Playstation 2 problem sa napajanjem

poruka: 5
|
čitano: 1.158
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Playstation 2 problem sa napajanjem

Pozdrav ljudi,

prijatelj mi je donio ps2 i radi bez problema ali ddok radi u roku od nekih 5 minuta osjeća se smard spaljene gume.

Rastavio sam ps2 i nisam ništ nepoželjnog pronašao,ako ima neko neki savjet,SVaki je dobrodošao.

Tu imam slike od napajanja i njegove matične.

problem je u kablu gdje se počne nagle zagrijavati i usmrdi se dosta,kao spaljena guma

Carry on

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Playstation 2 problem sa napajanjem
Dino-san kaže...
(...)

problem je u kablu gdje se počne nagle zagrijavati i usmrdi se dosta,kao spaljena guma

Ako se kabel grije i smrdi, zamijeni ga - očito je mehanički oštećen (previše puta ili prejako savijen?) pa zbog toga ima sad na nekom dijelu premali presjek.

Druga stvar koju treba provjeriti je spoj na konektoru i prekidaču, te kod dolaza kabela na pločicu napajanja - ako je neki spoj labav, može doći do iskrenja ili jednostavno prevelikog prijelaznog otpora, što također rezultira prekomjernim zagrijavanjem.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2016 12:11 (KaeR).
10 godina
neaktivan

Jel ima gdje to kupiti ili moram odnijet na poppravak?

Carry on
10 godina
neaktivan
KaeR kaže...
Dino-san kaže...
(...)

Ako se kabel grije i smrdi, zamijeni ga - očito je mehanički oštećen (previše puta ili prejako savijen?) pa zbog toga ima sad na nekom dijelu premali presjek.

Druga stvar koju treba provjeriti je spoj na konektoru i prekidaču, te kod dolaza kabela na pločicu napajanja - ako je neki spoj labav, može doći do iskrenja ili jednostavno prevelikog prijelaznog otpora, što također rezultira prekomjernim zagrijavanjem.

Spojevi su dosta labavi ali su povezani.Zanima me jel ima gdje da kupim to ili da odnesem taj mali dio na popravak?

Sve mi čini ok oko spoja, jedino je kabal dosta labav kao i ovaj drugi koji povezuju se na matičnu

Carry on
17 godina

Ako su spojevi (kabelske stopice) labavi, stegni ih malo kliještima. Ako kabel labavo sjeda u utičnicu, probaj drugi kabel (to je standardni kabel za struju).

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice