- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja ih još nisam ni odigrao (iako ih imamo mislim sve doma) tako da ako bude FPS boost to će mi biti samo poticaj da konačno zaigram :-)
Nek oni štancaju Pro konzole i nabrijanu 4k HDR grafiku za nabrijane 120Hz TVe, a ljudi ustvari žele handheld gaming.
Zato se Steam Deckovi i Switchevi prodaju ko ludi. Jbg, nije to samo nostalgija, ima to svojih čari.
Gdje se Steam Deckovi prodaju kao ludi 🤣🤣🤣🤣
Nije se prodalo niti 5 milijuna u ovih par godina.....moram provjerit koliko točno
Nek oni štancaju Pro konzole i nabrijanu 4k HDR grafiku za nabrijane 120Hz TVe, a ljudi ustvari žele handheld gaming.
Zato se Steam Deckovi i Switchevi prodaju ko ludi. Jbg, nije to samo nostalgija, ima to svojih čari.
Gdje se Steam Deckovi prodaju kao ludi 🤣🤣🤣🤣
Nije se prodalo niti 5 milijuna u ovih par godina.....moram provjerit koliko točno
Ma nisam mislio da se Steam Deckovi prodaju kao ludi, iako se poprilično dobro prodaju.
Mislio sam na tu grupu proizvoda, znači portabilne konzole (zato sam i napisao Steam Deckovi i Switchevi). Naravno da tu Switch prednjači zbog toga što je Nintendo.
Da ne pričamo o hrpi drugih alternativnih, pa sve do jeftinih kineskih retro gluparija.
To što se Steam Deckovi nisu prodali u istim količinama kao neki drugi, ne znači da ne vrijede i da se ne prodaju poprilično dobro.
Pogotovo što ih ne možeš uglavnom niti kupiti u dućanu nego samo preko njihovog storea što je odmah većini veliki turndown ili problem.
Pozdrav i odmah isprike ako postoji neka bolja tema za ovo, nisam dugo bio na forumu pa nisam više u toku a search mi nije vratio ništa pametno.
Da li netko zna kakve su perspektive i mogućnosti kupnje diska za PS5 Pro. Uzeo sam konzolu nedavno i čitam po netu da diska nema, da su ga kao i nekad konzolu pokupovali scalperi. Na Sancta Domenici je osvanuo disk za PS5 Slim D, pitao sam ih i kažu da ne ide na PS Pro, a s druge strane ima videa gdje likovi spajaju taj na Pro pa sad više nisam pametan. Da li uopće postoji posebna Pro verzija, ima li je ili hoće li je uopće biti kod nas?
Hvala i lp
Pozdrav i odmah isprike ako postoji neka bolja tema za ovo, nisam dugo bio na forumu pa nisam više u toku a search mi nije vratio ništa pametno.
Da li netko zna kakve su perspektive i mogućnosti kupnje diska za PS5 Pro. Uzeo sam konzolu nedavno i čitam po netu da diska nema, da su ga kao i nekad konzolu pokupovali scalperi. Na Sancta Domenici je osvanuo disk za PS5 Slim D, pitao sam ih i kažu da ne ide na PS Pro, a s druge strane ima videa gdje likovi spajaju taj na Pro pa sad više nisam pametan. Da li uopće postoji posebna Pro verzija, ima li je ili hoće li je uopće biti kod nas?
Hvala i lp
Isti je BD Drive za Slim i Pro.
Ja sam svoj uzeo u Mediamarktu ali da,scalperi se trude ugrabiti sve.
Hvala i lp
Znači, SD support je full of shit. Ako si uzeo isti drive i bez problema radi i na PS Pro, onda je to to. Hvala
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Hvala i lp
Znači, SD support je full of shit. Ako si uzeo isti drive i bez problema radi i na PS Pro, onda je to to. Hvala
Ja sam doslovno sa PS5 slima, stavio drive na PRO!
Super su ovi iz SD, hahaha
Zaboravio nadodati, uz Ninja Gaiden 4, na PS Store-u je dostupan Ninja Gaiden 2 Black - remasterirana verzija u Unreal Engine 5:
https://store.playstation.com/en-hr/product/JP0106-PPSA26679_00-NG2B000000000000
Napokon nešto uzbudljivo za odigrati.
Hvala i lp
Znači da će ih uskoro biti normalno u trgovinama čim ih Sancta Domenica počinje dobivati, hvala za info, iako ću pričekati još malo s kupnjom u nadi da možda sruše cijenu, jer iskreno ova cijena mi je previsoka.
Baš sam prije koji tjedan i pročitao da su se počeli pojavljivati u UK trgovinama,a sada evo i kod nas.
Kako ti kolege kažu disk drive je univerzalan za Slim i Pro modele, tako da nećeš imati problem ukoliko si se odlučio na kupnju.
Vidio sam po Njuškalu/marketplaceu da idu i ispod 100€, pa pogledajte i tamo.
Bolesno kaj Sony radi.
Vidio sam i ja da se počinju i po njuški pojavljivati oko 100 eurića, ali nije mi sila još kupovati, taman dok odigram digitalno ovo što imam prođe pola godine 
Da je realna situacija što se tiče cijene, mislim da drive novi u dućanu ne bi mogao vrijediti više od 100 eura, ovo je baš ciganluk...jbt da se vratim u kune, preko 1000 kn za čitač diska 
Vidio sam i ja da se počinju i po njuški pojavljivati oko 100 eurića, ali nije mi sila još kupovati, taman dok odigram digitalno ovo što imam prođe pola godine 
Da je realna situacija što se tiče cijene, mislim da drive novi u dućanu ne bi mogao vrijediti više od 100 eura, ovo je baš ciganluk...jbt da se vratim u kune, preko 1000 kn za čitač diska 
Mislim da je gamad (trgovci) digla cijenu po izlasku Pro konzole. A Sony mislim da namjerno šalje disc drive na kapaljku, naravno da je potražnja skočila jer ste izdali Pro bez disc drive-a, pametni ljudi su ga kupili unaprijed iako još niš nije bilo potvrđeno o Pro konzoli.
Disc Editions Make Up 82% Of All PS5 Console Sales. Ovo pokazuje dosta toga, ali znam u kojem smjeru nas žele otjerat.
Vidio sam po Njuškalu/marketplaceu da idu i ispod 100€, pa pogledajte i tamo.
Bolesno kaj Sony radi.
Kad već ne mogu izbaciti poštenu i normalnu igru, barem mogu baciti fokus na to da konzola dolazi kao legić sa nadogradnjama/DLC-evima. A xy limited dualsense-vi sa standardnim stick drift problemima. 
Kontam si da PS 6 uopće ne bude imao opciju diska, ne sviđa mi se to ni malo, ali sve vodi prema tome...a cijene digitalnih igara također rastu, sve skuplji i skuplji gaming postaje.
Na kraju će doći na isto hoću iz hobija igrati igre na kompu/konzoli ili voziti motor 
Na Play Asia možete prednaručiti fizičko izdanje Ninja Gaiden 2 Black
Kontam si da PS 6 uopće ne bude imao opciju diska, ne sviđa mi se to ni malo, ali sve vodi prema tome...a cijene digitalnih igara također rastu, sve skuplji i skuplji gaming postaje.
Na kraju će doći na isto hoću iz hobija igrati igre na kompu/konzoli ili voziti motor 
Pa ako odjebu fizičke igre, i samim time kupovinu/prodaju rabljenih, ja se vraćam na PC gaming. I jedno i drugo je imalo svojih prednosti i mana, ali ovdje nestaju prednosti polako.
Za PS6 mislim da ćemo dobit disc drive u obliku DLC-a, ljudi s velikom kolekcijom fizičkih igara, koje bi postale beskorisne bi ih ubili.
Da dam dojmove NG2 Black - nisam htio čekati nekakva sniženja pošto apsolutno obožavam NG serijal pa da sumiram ako se dvoumite da li potrošiti pare:
Pozitivno:
- i dalje fantastična akcijska igra
- nema više ograničenja da se mora doći do određenog chaptera prije nego se može napraviti upgrade oružja
- sasvim solidna grafička poboljšanja
- glatko izvođenje u 60 FPS-a
Negativno:
- ništa u vezi izgleda ove igre ne vrišti da je to unreal engine 5 igra u 2025. Znam da se radi o remasteru ali očekivao sam više.
- HDR implementacija je jako loša
- 120 FPS mod ima dropove i masovno spušta rezoluciju igre do te mjere da je sva ispikselizirana
- ne znam po čemu je ovo Pro enchanced igra
Za mene 7.5/10 ocjena, da su igru popeglali i više si dali više truda oko grafike, bilo bi 9/10. Znam da je remaster a ne remake ali su ipak gurnuli igru u UE5 pa je moglo i bolje.
Presuda - ako obožavate NG serijal kupite odmah. Ako vam je samo OK, čekajte sniženje. I moj savjet za grafičke postavke na PS5 (Pro) je 60 FPS-a+motion blur ako igrate na OLED ekranu. Ako ste na LED, onda samo 60 FPS-a. Znam da mnogi mrze motion blur, ali na OLED-u ostavlja skoro 120 FPS glatkoće. Ako igrate na OLED-u, 60 FPS bez motion blur-a nije isto (čitaj: jednako glatko) kao i na LED-u (gdje imate blagodat prirodnog blura zbog sporijeg odaziva displaya).
Hvala na dojmu,uštedio si mi novce 🥂
Bas gledam, onaj srednji paket je 80$, a u nasem storeu je 125eur... pise da vrijedi i za hrvatsku.
Ghost of Tsushima ima odličan HDR, (HGiG)! U 4k sa takvom slikom imam filing da će mi Jin svaki čas izaći van i sasjeći moja dva bambusa
Baš često budem impresioniran tokom igranja. Nisam igro prije, sada sam na ovoj Directors Cut verziji i baš mi je igra vrh!
Japanski voice + hr prijevod.
Kakva ti je igra?
bas sam je gledao da uzmem.
Origin_Steam: hrka11
Igra je fantasticna, definitivno preporuke.
Meni odlična...
Još gledam i SHogun seriju pa sam u elemntu
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Nemam nisam to uzeo ima vec koju god,ispao sam iz tog totalno.Vidim da imaju drukcije razine ,za koliko se inace može nabaviti sada preplata preko nekog drugog store-a? Mogu li uzeti bilo koju da imam pristup katalogu ili mora bit najskuplja preplata?
Origin_Steam: hrka11