Moja preporuka je Philips OLED s GoogleTV-em (Philips koristi LG-eve panele i elektroniku) a dodatni bonus je Ambilight.
Alternativa Samsung QD OLED, ako se ima para.
Iz moje perspektive ja ne bih trenutno kupovao stari Philips oled jer upravo izlazi nova generacija koja je veliki skok u odnosu na staru generaciju iz 2025 godine. Novi model donosi Dolby Vision 2. Posebno je zanimljiv model Oled 951 i nešto slabiji Oled 911 koji prelaze na Primary RGB Tandem Oled 2, do deklariranih 4500 nita, 165Hz i novu desetu generaciju P5 AI procesora. Novi LG G6 koristi istu tehnologiju RGB Tandem 2 ali ne koristi novi DV2, i on je već na tržištu. Kod Philipsa je uvijek problem pretjerivanje pri procesuiranju slike no dobra stvar je što sve te opcije možeš isključiti. Moram priznati da me interesira novi Philips Oled 951 i kada bih kupovao gledao bih isključivo njega.
Opet iz moje perspektive ne znam što znači kriminalno slaba ponuda aplikacija na WebOS? Ima sve što mi treba. Disney, HBO, Netflix, Prime, SkyShowtime, Youtube, Spotify, MaxTV i još hrpa aplikacija koje nikada nisam niti pokrenio, Ok, to su moji interesi i potrebe. Imao sam i Philips LCD s Google TV i to je bio osjetno sporiji OS od WebOS koji radi savršeno. Nisam napredan korisnik koji koristi desetke aplikacija jer ne znam za što bih ih koristio. Koristim navedene aplikacije i to je to. Meni TV služi za gledanje filmova, utakmica i igranje PS5. Za to mi ne treba ništa bolje od LG oleda. Samsung ne bih nikada kupio jer nema DV a to mi je bitno jer imam veliku kolekciju full 4k filmova u DV. Konverzije u HDR me ne interesiraju.