PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.633.086
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
15 godina
Re: PlayStation 4

Uh nadam se da ovo nije istina jer nemam toliki budžet da si sada priuštim još i novi televizor :/
Išao sam sad malo istraživati i ne znam, našao sam ovaj video

i ovom liku,iako njegov monitor ima samo VGA i DVI sve radi savršeno i zvuk i slika...Isto tako sam našao i ovaj guide za povezivanje monitora i PS4-a.
Čak sam našao i ovu ponudu gdje švabe nude za 600 eura PlayStation 4 i upravo monitor koji ja posjedujem.

Ne znam, ima li još netko tko se razumije da odgovori na ovo, kao i na pitanje hoće li kvaliteta na mom monitoru biti znatno drugačija/lošija nego na full HD televizoru ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 9:34 (Hazar).
12 godina
protjeran
Radit će ti na monitoru do max.rezolucije koju podrzava tvoj monitor.Kod mene je to 900p ilitiga 1600x900.Imam DVI to HDMI adapter i sve funkcionira.Slika je na monitoru jasnija i čistija nego na LED TV.
15 godina

Jesi li ti zadovoljan kvalitetom slike ? Adaptere i kablove si kupio u HR ili narucivao ?

A zvuk,imaš li ugrađene zvučnike u monitoru ili si to nekako riješio kablovima i zvučnicima ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 10:02 (Hazar).
12 godina
protjeran
Pa taj adapter sam dobio još kad sam grafičku kupio a kablovi su od monitora.Zvuk je spojen na AV reciever sa optičkim kablom jer nemam zvučnike na monitoru.Slika je odlična.
15 godina

Hvala ti puno na odgovorima {#}

12 godina
A nista onda svi prelazimo na dvi ako je slika bolja nego na led tvu hehe. Znaci na ps storu sutra imamo driveclub koji je besplatan za ps plus korisnike naravno ne full igra.
13 godina
PlayStation 4
meni je puno bolja slika na tv-u nego na monitoru, još na tvu možeš staviti postavke da ti radi kao monitor i slika je ista
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
PlayStation 4

Zna li neko hoce li odmah od ponoci bit dostupno za skinemo ili tek ujutro..

Imam spor net pa da nemoram cekat sutra cijeli dan..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
PlayStation 4

Nezz decki.. ja ne bih spajao ps4 na tv ili monitor a da nema FULLhd led sliku...to je jednostavno steta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 14:57 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ja imam sony led tv-kdl50w656, 126cm full hd, ima neki poseban mod za sliku kod igracih konzola i mogu reci da je slika inzvaredna, input lag je sveden na minimum. Tako da ako netko zeli dobar tv i dobru sliku za gaming nece pogrijesiti s ovim tv-om http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/34325/sony-kdl-50w656asaep-full-hd-led-mpeg4/
12 godina
PlayStation 4

za 3k kn se da naci novi  i dobar led smart tv a da ima FULL HD ( 82cm ekran)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Sandro HR Zagorje kaže...

Nezz decki.. ja ne bih spajao ps4 na tv ili monitor a da nema FULLhd led sliku...to je jednostavno steta.

Šta je šteta?jel si se zapitao da nemožemo svi imat i ovce i novce.Nemaju svi para za sve tehnikalije šta požele.I monitor je više nego dovoljan dok se ne kupi neki LCD/LED TV.

Šta mislite da uz 3.500kn za PS4 s nekom igrom + 350kn za PS pretplatu,čovjek još mora imat 3-5.000kn za Full HD,pa nismo Rockfelleri,nemože sve najedanput.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 15:44 (L3gioNAR00).
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

I jos kupovat orginal igre za 100tinjak kn :)

0 2 hvala 0
15 godina
PlayStation 4

Evo odvozio onu prvu utrku u driveclubu dok se downloada full igra da skratimo prico doslovce arkada a sad da napisem ono zbog cega sam odoso ovdje je da mi iduu na *urac kad mi naprave voznju u 30 fps-a... to nije to..

PSN: Chov1ch
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Gdje su to igre za PS4 po 100kn?nemoj mi sad sa gamesharingom započet.Mene zanima gdje mogu kupit novu igru za 100kn,npr. Alien:Isolation?
15 godina
PlayStation 4

Btw jos sad procitao nema split screena za driveclub.. pa jesu oni normalni pa u godinu dana na plejci ako je izaslo 3-4 igre za igrat sa frendovima....

PSN: Chov1ch
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
L3gioNAR00 kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...

Šta je šteta?jel si se zapitao da nemožemo svi imat i ovce i novce.Nemaju svi para za sve tehnikalije šta požele.I monitor je više nego dovoljan dok se ne kupi neki LCD/LED TV.

Šta mislite da uz 3.500kn za PS4 s nekom igrom + 350kn za PS pretplatu,čovjek još mora imat 3-5.000kn za Full HD,pa nismo Rockfelleri,nemože sve najedanput.

Ponavnjam ono kaj sam reko: " Steta je igrat PS4 na tvu koji ne podrzava full HD sliku. "

Jel sam spomenuo da TREBA kupiti odmah tv? Da NE SMIJE igrat ne nekom starom LCD/tvu?  Evo sad cu ti rec sta ja mislim kad se vec scudavas... ako imas 3.6k kn za ps4 i igre ne vidim problem izdvojit jos 2,5k-3k za tv...

Ja sam prvo prije par mj. uzeo tv a tek prosli mjesec konzolu. Meni je bilo jednostavno steta igrat PS4 na nekom HD tv-u i tocka...jer grafika, slika itd itd nije ista na "nekom" LCD HD monitoru naspram FULL HD monitora... to je moje misljenje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 18:50 (Sandro HR Zagorje).
17 godina
PlayStation 4

Imam lcd već prek 7 god, HDready, dal ću kaj izgubit ak bum nabavljal ps4? Neću, definitivno.. da li gubim u pogledu vizualnih blagodati koje nosi ps4 tj njegove igre? Ne, ne gubim..{#}

720vs1080, potonja ne nosi epohalan pomak u kvaliteti prikaza slike..

Šteta bi bilo spajat ps4 na crt telku, al opet za silu i to posluži dok se nekaj ne nabavi...

Priznam jedino nove reze 4k il kako se već zovu, na nekom budućem ps5 tu bi moglo doć do stanovitih poboljšanja, sve ispod toga nije vrijedno mjenjanja tv-a radi ps4 koji radi ionako dobro na "lošijim lcd-ima" kaj god da to znači..

Naravno ovo je vezano za prikaz slike...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 20:20 (zvonac).
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
PlayStation 4
Vjeruj mi vrijedno je igram na led tv 102cm 100hz full hd, led tv 116cm 400hz full hd i na monitoru od 22 incha starom oko 4 godine isto je full hd kostao je 3000kn slika nije ni priblizno dobra ko na ova dva tva.

1 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Koliko god neki trubili obrnuto, full hd tv svakako pruža veći užitak u igranju! 

Probao sam igrat i na PC lcd-ima (samsung, lg, lenovo), barem meni, neusporedivo veći užitak na tv lcd-u.

A to da je slika bolja na PC lcd-u, ah, malo sutra...... {#}

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Slika je sto puta bolja na PC monitoru nego na bilo kojem LCD/LED TV.Takvu oštrinu prikaza nemože imat niti jedan TV a da ne spominjem response time.
12 godina
L3gioNAR00 kaže...
Slika je sto puta bolja na PC monitoru nego na bilo kojem LCD/LED TV.Takvu oštrinu prikaza nemože imat niti jedan TV a da ne spominjem response time.

Pa nezz sta je bolje ,ne zelim ulazit u tu raspravu...al onda kupis fullhd monitor za soma kn ako je tebi monitor bolji od tv-a. Al meni je definitivno FULLHD TV za ps4 puno bolji izbor neko neki full hd PC monitor...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 22:13 (Sandro HR Zagorje).
12 godina
zvonac kaže...

Imam lcd već prek 7 god, HDready, dal ću kaj izgubit ak bum nabavljal ps4? Neću, definitivno.. da li gubim u pogledu vizualnih blagodati koje nosi ps4 tj njegove igre? Ne, ne gubim..{#}

720vs1080, potonja ne nosi epohalan pomak u kvaliteti prikaza slike..

Šteta bi bilo spajat ps4 na crt telku, al opet za silu i to posluži dok se nekaj ne nabavi...

Priznam jedino nove reze 4k il kako se već zovu, na nekom budućem ps5 tu bi moglo doć do stanovitih poboljšanja, sve ispod toga nije vrijedno mjenjanja tv-a radi ps4 koji radi ionako dobro na "lošijim lcd-ima" kaj god da to znači..

Naravno ovo je vezano za prikaz slike...

Dal ces kaj izgubit? Da hoces...kvalitetu slike i grafiku...to ces izgubit. Imam i jedan i drugi TV (HD vs FULLHD) i naravno da je FULLHD slika puno bolja i ljepsa..i DA ponavljam,  gubis na kvaliteti slike(isprobao sam). Nemres mi drugacije tvrdit...mislis mozes al to su gluposti kaj ti pricas.

A to kaj ti priznajes samo 4K rezu  i cekas ps5....nit je vrijeme niti tema za takvu raspravu! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 21:52 (Sandro HR Zagorje).
13 godina
odjavljen
L3gioNAR00 kaže...

ma daj ajde imam Dell ISP monitor i Sony LED FULL HD televizor jedan do drugog i pogodi na cem igram 

Ostrinu dobijes zbog veceg DPI-a ,al po tome je onda najbolje igrat na 5" ekranu 

http://www.snabbox.org/
17 godina
PlayStation 4

evo ja igram na UHD u i slika na ps4 tako upscalirana sa FHD na 4k (tj. skorom 4k kvaliteta) izgleda fenomenalno  u game modeu  ne gubi se framerate {#}

jer ako i dojde 4k igre na ps4 devovi ce morat maksimalno potrudit da uopce ide 30fps-a za par godina naravno ! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 22:23 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Ista je bila prica i sa ps3, ne ulazim u raspravu, posto nisam radio usporedbe na svoje oci...

Al ispada da je ps4 namjenjen za igranje samo za 1080 i onda dolazi do izrazaja grafika, a sve ispod toga je dobro " za silu" ne znam kaj da velim za ovo..

Da li moram bit u korak s vremenom da bi ps4 dosao do izrazaja tj njegove blagodati igranja na fHD rezi?

Ovo je retoricko pitanje.. A mozete protumacit kako hocete, na vama je...

Al eto cisto me interesira ta usporeda oko rezolucije..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

bdw slika 1080p uvijek ce izgleda bolje na 4k nego full HD-u radi vece gustoce pixela koje je moguce isfurat radi brzih smart internih cpu-eva {#}

to prije nije bilo tako sa recimo 720p rezom na ful HD-u di je ona mutnija malo a da ne pricam sa HD ready telkama u Full HD rezi 

tako da za ps4 obavezno full HD i to LCD LED {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 22:38 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
PlayStation 4

pa oprosti, al optimalno je igrat na 1080p ekranu to je cinjenica ili kak veli 4mal na vecoj rezi (4K)

sad dal ti vidis razliku il ne to je tvoja stvar...  

http://www.snabbox.org/
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 22:39 (Arnold Layne).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Zanima me još i kako riješiti pitanje zvuka i zvučnika za PS4 pošto ću igrat na monitoru koji nema ugrađene zvučnike kao ni HDMI priključak. Našao sam na jednom guide-u da će mi biti potrebno kupiti ovaj kabel, ovaj adapter i ovaj kabel.
Kako će to funkcionirati ? Dolazi li u obzir ona opcija da zvučnike priključim direktno na dualshockove ?  Postoji li još neki, bolji/jeftiniji/jednostavniji način za riješiti ovo ?  Ovo mi je stvarno problem, ne znam šta da radim u vezi ovog :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 23:20 (Hazar).
17 godina
4mal kaže...

bdw slika 1080p uvijek ce izgleda bolje na 4k nego full HD-u radi vece gustoce pixela koje je moguce isfurat radi brzih smart internih cpu-eva {#}

to prije nije bilo tako sa recimo 720p rezom na ful HD-u di je ona mutnija malo a da ne pricam sa HD ready telkama u Full HD rezi 

tako da za ps4 obavezno full HD i to LCD LED {#}

A gle ovo dal je "obavezno il ne", oko tog bi se dalo raspravljat..

Al da sad ne spominjem analogiju, posto mogu usporedbu s dost stvari napravit i vezano za "obavezno" u segmentu potrosacke elektronike..

Ma ok za 4k se slazem da je bolje od fhd...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice