo bi se ekskluziva): Shadow of colosuss, ICO, okami, burnout (stari)
znam, znam igre nisu nove i za PS2 su, ali za konzole se nađe kvalitetnih i inovativnih igri. neke od njih su najbolje igre koje sam u životu igrao.
e napokon netko spomenuo okami
ta igra je jednostavno umjetnost :D (btw. prica se da ce doc ps3 verzija )
e napokon netko spomenuo okami
ta igra je jednostavno umjetnost :D (btw. prica se da ce doc ps3 verzija )
ja sam nedavno posudio od frenda staru plejku pa znam s vremena na vrijeme kada me uhvati nostalgja zavrtiti nesto :P
pa gameplay na prvom mjestu, multiplayer, grafika , cinematics
i kad sve to spojis u jedno dobis sc2 i diablo 3
nisam blizzard fanboy al nekak se najdulje zadrzavam na njihovim igrama
d3 cu vjerojatno igrat sljedecih 10 godina
vise vremena sam potrosil na citanje novosti vezanih uz diablo 3 nego na igranje crysis 2 il neznam cega
@teurastaja
pročitaj ti malo više gore.. rekoh da mi se neda googlat, no ipak sam pokušao na brzaka naći alternativu tim igrama... niti sam pljuvao niti omalovažavao navedene igre.. (ok možda malo XD)
@Danny_HR
kao što rekoh.. nije mi se dalo googlati.. umjesto da si objasnio razliku, prepustio si meni da probam naći alternativu.. siguran sam da iako alan wake odskače od navedenih igara konceptualno je sigurno vrlo sličan navedenim igrama.. isto kao što ti kažeš i da je svaki MMO isti K.
istina MMO žanr je isto jedna velika pokretna traka...
niti jedan MMO nije jedinstven, ali svaki ima ono nešto malo po čemu se razlikuje jako od drugih..
na kraju krajeva MMO ne igraš da bi zlevelao na max lvl, ili da bi vidio priču, nego radi endgame contenta koji treba biti dugotrajan koliko god jednostavan bio.
btw ... jedna od najoriginalnijih igara što sam odigrao u zadnjih godinu je zapravo Red Steel 2 na Wii-ju.
pa smisao bi bio da se ne zaustavlja razvoj grafike, fizike i nih tehnologija koje bi trebale činiti moderne igre kao što psiho reče, a pošto tržište igara diktiraju konzole to takođe diktira i grafičku etc. ograničenost za sve igre, studijima predstavlja veliki problem raditi posebnu igru za PC od činjenice da bi bila tehnički naprednija do toga da igra više nebi niti bila ta koja je na konzoli već tako tehnički dorađena u biti potpuno drugi naslov, o novcima da i ne pričam... nebi li bilo pametnije prodavati novu grafičku za konzole svake recimo 2 godine, radi ideje da ~6 godina igramo na istom stroju ukočili smo napredak ako ništa drugo grafički
pa smisao bi bio da se ne zaustavlja razvoj grafike, fizike i nih tehnologija koje bi trebale činiti moderne igre kao što psiho reče, a pošto tržište igara diktiraju konzole to takođe diktira i grafičku etc. ograničenost za sve igre, studijima predstavlja veliki problem raditi posebnu igru za PC od činjenice da bi bila tehnički naprednija do toga da igra više nebi niti bila ta koja je na konzoli već tako tehnički dorađena u biti potpuno drugi naslov, nebi li bilo pametnije prodavati novu grafičku za konzole svake recimo 2 godine, radi ideje da ~6 godina igramo na istom stroju ukočili smo napredak ako ništa drugo grafički
/high 5.. odlično rečeno :P
sad kad si to rekao prisjetio sam se PES-a na PS2 i PC-u neko vrijeme dok PS3 još nije bio vani.. Za PC su svaki put složili još bolju, još upoliraniju igru, dok su za plejku izbacili 3 praktički ista nastavka :D
O.o
To je sve sto ja vidim zadnjih 2-3 godine.
Pogotovo na konzolama.