Xbox one ili PS4 ili novi PC ?

poruka: 32
|
čitano: 6.850
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav, za mjesec bi dana narucio jednu od ovih konzola ili uzeo novi PC .. Vec imam laptop pa neznam sto sada da uzmem ? Vasa preporuka?

4 Xbox one
16 PS4
61 PC

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako je laptop neka barem dual core konfiguracija koja moze pokrenuti i koju igru makar na low postavkama,uzmi PS4.

Ako je neka starudija koja steka i kod laganih zadataka,uzmi PC.

šiz gada smajl it sims tu mi remajndz mi of čajldhud memoriz
Moj PC  
1 8 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Xbox one ili PS4 ili novi PC ?
bancic123 kaže...

Ako je laptop neka barem dual core konfiguracija koja moze pokrenuti i koju igru makar na low postavkama,uzmi PS4.

Ako je neka starudija koja steka i kod laganih zadataka,uzmi PC.

dual core je .. igram LoL,SAMP,CS,PES 2013 .. i ne lagga mi toliko ..

13 godina

Ostavi si komp da imas za CS, LOL i te igre... konzola ce bit pun pogodak za gejmanje dalje. Ja takoder planiram uzeti jednu, samo sta cemo morati neke novcice nakupit :D 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
3 9 hvala 0
15 godina
neaktivan
E da hoće modifikacija uskoro izaći,ne bi bilo loše...
13 godina
neaktivan

PC Prednosti

-vise igara

-vise ekskluziva

-jeftinije igre i vise besplatnih igara

-manji trosak *

-bolja backwards kompaktibilnost

-vise vrsta kontrolera

-bolje online / multiplayer iskustvo

-multitasking i svestranost

-bolja grafika i zvuk

-modovi za igre

-mogucnost customizacije i brisanja nezeljenih opcija

-emulacija PS1,2,GB,...

*Pod manji trosak mislim na troskove posjedovanja kroz par godina. Pod to spadaju jeftinije igre,duza garancija na komponente,Xbox Live / PS plus troskovi i Steam rasprodaje/bundlei.

Jedina prednost konzoli je brzi plug & play ali i to se izgubi sa dugim pocetnim updateom i opcenito cestim updateanjem firmwarea i igri.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 1:13 (fade).
Moj PC  
10 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
fade kaže...

PC Prednosti

-vise igara - kakvih?

-vise ekskluziva - kojih?

-jeftinije igre i vise besplatnih igara - laž

-manji trosak - laž

-vise vrsta kontrolera - kakve to veze ima ako nijedan nije bolji od npr. ds4

-bolje online / multiplayer iskustvo - laž

-multitasking i svestranost - pa ima laptop za to,ja kad igram igre nemam potrebu gledai na fejs u yt

-bolja grafika i zvuk - laž (sto se tice next-gena)

-modovi za igre

-mogucnost customizacije i brisanja nezeljenih opcija - ne razumijem sto tu pc ima a konzola nema

-emulacija PS1,2,GB,... - to je vec piratstvo

*Pod manji trosak mislim na troskove posjedovanja kroz par godina. Pod to spadaju jeftinije igre,duza garancija na komponente,Xbox Live / PS plus troskovi i Steam rasprodaje/bundlei. 

Jedina prednost konzoli je brzi plug & play ali i to se izgubi sa dugim pocetnim updateom i opcenito cestim updateanjem firmwarea i igri.

13 godina
neaktivan

Umm svih? Novih, starih,vise zanrova ,vise besplatnih ,indie , modova igri... 

Previse ih ima da bi se ovdje nabrajalo, oko 2000-3000, evo samo za next-gen nadolazece.

Laz? Cak su i bez Steam popusta PC igare 10-20 eur jeftinije. Evo primjer sad : Metro Last Light za konzole je 40-50€ dok je na Steamu 30€ normalno a sad je 10€ s popustom, za tu razliku kupim jos 2-3 igre.

Online iskustvo je definitivno bolje , nema onih "lobby" servera,vise igraca online, ne ovisis o problematicnim sony/xbox serverima, vise vrsta komunikacije,laksa komunikacija,izrada vlastitih servera...itd.

Koliko sam vidio ljudi bas nisu odusevljeni sa DS4, a osim toga sa DS4 se moze igrati na PC-u, dok npr. na PS-u se nemoze igrati sa tipkovnicom / misem ili xbox kontrolerom.

Grafika i zvuk su isto bolji ne samo zbog jacih komponenti nego zato sto su na konzolama zvukovi,teksture,itd vise kompresirani da bi stali na disk.

Pod kustomizaciju mislim na opcenite prednosti desktop OS-a. Pod nezeljene opcije mislim na graficke stvari kao motion blur , bloom effect , FPS limit...koje vecina ne zeli a i ostale stvari unutar konzolinog OS-a.

Da je sve to laz nebi PC imao 3x vise glasova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 14:39 (fade).
14 godina
neaktivan
fade kaže...

Na ovom forumu dominiraju PC fanboyevi,tako da se ne cudim takvom ishodu.

Da bi imao grafiku bolju od npr. ps4 treba ti 2 ili 3x skuplji PC.

13 godina
neaktivan
bancic123 kaže...
fade kaže...

Na ovom forumu dominiraju PC fanboyevi,tako da se m takvom ishodu.

Da probas igranje na pravom gaming PCu mislio bi isto, nije to nikakav fanboysm nego ljudi znaju sto valja. Da su konzole bolje vecina bi se slozila da jesu bolje, problem je sto nisu.

Shvacam volis Playstation,nostalgija i to sve, volio sam ga i ja dok nisam naisao na nesto bolje tj PC i Steam i da naide nesto trece sto je jos bolje presao bi na to. Lojalnost tvrkama i brendovima je suluda.

PC sa Quad Coreom i 7850 se slozi za nekih 400 eur i vrti igre bolje od PS4, s time da je i tesko naci PS4 za tu cijenu od 400 eur.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 15:39 (fade).
15 godina
bancic123 kaže...
fade kaže...

PC Prednosti

-vise igara - kakvih?

-vise ekskluziva - kojih?

-jeftinije igre i vise besplatnih igara - laž

-manji trosak - laž

-vise vrsta kontrolera - kakve to veze ima ako nijedan nije bolji od npr. ds4

-bolje online / multiplayer iskustvo - laž

-multitasking i svestranost - pa ima laptop za to,ja kad igram igre nemam potrebu gledai na fejs u yt

-bolja grafika i zvuk - laž (sto se tice next-gena)

-modovi za igre

-mogucnost customizacije i brisanja nezeljenih opcija - ne razumijem sto tu pc ima a konzola nema

-emulacija PS1,2,GB,... - to je vec piratstvo

fascinantno kolko si u krivu

The further you get into technology, the further you go into gaming. That's the general rule.
12 godina
protjeran
bancic123 kaže...
fade kaže...

Sve se vidi po tvojoj slici.

http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/XxC4R3ONxX/
13 godina
protjeran
bancic123 kaže...
fade kaže...

A ti to znas jer imas doma PS4 i taj super skupi PC pa si usporedio?

16 godina
fade kaže...

Umm svih? Novih, starih,vise zanrova ,vise besplatnih ,indie , modova igri... 

Previse ih ima da bi se ovdje nabrajalo, oko 2000-3000, evo samo za next-gen nadolazece.

Laz? Cak su i bez Steam popusta PC igare 10-20 eur jeftinije. Evo primjer sad : Metro Last Light za konzole je 40-50€ dok je na Steamu 30€ normalno a sad je 10€ s popustom, za tu razliku kupim jos 2-3 igre.

Online iskustvo je definitivno bolje , nema onih "lobby" servera,vise igraca online, ne ovisis o problematicnim sony/xbox serverima, vise vrsta komunikacije,laksa komunikacija,izrada vlastitih servera...itd.

Koliko sam vidio ljudi bas nisu odusevljeni sa DS4, a osim toga sa DS4 se moze igrati na PC-u, dok npr. na PS-u se nemoze igrati sa tipkovnicom / misem ili xbox kontrolerom.

Grafika i zvuk su isto bolji ne samo zbog jacih komponenti nego zato sto su na konzolama zvukovi,teksture,itd vise kompresirani da bi stali na disk.

Pod kustomizaciju mislim na opcenite prednosti desktop OS-a. Pod nezeljene opcije mislim na graficke stvari kao motion blur , bloom effect , FPS limit...koje vecina ne zeli a i ostale stvari unutar konzolinog OS-a.

Da je sve to laz nebi PC imao 3x vise glasova.

Zvuk i kvaliteta video isjecaka moze biti i bolja zbog bluray-a, pa neke igre za PS3 su tezile do 50 GB. Sto se tice grafike, da, PC je bolji ali sada je manja razlika nego prije (koliko manja, to je vec relativno)

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 16:16 (lovac82).
14 godina
bancic123 kaže...

Ti ćeš o fanboyizmu a da taj isti fanboyizam ima smrad ti bi smrdio ko kuga. Znam da je tvoja bol velika što ljudi ne razmišljaju ko ti ali stisni zube i probaj se suzdržati, naći će se lijek za tebe {#}

13 godina
bancic123 kaže...
fade kaže...

Tip ti je odgovorio kako treba, sve lijepo rekao. A ti se poklepio i izvlačiš se da ima vise PC igraca na forumu??? WTF??

Ajd GTFO sada. Nemas pojma.

Ubi bene, ibi patria.
15 godina

Znao sam!

Ova tema je već prešla u flame war, zahvaljujući dežurnom fanboyu bancicu i onima koji misle da je on vrijedan njihovih živaca i vremena. Stvarno zaslužuje mjesto u mojoj ignore listi kao i u svačijoj.

Say hello to my little friend
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

Ovaj forum je pun zadrtih ljudi da stvarno nemogu vjerovat. Bezveze cete zeznut covjeka samo sto se zadrti fanboy, covjek se vec napiso da ima PC na kojem moze dosta toga igrat i ne vidim zasto neki spominju gluposti. Sta ako kupi PS4 vise nece moc igrat WOW na PC? Mislim stvarno ste blesavi da se moram tako izrazit, kupnjom konzole ce samo moci igrat vise igara. Evo ja imam dosta slab PC al me bas briga jel mogu igrat bilo sto sta izade a uz to imam konzole. Znaci po vama je PC+konzola losije nego samo PC?

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ovaj forum je pun zadrtih ljudi da stvarno nemogu vjerovat. Bezveze cete zeznut covjeka samo sto se zadrti fanboy, covjek se vec napiso da ima PC na kojem moze dosta toga igrat i ne vidim zasto neki spominju gluposti. Sta ako kupi PS4 vise nece moc igrat WOW na PC? Mislim stvarno ste blesavi da se moram tako izrazit, kupnjom konzole ce samo moci igrat vise igara. Evo ja imam dosta slab PC al me bas briga jel mogu igrat bilo sto sta izade a uz to imam konzole. Znaci po vama je PC+konzola losije nego samo PC?

To nema nikakvog smisla, kako ce covjek kupnjom konzole moci igrati vise igara kad je :

a ) Samo broj PC ekskluziva veci nego broj svih igara na konzolama zajedno , a o broju svih igara da i ne pricam.

b ) Cijena novih igara za konzole i do 50% visa sto znaci da ce moci pristiti manje igara

c ) Backwards kompaktibilnost za starije igre je nepostojeca sto znaci manji izbor igara

d ) Manja dostupnost i veca cijena igara za konzole u Hrvatskoj u uporedbi sa Steam-om

e) PS Plus pretplata jos jedan trosak za koji je mogao kupiti par igri

Ja sam na steamu potrosio nekih 200 eur dosad i kupio preko 100 igri... oko 20 Indie i 80 AAA naslova koji bi me na konzolama kostali preko 800 eur.

Tko ga onda pokusava zeznuti? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 19:36 (fade).
13 godina
odjavljen

i kolko od tih igara igras ?

imam i ja dosta igara na steamu ,ali rijetko koju sam odigrao

PC ima vise igara ,ali ekskluzive na konzolama su kvalitetnije
tipa TPS zasto bi se on morao zadovoljavat nekoj alternativi uncharteda na pc ? pogotovo ,ako zeli odigrat uncharted

ps4 ce s vremenom imat igara da ti srce stane tak da toga se ne mora bojat  

I malo se informiraj o PSN + 
to je jedan ogroman + :D ,a ne neki bezveze trosak  

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 19:42 (Arnold Layne).
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
fade kaže...
R4zOR229 kaže...

To nema nikakvog smisla, kako ce covjek kupnjom konzole moci igrati vise igara kad je :

a ) Samo broj PC ekskluziva veci nego broj svih igara na konzolama zajedno , a o broju svih igara da i ne pricam.

b ) Cijena novih igara za konzole i do 50% visa sto znaci da ce moci pristiti manje igara

c ) Backwards kompaktibilnost za starije igre je nepostojeca sto znaci manji izbor igara

d ) Manja dostupnost i veca cijena igara za konzole u Hrvatskoj u uporedbi sa Steam-om

e) PS Plus pretplata jos jedan trosak za koji je mogao kupiti par igri

Ja sam na steamu potrosio nekih 200 eur dosad i kupio preko 100 igri... oko 20 Indie i 80 AAA naslova koji bi me na konzolama kostali preko 800 eur.

Tko ga onda pokusava zeznuti? 

a) istina al kolko ih stvarno igras? Vecina tih naslova su indie igre koje nikog ne zanimaju, evo ja osobno mogu rec da igram 3 PC ekskuzive CS:GO, Euro Truck Simulator 2 i Aion a na xboxu i na ps3 sam ih stvarno puno odigro.

b) Imas dosta webshopova koji prodaju igre dosta povoljno plus koristene igre koje se znaju naci stvarno jefitno pogotovo stariju naslovi, ja sma kupov po 30ak kn igru. Ali to tak i onak nije bitno jel sam vec procito negdje da ga zanimaju piratske igre.

c) Istina zato mu je moja preporuka da jos ne kupuje nista nego priceka malo upravo zbog toga i da vidi na kojoj ce mu se konzoli svidat vise ekskluzive. A i prve verzije konzola se kvare uzasno pa ih nakon isteka garancije mozes bacit so su vec dokazali, tako da je topla preporuka pricekat ako mu se stvarno ne zuri i kupit noviju verziju konzolu kad izadju.

d) Ako ima karticu za kupnju preko steama nzn zasto nebi mogo kupovat sa stranih webshopova isto kao i servisa PSN i xboxlive

e) Zasto bi moro uzet PS plus ili xbox gold?

13 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

tipa TPS zasto bi se on morao zadovoljavat nekoj alternativi uncharteda na pc ? pogotovo ,ako zeli odigrat uncharted

Sve do jedne sam odigrao, ne kupujem igre koje ne planiram igrati. 

Tih par ekskluziva nije neki argument nisu to bas toliko dobre igre. Mozes onda reci sto ako zeli igrati nesto kao DayZ ,EVE? Sto ako zeli igrati kompetativni FPS?  Sto ako zeli igrati RTS? Sto ako zeli igrati sa misem i tipkovnicom?

Na PC-u uvijek ima nesto za svaciji ukus.

PS+ naplajuce nesto sto je na PC-u besplatno,npr multiplayer igranje sto je suludo.  Izuzetak za besplatnu igru tu i tamo ali to i dalje ne pokriva trosak skupljih igara.

@ R4zOR

20 od 100 je vecina? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 20:03 (fade).
13 godina
odjavljen
fade kaže...
Arnold Layne kaže...

Sve do jedne sam odigrao, ne kupujem igre koje ne planiram igrati. 

Tih par ekskluziva nije neki argument nisu to bas toliko dobre igre. Mozes onda reci sto ako zeli igrati nesto kao DayZ ,EVE? Sto ako zeli igrati kompetativni FPS?  Sto ako zeli igrati RTS? Sto ako zeli igrati sa misem i tipkovnicom?

Na PC-u uvijek ima nesto za svaciji ukus.

PS+ naplajuce nesto sto je na PC-u besplatno,npr multiplayer igranje sto je suludo.  Izuzetak za besplatnu igru tu i tamo ali to i dalje ne pokriva trosak skupljih igara.

tu i tamo ? ozbiljno

evo ti lista mojih igara koje sam dobio uz pomoc psn+ na ps3

inFamous 2 PNS+

Far Cry 3 PSN+

Dragon's Dogma PSN + 

Assassin's Creed III PSN +

NFS Most Wanted PSN +

BulletStorm PSN+

Crysis 2 PSN+

Battlefield 3 PSN +

Mass Effect 3 PSN +

PayDay The Heist PSN+

Hitman Absolution PSN+

Sleeping Dogs PSN +

RE 5 Gold PSN +

Demon's Souls PSN +

Borderlands PSN +

Mafia II PSN +

Spec Ops : The Line PSN +

NBA 2k13 PSN + 

XCOM : Enemy Unknown PSN +

Red Dead Redemption PSN +

Saints Row : The Third PSN +

Mortal Kombat PSN + 

Batman : Arkham City PSN +

Joe Danger 2 : The Movie PSN +

Catherine PSN +

Big Sky Infinity PSN +

Knytt Underground PSN +

Machinarium PSN +

God of War HD PSN +

ICO HD PSN +

Shadow of the Colossus HD PSN +

Motorstorm Apocalypse PSN +

Little Big Planet 2 PSN +

Jak and Daxter HD PSN +

Jak II HD PSN +

Jak 3 PSN +

Little Big Planet karting PSN+ 

Sve redom odlicne igre i onda ne vrijedi novaca

13 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
....

Dobro lista, neznam koliko je istinita ali ok. I na PC-u je cesto moguce dobiti AAA igre ili besplatno ili za 1-5€.

Evo npr. Metro 2033 sam dobio besplatno a Crysis 2 , BF3 , Mirrors Edge , Dead Space 1 & 3 , Red Alert 3 , Sims 3 ... za 5 $ 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 20:13 (fade).
13 godina
odjavljen
fade kaže...
Arnold Layne kaže...
....

Dobro lista, neznam koliko je istinita ali ok. I na PC-u je cesto moguce dobiti AAA igre ili besplatno ili za 1-5€.

Evo npr. Metro 2033 / Free /  Crysis 2 , BF3 , Mirrors Edge , Dead Space 1 & 3 , Red Alert 3 , Sims 3 ... / 5 $ / 

istinita je 100% tu listu sam radio kad sam prodavo PS3 skupa sa tim accoutom 
skupljano je kroz godinu dana
Red Dead Redemption je prva igra bila dobivena

Tak da stvarno ne znam zasto netko nebi uzeo PSN+ pogotovo oni koji imaju manje novaca jer ce se opet naigrat  

Da iste te igre imam i ja na PC :)
Humble Bundle spasava stvar ,al sta mi znace kad sam nesto malo igrao BF3
no dobro to je problem u meni ne znaci da ih decko nebi igrao 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 20:16 (Arnold Layne).
17 godina
odjavljen

Mislim da je autor teme dobio sasvim dovoljno pluseva i minusa za svaku od platformi. Ako mu to nije dovoljno ništa mu neće biti tak da vam je prepucavanje suvišno. I tak nitko neće na kraju promijeniti mišljenje jer su ukusi i potrebe sasvim individualni {#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Istina nek sam odluci al je problem sto je jako puno ljudi na ovom forumu subjektivno. Ja buduci da posjedujem sve navedeno(PC,X360,PS3)makar njega zanimaju konzole nove generacije al to je sve tu negdje. Mogu objektivno o svakoj napisat i lose i dobre stvari kao sto sam i napiso i pustit njega da odluci.

14 godina

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
odjavljen

Tvoje objektivno mišljenje nema baš nikave veze sa mojim ukusom i potrebama {#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa nisam tebi ni piso. Pretpostavljam zato sta te ne zanimaju konzole uopce!? Al njega zanimaju pito je zato sam i napiso.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice