Kako ugraditi chip u ps2

poruka: 41
|
čitano: 33.472
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako ugraditi chip u ps2

Dakle kupio sam novi ps2 bez chipa, i zanima me kako da ugradim chip pošto je ugradnja skupa, našao sam chip za 70 kn pa bih ga htio sam ugraditi, može li mi netko neki kratki tutorial napraviti, bio bih vrlo zahvalan!

0 0 hvala 0
17 godina
Kako ugraditi chip u ps2

imas na youtubu tutorijale.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Kako ugraditi chip u ps2

.......inace full zabranjena tema ovdje!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Moj PC  
1 9 hvala 0
15 godina
Re: Kako ugraditi chip u ps2

koliko ja znam nije zabranjena posto se neprica o piratluku!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Kako ugraditi chip u ps2

da ne  otvaram novu temu, da li je ikako moguće igrati pirate bez tog chipa?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Softwerska modifikacija??Proguglaj

ivek
16 godina

FreeMCBoot

Kupi na njuškalo od nekog memory card sa instaliranim, ili ako imaš frenda koji ima ps2 sa čipom, odi do njega te napravio po tutorialima, imaš po internetu.

Inače problem je što pirate nije moguće igrat bez patchanja igre, tako da ako ti frend ispeče piraticu, ti ćeš je morat pretvorit u .iso, patchat i opet morat ispeć.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
14 godina
neaktivan
EVO kaže...

FreeMCBoot

Kupi na njuškalo od nekog memory card sa instaliranim, ili ako imaš frenda koji ima ps2 sa čipom, odi do njega te napravio po tutorialima, imaš po internetu.

Inače problem je što pirate nije moguće igrat bez patchanja igre, tako da ako ti frend ispeče piraticu, ti ćeš je morat pretvorit u .iso, patchat i opet morat ispeć.

Ok, hvala puno. Hoću izabrat najbolju moguću opciju, a čini mi se da ću ipak morat ugradit chip...našao sam u jednoj trgovini 300kn je cijena, ima garanciju na chip, dali je to povoljno i isplativo?

16 godina

Hm, ovisno koliko garancija traje.

Inače, koja trgovina?(ne preporučam sophoslab, općenito loš suport, te nespretno stavljanje čip-a, pa neki dijelovi znaju nahebat(laser, pogotovo))

I koji čip? (preporučam sljedeće: Mars(ne super mars), Messiah, Matrix Infinity(ne njegove kopije), DMS3 i DMS4(dms-ovi isto imaju kopija, pazi da odabereš original, inače DMS-ovi su ti najbolji, jer im možeš izrađivat custom firmware, a imaju i hrpu opcija tipa dvd 9 support i double sided disc support)

Inače, mislim da je to isplativo, ako ti nešto ne zahebu.

14 godina
neaktivan
EVO kaže...

Hm, ovisno koliko garancija traje.

Inače, koja trgovina?(ne preporučam sophoslab, općenito loš suport, te nespretno stavljanje čip-a, pa neki dijelovi znaju nahebat(laser, pogotovo))

I koji čip? (preporučam sljedeće: Mars(ne super mars), Messiah, Matrix Infinity(ne njegove kopije), DMS3 i DMS4(dms-ovi isto imaju kopija, pazi da odabereš original, inače DMS-ovi su ti najbolji, jer im možeš izrađivat custom firmware, a imaju i hrpu opcija tipa dvd 9 support i double sided disc support)

Inače, mislim da je to isplativo, ako ti nešto ne zahebu.

Techno shop u Bjelovaru, kaže 300kn, ne znam kakav je chip i šalju ga u ZG naravno...inače sam mislio kupiti na njuškalu ima trgovina koja prodaje modbo4.0 za 70kn pa naći nekoga tko ugrađuje ali ne znam stvarno šta ću

Imaš li ti neke preporuke?

16 godina

Khm, sada nemam neke preporuke, jer sam čip ugradi sam :/

inače raspitaj se koji je to čip.

A što se tiče Modbo-a. Mislim da ti to nije dobar izbor jer je to kopija marsa(koji je baziran na matrixu), tako da baš i nebih uzimo modbo.

14 godina
neaktivan
Kako ugraditi chip u ps2
zašto neke tvrtke naglašavaju prodaju čipiranog ps2 ako je to zabranjeno?
dakle, ako oni to mogu, može se i na forumu o čipiranju.

2 0 hvala 0
15 godina
Kako ugraditi chip u ps2
http://www.bug.hr/forum/user/vexx5555/7514.aspx on ti ugrađuje chipove kotaktiraj ga

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
EVO kaže...

A što se tiče Modbo-a. Mislim da ti to nije dobar izbor jer je to kopija marsa(koji je baziran na matrixu), tako da baš i nebih uzimo modbo.

Aha, a koje trgovine imaju chipove koje si naveo, bilo bi super kada bih naručio. A za ugradnju bi već našao nekoga.

16 godina
Kako ugraditi chip u ps2

Neznam, prije je bilo po oglasima. Inače imaš ih na ebayu, neke na amazonu, itd., pa ako ti nije problem naručivat izvana, ako nije kontaktiraj Vexx-a, možda on zna.

Eh, da i koji je to playstation, slim ili fat?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 23:44 (EVO).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
EVO kaže...

Neznam, prije je bilo po oglasima. Inače imaš ih na ebayu, neke na amazonu, itd., pa ako ti nije problem naručivat izvana, ako nije kontaktiraj Vexx-a, možda on zna.

slim, novija verzija mislim da je 9004

17 godina
neaktivan
EVO kaže...

FreeMCBoot

Neće ić samom kupnjom memory carda.

Probao ja,ne radi.

Dalmatinac sam, ovo je moj dom tu su moji didovi davno sidro bacili mene vezali.
16 godina
iAvenger kaže...
EVO kaže...

slim, novija verzija mislim da je 9004

Na njega FreeMCBoot nemožeš stavit, jer ima novi firmware. Inače ti slimovi su dosta krhki, pa daj nekom stručnom to u ruke.

lzgr kaže...
EVO kaže...

FreeMCBoot

Probao ja,ne radi.

Onda su te zahebali, jer sam ja frendu instaliro na memory, i onda mu je dao, i njemu radi.

Moguće je da ne radi, jer su samo kopirali podatke na memory. To tako ne ide, jer je jedan dio i u root direkotoriju, kojem nemožeš pristuipit, možda sa ulanchelfom.

__ __ ____ ____ /\ \ /\ \ /\ _`\ /\ _`\ \ `\`\\/'/ __\ \ \L\ \ __ __\ \ \/\_\ __ `\ `\ /' /'__`\ \ _ <'/\ \/\ \\ \ \/_/_ /
17 godina
neaktivan
EVO kaže...

lzgr kaže...
EVO kaže...

FreeMCBoot

Probao ja,ne radi.

Onda su te zahebali, jer sam ja frendu instaliro na memory, i onda mu je dao, i njemu radi.

Moguće je da ne radi, jer su samo kopirali podatke na memory. To tako ne ide, jer je jedan dio i u root direkotoriju, kojem nemožeš pristuipit, možda sa ulanchelfom.

Nisu me zahebali, uzeo sam od frenda memory da probam {#}

Dalmatinac sam, ovo je moj dom tu su moji didovi davno sidro bacili mene vezali.
14 godina
neaktivan

ok, hvala puno

našao sam ovaj chip na oglasu

mars gm 816HD

ako je dobar kupit ću ga

a za ove trgovine ću se sutra raspitati koji chip prodaju i ugrađuju

16 godina
Solidan je. Bolji od Modba sigurno.
__ __ ____ ____ /\ \ /\ \ /\ _`\ /\ _`\ \ `\`\\/'/ __\ \ \L\ \ __ __\ \ \/\_\ __ `\ `\ /' /'__`\ \ _ <'/\ \/\ \\ \ \/_/_ /
14 godina
neaktivan
EVO kaže...

Ma o čemu ti pričaš??? Pa MODBO imam ja u PS2 Slimu već 4godine i prezadovoljan sam!!!

Svaku igru koju pokrenem bila orginal ili pirat radi kao švicarski sat!!!

A to da modbo nevalja možda ovi noviji ali moj radi savršeno!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2011 19:10 (iwan7777777).
15 godina
neaktivan
Kako ugraditi chip u ps2
Hah hahaahha vi morate stavljati chipove u ps2.Ja imam ps2 slim 74005 tako nekak.Samo sam stavio MC boot na usb stick i patchiro igricu i meni sljaka.No moj frend ima isto slim verziju no drugi model number i njemu ne radi.Ako hocete igrati bez chipa pronjuskajte malo po you tubu,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lako je pričati dok imaš stariju verziju ps2 :)

16 godina
iwan7777777 kaže...
EVO kaže...

Ma o čemu ti pričaš??? Pa MODBO imam ja u PS2 Slimu već 4godine i prezadovoljan sam!!!

Svaku igru koju pokrenem bila orginal ili pirat radi kao švicarski sat!!!

A to da modbo nevalja možda ovi noviji ali moj radi savršeno!!!

Svi chipovi pokreću igre.

Ali samo neki od njih imaju dvd9 support double sided support itd.(toxic bios)

Mars je kopija toxica, Modbo je kopija Matrixa. Mars dolazi sa originalnim toxic biosom, pa tako i sve opcije na njemu rade, dok modbo dolazi sa matrixom 1.99 koji nepostoji, već su samo neke opcije srezali, i evo ti modbo.

Dolu kaže...
Hah hahaahha vi morate stavljati chipove u ps2.Ja imam ps2 slim 74005 tako nekak.Samo sam stavio MC boot na usb stick i patchiro igricu i meni sljaka.No moj frend ima isto slim verziju no drugi model number i njemu ne radi.Ako hocete igrati bez chipa pronjuskajte malo po you tubu,

Haha, ti moraš patchirat igre, ja ih samo stavim na hdd, i igram, i to još imam i debugging menu, i cheat menu, isto tako mogu stavljat i programe multi loader i šta sve ne xD LOL

1. Chip je uvijek najbolji izobr, ako se dobro ugradit, nema tog softmoda, koji će ti omgućit da bez velikog zahebavanja pokreneš igru, program, ili neki fw dodatak.

2. NA softmodanom ps2, nemožeš pokretat programe sa dvd ili cd-a, jer esr nezna pravilno patchat programe, pa ih moraš stavljat na usb, pa onda sa ulaunchom pokretat.

3. Imaš PS2 SCPH 75004. Scph 74xxx ne postoji, a xxxx5 isto, jer kodovi idu ovako:

xxx12 - SAD

xxx11 - Južna amerika

xxxx2 - Australija i Oceanija

xxxx3 - Ujedinjeno Kraljevstvo

xxxx4 - Europa

xxxx0 - Japan

4. MCBoot nemožeš instalirat bez modchipa, swap magica, ili neke druge metode, dakle nemožeš ga samo stavit na usb, i pokrenut setup.

5. Tvoj frend ima SCPH 90004. To su modeli napravljeni poslije ožujka 2008. Naime dragi Sony je odlučio promijeniti kompletan BIOS, umjesto samo jednog dijela, zapravo samo su izbrisali dio koda koji omogućava alternativno bootanje, pa tako FreeMCBoot ne radi, slični shit kao i sa JTAG-om, na nekim verzijama jednostavno ne radi.

6. I na Youtube-u će nać tutorial u kojem mu neki amer, objašnjava, kako sa swapmagicom(koji je nedobavljiv kod nas), ili gamesharkom ps1 (koji je isto nedobavljiv) instalirat freemcboot.

7. BTW. Neki modeli PS2, dolaze sa starim BIOS-om, a nei dolaze kao potpuno unlockana konzola. Jedino se na neispravnoj konzoli da instalirat bez modchipa,swapmagic itd.

15 godina
neaktivan
EVO ja imam SCPH 75004.Netrebam uopce pokretati sa ulaunchom.Jednostavno sam stavio MC boot na usb file patchiro igricu i radi mi.Gledo sam po you tubu i vidio da se mora koristiti Ulauncer da bi igro spomocu mcbota mogao pi... igrice.
16 godina
Dolu kaže...
EVO ja imam SCPH 75004.Netrebam uopce pokretati sa ulaunchom.Jednostavno sam stavio MC boot na usb file patchiro igricu i radi mi.Gledo sam po you tubu i vidio da se mora koristiti Ulauncer da bi igro spomocu mcbota mogao pi... igrice.

Onda si dobio unlockanu konzolu, moj frend je imo takvu, mogo je bez čipa pokretat programe (igre ne), i pomoću ulauncha si je napravio, ali jednog dana mu je stari pophizdio i reko da se previše igra, i bacio mu play sa balkona.

14 godina
neaktivan
Vidio sam na njuškalu da neki tip prodaje memoricard od PS2 na kojem je ugrađen čip,znači staviš taj čipiran memoricard u PS2 i mogu se igrati pirati.
16 godina

To je freemcboot, na memory cardu. Nepostoji čipirana memorijska kartica, razlog:

1. Memory card nema pristup cijelom PS2, među te dijelove se ubrajaju čipovi u koji služe za zaštitu od piratstva.

Dakle to je FreeMcBoot, inače ne postoji nikakav drugi način. Pošto je to jedini alternativni boot loader, imaš još i linux, ali za njega ti treba hard, i snjim je teže radit.

Isto tako pretpostavljam da ta memorijska nije original , nego ima nekih 128/64/322 mb-a. Takve memorijeske ako prorade imate sreće. Jer PS2, ne podržava memorijske veće od 16mb-a. Tako svi modchipovi imaju mogućnost koja miče tu blokadu, a od mislim da je i freemcboot dobio tu mogućnost, dakle bolje vam je da kupite neki memory card od 8mb-a sa freemcbootom, nego

14 godina
neaktivan
Kako ugraditi chip u ps2

e oprostite ali imam jedno pitanje i neznam jer bas ide u ovu temo.Pise li na ploći od PS2 oznake kao i na chipu .Da znam za spajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice