Ovako pošto vidim da nema još ova tema odlućih je otvoriti iz dva razloga , jedan zato što je nema , a drugi da djelimo informacije u domeni igranih naslova na ovoj konzoli. Zato svi koji posjedujete ili milisite da ćete posjedovat ili želite posjedovat ovu konzolu ljepo molim neka se ukljuće u raspravu.
Ja osobno ću za početak napisat par "oklještrenih" recenzija igri koje prelazim ili sam prešao na ovoj konzoli, naravno sva daljnja diskusija je dobro došla.
Pa da počnemo :
kao što vam je poznato igre za 3DS možete kupiti preko Nintendo eShopa te iste downlodat preko kućne isl. internetske veze, preduvjeti za to su Wifi AP na routeru ( mislim da ih danas svi routeri imaju ) , kreditna VISA kartica sa barem 20-30$ na njoj te dobra volja. Drugi način nabave igri je preko domaćeg book shopa Algoritam, ili ako ste malo odvažniji preko nekog od oglašivačkih portala tu napominjem da su istina igre ćak do 30% jeftinije nego u Algoiritmu, pa ako ste avanturističkog duha nema razloga da ne prođete jeftinije.
E sada nakon uvoda idem konkretno na recenziranje :
Znaći prva igra koju možete nabaviti preko eShopa, a da podržava posebnosti 3DS-a tj. autosteroskopski prikaz je Let's Golf 3D , naime rijeć je o GameLoftovoj igri golfa koja je već viđena na druigim platformama , ovdje je rijeć o stanovitom portu iste na 3DS sa podržanim 3D efektom.
Sama igra je poprilično zabavna, ne odviše komplicirana i relativno jednostavno igriva , naime u ulozi jednog od lika , u početku možete birat između muškog i ženskog lika, napredujete kroz Carear mod koji se sadrži od : England,Kenya, Germany,Greece, Mexico i GreenLand levele od kojih svaki sadrži 9 staza koje morate proć , zatim Challenge mod u kojem je cilj sa svojim likom proć kroz 4 kategorije , Catch the Star, Birdie or Bust, Longest Putt i Bunker Ball sa serijama od 5 izazova u svakoj , zatom Free Hole mod u kojem birate jednu od staza iz Carear moda te prelazite isti.
Važno za napomenut je da igrajnem u carear modu nadograđujete svoj lik različitim itemima i expiriance bodovima što vam kasnije dobro služi za nastavak igre tj. lakše prelaženje tako npr. možete ndogoradit svoj lik sa specijalnom palicom ili specijalnim dresom koji vam tada dalje ili jači shot ili bolju preciznost itd. s time da neki itemi utjeću na druge.
U carear modu cilj vam je skupiti što više zlatnih medalja , što znaći što više puta bit prvi u nekom od levela , s time dobivate mogućnost "otključavanja" drugih levela.
Mali tehnički detalji za kraj , znaći Let's Golf 3D je dobra golf igra koja "minimalistički" upogonjuje 3D ( za pravi 3D expiriance morate odigrat nešto drugo ,ali to ću kasnije "recenzirat" , hint je na Z**** :) ) , game play je dosta dobar , što znaći da vrlo jednostavno određiujete jačinu i preciznost udarca, zvuk je jako dobar , mada nije 3D ili to moje prostačko uho nije moglo uhvatit :) .
Inaće ako vas još što zanima po pitanju ove igre samo pitajte, to je i poanta ovog posta.
Druga igru koju namjeravam recenzirat je , u biti i nije igra i već dolazi sa konzolom , tzv. AR Games ili augmented Reality, naime rijeć je od ODLIČNOM paketu koji vam pruža nešto neviđeno i sam osječaj igranja kroz AR je teško opisiv, naime osnovna ponta je da na stol bacite kartu sa znakom ? , te zatim skenirate istu pomoću back kamera i tada magija poćinje, naime sam AR sustav za sada ima par igri , vrlo jednostavnih , tako imate od gađanja meta do fishinga igri, sve u svem ukupno je 6 različitih modova pod ovim paketom, u jednom modu gađate mete da biste na kraju gađali "zmaja" i stjerali ga u rupu iz koje iskoći, fishinga gdje isto pecate ribice i čekate da zagrize "velika" te isto na kraju borba sa monster fishom tako da joj bacate bombice :) , ili "biljar" mod gdje morate kuglicu tjerat po različito generiraim terenima itd....
Sve u svem AR je definitivno nešto novo, nešto još ne viđeno i nešto jakooooo zarazno, iskreno jedva ćekam igre pod AR-om.
Treća i ostale igre koje ću recenzirat bit će u prvom redu The Legend of Zelda Ocarina of Time 3D , jedna od igri koju ne možete nabaviti preko eShopa , Tetris, Face Raiders .... ali to će bit danas popodne ili sutra, sad imam posla i gibam naljevo ......
Pozdrav
EDIT:
Evo mali nastavak, znaći sada ukratko ću opisat The Legend of Zelda Ocarina of Time 3D.
Znaći rijeć je o RPG avanturi iz trećeg lica u kojoj vodite svog lika kroz veliki svijet kraljevstva Hyrulea , tako u samom početko svoje avanture budite se u svojoj kučici na drvetu , koja se usput rećeno nalazi u Kokiri šumi , te uz par početnih dijaloga sa sumještanima krećete u avanturu, jedna od prvih zadaća vam je pronaći mać , jer bez njega igra baš i ne bi imala smisla, jelda :p , nakon te kretke avanture krećete put velikog drva mudrosti ( eng. Great Deku Tree ) i zaštitnika šume i njenih žitelja zvanih Kokiri ( valjda su ime dobili po šumi :) ) , dolaskom do velikog drveta malo detaljnije vas igra upoznaje sa prićom, vašom pozicijom u svemu tome i prvim većim "questom" , naime cilja vam je unutar velikog drveta pronać prvi magićni kamen , sam put do ostvaranje tj. ispunjennja zadane misije je blago rećeno bogat razno raznim podprićama, interakcijama s likovima te pregršt borbe od biljaka mesožerki do ogromnih zmajeva pored kojih ćete se osjećak kao muha, ali sa jednim ciljem da pokorite iste , znaći skupiti hrabrosti i krenuti dalje je važan psihološki segment u ovoj igri. Nakon uspješno ispunjenog prvog zadatka, počinje prava avantura, tj. upoznavanje svijeta izvan šume, kojie je golem, toćno rećeno sve ono što prelazite u prvom zadatku tj. sve što morate proć da biste završili prvi zadatak je kap u moru što vas čeka nakon toga. Inaće za sve one koji tek počinju ovo igrat, moj svaijet vam je ne idite linearno kroz levele, dajte si vremena pa istražite svijet oko sebe, vjerujte mi upoznat ćete još mnogo nevjerpjatnih stvari, tj. sam doživljaj i ugođaj ocarine vremena je u tome da unutar glavne/ih misija i igre možete otkriti mnoštvo manjih koje su isto toliko zanimljive i upotpunjuju cjelu priću na jedan ljep i ugodan naćin.
Eto to bi ukratko bilo to što se tiće ocarine vremena , namjerno nisam pisao o tehničkim detaljima igre, tj. ostavio sam ih za kraj čisto iz razloga što cjelokupni dojam igre je takav da sva tehnika ispod ostavlja doslovno dojam da je u službi igre, priće i užitka, a ne da je tehnologije igre ovdje u prvom planu , a sama igra tj. esencija negdje "otpozadi". Tako od savršeno izvedenog 3D-a , dizajn eksterijera i interijera scena je napravljen na način da je sve tu gdje treba bit, animacije likova , posebno glavnog lika su savršene , dinamika igre tj. game play je odlično riješen . Jedina stvar koju bih zuamjerio je tj. su u biti dvije stvari, prvo ponekad rotacija i pozicija kamere zna otežat igrivost u smislu da ostane zarobljena u jednom položaju te vas s obzirom na akciju ne prati , to posebno zna bit problem kada preskaćete pojedine prepreke ili na brzinu morate pretrčat po nekom uskom prolazu, npr. visećem mostu isl. te drugo što zamjeram su game saveovi, naime nema game save-a na razini pozicije već na razini levela, tako recimo spremate se porazit bosa , ljepo napravite game save krenete , izgubite, jedan-dva - tri puta neda vam se više izađete iz igre, uđete ponovno i otkrijete da niste tamo gdje ste napravili save , već negdje na početku tog levela. Posebno zna bit frustrirajuće na početku kada vas zna respwnat u domicilnoj šumici.
Zvuk je blago rećeno savršen, znaći ovdje je rijeć o potpunom 3D zvuku , tako ćete i neke misije morat proć na način da pratite zvuk, a bez savršenog 3D-a to bi bilo gotovo pa nemoguće.
Inaće da ne zaboravim Ocarina je glazbeno sviralo, nešto slićno fruli , tako da neke magićne stvari izvršavate na način da odsvirate melodije :) , zvući zanimljivo, vjerujte mi i je :)