XFX Vs Sapphire

poruka: 41
|
čitano: 9.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
XFX Vs Sapphire

Znate li možda koja je razlika između xfx i sapphire?

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 9:22 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: XFX Vs Sapphire
joze kaže...

Znate li možda koja je razlika između xfx i sapphire?

sapphire ima u ponudi vapor-x kartice - hlađenje tih kartica je dosta dobro

Treba li operirati i vaše računalo?
16 godina
Alex55 kaže...

Koliko ja znam... Nema baš prevelike razlike. To su dvije tvrtke koje kupe neku grafičku karticu od ATi-a ili nVidia-e, te im onda overclockaju procesor i/ili RAM, stave jači hladnjak i kućište. Kada kupuješ takvu grafičku karticu dobiješ garanciju od XFX-a ili Sapphire-a na taj njihov overclock.

Ja imam XFX-ovu grafičku i mogu ti reći da je super. A i imam osjećaj da XFX više "nabrijava" grafičke od Sapphire-a...

s tim se i ja slažem

al ugl su dosta jednake obje... i kako je igy reko sapphire ima vapor-x tj malo bolje hladnjake

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XFX Vs Sapphire

sapphire se puno manje kvari od xfx-a kojih na reklamacijama ima jako puno pogotovo xfx radeona.dosta ljudi ih izbjegava u sirokom luku. tako da je sapphire bolji odabir po meni. plus velika prednost vapor x makar ove nove kartice 5800 serija od sapphira su tolko hladne da je to neobjasnjivo i bez vapor-x hladjenja. tocnije moja 5850 u idlu radi na 35 stupnjeva a u loadu max 70.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 10:43 (marko_zg).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marko_zg kaže...

sapphire se puno manje kvari od xfx-a kojih na reklamacijama ima jako puno pogotovo xfx radeona.dosta ljudi ih izbjegava u sirokom luku. tako da je sapphire bolji odabir po meni. plus velika prednost vapor x makar ove nove kartice 5800 serija od sapphira su tolko hladne da je to neobjasnjivo i bez vapor-x hladjenja. tocnije moja 5850 u idlu radi na 35 stupnjeva a u loadu max 70.

Nije neobjašnjivo jer je poznato da su poradili na smanjenju potrošnje i zagrijavanja.

Moja je isto u idlu na 35, a nakon par sati igranja nikad nije preko 60. Nisam još probao one stress testove.

I da, nevjerojatno je tiha. Uopće je ne čujem.

16 godina
neaktivan

Da se XFX puno vise kvari hmm, ja koristim njihove prozivode nekih 3 godine i jos nisam imao nikakvih problema kad su izdali ati kartice cekao sam malo i kupio 4890 i isto sve super radi da se dobro OCat a na stock postavkama su mi http://img207.imageshack.us/img207/5248/dokaz.jpg , frend ima vapor-x 4890 i isli smo testirat stavili smo iste postavke ko na mojoj i prblizno je jednaka temperatura tako da bar sta se mene tice firme su jednake, nebi skodilo da malo Sapphire uljepsa malo kutiju.

17 godina
neaktivan
// Ja dajem glas za Sapphire, jednostavno iz tog razloga što su oni proizvodili grafičke kartice dok xfx nije bio ni u planu. Pa samim time imaju puno veće iskustvo.
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
16 godina
neaktivan
f1lt3r kaže...

Da se XFX puno vise kvari hmm, ja koristim njihove prozivode nekih 3 godine i jos nisam imao nikakvih problema kad su izdali ati kartice cekao sam malo i kupio 4890 i isto sve super radi da se dobro OCat a na stock postavkama su mi http://img207.imageshack.us/img207/5248/dokaz.jpg , frend ima vapor-x 4890 i isli smo testirat stavili smo iste postavke ko na mojoj i prblizno je jednaka temperatura tako da bar sta se mene tice firme su jednake, nebi skodilo da malo Sapphire uljepsa malo kutiju.

ma naravno da koristis i da nisi imao problema, nemaju svi. dobar je xfx daleko od toga da nije ali kada bih birao izmedju sapphire i xfx uzeo bi sapphire cisto zbog toga jer se dosta xfx-a kvari za razliku od sapphira. rekao mi jednom prodavac u jednom informatickom ducanu da na svakih 5 xfx dodje jedan sapphire heheh dok je kod nvidie drugacije i xfx sa nvidiom nema problema. a kada smo kod kutije mogli bi ju malu natrpat sarenilom heheheh, mozda bi klinci vise pasli na to.  ovak im je xfx prvi izbor heheh Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 14:36 (marko_zg).
15 godina
neaktivan
Razlike sigurno ima, barem u cijeni.
16 godina
neaktivan
f1lt3r kaže...

ovaj tvoj rezultat je meni na Sapphire stock -.-'

16 godina

Ja sam koristio Sapphire i XFX, oboje su dobri i nema neke baš primjetne razlike osim u tim Vapor-X hlađenjima. Inače, Sapphire je nekako kao glavni za Ati. XFX ima ljepšu kutiju, i uz nju dođu još svakakve stvarčice, npr. sa gtx260 OC dobiješ kapu, mislim lančić, cool kvakicu za vrata na kojoj piše DO NOT DISTRUB I AM GAMING, i većinom dobiješ neku igru, te veoma ih dobro zapakiraju, i još k tome dobiješ mnoštvo konektora. Na nekim modelima Xfx ima bolje hlađenje, ali sve u svemu to ti je sve isto, iako da živimo u USA ipak više volili XFX, u njih moja grafa ima doživotnu garanciju, a to ti je najvažnije što trebaš gledat kad biraš između tih proizvođača.

Nadam se da sam bio od pomoći Namigiva

17 godina
protjeran
XFX Vs Sapphire

Ja sam nekako od mišljenja instinktivno da je Sapphire najkvalitetniji za ATI, a XFX ili ASUS od Nvidia grafi... To sam nekako ono složio iz prve ruke i malo po razumijevanju prema svojoj prošlosti. Imao sam Gecube ATI, pa XFX geforce, pa sve Sapphire do danas. Ovu XFX-icu sam koristio samo dva-tri mjes pa eto nije dovoljno za neko relevantnije zaključivanje i razlučivanje. ostale Sapphire godinu i pol i sad 5850 od jeseni bez iznimke savršeno rade...Osmijeh

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stoncin3 kaže...

Ja sam nekako od mišljenja instinktivno da je Sapphire najkvalitetniji za ATI, a XFX ili ASUS od Nvidia grafi... To sam nekako ono složio iz prve ruke i malo po razumijevanju prema svojoj prošlosti. Imao sam Gecube ATI, pa XFX geforce, pa sve Sapphire do danas. Ovu XFX-icu sam koristio samo dva-tri mjes pa eto nije dovoljno za neko relevantnije zaključivanje i razlučivanje. ostale Sapphire godinu i pol i sad 5850 od jeseni bez iznimke savršeno rade...Osmijeh

Nemaššta ni reći jer je TOTALNO ISTA kao i moja HIS HD5850 i tamo od nekog kineza XFX HD5850 ili amerikanca koji ima recimo GALAXY HD5850.

Sve su iste na početku, onda proizvođač počne mijenjati pcb(važno!!!), cooler,clockove, ali obrnutim redoslijedom.

Recimo oni koji su kupili XFX HD5850 su popušili cca. 500kn jer su bezveze platili xfx-ovu naljepnicu i overclock jezgre od čak 40MHz, a možda su im otključali i bios.

Otključat bios mogu i sam, a nemoram jer amd gpu clock dozvoljava unlimited overclock, povećat napon mogu sam preko msi afterburnera, clockat mogu sam isto preko amd gpu clocka, dali sam nešto zaboravio?

Eh da cooler mogu promijenit i već jesam. Stavio musashi na nju i nabijem sve precijenjene(nemislim time na performanse nego na cijenu) vapor-x na neću reći šta.

Bolje da ste si uzeli umjeto te xfx bleki scythe musashi + HD5850 i čak vas to dođe još jeftinije...

Sapphire je najbolji ati-ev partner i mislim najduži i najvjerniji.

Kod redizajniranja pcb-a mijenja se uglavnom boja, doda koji kondenzator, i ono najvažnije vrm-i...

To sve utječe na smanjenje temperature kartice u odnosu na iste te referentne i omogućava veći overclock.

Ali opet te nereferntne ako se dobro nenaprave -> problemi s driverima, nepodesiva brzina venta na cooleru (one gige sa zalmanom recimo ubiju te u pojam),artefakti...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 20:48 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
f1lt3r kaže...

Da ali pazi brzinu coolera moga, a tvoj je na stock 40%-50%, bar je kod njegove tako...

16 godina
neaktivan
f1lt3r kaže...
Mitsuoka kaže...
f1lt3r kaže...

Da ali pazi brzinu coolera moga, a tvoj je na stock 40%-50%, bar je kod njegove tako...

meni je na 30% necujno Osmijeh

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Bolje da ste si uzeli umjeto te xfx bleki scythe musashi + HD5850 i čak vas to dođe još jeftinije...

Slična je situacija sa Sapphire 5870 obični i Vapor-x. Razlika par stotina kuna u cijeni a u svim testovima razlika gotovo neprimjetna. Pa neću dati par sto kuna za 1 FPS razlike u igri.

16 godina
neaktivan
XFX Vs Sapphire

Svatko svog konja hvali!

Gainward radi najbolja hlađenja na karticama. Cool

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mtopol kaže...

Svatko svog konja hvali!

sumljam da bi se vlasnici BFG kartica s time slozili

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 11:48 (jazz_1802).
17 godina
protjeran
XFX Vs Sapphire

Ja jedva čujem cooler jer sad je dosta na 28%. Prije na Sapphireici HD4870 dual slot je trebalo vrtit na 40 barem da ne bude pečenjara unutra u kućištu. Sad su temperature uvijek ispod 60 i na MF2 i Crysis na 65-70°C jedino.

loss of interest question wonder waves of fear they pull me under
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jazz_1802 kaže...
mtopol kaže...

Svatko svog konja hvali!

A na što to konkretno misliš na moju prvu tvrdnju da "svatko hvali svog konja" ili...?

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...

Nemaššta ni reći jer je TOTALNO ISTA kao i moja HIS HD5850 i tamo od nekog kineza XFX HD5850 ili amerikanca koji ima recimo GALAXY HD5850.

Sve su iste na početku, onda proizvođač počne mijenjati pcb(važno!!!), cooler,clockove, ali obrnutim redoslijedom.

Recimo oni koji su kupili XFX HD5850 su popušili cca. 500kn jer su bezveze platili xfx-ovu naljepnicu i overclock jezgre od čak 40MHz, a možda su im otključali i bios.

Otključat bios mogu i sam, a nemoram jer amd gpu clock dozvoljava unlimited overclock, povećat napon mogu sam preko msi afterburnera, clockat mogu sam isto preko amd gpu clocka, dali sam nešto zaboravio?

Eh da cooler mogu promijenit i već jesam. Stavio musashi na nju i nabijem sve precijenjene(nemislim time na performanse nego na cijenu) vapor-x na neću reći šta.

Sapphire je najbolji ati-ev partner i mislim najduži i najvjerniji.

Kod redizajniranja pcb-a mijenja se uglavnom boja, doda koji kondenzator, i ono najvažnije vrm-i...

To sve utječe na smanjenje temperature kartice u odnosu na iste te referentne i omogućava veći overclock.

Ali opet te nereferntne ako se dobro nenaprave -> problemi s driverima, nepodesiva brzina venta na cooleru (one gige sa zalmanom recimo ubiju te u pojam),artefakti...

Sve je to istina što si rekao, ali kad staviš drugi cooler grafa ti gubi garanciju, to si zaboravio napomenut, a i šta će ju clock-at kad mu je i stock dovoljna, osim ako je OC-ovisan

16 godina
mtopol kaže...
jazz_1802 kaže...
mtopol kaže...

Svatko svog konja hvali!

A na što to konkretno misliš na moju prvu tvrdnju da "svatko hvali svog konja" ili...?

ne na to, opcenito BFG ima jako dobro hladjenje prije svega ako imas srecu da nadjes (kupis) jednu koja ima zalmanov hladnjak

16 godina
neaktivan
XFX Vs Sapphire

Ja imam Sapphire HD4670 (neki je nebvole zbog bucnog hladnjaka)  .....  ja bih uzeo XFX zato kaj ima ljepse i opasnije kutije :D hehhe

Nice Nice
nice but ATI &lt;3 nice but ATI <3
MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GRDI-146 kaže...

Ja imam Sapphire HD4670 (neki je nebvole zbog bucnog hladnjaka)  .....  ja bih uzeo XFX zato kaj ima ljepse i opasnije kutije :D hehhe

Šta kutija diže performanse ili? Nisam znao da je kutija toliko bitna!Sramim se

http://manutd-cro.com/forum/index.php
15 godina
protjeran

Kad idem na ATi, biram najčešće Sapphire ili Asus (VaporX je uvjek dobar izbor).

Kad idem na nVidiju, idem na LeadTek (FoxConn aka. Hon Hai), ili na Gainward.

Zaobilazim u velikom luku Gigabyte grafike sa zalmanom (buka, te često izgaranje memorijskih modula, osobito na 9800 seriji),

te danas već pokojni Soltek. Radili su i dobre ploče i gafe, ali kondezatori na tim pločama/grafama su jad i bijeda...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Zaobilazim u velikom luku Gigabyte grafike sa zalmanom (buka, te često izgaranje memorijskih modula, osobito na 9800 seriji)

Samo da te ispravim, ako na 9800 seriji nije baš najbolje sjeo zalman nemora značiti da su ostale Gigabyte s Zalmanom loše. Baš naprotiv, 4670 1GB s Zalmanom koju ja imam u 7-8 review-a je proglasilo najboljom verzijom tog čipa. Evo meni 38 stupnjeva i idle-u i max 50 pod opterećenjem. E da i još je totalno nečujan taj hladnjak.

http://manutd-cro.com/forum/index.php
15 godina
protjeran

Te kartice su ok, jer imaju potpono drugi hladnjak, koji je koristio i Galaxy na svojim nVidija serija 6 karticama.

VF600 ALCU, ako se ne varam.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
XFX Vs Sapphire

Ja imam XFX karticu i jako je dobra jedino bi hlađenje moglo biti bolje.

Dočekali smo 10.11.2009. što sada?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XFX Vs Sapphire

Ja baš razmišljam o kupnji 5770

U prijašnjim postovima vidim da su Sapphire 5770 Vapor-X bolje od XFX ?

Može mi neko dat bolje objašnjenje koju karticu da kupim u skladu sa Full HD monitorom i ostalom konf. (vidi Moj PC)

Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard.

4 0 hvala 4
16 godina
IN_trance001 kaže...

Samo da te ispravim, ako na 9800 seriji nije baš najbolje sjeo zalman nemora značiti da su ostale Gigabyte s Zalmanom loše. Baš naprotiv, 4670 1GB s Zalmanom koju ja imam u 7-8 review-a je proglasilo najboljom verzijom tog čipa. Evo meni 38 stupnjeva i idle-u i max 50 pod opterećenjem. E da i još je totalno nečujan taj hladnjak.

Neznam za ostale, ali HD4850 sa zalmanom je živa katastrofa. Ista stvar i sa HD4890. Osobno jako loša iskustva s tim hladnjakom. Dakle da se mene pita, gigabyte s tim hladnjakom bi zaobilazio. Ali, opet kažem, to je, da se mene pita.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice