XFX Vs Sapphire

poruka: 41
|
čitano: 9.885
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: XFX Vs Sapphire
zabranjeniples kaže...
IN_trance001 kaže...

Samo da te ispravim, ako na 9800 seriji nije baš najbolje sjeo zalman nemora značiti da su ostale Gigabyte s Zalmanom loše. Baš naprotiv, 4670 1GB s Zalmanom koju ja imam u 7-8 review-a je proglasilo najboljom verzijom tog čipa. Evo meni 38 stupnjeva i idle-u i max 50 pod opterećenjem. E da i još je totalno nečujan taj hladnjak.

Neznam za ostale, ali HD4850 sa zalmanom je živa katastrofa. Ista stvar i sa HD4890. Osobno jako loša iskustva s tim hladnjakom. Dakle da se mene pita, gigabyte s tim hladnjakom bi zaobilazio. Ali, opet kažem, to je, da se mene pita.

Istina Zalman na tim karticama nema regulaciju brzine vrtnje, vrti se poprilicno brzo i dosta je bucan, nema hladnjaka za memoriju, niti za regulatore napona, nego samo za GPU.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
Zvonimir Zubić kaže...

Sve je to istina što si rekao, ali kad staviš drugi cooler grafa ti gubi garanciju, to si zaboravio napomenut, a i šta će ju clock-at kad mu je i stock dovoljna, osim ako je OC-ovisan

Negubi,samo nesmiješ vijke oštetit i to je to, od fps-a glava neboli barem u ccc-u na 775/1125 clockas za 1sec.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

Sve je to istina što si rekao, ali kad staviš drugi cooler grafa ti gubi garanciju, to si zaboravio napomenut, a i šta će ju clock-at kad mu je i stock dovoljna, osim ako je OC-ovisan

Negubi,samo nesmiješ vijke oštetit i to je to, od fps-a glava neboli barem u ccc-u na 775/1125 clockas za 1sec.

Ako ima naljepnicu na nosacu hladnjaka, onda gubis garanciju, jer je nemoguce skinut hladnjak a da neostetis naljepnicu.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
XFX Vs Sapphire

Ko ganja najextremnije(samo kod Nvidie trenutno) tu je EVGA neupitno kralj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zlajutin kaže...

Ko ganja najextremnije(samo kod Nvidie trenutno) tu je EVGA neupitno kralj.

KAKVE OVO VEZA IMA S TOPICOM?!?

Saphhire je eksluzivni i glavni tj. najveci atijev partner. To ponajvise zahvaljujuci tome sto su s s njima od pocetka te sto su u doba hd2xxx (koje ja za ati bilo veoma gadno) jedini ostali s njima dok su svi ostali digli sidro i stancali iskljucivo za nvidiju.

Takodjer nije nebitno spomenut da (ako se dobro sjecam) je Sapphire osnovala zenska i to jos bivsa atijeva inzinjerkaOsmijeh

Znaci kod referentnih graficka s istim bundleom, cijenom i garancijom uvijek je daleko pametnije uzeti Sapphire dok kod neferentnih je ionako S najbolji.

15 godina
protjeran
XFX Vs Sapphire

sapphire ne pravi nvidiiine akrtice!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
andrmoljac_heh kaže...

sapphire ne pravi nvidiiine akrtice!!!

pametniji si dok sutis, citaj a ne baljezgajCool

17 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Ako ima naljepnicu na nosacu hladnjaka, onda gubis garanciju, jer je nemoguce skinut hladnjak a da neostetis naljepnicu.

Hehe, moguće je..ja sam uspio na Gainward 8400GS.

Bila je jedna mala papirnata naljepnica na vijku, izrezana na

4 mjesta tako da se lako pokida. Istina da sam je polako skidao nekih

5-10 min, ali na kraju je skinuta u jednom komadu.Osmijeh

17 godina
protjeran
Don Kihoty kaže

Zaobilazim u velikom luku Gigabyte grafike sa zalmanom (buka, te često izgaranje memorijskih modula, osobito na 9800 seriji),

te danas već pokojni Soltek. Radili su i dobre ploče i gafe, ali kondezatori na tim pločama/grafama su jad i bijeda...

imao sam tu karticu 9800 Gt s tim prebučnim hladnjakom, pa sam kupio fan mate, napravio male preinake i riješio problem.

nakon 6 mj. su tvornički promijenili hladnjak i poslije prodavali isto sa Zalmanom, no, drugačijom verzijom i to je sve.

podržavam gigabyte jer imam s njima godinama samo dobra iskustva.

žao mi je što se nisu ubacili s HD 5850, jer bih sigurno kupio njihovu karticu.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 9:22 (Bugofil).
14 godina
XFX Vs Sapphire

Ako budem uzima novi PC mislia sam XFX 6850 Black Edition(mali overclock).Sad sve je odlicno al nemogu nać kolka joj je garancija ????

recod
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
IN_trance001 kaže...

Samo da te ispravim, ako na 9800 seriji nije baš najbolje sjeo zalman nemora značiti da su ostale Gigabyte s Zalmanom loše. Baš naprotiv, 4670 1GB s Zalmanom koju ja imam u 7-8 review-a je proglasilo najboljom verzijom tog čipa. Evo meni 38 stupnjeva i idle-u i max 50 pod opterećenjem. E da i još je totalno nečujan taj hladnjak.

Neznam za ostale, ali HD4850 sa zalmanom je živa katastrofa. Ista stvar i sa HD4890. Osobno jako loša iskustva s tim hladnjakom. Dakle da se mene pita, gigabyte s tim hladnjakom bi zaobilazio. Ali, opet kažem, to je, da se mene pita.

Problem je kupiti FanMate u Linksu za 25kn i ručnu lijepo na joystick odvrtiti na koliko % ti je optimalno? Šta su ovi današnji gotovani, nekad bi bio sretan da uopće kartica ima zujalicu, a da nije tostirana pasivnjača. {#}

Danas pak moraš imati softverski voltmod, softversku regulaciju venta, što tek još,otključavanje u jači model itd itd...{#}

Zalman VF830 je fenomenalan, imao sam ga na Gigabyteovoj 4850, 8800GT i 9800GT. Zašto je fenomenalan? Jednostavno - hladi jednako i na 50,60% okretaja i na 100%. Dakle utišaš ga Fanmateom, a imaš jednake performanse.

Nuf said. Nikakva živa katastrofa i slično.

Živa katastrofa su single shit hladnjaci na 4850tkama, i dual-shit plastičnjaci na 4870 i 4890. To je katastrofa.{#}

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 9:28 (thedream).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice