Znači trebam program koji ono što je napisano u slici da prevede u tekst. Poželjno free i malih dimenzija. Da ima podešavanje osijetljivosti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Takvi programi se zovu OCR. Najbolji OCR ti je Abby fine reader. Uz novi bug besplatno dolazi abby screenshot reader koji je isto dobar.
jel moguce s tim ovo napraviti ?
ja isprintam dokument jedan koji sam dobio mailom ... ispunim ga (moram i potpise razne) ... prebacim ga na komp ... i s tim programom izgleda kao da sam sa skenerom ?
Takvi programi se zovu OCR. Najbolji OCR ti je Abby fine reader. Uz novi bug besplatno dolazi abby screenshot reader koji je isto dobar.
E fala baš si car. Uzeo sam si SimpleOCR jer mi je Abby prevelik...
E i da za tebe iznad mene...
Daj malo pojasni kaj hočeš napraviti...
ja isprintam dokument jedan koji sam dobio mailom ... ispunim ga (moram i potpise razne) ... prebacim ga na komp ... i s tim programom izgleda kao da sam sa skenerom ?
???
Prebaciš na komp, s cime, scannerom? N-da, onda ce definitivno izgledati skenriano. :P
???
Prebaciš na komp, s cime, scannerom? N-da, onda ce definitivno izgledati skenriano. :P
ne .. nego ga ispunim ... pa ga uslikam ... i onda prebacim na komp ...
Ne,ne,ne....
To su progrmi za ako ima naprimjer skniranu knjigu...on bude je pretvoril u tekst pa ju možeš recimo u wordu uredđivar.
Pa ako ga uslikas ravno odozgora, pod ujednacenim osvjetljenjem, i cropas da ostane samo dokument na slici, nema neke razlike izmedju skeniranog i slikanog.
Eventualno maknes EXIF data sa irfanViewom ili slicnim preglednikom slika da bas ne pise u infu koji je fotic itd.
Pa ako ga uslikas ravno odozgora, pod ujednacenim osvjetljenjem, i cropas da ostane samo dokument na slici, nema neke razlike izmedju skeniranog i slikanog.
Eventualno maknes EXIF data sa irfanViewom ili slicnim preglednikom slika da bas ne pise u infu koji je fotic itd.
e pa hvala care .. to sam pitao ;)
E i da ako bi mi mogao neko dati neki program za Spajanje više .jpeg-ova u jedan? Znači iprimjer. 100 slika 300x60 i da ih posliži u redove pa da dođe ko puzle jedan veliki jpeg od 1500x1200 ili ti 5 slika po redu i 20 po stupcu.
Plizzz.... Isto tako poželjno free...
Edit: NAđeno
LInk: http://www.photoscape.org/ps/main/download.php
Edit:Trebam neki program koji Bi stanjivo linije u rasterskom crtežu. Značim imam neku crtu debelu 2 cm u .jpg a laju hoću .5 cm. Neću vektorizaciju nago stanjivanje linija.
Hvala.