Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.145
|
čitano: 6.506.729
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
Gogy7 kaže...
Mene vise zanima isporuka od mogucnosti kupnje, dabe mi kupnja ako moram cekati slijedecu godinu. To onda nije kupnja nego predorder na launch day, sto je smijesno

Na žalost AMD ima release PS5, Zen3 , XBox i Navi2 unutar 3 tjedna. Sve se štanca na istom procesu u istoj tvornici. Za sada PS5 i XBox daleko bolje od nVidia 3000, a danas CPU, 18.11. GPU... 

vidjet ćemo, PS5 sam uspio ugrabiti, nadam se da će svega bit.

Na žalost ako jedna firma be može trenutno 1 release handlat, AMDu kapa dolje što uspjeva 4.

7 godina
to što ne podržava 1440 znači da 120fps možete očekivati samo na 1080

1080/120fps
4K+RT/30fps
4K/60fps

za sve ovo dovoljno je 2.0b HDMI

inače prije misec dana kupio novi zapakirani RAGE 2 na disku za 90kn(njuškalo)...u istom trenutku u dućanu na akciji je 150kn

igru sam prošao...sad ću je staviti da je prodajem za 50kn(+15kn)
Uncharted 4 za 50kn
GOW za 65kn
GOW 3 za 65kn
Killzone Shadow Fall65kn
HZD 80kn(tu se zahebo...ali kupio je prije dvije godine)
Ratchet and Clank 50kn
Infamous second son 50kn
TLOU 65kn
Spiderman special edition dobio uz konzolu
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ja uspio prodati ps4 slim za 1000 kn. Stavio cijena fiksna i dobijao upite "koja je zadnja cijena?", "Može za 700?", Itd. Prosljedio novac za ps5 i sada čekam i nadam se da će biti kako mi je rečeno (do kraja mjeseca). Ja imam 5 profila i najmanje 15 digitalnih igri. Za sada nisam nikada imao problema sa djeljenjem profila. Svih 5 djelim sa kolegama. Neki su HR, a neki USA profili. Bude nekad i kod nas dobrih popusta, ali većinu igara kupio na USA profilima. Jedino tko voli HR titlove, to onda mora kupiti na HR store.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 16:02 (mariclius).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Chaky kaže...
Bitanga kaže... 

Ja bih podržao fizičke igre kad bi dolazile na nekim malim SD karticama kao na Nintendu. I to samo kao neki unlock hardware key, ne mora uopće igra biti gore na njemu kad ionako moraš downloadati hrpu updejtova s neta.

A ne da u 2020. godini imaš blesavi rotirajući disk koji buči, trga se drive, grebe se, prlja se i sl.

Nisam ocekivao od tebe da ces bubnut ovako nesto.

Pa komad plastike koji nicem ne sluzi je jos gori od BR diska. Pandan "tvome" mi je onda drazi j*beni cd-key na mail, koji ipak vise cuva okolis od "tvog" USB donglea 

Zapravo, odlična ideja za "fizičke" igre u budućnosti. Samo hardwerski cd-key u obliku kartice/sticka koji uštekaš u konzolu, a mogao bi dolaziti u pakovanju/plastičnom omotu kao i optički mediji, ali manje veličine, npr. u stilu nintendo.

Čemu bi služio pitate se? Pa omogućivao bi (fizičko) kolekcionarstvo, razmjenu i prodaju "polovnih" igara, sve to što se ne može s digitalnim igrama. Pri tome bi zauzimao i manje mjesta od optičkog medija, a i mnogo manje bi bio podložan oštećenjima, te bi bio i jeftiniji za proizvodnju od optičkog medija, a pogotovo od nintendo kartica.

15 godina
neaktivan
Gogy7 kaže...
Mene vise zanima isporuka od mogucnosti kupnje, dabe mi kupnja ako moram cekati slijedecu godinu. To onda nije kupnja nego predorder na launch day, sto je smijesno

Je evo ja cu trecu ratu platit sad za 10 dana na stvar koju sam uzeo na 6 rata a nemam je. 

15 godina
Mew kaže...
Gogy7 kaže...

Je evo ja cu trecu ratu platit sad za 10 dana na stvar koju sam uzeo na 6 rata a nemam je. 

Ne razumijem zašto se u Hrvatskoj plaćalo konzolu 2-3 mjeseca unaprijed. Koliko čitam svugdje drugdje u svijetu će naplatiti konzolu kad ju pošalju. Znam da zvuči kao da dođe na isto, ali nekome tko nema previše novca nije svejedno dati 4000 kn za nešto što će dobiti tek za 2-3 mjeseca.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
AFARON kaže...
Chaky kaže...
Bitanga kaže... 

Ja bih podržao fizičke igre kad bi dolazile na nekim malim SD karticama kao na Nintendu. I to samo kao neki unlock hardware key, ne mora uopće igra biti gore na njemu kad ionako moraš downloadati hrpu updejtova s neta.

A ne da u 2020. godini imaš blesavi rotirajući disk koji buči, trga se drive, grebe se, prlja se i sl.

Pa komad plastike koji nicem ne sluzi je jos gori od BR diska. Pandan "tvome" mi je onda drazi j*beni cd-key na mail, koji ipak vise cuva okolis od "tvog" USB donglea 

Zapravo, odlična ideja za "fizičke" igre u budućnosti. Samo hardwerski cd-key u obliku kartice/sticka koji uštekaš u konzolu, a mogao bi dolaziti u pakovanju/plastičnom omotu kao i optički mediji, ali manje veličine, npr. u stilu nintendo.

Čemu bi služio pitate se? Pa omogućivao bi (fizičko) kolekcionarstvo, razmjenu i prodaju "polovnih" igara, sve to što se ne može s digitalnim igrama. Pri tome bi zauzimao i manje mjesta od optičkog medija, a i mnogo manje bi bio podložan oštećenjima, te bi bio i jeftiniji za proizvodnju od optičkog medija, a pogotovo od nintendo kartica.

Pa naravno... Nintendo kartice su skupe jer je unutra SD card koji je skup za veće igre (s time da nintendo igre nisu uopće velike). PS5 igre bi bile preskupe da se cijele stave na SD karticu pa onda bolje da ništa ni nije na njoj.

Kao što rekoh, nitko nije spomenuo "manji download" kao prednost disk verzije, nego isključivo igranje "za džabe maltene". Pa bi to dobio i ovime. Al, otom potom :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina
protjeran
antimadridista kaže...
Mew kaže...
Gogy7 kaže...

Ne razumijem zašto se u Hrvatskoj plaćalo konzolu 2-3 mjeseca unaprijed. Koliko čitam svugdje drugdje u svijetu će naplatiti konzolu kad ju pošalju. Znam da zvuči kao da dođe na isto, ali nekome tko nema previše novca nije svejedno dati 4000 kn za nešto što će dobiti tek za 2-3 mjeseca.

Zato kaj smo u Hrvatskoj

Vjerojatno "osiguranje" da nebi pojedinac rezervirao u svakom dućanu i web shopu određene količine i onda odustao kad treba platit...

17 godina
antimadridista kaže...
Mew kaže...
Gogy7 kaže...

A gle, zašto ne bi kad im ljudi daju novac.

Tako je isto i za igre na PSNu, preorder igre pol godine kasnije platiš odmah u cijelosti.

Na thegamecollectionu su se preorderi naplaćivali tek par dana prije releasea.

Bitno je da je kupac upoznat sa svim uvjetima.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
mariclius kaže...
Ja uspio prodati ps4 slim za 1000 kn. Stavio cijena fiksna i dobijao upite "koja je zadnja cijena?", "Može za 700?", Itd. Prosljedio novac za ps5 i sada čekam i nadam se da će biti kako mi je rečeno (do kraja mjeseca). Ja imam 5 profila i najmanje 15 digitalnih igri. Za sada nisam nikada imao problema sa djeljenjem profila. Svih 5 djelim sa kolegama. Neki su HR, a neki USA profili. Bude nekad i kod bas dobrih popusta, ali većinu igara kupio na USA profilima. Jedino tko voli HR titlove, to onda mora kupiti na HR store.

Vidiš, ja se dvoumim oko verzije s diskom ili bez, ovoga s profilima se nisam ni sjetio, tj nije mi ni palo na pamet da se može tako.

Izgleda da će onda biti verzija bez diska. Kada ju uhvatim negdje u trgovini ili gdje već.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
11 godina
Pa nisam ni mogao platiti pouzećem, poništi ti narudžbu, zamislite samo koliko djece nece dobiti ps5 za Božić.
Nije to velika stvar al opet netko se nadao tome. Platis mjesecima prije i dobijes mjesecima kasnije od onog tko je uzeo preko teleopratera ili u drugom dućanu. Za narudžbe koje ne mogu dostaviti u roku od tjedan-dva dana nakon izlaska nisu ni trebali uzimati pare.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 16:08 (Gogy7).
6 godina
protjeran

Gogy pa oni su svi uvijek bili dobri kad treba uzet pare, kad dofuras

uredaj pod jamstvom na servis onda se prave grbavi i gledaju te kao da

si ga nasao na cesti. 😁

Edit: gledam sad ne mozes se vise nigdje narucit konzola. Banana

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 16:13 (bloodborne).
17 godina
Mew kaže...

Ako ti je za utjehu, meni su skinuli s kartice cjelokupan iznos i platio sam ga još prije dva tjedna.

17 godina
movie kaže...
Mew kaže...

Ako ti je za utjehu, meni su skinuli s kartice cjelokupan iznos i platio sam ga još prije dva tjedna.

Ista stvar. Meni odmah skinulo sve kada sam rezervirao.

17 godina
Han kaže...

Vjerojatno "osiguranje" da nebi pojedinac rezervirao u svakom dućanu i web shopu određene količine i onda odustao kad treba platit...

Zato su postojali voucheri pri rezervaciji PS4. Lijepo platiš 500 kn rezervaciju pa odi na deset mjesta rezervirati konzolu. Ako odustaneš njima ostalo 500 kn a konzolu će ionako lako prodati. Po meni je to bio kulturniji način rezervacije konzole. Fakat nije u redu raspolagati našim novcem skoro dva mjeseca prije izlaska konzole.

Inače tko se nadao ugrabiti u dućanu neka zaboravi..

https://ffa.hr/vijesti/sony-objavio-da-19-11-nema-prodaje-ps5-konzola-u-ducanima/52381/

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 20:15 (movie).
16 godina
Sony PlayStation 5

isto smatram da je jako glupo sto se mora platit 2 mjeseca prije cijeli iznos. ona fora s vaucerima za ps4 je bila odlicna, kao sto kolega veli, oni ce ju sigurno prodat a ako odustanes ostane im fino i 500 kn. 

ja sam uspio rezervirat preko frenda bez da sam ista platio, u protivnom ju vjerojatno nebi uzimo day one. Ne zelim platit skoro 4 tisuce kuna dva mjeseca prije nego sto dobijem robu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pero Dinamit kaže...
mariclius kaže...
Ja uspio prodati ps4 slim za 1000 kn. Stavio cijena fiksna i dobijao upite "koja je zadnja cijena?", "Može za 700?", Itd. Prosljedio novac za ps5 i sada čekam i nadam se da će biti kako mi je rečeno (do kraja mjeseca). Ja imam 5 profila i najmanje 15 digitalnih igri. Za sada nisam nikada imao problema sa djeljenjem profila. Svih 5 djelim sa kolegama. Neki su HR, a neki USA profili. Bude nekad i kod bas dobrih popusta, ali većinu igara kupio na USA profilima. Jedino tko voli HR titlove, to onda mora kupiti na HR store.

Vidiš, ja se dvoumim oko verzije s diskom ili bez, ovoga s profilima se nisam ni sjetio, tj nije mi ni palo na pamet da se može tako.

Izgleda da će onda biti verzija bez diska. Kada ju uhvatim negdje u trgovini ili gdje već.

Ja sa jednim kolegom uzimam sportske igre, sa drugim neke pucačine itd. Više mi paše tako da mogu pokrenuti bilo koju od tih igri kad me uhvati želja za nekom određenom igrom bez da moram vaditi i ubacivati diskove. Dok kolega kad se uhvati jedne igre ne pušta je dok je ne završi. Ja krenem jednu igru, pa se prešaltam na drugu. Zavisi o raspoloženju. Tako da mi ta digitalna konzola i digitalne igre savršeno odgovaraju. Imao par igri fizičke kopije pa me frendovi pitaju da im posudim samo da isprobaju. Nakon par mjeseci ih moram podsjetiti da mi vrate

Ja sam ps5 naručio prije 5,6 dana kod kolege u jednom dućanu (jedan od teleoperatera) i rekao je 100% da će biti, ali samo digitalne. Uspio je srediti barem meni jedan primjerak.

4 godine
neaktivan

Steta sta PS5 nece podrzavati 1440p ako je to ustvari istina

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 18:03 (SamurajCRO).
15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
Mew kaže...
Gogy7 kaže...

Reko bi jel sustav kodnas nije jos evolvirao jer nikada nista nije toliko u potraznji da ga nema. Prednaruđbe su kodnas vise stvar koja postoji jer postoji vani. Iskreno ovo je prvi puta da postoji potraznja koja je nadmasila sta imaju na zalihama. Ali svejedno se slazem nema smisla da se vec platilo.

Han kaže...
antimadridista kaže...
Mew kaže...
Gogy7 kaže...

Zato kaj smo u Hrvatskoj

Neznam zasto uopce trebaju osiguranje kad vani takve stvari normalno rade. Jebiga prednarucis u 5 trgovina i ako ti se posreci u jednoj onda cancelas ove ostale i dobiju ljudi koji nisu.

movie kaže...
Mew kaže...

Mislim teoretski je i meni tako. Skini su PBZu sve odma i ja sad PBZu placam rate ili Visi? Kako god...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 18:08 (Mew).
4 godine
neaktivan
AFARON kaže...
Chaky kaže...
Bitanga kaže... 

Kod nintendovih konzola mi je super kada ubacis cartridge u samoj konzoli da mozes odmah pokrenuti igru bez da cekas da se instalira na konzoli. 

17 godina
Sony PlayStation 5

Stvarno ne razumijem šta pričate. Pa svaka online kupovina gdje naručuješ nešto se plaća odmah, a robu dobiješ kasnije dostavom.

Samo što je ovdje bilo svima jasno da je rok isporuke puno dulji. Koga smeta uvijek može tražit povrat avansa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Kad vidim neke domaće youtubere da dobivaju PS5 na izvolte, a veze nemaju sa tehnologijom osim kaj igraju igre na njoj... dode mi se srat.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
8 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

A kako si to zaključio? Pa sve relevantne FPS igre ionako već podržavaju M&K.

Još kad bi došla podrška monitorima i neke mouse only igre bi se mogle igrati normalno, tipa Civ, Anno, Starcraft, cijeli novi svijet MMO-ova.

Podržavaju, i?

Zašto Sony ne proizvodi miševe i tipkovnice za PS? Misliš da nisu u stanju ili je to strateška odluka? Opet, zašto?

PS je sinonim za jednostavnost. Upališ plejku i tv, uzmeš kontroler i igraš. Ti bi 1440p, ja bi ultra wide, ovaj bi miš i tipkovnicu, treći bi da se može instalirati word... nije to filozofija Playstationa.

17 godina
Sony PlayStation 5

pa sta ova igra tolko dobro izgleda? igra tko ovo?

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ili dogovoriš sve. Napokon nađeš nekoga tko ti se ne cigani za cijenu. Potrošiš vrijeme dođeš a kupac se ne pojavi.

Njuškalo je nužno zlo ali mi je baš zlo i muka od njega.

Baš sam prodavao laptop, iphone i jednu gtx. Treba mi terapija sada neka nakon tog.
11 godina
Ja imam playstation kanal i ne mogu ni kontaktirati Sony kamoli da zatražim PS5. Pokusavam i preko Santa Domenice i preko UK ali ništa. Morat cu pitati nekog iz Bug.hr da me spoje s Sonijem. Neznam kako su ga drugi dobili iako nemaju veze s tim.... Ocitno je bitna samo kolicina pretplatnika a ne sadrzaj kanala.
17 godina
Gajotres kaže...
Ili dogovoriš sve. Napokon nađeš nekoga tko ti se ne cigani za cijenu. Potrošiš vrijeme dođeš a kupac se ne pojavi.

Njuškalo je nužno zlo ali mi je baš zlo i muka od njega.

Baš sam prodavao laptop, iphone i jednu gtx. Treba mi terapija sada neka nakon tog.

Opet ponavljam, ne moraš nijednu igru PRODAT na Njuškalu, možeš samo kupovati i vjeruj, nigdje nije jeftinije.

Dakle imaš bezbroj opcija za ušparat 900kn razlike, a nikako nisi ograničen kupovat digitalne verzije i ostvarivat identične prednosti kao na Digital verziji.

Taj dio nitko da spomene.

Da, razlika je 100€ sa jedne strane, sa druge tu razliku ove godine osobno nadoknađuejm, a sve iza toga je samo zarada.

17 godina
BlueMax kaže...
Bitanga kaže...

A kako si to zaključio? Pa sve relevantne FPS igre ionako već podržavaju M&K.

Još kad bi došla podrška monitorima i neke mouse only igre bi se mogle igrati normalno, tipa Civ, Anno, Starcraft, cijeli novi svijet MMO-ova.

Podržavaju, i?

Zašto Sony ne proizvodi miševe i tipkovnice za PS? Misliš da nisu u stanju ili je to strateška odluka? Opet, zašto?

PS je sinonim za jednostavnost. Upališ plejku i tv, uzmeš kontroler i igraš. Ti bi 1440p, ja bi ultra wide, ovaj bi miš i tipkovnicu, treći bi da se može instalirati word... nije to filozofija Playstationa.

Sorry, teško mi je pratiti tvoju logiku. Kakve veze imaju miševi i tipkovnice sa monitorima. Šta bi trebao Sony proizvoditi i PS monitore? Pa da rade samo oni na PSu?

Ti si započeo cijelu ovu priču oko M&K pogreške kao najveće greške ikad, a podržani su i sve više igara to podržava.

Naravno da Sony ništa ne mora, ne moraju podržati 1440p i nisu. Niti smo očekivali. A da bi bilo dobro, bilo bi.

Da ciljaju samo na jednostavnost ne bi ni podržavali ni HDR ni bluetooth slušalice ni pola toga, pa ipak podržavaju.

Mislim da im je ipak više do profita i broja korisnika i prodanih igara nego do jednostavnosti.

Word postoji na puno platformi, naravno, ne bi bilo nemoguće da postoji i na konzolama ;-)

I dobro si potrefio, jer Xbox One podržava OneDrive i u njemu office dokumente :-)

A možeš i preko web aplikacija:

https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/49qvrd/is_there_a_way_to_type_up_documents_on_xbox_one/

Konzole imaju i browser, jel netko surfa s njima? Sigurno da. Ja nisam nikad.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 19:12 (Bitanga).
11 godina
Ljudi, na Playstation Support imate 3 videa kao uvod u PS5 pa bacite pogled na njih

https://www.youtube.com/playlist?list=PL0KZUj34U60tbqFT_ShavHb6bbAbuWlOg
Moj PC  
6 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
Gogy7 kaže...
Pa nisam ni mogao platiti pouzećem, poništi ti narudžbu, zamislite samo koliko djece nece dobiti ps5 za Božić.
Nije to velika stvar al opet netko se nadao tome. Platis mjesecima prije i dobijes mjesecima kasnije od onog tko je uzeo preko teleopratera ili u drugom dućanu. Za narudžbe koje ne mogu dostaviti u roku od tjedan-dva dana nakon izlaska nisu ni trebali uzimati pare.

Da pripremam sina svaki dan da mozda nece biti DayOne. Kuzi, ali ne kuzi.

toxic kaže...

pa sta ova igra tolko dobro izgleda? igra tko ovo?

Par ljudi dnevno.

Battletag - Gobac#2782; PoE:G0bac; Cypher: Ignorance is bliss.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice