PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.498.017
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
12 godina
PlayStation 4

jeste vi rijesili dodtnu garanciju vrijeme ide a ja jos nisam nista rijesio. kad ce na santadomenici napraviti tu stranicu sa registracijom

0 0 hvala 0
15 godina
Re: PlayStation 4
omomomomoomm kaže...

jeste vi rijesili dodtnu garanciju vrijeme ide a ja jos nisam nista rijesio. kad ce na santadomenici napraviti tu stranicu sa registracijom

Nisam ni ja. Ima još desetak dana vremena

Potpis!
13 godina
odjavljen
PlayStation 4

MGS V : GZ na PS4 je 1080p/60 ,a na X1 je 720p/60 

http://www.metalgearinformer.com/?p=12614

Kojima preporuca PS4 za igranje GZ-a

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
PlayStation 4

nisam ni sumnjao ! a i ps3 izgleda vise nex gen nego na xboxone nemogu vjerovat sto cel jos uvijek moze dati {#}

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
4mal kaže...

nisam ni sumnjao ! a i ps3 izgleda vise nex gen nego na xboxone nemogu vjerovat sto cel jos uvijek moze dati {#}

Gdje ti je logika, ako je 90% multiplatform igara bolje izgledalo na Xbox360, a losije na PS3, kako je ondam moguce da PS3 verzija bolje izgleda od Xbox One (Xbox One koji je osjetno jaci od Xbox360, bas kao sto je i PS4 osjetno jaci od PS3)?

Daj molim te, ako me nesto zivcira onda je to definitivno fanboyizam i manjak realnosti. Jasno se vidi da i nema neke razlike izmedu tekstura, osvjetljenja itd izmedu Xbox One i PS4 verzije (cak niti nema neke razlike u Final Fantasy-u izmedu PS4 i PC-a), kod PS3/Xbox360 verzija se jasno vidi da su teksture i osvjetljenje losije nego na X1/PS4 konzolama. BTW PS3/Xbox360 verzija niti ne izgleda toliko lose.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 18:43 (lovac82).
13 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

napravit će ju zadnji dan, ljudi će masovno htjeti regoistrirat extra garanciju i toliak će navala biti da će stranica pasti....klasično za naše :)

13 godina
odjavljen
lovac82 kaže...
4mal kaže...

Gdje ti je logika, ako je 90% multiplatform igara bolje izgledalo na Xbox360, a losije na PS3, kako je ondam moguce da PS3 verzija bolje izgleda od Xbox One (Xbox One koji je osjetno jaci od Xbox360, bas kao sto je i PS4 osjetno jaci od PS3)?

Daj molim te, ako me nesto zivcira onda je to definitivno fanboyizam i manjak realnosti. Jasno se vidi da i nema neke razlike izmedu tekstura, osvjetljenja itd izmedu Xbox One i PS4 verzije (cak niti nema neke razlike u Final Fantasy-u izmedu PS4 i PC-a), kod PS3/Xbox360 verzija se jasno vidi da su teksture i osvjetljenje losije nego na X1/PS4 konzolama. BTW PS3/Xbox360 verzija niti ne izgleda toliko lose.

Dobro izgledaju samo im fale neke điđe i naravno nisu u HD nego subHD rezoluciji 

no koga vise briga za PS3 i Xbox360 :) Phantom Pain dolazi tamo negdje u 2015. godini  

Mene najvise "brine" (zapravo mi je svejedno) ova razlika između PS4 i Xbone koja je dosta velika
PS3 i XBOX360 djelile su nijanse ,a ovdje su razlike puno vece

Zar nije sramota da konzola iz 2014. godine ima igre u 720p rezoluciji , pa MGS 4 na PS3 je bio u 760p
Gdje im je sad taj "Power of the Cloud" ? 

12 godina
PlayStation 4

Onaj the order 1886 brijem da ce bit takva brutala da je to strasno. Sutra dolazi neki novi trailer.

0 0 hvala 0
15 godina
PlayStation 4
An adventure is only an inconvenience rightly considered. An inconvenience is only an adventure wrongly considered.When I first red that another Mass Effect was getting the green light it blue me away
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 0:33 (hari85).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Arnold Layne kaže...
lovac82 kaže...
4mal kaže...

Dobro izgledaju samo im fale neke điđe i naravno nisu u HD nego subHD rezoluciji 

no koga vise briga za PS3 i Xbox360 :) Phantom Pain dolazi tamo negdje u 2015. godini  

Mene najvise "brine" (zapravo mi je svejedno) ova razlika između PS4 i Xbone koja je dosta velika
PS3 i XBOX360 djelile su nijanse ,a ovdje su razlike puno vece

---  Zar nije sramota da konzola iz 2014. godine ima igre u 720p rezoluciji , pa MGS 4 na PS3 je bio u 760p
Gdje im je sad taj "Power of the Cloud" ? 

Pa i slazem se da su ih dijelile nijanse i da su sada razlike vece (osobno mi  nisu znatno vece razlike=trenutno ali vece jesu, dakako).... pa i evo zasto to mislim/kazem.

1. Sedma generacija

-Cell je bila kompleksna arhitektura, Xenon je bio jednostavan..... jedan i drugi CPU su bili high end u 2005/06, govorilo se da je Cell zapravo jaci ako ga znas iskoristiti kako treba i da je jaci u odnosu na Xenon u specificnim zadacama. Medutim, praksa je pokazala da developerima nije bas stalo do neke ultra optimizacije.

-Xbox360 GPU + eDRAM + unified memorija je bolje od PS3 GPU-a i split memorije.

Drugim rijecima, Xbox360 je u necemu bolji, PS3 je u necemu bolji. Rezultat je, PS3 ekskluzive su ugl bolje izgledale od Xbox360 ekskluziva, a iste igre odnosno multiplatform igre su ugl bolje izgledale na Xbox360

2. Osma generacija

- X1 i PS4 su bazirani na istoj arhitekturi odnosno na x86 (PC) arhitekturi

- GPU-i su takoder slicni, AMD GPU-i (razlika je sto je PS4 GPU jaci), takoder treba istaknuti jos jednu stvar, od prije nam je poznato da je oko 10% GPU resursa kod X1 rezervirano za Kinect (neki dan su se pojavile glasine kako ce X1 dobiti jos dodatnih 8% GPU resursa za igre sto bi moglo znaciti da ce samo 2% biti rezervirano za Kinect).

- X1/PS4 CPU-i su takoder bazirani na x86 Jaguar jezgrama (navodno je PS4 CPU mrvicu brzi mada nije nigdje direktno potvrdeno).

- PS4 ima unified GDDR5 memoriju (nije im nepoznanica jer PC vec godinama koristi GDDR5 memoriju), a X1 ima unified DDR3 memoriju (takoder nije nepoznanica, na PC-u APU-i koriste DDR3 memoriju). DDR3 memorija ima manju latencija u odnosu na GDDR5 memoriju ali istovremeno dosta manji bandwidth.

- X1 ima nesto sto PS4 nema (izuzev Kinecta koji dolazi uz doslovno svaki X1), a to je eSRAM memorija (nepoznanica developerima). Mane su (po rijecima mnogih) kompleksnost eSRAM memorije.

Drugim rijecma, cinjenica je da je PS4 jaci/bolji/jeftiniji (s tehnicke strane, cjenovno...) i to nitko ne moze osporiti. Dok je PS3 u necemu bio bolji od Xbox360, Xbox360 je isto tako bio u necemu bolji od PS3. Medutim, danas kada zbrojimo sve i oduzmemo kod X1 i PS4 konzola, X1 je u SVEMU hardversi slabiji od PS4 i istovremeno ima kompleksniju arhitekturu (mislim na eSRAM memoriju) tako da je i logicno da ce razlika izmedu PS4 i X1 multiplatform igara biti veca od razlike izmedu Xbox360 i PS3 konzole.

3. Boldano, je li sramota?

Pa mislim da to nije prava rijec iako te shvacam sto hoces reci, stvar je u tome sto na PC-u imamo graficke postavke odnosno sama rezolucija nema veze s ostalim grafickim postavkama (teksture, sjene, osvjetljenje, AA, AF, HBAO, teselacija itd). Na konzolama su sredili igru kako su htjeli i to je to (zrtovali su do neke granice FPS ili grafiku, to ovisi o izdavacu/developerima), na konzolama se ne spominju graficke postavke jer nema smisla, ionako na konzolama ne mozemo mijenjati graficke postavke odnosno nedozvoljavaju nam (a gdje su tek napredne graficke postavke koje vidamo u nekim PC igrama). Tako da, kada kazem da se neka odredena konzolaska igra vrti u low, medium ili high detaljima onda to znaci da usporedujem multiplatform igre (konzole vs PC), na taj nacin mozemo otprilike reci kakve su graficke postavke u nekoj odredenoj PS3/360/PS4/X1 itd igri (npr. vizualna kvaliteta vode u GTA IV na Xbox360 konzoli je negdje kao vizualna kvaliteta vode na medium postavkama na PC-u), nesto drugo u GTA IV je na low-very low kao npr detail distance itd. Sada kada znas sto podrazumijevam pod "graficke postavke na konzolama" mogu nastaviti dalje, dakle, kazes "konzola iz 2014. godine ima igre u 720p rezoluciji , pa MGS 4 na PS3 je bio u 760p". Prvo, Metal Gear Solid 4 je rendan u 1024x 768 rezi (2x AA, temporal) ali svejedno, sve da je bio i 1280x 720 ili cak 1600x 900 pitanje je, sto bi bilo da je npr MGS4 dosao i za PC? Sto mislis koliko bi PC verzija izgledala bolje? Mozda bi PS3 verzija izgledala kao low ili medium verzija na PC-u, dakako, nemamo blage veze ali nadam se da shvacas sto zelim reci. Isto tako ne znamo u detalje koliko tocno PS4 verzija MGS:V koristi bolje graficke postavke jer tu igru ne mozemo usporediti s PC verzijom (PC koji ugl ima postavke od very low to very high). Ukratko, neka odredena igra na PC-u u npr. 900p rezi s very high detaljima bolje izgleda od 1080p i low detalja. Pa evo, sada konkretno sto mislim o MGS:V....

PS4 je jaci, MGS:V bolje izgleda na PS4 itd (jasno), igra nece doci za PC ali eto, recimo da se radi o high grafickim postavkama na PS4 konzoli. Po meni (po videnom sto se tice tekstura, osvjetljenja, efekta poput kise, lens flare-a i sl.), Xbox One mi u najmanju ruku izgleda kao da se radi o medium grafickim detaljima.

Eto, ne kazem da ce uvijek tako biti odnosno da ce uvijek biti identicna razlika (mozda ce u skoroj buducnosti biti drasticna razlika, kao da poredis very low s very high, ne znam i ne mogu to znati, usporedujem ovo sto trenutno vidim, a to je novi FF, MGS:V itd. Jednostavno, nisu sve igre optimizirane niti ce sve biti optimizirane (danas, a bome niti u buducnosti) ali jasno je da ce PS4 uvijek biti jaci od X1 konzole odnosno ako netko kaze da ce igra biti optimizirana za Xbox One onda je jasno da ce se isto tako optimizirati i za PS4 (iste arhitekture, dosta slicnosti, GPU-i podrzavaju iste shadere itd). Samo kazem da mi MGS:V izgleda dosta slicno (X1 vs PS4) i da ovisi na kakvoj telki igrate igre (sto je veci zaslon to je veca razlika izmedu PS4 i X1 konzole zbog same cinjenice sto X1 renda igru u nizoj rezoluciji odnosno igra je nesto mutnija), isto tako ovaj novi Final Fantasy izgleda slicno, teksture itd (PS4 vs PC), a svi znamo da je PC najjaci, da je PS4 jaci od X1 itd.

BTW skoro zaboravih..... "power of the cloud" im je isto tamo gdje je i Sony-ev cloud.... ne odbacujem jos mogucnost da ce cloud poboljsati grafiku na X1 ali isto tako ne vidim razlog zasto identicnu stvar nebi mogao napraviti i Sony s Gaikaiom bas kao sto ne vidim razlog zasto MS nebi mogao predstaviti nesto poput Playstation Now-a u skoroj buducnosti. Kao sto su izjavili i sami (MS), nista od clouda za sada (najavili su za buducnost). Tako da, sto se tice trenutnog stanja... naletio sam negdje bas na jednu prigodnu gif animaciju klik :)

EDIT: jbg par fixeva (sitni tipfeleri, gramatika, dodao mozda jednu recenicu xD) ali i bez ovog je dovoljno da shvatite sto sam htio reci.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 1:56 (lovac82).
12 godina
PlayStation 4

dosao novi update version 1.61. sto nam to donosi?

0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
PlayStation 4

evo gameplay the order 1886

http://www.dailymotion.com/video/x1cjjrl_the-order-1886-merges-cg-and-gameplay-visuals-on-ps4_videogames

Razlika između CGI animacija i gameplaya ne postoji :D
stvarno fenomenalno izgleda 

btw. Lovac 

za ovu nisku rezoluciju X1 najvise se krivi taj eSRAM i GPU 

potvrđeno je da za X1 da Witcher , Thief i Watch Dogs nece bit 1080p , dok ce bit na PS4 (osim withcera koji je 900p za sada ,al postoji mogucnost da izvuku 1080p)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 11:20 (Arnold Layne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ne kužim kaj te mući u ovoj temi X1, ionak je svima jasno da je X1 slabija konzola od PS4...kaj se čudiš kaj su igre u 720p rezoluciji...

Nego da, ovaj The Order pratim već od kad su ga najavili za PS4, igra bude definitivno vrh zasad...a to je tek početak, samo me muči kaj ne najavljuju nikakava pojeftinjenja igara za EU tržište...pa nemreš mi igrice prodavat za 550kuna...al kad vidim tak nekaj, moral bum počet šparat, jer igra izgleda a vjerojatno i bude predobra...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Lol, pa ovaj Order izgleda brutalno dobro :O

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it, is what you do with the gift of life that determines who you are. -Mewtwo
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

PlayStation 4 gets a new firmware update today, which seems to be mandatory and improves overall system stability.

This news was revealed on twitter by Chris Owen, Community Manager at PlayStation Europe. According to him, this new update “provides general enhancements to the PS4 system’s stability”. He also added that this is “mainly back end stuff to improve stability”, so don’t expect new features in this firmware update.

You can download the update through your PS4 and since it is mandatory, you would have to do so. This PS4 Firmware Update 1.61 is about 320-330 MB in size. If you have a Region 2 PS4, you can go to the site here and download it from there. If you live in NA and have Region 1 PS4, download it from here.

Nadogradnja sistema

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 12:04 (SL63AMG).
17 godina
PlayStation 4

Madafaka, na listu zelja mi se ubacio i The Order 1886, odmah je iza Witchera 3 {#}

Odlicno izgleda {#}

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kupio bi si BF4 rabljeni za ps4,znaci vec je igran pa me zanima dali mi treba nekakav kod ili bilo sta da igram multiplayer ili odmah mogu igrat
14 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
  Pa i slazem se da su ih dijelile nijanse i da su sada razlike vece (osobno mi  nisu znatno vece razlike=trenutno ali vece jesu, dakako).... pa i evo zasto to mislim/kazem.

1. Sedma generacija

-Cell je bila kompleksna arhitektura, Xenon je bio jednostavan..... jedan i drugi CPU su bili high end u 2005/06, govorilo se da je Cell zapravo jaci ako ga znas iskoristiti kako treba i da je jaci u odnosu na Xenon u specificnim zadacama. Medutim, praksa je pokazala da developerima nije bas stalo do neke ultra optimizacije.

Drugim rijecima, Xbox360 je u necemu bolji, PS3 je u necemu bolji. Rezultat je, PS3 ekskluzive su ugl bolje izgledale od Xbox360 ekskluziva, a iste igre odnosno multiplatform igre su ugl bolje izgledale na Xbox360

imali su u osnovi isti procesor

PowerPC, IBM-ov procesor

http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360

samo mu je ime bilo da malo zavara - xenon

"Before the launch of the Xbox 360, several Alpha development kits were spotted using Apple's Power Mac G5 hardware. This was because the system's PowerPC 970 processor running the same PowerPC architecture that the Xbox 360 would eventually run under IBM's Xenon processor. The cores of the Xenon processor were developed using a slightly modified version of the PlayStation 3's Cell Processor PPE architecture."

graficke su im bile razlicite,al s obzirom da i ati i nvidia podrzavaju slicne stvari,brijem da neke vece razlike nije niti tu bilo

uglavnom, na kraju krajeva je PS3 ipak jaca i bolja mashina od Xbox 360, u svakom pogledu

bez obzira kako je ko radio igrice

svaka je igrica mogla bolje izgledati na ps3, a ako nije to nije stvar ps3

17 godina
omomomomoomm kaže...

svidja mi se to cesto azuriranje, sony nas slusha ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 16:54 (4mal).
17 godina
neaktivan
Red Devill kaže...
Kupio bi si BF4 rabljeni za ps4,znaci vec je igran pa me zanima dali mi treba nekakav kod ili bilo sta da igram multiplayer ili odmah mogu igrat

Ps4 igre nemaju kodove, online mozes igrat samo ako imas ps+ pretplatu.

16 godina
omomomomoomm kaže...

http://www.psdevwiki.com/ps4/Category:Retail_System_Firmware

Ovdje gledaj changelog za PS4 firmware, konkretno za 1.610.000 klik

nebuloZZa kaže...
lovac82 kaže...

1. Sedma generacija

imali su u osnovi isti procesor

PowerPC, IBM-ov procesor

http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360

samo mu je ime bilo da malo zavara - xenon

"Before the launch of the Xbox 360, several Alpha development kits were spotted using Apple's Power Mac G5 hardware. This was because the system's PowerPC 970 processor running the same PowerPC architecture that the Xbox 360 would eventually run under IBM's Xenon processor. The cores of the Xenon processor were developed using a slightly modified version of the PlayStation 3's Cell Processor PPE architecture."

graficke su im bile razlicite,al s obzirom da i ati i nvidia podrzavaju slicne stvari,brijem da neke vece razlike nije niti tu bilo

uglavnom, na kraju krajeva je PS3 ipak jaca i bolja mashina od Xbox 360, u svakom pogledu

bez obzira kako je ko radio igrice

svaka je igrica mogla bolje izgledati na ps3, a ako nije to nije stvar ps3

Boldano nije istina, ne siri dezinformacije!

Stvar je u tome sto su se igre lakse optimizirale za Xenon nego za Cell (bezbroj puta su se devovi zalili na kompleksnost Cell-a, bas kao sto se sada zale na MS-ov eSRAM) i da, Cell jest jaci. Medutim, cinjenica je isto tako da je Xbox360 GPU jaci, jos nesto, GPU u Xbox360 je mogao koristiti neke napredne feauturse koji su se tek pojavili kod DX 10 PC GPU-a (a zna se, PS3/360 GPU-i su DX 9 GPU-i), jos ako u obzir uzmes unified memoriju i eDRAM memoriju (memorija koja je isto obavljala GPU zadacu) onda je stvar jasna, tu je Xbox360 bolji/jaci. Eh da, jos nesto vrlo bitno..... PS3 OS je cuclao cca 90 MB rama, a Xbox360 OS svega 32 MB-a (imaj na umu da je drugim rijecima ta RAM memorija sistemska i video memorija, takoder onda moras uzeti u obzir unified vs split) i na kraju, takoder nemoj zaboraviti launch cijenu PS3/360 konzola i naravno cinjenicu da je na trzistu daleko vise multiplatform igara nego ekskluzivnih igara. Ha? Smeta ti sada Xbox One (sto opravdano, sto neopravdano), a nije ti smetao PS3 (pogotovo u pocetku, prve 2-3 god sto se tice igara i cijene, onda jos lazna Sony-eva obecanja itd). Koliko god je sada MS sr** u korist Xbox One konzole, istu stvar je radio i Sony kada je u pitanju bio PS3.

Kao sto rekoh, ekskluzive za PS3 su ugl izgledale bolje.... posvetili su se jednoj konzoli i ocito su igre bile optimizirane, Naughty Dog je Sony-ev najbolji adut. Zapravo, PS4 je Sony-eva jedina konzola koja je u svemu bolja od konkurencija odnosno hardverski jaca (PS4 je u svemu jaci od Xbox One/WiiU konzola). N64 je bio jaci od PS1 konzole, GC i prvi Xbox su bili jaci od PS2 konzole, PS3 je bio u necemu bolji od Xbox360 konzole, u necemu losiji.... TO SU CINJENICE! Cak je i Sony-ev Naughty Dog izjavio da je N64 jaci od PS1, Naughty Dog su genijalci ali isto tako su i iskreni (po pitanju 5th - 8th generacija). Nikada nisu pljuvali konkurenciju kada nisu trebali, dovoljno je samo pogledati sto misle o konkurenciji.

BTW Arnold, ne znam jeste li uopce procitali moj prethodni post do kraja ali sudeci po TD-ima ocito niste ili ne citate s razumijevanjem. Uopce nisam "pljuvao" PS4 kao sto to neki vide, bio sam samo realan i misljenje mi se bazira na cinjenicama (nekada u korist MS-a, nekada Sony-a). Ugl, nigdje nisam niti tvrdio da ce Xbox One rendati opcenito igre na identicnoj rezoluciji kao PS4, identicnim postavkama i FPS-u. Jednostavno receno, ocekujem 900p (X1) vs 1080p (PS4) ili ako ce vec biti 1080p vs 1080p, tada ce Xbox One verzija imati losije detalje i/ili manje FPS-a....ili....... ili...... Verzija za Xbox One ne moze izgledati bolje od verzije za PS4 ali eto, recimo da mozda i moze s cloudom u buducnosti ali heh, kao sto rekoh, Sony takoder moze udriti kontru, imaju i oni cloud tako da se opet vracamo na sami pocetak, a PS4 uz sve to jos ima jednostavniju arhitekturu zbog same cinjenice sto nema vise nesto poput Cell-a ili eSRAM-a.

EDIT: Samo za informaciju, konzole ne trebaju Mantle niti ce ga dobiti ali niti im ne treba, na konzolama vec odavno postoji nesto poput Mantle-a, konzole vec imaju low level API-e sto znaci mogucnost vece optimizacija za razliku od PC-a kod kojeg se ugl koriste high level API-i. Medutim, AMD je kao sto svi vec znamo, predstavio Mantle za koji sami kazu da donosi takozvani "console enviroment/performance" na PC-u odnosno to je low level API za PC, a John Carmack kaze i sljedece (slika)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 2:24 (lovac82).
17 godina
PlayStation 4

I ko je pametniji? {#}

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ne znam kako se vama čini, ali igre najavljene za ovu godinu mi izgledaju stvarno dobro, štoviše odlično. Za početak Thief, nakon njega Infamous, pa kratki MGS V, Watch Dogs, DriveClub (đabe na PS+, iako ne kompletna), The Order 1886, Dragon Age Inquisition, The Witcher 3, Destiny, The Crew, te malo vjerojatno za ovu godinu FF XV i Division.

Kad bolje razmislim ni ne želim da Final Fantasy XV i The Division izađu ove godine jer jednostavno mislim da ne bih imao vremena za sve ovo. A sad druga strana, novac. Cijena jedne igre u prosjeku iznosi 500 kn. Vjerujem da će mnogi odigrati barem 5 naslova od gore nabrojanih (ja planiram svih 10), a to ispada 5000 kn.

Poanta svega je, odkud nabavljati igre za neku pristojnu cijenu?

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Ako hoćeš igre u kutiji onda ebay seller  https://mariio128.com/ - igre oko 330 - 360 kn; ako ne kako smo već spominjali u ovoj temi izradiš US PSN profil pa kupuješ igre preko Amazon Digital PSN Store-a.

Ako želiš iz EU onda imaš http://www.zavvi.com/ kod njih su igre oko ~450kn.

More Li...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 11:02 (archeron).
16 godina
neaktivan
archeron kaže...

Ako hoćeš igre u kutiji onda ebay seller  https://mariio128.com/ - igre oko 330 - 360 kn; ako ne kako smo već spominjali u ovoj temi izradiš US PSN profil pa kupuješ igre preko Amazon Digital PSN Store-a.

Ma ne isplati se uzimat od ovog mariia, jesu igre po 330-360 ali uracunaj još onda PDV koji češ platit znaci 25% gore, a to je nekih 415 - 450 kn po igri, s time da čekas da oni to carine. Bolje je uzet nešto iz EU imaš još i http://www.game.co.uk/ koji ima i rabljene igre.

11 godina
neaktivan
PlayStation 4

Pozdrav, kupio sam ps4 u BiH i imao sam trial verziju ps+ 3 dana.

Kad sam pravio account stavio sam državu HR i sada hocu da kupim nadoplatu za ps+ 3 mj ali mi ne prima ni kreditnu(mastercard) ni debitnu karticu(Visa),
pa vas molim da mi objasnite kako da kupim nadoplatu za svoj user, jer u BiH trenutno nema u ovlastenom shopu kupiti bonove za taj ps+. Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PlayStation 4

Koliko je otprilike dodatak na njegovu cijenu (carina, pdv, poštarina)? Njegove cijene se koliko vidim kreću oko poprilično nevjerojatnih 250-280 kn. I je li poštarina jednaka ako se naruči jedna ili više igara?

0 0 hvala 0
12 godina
PlayStation 4

kada dolazi driveclub?

0 0 hvala 0
17 godina
B3b3t0 kaže...

Koliko je otprilike dodatak na njegovu cijenu (carina, pdv, poštarina)? Njegove cijene se koliko vidim kreću oko poprilično nevjerojatnih 250-280 kn. I je li poštarina jednaka ako se naruči jedna ili više igara?

IIRC, nema poštarine (odnosno, uračunata je u cijenu), a kad stigne kod nas plaćaš PDV + neke (izmišljene:) takse - jasno, ako ocarine paket. Uvijek postoji šansa da neće (nekima prolazi, pa misle da je u pravilu oslobođeno poreza), no svakako računaj s time pa vidi jel se isplati. Ako baš hoćeš igrati na sigurno, uzmi negdje vani ali unutar EU, to ti neće oporezovati.

Split your lungs with Blood and Thunder
17 godina
neaktivan
Nix1100 kaže...
archeron kaže...

Ma ne isplati se uzimat od ovog mariia, jesu igre po 330-360 ali uracunaj još onda PDV koji češ platit znaci 25% gore, a to je nekih 415 - 450 kn po igri, s time da čekas da oni to carine. Bolje je uzet nešto iz EU imaš još i http://www.game.co.uk/ koji ima i rabljene igre.

Ako nisi uzimal od njega ne pricaj, kak mores govoriti o necem kaj ne znas....

Nis ne placas carinu i porez, kad kupujes disk u poruci mu napomenes da zelis izbjec porez i seller ti posalje kao gift 15$, 99% je da neces biti kontroliran.

E sad, ak te grize savjest, isprintaj racun i odi na carinu prijavi paket, pa tamo platis davanja da mozes mirno spavat i da si Linic moze kupit audi.

MaxLight kaže...

Pozdrav, kupio sam ps4 u BiH i imao sam trial verziju ps+ 3 dana.

Kad sam pravio account stavio sam državu HR i sada hocu da kupim nadoplatu za ps+ 3 mj ali mi ne prima ni kreditnu(mastercard) ni debitnu karticu(Visa),
pa vas molim da mi objasnite kako da kupim nadoplatu za svoj user, jer u BiH trenutno nema u ovlastenom shopu kupiti bonove za taj ps+. Hvala

A jesi Bosanac :) , ovak, karticu ti ne prima jer je drugacija adresa, trebas kupit u HR ps+ bon od recimo xxkn i ukucat ga na svoj acc. Kad to napravis u novcaniku na svom acc imas te novce, i sa tim novcekima kupis si ps+ pretplatu...

Znaci imas HR acc, a ti si u BiH i imas BiH VISAkarticu, ak sam dobro razmel. Ak je tak onda samo na ovaj gore nacin mozes do pretplate. Lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 14:52 (aquaevivae).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice