Što treba za dobru igru?

poruka: 18
|
čitano: 3.070
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?

evo jedno pitanje, što bi trebalo za dobru igru?

svatko misli drukčije ali ja sam svoj popis poslagao od najpotrebnije do najmanje potrebno

1. dobar gamplay ( ja mislim da je to najvažnije jer bez toga igra postane dosadna ili iritantna mislim da malo ljudi u ovoj zemlji to spominje jer negledaju ni 0.0000001% pozornost na toga ali treba se znati ako to nije dobro da ostale stvari bi bilo manje važne)

2. vrijednosti za ponovno igranje ( to ima veze sa broj jedan ali ponekad nije bitno to znaći dali se igra može igrati više puta, jer ima neke igre jednom pređeš i nikad više neigraš više volim kada neku igru mogu igrati više puta)

3. zvuk i grazba ( to je za dobar ugođaj u igri u svakoj igri se treba znati kakva glazba se treba stavit mislim da je to jako bitno jer to pomaže gamplay-u u igri i zato mi je to važno)

4. glitches ( glitches ili kako neki kažu bug-ovi ako igra ima puno glitche-va igra ponekad nije zabavna i mislim da se u vezi toga treba unjeti truda)

5. grafika ( to mi je zadnja na listi jer mislim da grafika nije sve i to jako malo utjeće na igru i mrzim kada ljudi kažu "ps3 ima bolju grfiku od xbox360" a ti isti ljudi kad je bila prošla generacija kupila je ps2 "koliko ja znam xbox onaj prvi ima bolju grafiku od ps2" znaći ti koji govore da ps3 ima bolju grfiku su samo playstation fanovi koji želi pokazati da ps3 ja barem u jednoj stvari bolji od ostalih i ja mislim da grafika nije najvažnija dio igre i da igra s dobrom grafikom neznaći da je dobra igra)

ako mislite da sam negdje pogriješio ili nesviđa se moje mišljenje molim vas recite što vam smeta samo da nepišete gluposti kao što je "ova cjela tema je glupost"

7 0 hvala 2
17 godina
Što treba za dobru igru?

Što treba za dobru igru?

Treba dobar komp koji bi pokrenuo skupe, bolesno zahtjevne i malo zabavne igre. Nevinašce

Čemu forumi kad imamo google... :D

7 0 hvala 0
17 godina
Što treba za dobru igru?

Kada bi programeri stavili grafiku na zadnje, a gameplay na prvo mjesto onda bi bilo više remek djela.

Čuo sam da mnogi pljuju Wolfovu grafiku jer je kao zastarjela. Što se mene tiče, može ona biti i od RTCW-a ali da je gameplay dobar.

Općenito mislim da bi grafika u igrama trebala biti vrlo dobra no ne toliko zahtjevna. Recimo što fali GRID-ovoj grafici, ili COD-u 4. Zašto ljudi jednostavno ne mogu ostaviti grafiku sa strane i fokusirati se na gameplay?

Recimo, Crysis je igra odlične (no zahtjevne) grafike, ali osrednjeg gameplaya. Zašto? Zato što je netko u prvi plan stavio grafiku,a gameplay negdje dolje.

EDIT: za trkaće igre je grafika Burnout Paradise sasvim dovoljna. Super izgled i oštećenje, a mali zahtjevi.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 22:23 (crystal6).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Što treba za dobru igru?

naprotiv tema je odlicna...Svaka cast! Smijeh

Za dobru igru bi bilo pozeljno da lijepo ide glatko igra da ne lagga......i sto jos ako je multiplayer onda trebas malo znat glitcheve neke mape(ovo govorim za call of duty i ostale pucacine) i naravno imati dobar sound...

a za prelazenje igre ja nisam imao nikakvih problema jednostavno je ako ne uspijes 1 put onda se to iz 2 vec rijesi Smijeh

16 godina
protjeran
Što treba za dobru igru?

1. nekoliko težina igre a da su dobro napravljene. U to spada da protivnici lošije "igraju" ali da je to dobro napravljeno.

2. umjetna inteligencija

3. muzika

4. gameplay & grafika

Sk8er Boi

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?

Meni je atmosfera najvažnija. Čitaj "Broken Sword". Namigiva

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?

1. Zanimljiva priča

2. Umjetna inteligencija

3. Grafika/fizika

4. Optimiziranost igre

5. Modovi/zvuk

Dodatni plus je i Multiplayer Namigiva

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?

1.prica

2.mogucnost razvoja igre na vise djelova

3.muzika

4.grafika

za mene najbolja igra je GTA SA,preso je 20puta i opet nije dosadna

a grafika mi je jedino vazna za sportske igre(NBA 2k10 imat ce super grafiku cuo sam)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
  1. Atmosfera (dizajn, glazba, tematika, ukomoniranost nekih elemenata)
  2. Priča
  3. Gameplay
  4. Zvuk (ne glazba, nego kvaliteta izvedbe zvučnih efekata kao što je pucnjava, voice acting i sl.)
  5. AI protivnika
  6. Grafika
  7. Mogućnosti ponovnog prelaska
Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 15:51 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?

1.Gameplay-definitivno zato što nisam od onih koji na silu igraju igre.Ako mi se ne sviđa samo uninstall,a ima i koje ne brišem ni nakon što je pređem.

2.Ugođaj-u ovo spada zvuk,muzika i detalji(ne mislim na grafiku),također i zadovoljstvo dok igram igru

3.Nekoliko težina igranja

4.Nastavak igranja nakon dolaska do kraja-npr.kao u Plants vs.Zombies.Došao sam do kraja,ali sada igra ide od početka uz neke dodatke i malo veću težinu

5.Grafika-nije mi jako važna ali ne treba biti baš kao da je iz 1990.godine

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?

1.proča

2grafika

3.zvuk

4.efekti

5.gameplay

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?

1.Priča/storyline

2.Gameplay

3.grafika

4.soundtrack

5.nelinearnost/da ju mogu ponovno prelaziti bez da mi dosadi

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?

hvala št podržavate moju temu ja sam mislio da se vi nečete slagati o tome o čemu se prića u temi i drago mi je što vi isnosite svoja mišljenja isto što vi mislite da treba za dobro igru

hvala ti Nike ID 10 što si je pohvalio

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?

1.Gameplay iliti igrivost

2.Priča

3.Atmosfera

Odlična tema btw.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?

1. Gameplay

2. Prica

3. Fizika

4. AI protivnika

5. Grafika (ovo i uopste nien vazno,na mojim psp-u igram mnogo igara i bas su cool,dzaba sto grafika nije kao u GT5.)

Tema je odlicna,ljudi mogu napisati sto zele od igara koje izlaze ili koje trebaju izaci u prodajuNamigiva.

Chatanje Na Sonyjev Način.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Game_Fan kaže...

Tema je odlicna,ljudi mogu napisati sto zele od igara koje izlaze ili koje trebaju izaci u prodajuNamigiva.

....jer kompanije bas cekaju na to da im se kaze kako da rade igre.

Cisto da vam malo razbijem iluzije - igraci u 99% slucajeva nemaju pojma sto zele. Svi se zele zabaviti, ali ne znaju kako, a da im se u ruke da tocno to sto zele, ne bi im bilo zabavno nego dosadno.

Kao dokaz prilazem da su najprodavanije/najbolje igre svih vremena dobrahno ispolirani klonovi nekih manje poznatih igara.

Kao drugi dokaz prilazem bilo koju financijsku statistiku koja jasno pokazuje da prosjecan gamer _nije_ onaj koji otkida na legende (Deus Ex, Planescape Torment...) nego onaj koji otkida na trendove (WoW, NFS, sportske igre....)

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
16 godina
neaktivan
Što treba za dobru igru?
  1. Igrivost (gameplay)
  2. Maštovitost, nelinearnost, priča
  3. Dugotrajnost (ili mogućnost ponovnog prelaska na drugačiji način)
  4. Umjetna inteligencija (AI)
  5. Kvaliteta dizajna nivoa (što manji broj bugova)
  6. Realističnost (živcira me ako negdje ne možeš proći ili se provući ako bi se u RL mogao bez problema)
  7. Hardverski zahtjevi (što manji, naravno)
  8. Grafika, glazba i zvučni efekti

EDIT: Sad vidim da je tema u podforumu "Igre za konzole i za prijenosne konzole". Da budemo sigurni, tema se odnosi na igre općenito, jel' tako?

Press any key to continue or any other key to quit.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2009 2:24 (andy0101).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

EDIT: Sad vidim da je tema u podforumu "Igre za konzole i za prijenosne konzole". Da budemo sigurni, tema se odnosi na igre općenito, jel' tako?

odnosi se na opčenito o igrama

možete pisati što treba za : konzole, mobitele, PC...

ovaj podforum koji sam izabrao ispao je slučajnu, znaći nemorate se obazirati puno na to

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice