- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

https://blog.playstation.com/2022/03/23/ps5-and-ps4-system-software-updates-release-globally-today/
Hvala da ne velim čemu više...Napokon cu iskoristiti puni potencijal telke..

ima neka insajderska info kad bi konzole mogle bit dobavljive po normalnijim cijenama?
Kako bi englezi rekli: "don't hold your breath". Nema razloga da dođe do smanjenja cijene: potražnja je i dalje velika, a ponuda dosta niska. No ako tješi, na njuškalu sam par puta naletio na par mjeseci stare konzole sa čist prihvatljivim cijenama.
Naletio sam prije 2 tjedna na njuški za 4200 s još garancije, čovjeku je bila hića s lovom tak da ak se "vreba" svaki dan može se naći za ok cijenu.
Sony pali mostove koje su sagradili sa Ps4....
Danasnji update mi sjebao online play,pise da mi ne prepoznaje ps+ pretplatu kada pokrenem Elden....
Napisali da VRR stize u iducim mjesecima...pa jadovi nesposobni MS je to omogucio jos na lastgenu.
Zao mi je sto nisam kupio Elden za XsX 🥂
Nema to veze s updateom. Negdje oko 12h nastao je problem sa svim igrama i trajao je negdje oko 2 sata. Ja nisam napravio update pa nisam mogao igrati fifu. Onda sam pomislio da ne mogu igrati jer prvo moram update napraviti pa sam ga napravio i opet ništa. Onda sam malo pogledao na netu u čemu je problem.
"March 23 11:30 am – There are problems on the Playstation Network that do not allow you to play any games including FIFA 22"

prije mozda mjesec dana, necak je imao problema sa Fortnite. konzola bi nakon mozda 15 min il vise javila da se pregrijala te bi se samo ugasila.
probao je igrati druge igre sto za ps5 sto za ps4 nije imao problema sa niti jednom.
nakon 2-3 dana valjda je dosao nekakav update za fortnite i to je isto bilo rijeseno. nije mi vise govorio da je imao taj problem.
znaci sve je radilo ok osim fortnite.
konzola je bila stara 2 mjeseca ako i toliko.
https://blog.playstation.com/2022/03/23/ps5-and-ps4-system-software-updates-release-globally-today/
Ima li negdje info hoće li raditi i sa monitorima koji podržavaju Freesync i Gsync ili samo na ovima koji podržavaju obični VRR kao na televizorima?
Ima li negdje info hoće li raditi i sa monitorima koji podržavaju Freesync i Gsync ili samo na ovima koji podržavaju obični VRR kao na televizorima?
Ne znam kako je sad, ali G-sync je radio samo preko display porta. Nisam siguran da li je to ograničenje prisutno u monitoru ili samo na izlazu iz grafičke kartice.
Noviji monitori bi mogli raditi i preko HDMI 2.1 VRR-a, sve ovisi kakav monitor imaš, no vjerojatnije je da nemaš hdmi 2.1 monitor.
Free-sync je druga priča, i bio je podržan i preko HDMI-a.
Ne znam kako je sad, ali G-sync je radio samo preko display porta. Nisam siguran da li je to ograničenje prisutno u monitoru ili samo na izlazu iz grafičke kartice.
Noviji monitori bi mogli raditi i preko HDMI 2.1 VRR-a, sve ovisi kakav monitor imaš, no vjerojatnije je da nemaš hdmi 2.1 monitor.
Free-sync je druga priča, i bio je podržan i preko HDMI-a.
Trenutno imam AOC 27G2U sa HDMI 1.4, dakle freesync je u pitanju, ali imam u planu kupiti neki 2.1 hdmi monitor kada budu malo pristupačniji cjenovno...Malo me zbunjuju ti pojmovi, ako sam dobro shvatio Freeysnc/Gsync i VRR su maltane identične stvari, samo je stvar naziva i podrške. Znam da recimo Xbox Series prepozaje bez problema Freesync kao VRR, pa me zanima hoće li takva situacija biti i na PS 5 ili ćemo biti ograničeni isključivo na VRR.
Trenutno imam AOC 27G2U sa HDMI 1.4, dakle freesync je u pitanju, ali imam u planu kupiti neki 2.1 hdmi monitor kada budu malo pristupačniji cjenovno...Malo me zbunjuju ti pojmovi, ako sam dobro shvatio Freeysnc/Gsync i VRR su maltane identične stvari, samo je stvar naziva i podrške. Znam da recimo Xbox Series prepozaje bez problema Freesync kao VRR, pa me zanima hoće li takva situacija biti i na PS 5 ili ćemo biti ograničeni isključivo na VRR.
HDMI 2.1 VRR je univerzalni standard i on će nadalje jedini biti relevantan. Nema više smisla da AMD i nVidia proizvode svoje, toga je i nVidia svjesna zato je i omogućila na više manje svim karticama FreeSync. Kada svi uređaji dobiju minimalno HDMI 2.1 onda će nadalje samo VRR biti relevantan.
Radit će samo preko HDMI 2.1
Pozdrav svima,
Nakon update-a imam problem s konzolom, odnosno joysticima. Naime, joystick izgubi konekciju par sekundi nakon uključenja konzole. Probao sam preko kabla, isto se događa. Probao sam i reset joysticka, isto. Probao sam čak i reset cijele konzole i opet isto. Nakon par sekundi, konekcija se izgubi i ne mogu povezati ponovno već moram resetirati konzolu. Jel se netko susreo s tim ili ste čuli za takvu situaciju? Ako imate prijedlog/savjet, zahvaljujem unaprijed.
I ja imam isti problem nakon updejta. Jedino radi kad ugasim internet
Jeste napravili update kontrolera? Meni je uz nadogradnju za konzolu ponudio i za dualsense
Ja jesam i nema sta nisam probao. Znaci radi kad konzola nije spojena na net. To mi se nikad nije desilo i krenilo je nakon zadnjeg updejta. Ne znam sta da radim vise
Rebuild database mozda pomogne?

Probao i to i factory reset nist ne pomaze.
Jučer popodne je išao i update za kontrolere. Vjerojatno je on rješavao bug nakon update-a konzole.
Evo probao kod kolege koji nije updejtao jos konzolu i radi super. A vozim sutra na servis
Evo probao kod kolege koji nije updejtao jos konzolu i radi super. A vozim sutra na servis
Ako kod kolege rade kontroleri onda je konzola problem.
Inače prije servisa napravi sljedece.
Skini firmware za ps5 zadnji naravno na usb stick...i flashaj ga...to ce prvo u servisu napravit...a to mozes sam.
Mogu jos to probat to nisam. Al zasto radi sve dok je konzola offline mi nije jasno?
Ako kod kolege rade kontroleri onda je konzola problem.
Inače prije servisa napravi sljedece.
Skini firmware za ps5 zadnji naravno na usb stick...i flashaj ga...to ce prvo u servisu napravit...a to mozes sam.
Pozdrav, misliš na update ili reinstall?
Sony pocinje novu financijsku godinu s novom Pretplatom kako se i prognoziralo 😄
ja pokusao update preko USB, odradio instalaciju i dok pokrenem konzolu, onaj početni display gdje je naslikana konzola i da se mora uključiti joystick sa kabelom; stisnem PS gumb i zasvjetli plavo ali ne poveže sa konzolom uopće.
Ja sam updejtao svoja oba Dual Sennsa i na svu srecu su me zaobisli problemi,barem za sada.
Probao preko usba ista stvar
Ma nije posto radi bez interneta i na starijoj verziji softvera