Što kupiti - Xbox 360 ili PlayStation 3?

poruka: 3.099
|
čitano: 914.839
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Što kupiti - Xbox ili PlayStation 3?

ljudi nebi se trebali svadjati sad oko toga svaka konzola ima svoje mane i vrline gledajte xbox je jeftiniji tako je jeftiniji,na xboxu postoje pirati,svi govore da je xbox live bolji online servis nego psn,nema veze sto je psn besplatan al xbox live dobijete za 250 kn mozda malo vise za cijelu godinu igranja pa kud bolje?? svaka konzola ima svoje ekskluzive

ps3 je skuplji al ima blu ray player koji je jedan od razloga zas je skuplji,jednostavno svaka konzola valja,je da xbox ima kvarova al ak se koristi kak treba i neigra se ko ludjak nes dobit crveno svijetlo eto to su rijeci od mene znam da ce me mozda neki popljuvat al nema veze

gdje je završilo oko halida beslica? -u reklami za coca-colu. XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Što kupiti - Xbox ili PlayStation 3?
Paolo2612 kaže...

(1.) Probio si moju tezu za svijet, ali ne vjerujem da ikoga tu zanima stanje u Indiji ili Zimbabveu (ili bilo kojoj drugoj zemlji) kada jer riječ o razlozima prodaje x360. Mi ne živimo tamo niti ćemo tamo kupovati x360 (valjda nitko ne živi tamoNeodlučan) - situacija u Hrvatskoj je potpuno drugačija. Ovdje većina se odlučuje za x360 zbog pokretanja piraterije - samo pogledaj ovu temu. Većina ljudi koja preporučuje x360 kao jednu od najvažnijih stavki navodi pokretanje piraterije ili oni koji su kupili govore da piratiziraju.

(2.) Ja prihvaćam da je PS3 zadnji (zasad). Ali ne prihvaćam da je x360 boljiSmijeh

Ne, nego tezu da se X360 bolje prodaje zbog piraterije. A Hrvatska je ionako premalo tržište da bi jezičac na vagi pretegnula u korist X360. Dakle, prodaje se iz nekih drugih razloga, što vi PS3 drukeri nikako da prihvatite.

Nisam niti rekao da je bolji, uz svoju reputaciju kvarljivosti sigurno. Ali je isplativija kupovina, što je i bio moj početni odgovor na uvodno pitanje (pogotovo jer i PS3 se voli spušiti iz čista mira).

NixHR kaže...

Imam xbox360, uzeo sam ga zbog cijene u odnosu na ps3 i požalio. Ventilatori su ubrzo postali jako glasni nakon par minuta rada, a i izgrebao mi je jedan CD...samo malo se trebam strpit i dočekat RRoD :o)

Takođar zaboravi gledanje divX i ostalih non m$ formata preko xboxa. Ok, svira mp3 but what's the point?

Stvar se zove "Optional media update". Staviš medij sa željenim formatom, pokušaš ga pokrenuti. X360 će ti javiti grešku i ponuditi skidanje OMU-a. Samo klikneš za potvrdu.

Što se tiče grebanja DVD-a (pretpostavljam da to misliš pod "CD"), X360 podržava instaliranje igre na HDD, tako da je i tiše i čuva DVD pogon i medij (PS3 ga isto voli zguliti, ali i "pojesti"; da ostanemo na temi).

Znam da je malo kompliciranije od natjerivanja auta ukrug, ali radi.

16 godina
neaktivan

ma kupi ps3 i točka

16 godina
neaktivan

x360 - onako čini mi se bolji samo xbox live pletplata je skupa ali isplati se svaki novčić koji se da za tu pratplatu, ima dobre igre i bolji dizain

ps3 - istina je ps3 ima malo jači hardware ali nikad to nije pitanje, igre su mu ok ali ne tako dobre kao kod xbox360 samo je pradnost što je psnet besplatan 

2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Elk Cloner kaže...

...(PS3 ga isto voli zguliti, ali i "pojesti"; da ostanemo na temi)....

Nije istina;

vjeruj mi, znam iz iskustva.

Moji ID-ovi u igrama su: alien2710, A.I.Alien
17 godina
neaktivan
Hex kaže...

Nije istina;

vjeruj mi, znam iz iskustva.

Što nije istina? Jedan od najčešćih kvarova PS3 se događa kada se smrzne (što za sebe nije kvar), a restartom se uništi Blu-Ray dok je medij u njemu. Naravno, medij se "kreativno" mora izvaditi van.

16 godina

Ja bi kupio xbox prevenstveno radi toga jer je jefti niji i nema taj bluray, a i čini mi se da ima i čip, a najrađe bi wii jer je zabavan  i ima čip, a grafika me ne muči što je slabija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2009 20:59 (Jack Sparrow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

xbox 360 naravno, jeftiniji i ima piratskih igara, a i bolji je od ps3

Immortal Technique in the streets back on the hustle cuz three strikes'll get you life for stuffng cracks in a duffel

1 5 hvala 0
16 godina

Tako je epic, a vido sam negdje i video gdje se uspoređuje gta4 sa xboxa i ps3, te mogu reči kako nema razlike u grafici!

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Jack Sparrow kaže...

Ja bi kupio xbox prevenstveno radi toga jer je jefti niji i nema taj bluray, a i čini mi se da ima i čip, a najrađe bi wii jer je zabavan  i ima čip, a grafika me ne muči što je slabija.

Slažem se s tobom u svemu osim u ovome kad kažeš da bi kupio xbox zato jer ne čita blue-ray. Ne kužim te? Tebi je plus to što ne čita blue-ray?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
Igor kaže...
Jack Sparrow kaže...

Slažem se s tobom u svemu osim u ovome kad kažeš da bi kupio xbox zato jer ne čita blue-ray. Ne kužim te? Tebi je plus to što ne čita blue-ray?

Ne ne shvačaš, prazni bluray je preskup,a  i radi toga nema čipa za ps3. Inače je dobar.

Vidim da se mnogi ne slažu samnom i epicom, ali sta je tu je, ja mislim da nije xbox nista bolji od ps3.Osim što xbox ima piratske igre i tu je puno jeftinije,a tu je negdje u onom videu se vidi da je čak podjednaka grafika,pa bi se stoga ja rađe odlučio za xbox jer jeftinije a tu je negdje!

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2009 22:29 (Jack Sparrow).
16 godina
neaktivan

Bilo šta da se uzme bit ce ti dobro.Igre za PS3 možeš kupovat preko oglasnika za cca.100kn a za X360 ugradiš čip i skidaš.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ja neznam zasto se tu raspravlja o tome koja se kozola da piratizirati i tako u svakoj temi od xbox i ps3 a modovi to ne kaznjavaju...

mislio sam da to nije ovdje dopusteno ili....

cim dulje na linuxu to bolje za moje zivce i zdravlje nadam se da ce te i vi to shvatiti PO PREPORUCI DOKTORA LUKE KOVACA
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

ja neznam zasto se tu raspravlja o tome koja se kozola da piratizirati i tako u svakoj temi od xbox i ps3 a modovi to ne kaznjavaju...

Ajde tebi sigurno mam i tata kupuju originale, ne pravi se svetac. U našoj Državi je jednostvno takva situacija da svatko gleda da što jeftinije prođe ili ako je moguće đabe, zato to uvjek dojde do piratstva. Svako gleda da kupi ono na što netreba troššiti previše love.

To ti je odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2009 23:28 (Jack Sparrow).
16 godina
protjeran
Jack Sparrow kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

Ajde tebi sigurno mam i tata kupuju originale, ne pravi se svetac. U našoj Državi je jednostvno takva situacija da svatko gleda da što jeftinije prođe ili ako je moguće đabe, zato to uvjek dojde do piratstva. Svako gleda da kupi ono na što netreba troššiti previše love.

To ti je odgovor.

pa ja nisam reko da ti netrebas pirate koristit sam da se o tom ne raspravlja na forumu (i nisam svetac pobro sam vec 5 kartona radi piractva i to zbog najvecih gluposti )

cim dulje na linuxu to bolje za moje zivce i zdravlje nadam se da ce te i vi to shvatiti PO PREPORUCI DOKTORA LUKE KOVACA
17 godina
neaktivan

vec sam postao ovo, ali vidim da je rasprava opet zapocela...

moje misljenje sa jednog drugog foruma:

Vremenom sam bio vlasnik manje vise svake konzole koja je izasla na trziste (i bila relevantna). Sve je pocelo sa Atari 2600 pa na dalje...isto tako imam i PS3 i x360. Pa se nadam da ce nekome pomoci slijedece

Plusevi / minusevi za obe konzole:

PS3 plusevi :

1.Integrirani browser
2.Mogucnost instalacije PC baziranog OS-a (Yellow Dog, Ubuntu...)
3.Besplatan online multiplayer
4.Fantastican klijent za streaming media servere (Media Center, TVersity...)
5.Mogucnost bezbolne ugradnje veceg Hard diska
6.Mogucnost instalacije igara na HDD
7.BluRay player
8.Mogucnost uloge surogat HTPC-a
9.Mogucnost ugradnje veceg HDD-a bez ikakvog pametovanja (izvadi stari - stavi novi)
10.Mogucnost igranja FPS igara (ne svih) sa misem i tipk.
11.Wireless integriran

PS3 minusi :

1.Cijena
2.Uzasan Online servis (PSN)
3.Kontroler se ne gasi automatski kad je neaktivan (tek kad baterije umru , a one su fixne u kontroleru)
4.Pomalo siromasna ponuda kvalitetnih ekskluziva (iznimke GT5p, MGS4, LBP...i nadolazeci KillZone2)
5.Iznimno losa optimizacija nekih cross platform igara (GTA 4, Pure...)
6.Totalno beskoristan Home servis
7.Kvaliteta kontrolera je uzasna

x360 plusevi:

1.Fantasticna ponuda ekskluziva (najvise zaslugom MS-ovoj mogucnosti da kupi sve zivo na trzistu, sto je jako lose za industriju)
2.Najbolji Online servis na trzistu
3.Kontroler se sam gasi kad je neaktivan (+ mogu se staviti klasicne AA baterije)
4.Najbolji kontroler na trzistu (PS3 kontroler se cini kao jeftino kinesko smece)
5.NetFlix podrska (ovo samo ako imate US proxy)
6.Mogucnost instalacije igara na HDD
7.XBL Arcade & Community igre kojih ima mali milion (i hrpetina kvalitetnih)
8.Cijena
9.Vecina Xbox original (starih) hit igara radi bez problema
10.Jaka podrska developera sa Downloadable Content godinama (GTA4, Fallout 3, Mass Effect, Fable 2...)
11.Facebook/Twitter/Last.fm integracija na XBL-u (PS3 ima browser pa recimo da ima ovo vec, ali ipak je ovo nesto drugacije)

x360 minusi:

1.RROD i generalno losa pouzdanost konzola i njihovih najapanja (ide na bolje ali dosta sporo), meni je jedna vrisnula, dok se drugi (Falcon serija) drzi vec evo 2 godine
2.Obveza placanja online servisa XboxLive (dok PC i PS3 gameri to imaju gratis) nije skupo ali opet minus
3.Nema integrirani browser
4.Los media streaming client (veoma bucan i ponekad se integrirana mrezna ponasa cudno)
5.Nema podrsku za NTFS (cega je MS vlasnik, oksimoron)
6.Veoma bucna konzola (DVD-ROM i ventilatori)
7.Adapter za struju pocne zvrdnati nakon nekog vremena (ventilator, ne svima ali velika posast)
8.Nema integriran Wirelles vec se mora dokupiti
9.Extremno bucna konzola

Nakon svega recenog mogu zakljuciti da sam sretan sa mojim x360 i PS3 konzolama, ali ako bih morao preporuciti samo jednu onda bi to bio x360 zbog svoje cijene (u HR i vani) i ponude igara. Premda cijena konzola izvan HR nije bitno razlicita pogotovo nakon zadnjeg rezanja cijena od strane Sony-a i dalje je na strani x360-a.

U svakom slucaju, sto god odaberete necete se pokajati, obadve konzole nude hrpetinu zabave.

Moj PC  
9 3 hvala 4
17 godina
neaktivan
gi4ouR kaže...

4.Pomalo siromasna ponuda kvalitetnih ekskluziva (iznimke GT5p, MGS4, LBP...i nadolazeci KillZone2)

Jako si dobro opisao i usporedio obe konzole, ali s ovime gore se definitivno ne mogu složiti.

Uncharted 1 i 2, Resistance 1 i 2, Motorstorm 1 i 2, God of War 3, Grand Turismo 5, MAG, inFamous, Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction, Warhawk, Tekken 5: Dark Resurrection, Heavenly Sword, Ninja Gaiden Sigma, Valkyria Chronicles, Final Fantasy i još mnogi drugi

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 13:46 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan

Ovo je C/P usporedbe i stanja eksluziva od prije cca godinu i pol... slazem se sa svime sto si rekao :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam sve pročitao, ali izgleda mi vrlo objektivno. Osvježenje nakon fanboyevstva na prethodnim stranicama :D

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da tu opce nebi bilo dileme da se i plejka da modificirati, stogod vi pricali o tome

da x-box ima bolje igre sto meni nije uopce istina.

90% bi vas imalo plejku, igrao sam i x-box i ps3 dulje vrijeme i jedina prednost mu je što ima piratizaciju.

O kvaliteti nema potrebe pricati, svi koji ga imaju znaju da 360  je loše kvalitete, a na kraju za godinu dana

bluray playere ćeš kupit za soma kuna i bit će bolje kvalitete pa tako ta prednost ps3 je nebitna pa tako kupi xbox jer

nemoraš kupovat igre

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sakos kaže...

Mislim da tu opce nebi bilo dileme da se i plejka da modificirati, stogod vi pricali o tome

90% bi vas imalo plejku, igrao sam i x-box i ps3 dulje vrijeme i jedina prednost mu je što ima piratizaciju.

O kvaliteti nema potrebe pricati, svi koji ga imaju znaju da 360  je loše kvalitete, a na kraju za godinu dana

bluray playere ćeš kupit za soma kuna i bit će bolje kvalitete pa tako ta prednost ps3 je nebitna pa tako kupi xbox jer

nemoraš kupovat igre

Slažem se. Jedina prednost Xbox-a je to što se može modificirati. U svemu drugom bolji je PS3.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
Sakos kaže...

nemoraš kupovat igre

I onda ti za pol godine izađe nova plejka, s redrayem i opet si u minusu, a i za prazni bluray ćeš dat 40kn. Opet je isplativiji xbox, ali da imam love svejedno bi kupio ps3.

17 godina
neaktivan
Sakos kaže...
a na kraju za godinu dana bluray playere ćeš kupit za soma kuna i bit će bolje kvalitete pa tako ta prednost ps3 je nebitn

Definitivno ne. Odkada je PS3 na tržištu dovedeno je nekoliko standarda za blu-ray. I pogodi što - gotovo svi playeri ne mogu puštati diskove s tim novim standardom (ili opcije na njemu) jer ga nemaju ni softverski podržanog niti dovoljno snage za obraditi te nove dodatke i podatke. Na PS3 samo napraviš update firmwarea.

Po ovoj novoj cijeni i veličini PS3 (slim) on se isplati kupovati čak i ako uopće ne igraš na njemu. Blu ray player s HDD-om koji čita svu silu formata, browserom za pristup internetu i još se može bežično umrežavati s drugim uređajima. Nove opcije i podržavane datoteke se dodaju samo nadogradnjom fimwarea, a ne razbijanjem glave kako ti uređaj to ne podržava. Ako mi nađeš takav player na tržištu s tim mogućnostima i za te pare svaka čast

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 23:43 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
gi4ouR kaže...

PS3 plusevi :

2.Mogucnost instalacije PC baziranog OS-a (Yellow Dog, Ubuntu...)
3.Besplatan online multiplayer

x360 minusi:

1.RROD i generalno losa pouzdanost konzola i njihovih najapanja (ide na bolje ali dosta sporo), meni je jedna vrisnula, dok se drugi (Falcon serija) drzi vec evo 2 godine
6.Veoma bucna konzola (DVD-ROM i ventilatori)
9.Extremno bucna konzola

Ukinuto sa Slimom. Zanimljiva ironija da što se instaliranja PC OS-a tiče je što se obično rugaju X360 da je PC u obliku konzole.

Da i ne. Ovisi isključivo o izdavaču igre.

Navodno da su Jasperi daleko kvalitetniji (ali su i relativno kratko na tržištu da bi se bolje procijenilo). A i PS3 je dobio YLOD, i što je gore za vlasnike javlja se najčešće nakon isteka garancije (MS je produžio garanciju za RROD i E74 na 3 godine od prodaje konzole).

Baš toliko bučna nije, pogotovo kada se igra instalira na HDD.

16 godina
neaktivan

xbox .. ja ga iman i pre dobar je modificira san ga i skinen igru sa neta ... i sve sam przim imam preko 60 igara u kuci .. xD a i igran na xbox livu bez problema niko me nista ne pita sve igre mogu igrat

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
vezer kaže...

xbox .. ja ga iman i pre dobar je modificira san ga i skinen igru sa neta ... i sve sam przim imam preko 60 igara u kuci .. xD a i igran na xbox livu bez problema niko me nista ne pita sve igre mogu igrat

Kako to možeš s piratima igrat preko Livea? Koliko ja znam, ako s piratima igraš na Liveu, onda ti benaju account na zauvijek.

16 godina
neaktivan

netko_namo: ima nacina na koji te ne skuze, malo proguglaj pa ces naci :>

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2009 13:51 (AmD).
17 godina
protjeran
gi4ouR kaže...

PS3 minusi :

1.Cijena
2.Uzasan Online servis (PSN)
3.Kontroler se ne gasi automatski kad je neaktivan (tek kad baterije umru , a one su fixne u kontroleru)
5.Iznimno losa optimizacija nekih cross platform igara (GTA 4, Pure...)
6.Totalno beskoristan Home servis
7.Kvaliteta kontrolera je uzasna

Svi ovi minusi vise uopce nisu minusi...

1.Sad kosta 300$ koliko i 360elite(a znamo da PS3 po opremi nudi puno vise)

2.Online servis je trenutno vrlo kvalitetan i stalno se update-a...

3.Kontroler se gasi automatski nakon 10min...

4.Za ekcluzive je neko vec prije nabrojao tako da tu nema price.. a samo da kazem da je u 2009-oj godini PS3 potuka u svemu sto se tice excluziva 360..

5.To ti nije istina ja imam GTAIV i radi perfektno...

6.Pa i nije beskoristan on je samo opcija koju mozes koristiti kao i Floading@Home

7.A kontroleri DS3 su jako kvalittni i oni stalno dolaze sa svim konzolama vec godinu dana....

Eto tu se vidi da ovi minusi koji su nabrojani nisu istiniti i svakako Preporucjem kupnju PS3..

Play Hrad Play Cool
16 godina

The Black Iso i kaj bi to sad trebalo znaćiti, slažem se ili potpis?

Imaš dolje da stisneš slažem se i gotovo, a ne tak češ morati dobiti žuti.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
protjeran

Po meni niti jedna od navedenih konzola nemože ponoviti uspjeh playstationa2 iz razloga kaj je u vrijeme izlaska ps2 dakle 2000/2001 godine bilo praktično nemoguće dobit pc za neke normalne novce i da potraje tj da ne zastari. Također u to doba malo je kućanstava koja su si mogla priuštit računalo pa je ps2 bio logičan relativno jeftin način ulaska u svijet takvih tehničkih tričarija.

Danas je situacija potpuno drugačija kako se za male novce može nabavit pc koji će trajati dugo a i zbog toga kaj su nam police već zakrčene raznim tehnikalijama od starijih konzola pa na dalje (a čovjek nema više od dva oka da sve skupa može zajedno gledat) kupnja bilo kakve konzole u navvećem broju slučajeva je nepotrebna (među onima koji su je nepotrebno kupili mogu ubrojat i svoju malenkost)

Xbox360 ili ps3 dileme zapravo nema. Vlasnici xbox-a bi trebali uvažavat izbor vlasnika ps3 koji žele igrati igre legalno i multiplayer te se igrat i preko oglasa ili interneta kupovat orginal igre (koje se onda kasnije opet mogu prodat za neke novce tako da je gubitak novaca tu zapravo mali za pametne ljude)

Vlasnici ps3 bi pak trebali uvažavat izbor vlasnika xbox-a koji nežele davat četvrtinu plaće za jednu igru u dućanu ili se zezat sa raznim oglasnicima ili internetom i tako nabavljat jeftinije igre

Šta se tehničke strane tiče obe su konzole odprilike podjednake snage i ako postoje neke razlike one su apsolutno nebitne

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice