Zasto je xbox 360 tako jeftin

poruka: 35
|
čitano: 13.858
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Jedno pitanje zanima me zasto je xbox 360 puno jeftiniji od ps3-a.

http://marijowebzone.topgoo.net/index.htm

0 0 hvala 0
17 godina

Zato jer je hardverski slabiji i time jeftiniji...

Druga stvar je da je duže na tržištu pa je cijena pala.

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zasto je xbox 360 tako jeftin

Slabiji,meni je indentičan sa ps3

http://marijowebzone.topgoo.net/index.htm
17 godina
neaktivan

To ovisi koju verziju kupuješ, mislim da je Elite skuplji od PS3 za koji 300-400 kn, a nema ti neke razlike u igrama. Neke novije igre su čak bolje optimizirane za Xbox 360 nego za PS3 npr. Fallout 3.

zakuvo sam čaj, dosta mi je fuke, boli me stomak i prolivam na dupe...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Austin Powers kaže...

Slabiji,meni je indentičan sa ps3

PS3 jest hardverski jači, a ako niš drugo nisi mogao uočiti, ps3 ima blu-ray...
17 godina
neaktivan

Mislim da je Sony složio dobru i kvalitetnu igarču, ali i multimedijalnu konzolu, koja nije preskupa za ono što nudi. PS3 je hardverski mnogo jači od Xboxa. Nažalost, mnogo stvari utječe na prodaju.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije samo stvar u harweru stvar je u količini proizvodnje i prodaje xbox se puno više proizvodi a i više od ps3 se proda pa je logičnije da je jeftivniji i nintendo wii je jeftiniji od oboje ali svi znamo da on ima bolji hadrever od njih dvoje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Xbox 360 je hardwareski slabiji od PS3 tamo gdje se to pokazalo nebitno (primjer CPU jezgri), dok su oprilike jednaki na bitnim planovima. Zbog toga igre rade jednako, neke bolje na Xboxu360 neke na PS3, al postoji neka ravnoteža. Kako ima jeftinije komponente, prodaje se po manjoj cijeni (zamislite to kao najskuplje računalo u dućanu od 15000 kn i gamerku konfu istih performansi od 8000 kn) i MS još uvijek zaradi na njemu. MSu se mora odati priznanje na odličnoj viziji, unaprijed su znali što konzola mora imati, a što ne; Sony je napravio još jedan flop (ma koliko god to neki ne željeli priznati) i sada se PSu3 raduje samo folding@home.

Why so serious???

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gamer2400 kaže...

Nije samo stvar u harweru stvar je u količini proizvodnje i prodaje xbox se puno više proizvodi a i više od ps3 se proda pa je logičnije da je jeftivniji i nintendo wii je jeftiniji od oboje ali svi znamo da on ima bolji hadrever od njih dvoje

Nintendo Wii ti je daaaaaleko slabiji od Xboxa i PS3...
16 godina
neaktivan

nije istina koliko ja znam wii ima sličnu jačinu ko xbox i ps3

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
gamer2400 kaže...

nije istina koliko ja znam wii ima sličnu jačinu ko xbox i ps3

Evo ti njegov hardware:

Processors:

Memory:

to nije blizu Xboxu360 a kamoli PS3!

Ali zato ima malu potrosnju, jeftinu proizvodnju...
16 godina
neaktivan

xbox ima složeniji softwer pa je logičnije da bude malo jači

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2009 3:43 (gamer2400).
16 godina
neaktivan

pa Xbox 360 u običnoj verziju za razliku od PS3 nema ni HDD ni blu-ray

0 0 hvala 0
16 godina

ps3 nije nesto posebno... ima ga svatko

0 9 hvala 0
17 godina
danijel0000 kaže...

ps3 nije nesto posebno... ima ga svatko

i sta si ti htio s time reci?

16 godina
neaktivan

Istina koga god pitaš za neku konzolu novu generacije odgovorit će: ma kupit ću PS3, ili već imam PS3.

A XBox 360 je po meni knzoa koja može ponuditi i više od PS3.

Izzy

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Armor kaže...

XBox 360 na tržištu je od 2005. godine, pa se slažem s drugom tvrdnjom.

Ali da je hardverski slabiji???

XBox 360 je "snažniji od PS3" u multiplatformskim igrama.

Playstation 3 jest hardverski moćniji i ima Blu-Ray, ali zbog svoje arhiktekture je kompliciran.

Naime XBox 360 ima 3 jezgre na 3,2 Ghz a CPU-ovi imaju sada već šest jezgri, što znači da je lakše optimizirat igru za XBox nego za PS3.

Zašto? PS3 koristi 7 jezgri na 3,2 Ghz-a, ali malo programera znaju iskoristit sve njegove mogućnosti.

Npr. Vidi se da je God of War 3 , Gran Turismo 5, Heavy Rain ultra realistični jer koriste puno oćniji hardver Playstationa 3, ali to su sve programeri koji surađuju sa SCEE-om.

Dakle druga tvrdnja je donekle točna.

Izzy
16 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

To ovisi koju verziju kupuješ, mislim da je Elite skuplji od PS3 za koji 300-400 kn, a nema ti neke razlike u igrama. Neke novije igre su čak bolje optimizirane za Xbox 360 nego za PS3 npr. Fallout 3.

Molim?!?!?!?!?!

Evo ti linkovi:http://www.sophoslab.hr/?konzole/89/ps3-sony-playstation-3-slim-250gb-igraca-konzola/4322

http://www.sophoslab.hr/?konzole/31/x360-microsoft-xbox360-super-elite-250gb-final-fantasy-xiii/1350

Još normalni Elite sa 120 GB diska dođe 2000kn.

Izzy
16 godina
neaktivan
EVO kaže...
Armor kaže...

Playstation 3 jest hardverski moćniji i ima Blu-Ray, ali zbog svoje arhiktekture je kompliciran.

Naime XBox 360 ima 3 jezgre na 3,2 Ghz a CPU-ovi imaju sada već šest jezgri, što znači da je lakše optimizirat igru za XBox nego za PS3.

Zašto? PS3 koristi 7 jezgri na 3,2 Ghz-a, ali malo programera znaju iskoristit sve njegove mogućnosti.

Npr. Vidi se da je God of War 3 , Gran Turismo 5, Heavy Rain ultra realistični jer koriste puno oćniji hardver Playstationa 3, ali to su sve programeri koji surađuju sa SCEE-om.

xbox 360 ima 6 JEZGRI

XBOX Live: badcxx
17 godina

Inside, the Xbox 360 uses the triple-core IBM designed Xenon as its CPU, with each core capable of simultaneously processing two threads, and can therefore operate on up to six threads at once.

procitaj jos jednom cijelu recenicu i onda ces mozda shvatiiti

16 godina
protjeran
RPG vs TENK kaže...
EVO kaže...
Armor kaže...

xbox 360 ima 6 JEZGRI

LOOOOL.

Di si ti to naso.Evo ti samo jedan citat.Izvor Wikipedia:

Inside, the Xbox 360 uses the triple-core IBM designed Xenon as its CPU, with each core capable of simultaneously processing two threads, and can therefore operate on up to six threads at once

Vidim da me neko preteko

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 12:43 (Perkan777).
15 godina
neaktivan

Ajde dosta! Svi znamo da je XBox 360 izašao 02.12.2005. i bila je najjača konzola na tržištu. PS3 je izašao 11.11.2006. i imao je godinu dana vremena da naprave bolju konzolu od XBoxa. PS3 ima minus što nema AA, dok XBox 360 ima AA i to x4 AA. Onaj glupi blur mod na PS3 uopće ne treba za igranje video igara. XBox 360 ipak imaju svi svjetski testeri (IGN, GameSpot...). XBox 360 (ako se gleda samo PS3 i X360) vodi prodaju i popularnost na svijetu.

IGN Top 25 Game Consoles:

15. mjesto - PlayStation 3

10. mjesto - Nintendo Wii

6. mjesto - XBox 360

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Gledajte,razlika u hardveru konzola je mala zato fanboyevi Viče.Xbox 360 je jeftiniji od PS3 jer je duže na tržištu a i Microsoft hoće povećati prodaju konzola.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pic related

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...

Mislim da je Sony složio dobru i kvalitetnu igarču, ali i multimedijalnu konzolu, koja nije preskupa za ono što nudi. PS3 je hardverski mnogo jači od Xboxa. Nažalost, mnogo stvari utječe na prodaju.

Ma jelda, a po cemu je to mnogo jači, jel to ono teh cell 7 jeeezgrriiiiii aaaaa?

15 godina
neaktivan
EVO kaže...
Armor kaže...

PS3 nema pravih fizičkih 7 jezgri, to je gluparija i mit o TEH CELL-u. x360 ima tri fizičke jezgre.

17 godina
EVO kaže...

Ustvari, nije problem znati iskoristiti njegove mogućnosti. Problem je kompliciranost i neisplativost takvog razvoja. Rezultati su jedva vidljivi, a ulog prevelik = tržišni fail (unatoč uzbuđenju koje programersko srce okusi tijekom igranja s 7 jezgara).

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
15 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Gledajte,razlika u hardveru konzola je mala zato fanboyevi Viče.Xbox 360 je jeftiniji od PS3 jer je duže na tržištu a i Microsoft hoće povećati prodaju konzola.

Pa sada će ju polako smanjivati jer dolazi nova verzija XBox 360 (ne nije Nathal Project - to je obična "scan camera").

16 godina
neaktivan
zeleni majmun kaže...
Xbox360 Modder kaže...

Pa sada će ju polako smanjivati jer dolazi nova verzija XBox 360 (ne nije Nathal Project - to je obična "scan camera").

nebi se složio da če se počet smanjivat kad dođe projekt natal onda bi trebalo prodaja bolje krenut

kao i xbox 360 slim

XBOX Live: badcxx
17 godina

ja jos uvjek vjerujem da m$ nemoze napravit slim koji ce dobro radit,kolko im je trebalo da standarni dovedu u red kaj bu onda tek s ovim bilo...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice