Imam ovu grafu ali mi je krepao vent odnosno počeo se slabo vrtjeti i grafa se počela pregrijavati.
Postoji li kakvi vent koji može zemjeniti ovaj stari ?
Imam ovu grafu ali mi je krepao vent odnosno počeo se slabo vrtjeti i grafa se počela pregrijavati.
Postoji li kakvi vent koji može zemjeniti ovaj stari ?
Imaš rješenja od Zalmana, recimo vf700, vf900, možeš ih nabaviti i preko oglasnika. ALI, ako imaš imalo volje srediti to sam, lijepo makni taj vent (naravno pasivni dio ostaviš) i gore učvrsti/nalijepi neki 80mm vent za kućište. Investicija ti je par kuna za vent, a vf900 ti je novi oko 200 kn. Ovo ti govorim zato jer sam imal isti problem prije par godina s gf6600gt, vent se jednostavno rastopil, pa sam kao privremeno rješenje učvrstil jedan 80mm vent umjesto originalnog. Nakon mjesec dana sam kupil vf700, te je ispalo da mi je kupnja bila bezveze jer je razlika bila 2-3 stupnja.
Nemislim uskoro kupovati neke nove dijelove .
Nikad to nisam radio pa može malo objašnjenje.
Nekužim kako se to stavlja na to .
Evo ovak :). Za fiksiranje se pobrini sam, možeš probati s nekim super ljepilom, ali ja bi uz to još fiksiral šerafima (znači zabiješ ih između onih listića). Nisam usklađival dimenzije, tak da ne znam kolko dobro bude kod tebe sjel ovaj vent, ali kužiš princip. Sad kak konkretno budeš to izvel je na tebi, postaj rezultate.
EDIT: E da, možeš vent učvrstiti na onaj poklopac hladnjaka (znači napraviš rupu 80mm) iznad ovog dijela gdje su listići, tu je jezgra.
Jel ovako nešto izvedivo s mojom grafom?
Dali temp. ostaje ista kao i sa standardnim ventom ?
Edit:
Nešto ovako:
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.909.155
Jel ovako nešto izvedivo s mojom grafom?
Dali temp. ostaje ista kao i sa standardnim ventom ?
Edit:
Nešto ovako:
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.909.155
S ovim kulerom koji si naveo je moguće, piše da podržava 8800gs. Za recimo vf900, vf700 bi trebalo isto funkcionirati, mislim da se nisu rupe na grafičkama mijenjale baš, al za svaki slučaj guglaj. Temperatura bude niža od ove s defaultnim hlađenjem, a k tome je zalman i tiši. Kaj baš nećeš probati samo staviti jedan 80mm vent na pasivac? Ne možeš niš izgubiti, ak se pregrijava ugasiš i kupiš zalmana.
Koliko to bolje ili lošije hladi nego ova FV ?
Koliko to bolje ili lošije hladi nego ova FV ?
Misliš bolje/lošije od zalmana ili kaj? Moraš probati, ovisi kolko je pasivac sposoban provesti topline, kolko vent može progurati zraka itd. U mojem slučaju je kombinacija vent 80mm + defaultni pasivac hladila nekih 3-4 stupnja bolje (u loadu) od kompletnog stock hladnjaka. Kupovinom zalmana vf700 to se nije promijenilo, on je otprilike hladio isto ko ovaj improvizirani kuler (možda koji stupanj bolje na max brzini, ali tad je bučan).
Zaključak, da ne rastežemo temu, uzmi neki vent i zalijepi na pasivac, izvrti par testova, ak ti nisu dosta dobre temperature onda kupi novi kuler (recimo onaj vf950).
Ja prvo pomislio na staru ati-evku iz X800 serije
A eto vidim ti si stručnjak , kaj ti misliš koje bi bilo bolje ?
Davat 260kn za zalmana, no way.
Scythe musashi košta 20-30kn više, a accelero s1 rev2. košta osjetno manje, no ta oba nepodržavaju tu grafičku.
Ta XFX-ica je mislim nereferentna, pa tko zna dali bi pasao onaj zalman, a opet možda nema razlike u rupama...
Slažem se sa tvrdnjom da je bolje namontirat gore jednog 80,92 ili čak 120mm ventilatora i vozi.
Zalman vf 950 ima max okretaj 2500 a ovaj vent ima 2900.
Samo mi je problem kako taj obični vent staviti na grafu .
Zaljepiš ili zašarafiš, nešto ćeš smislit.
Samo što je vent na zalmanu veći, i zalman dosta veći od stock coolera, zauzima 2 slota i sigurno je 5 puta teži, uglavnom Nebo i Zemlja ti je razlika.
Zaljepiš ili zašarafiš, nešto ćeš smislit.
Samo što je vent na zalmanu veći, i zalman dosta veći od stock coolera, zauzima 2 slota i sigurno je 5 puta teži, uglavnom Nebo i Zemlja ti je razlika.
Piše da mrcina ima 180g, baš me zanima svijanje grafičke nakon par mjeseci s tim kulerom.
Witcher, kupi Sharkoon vent za 20 kn ako već nemaš doma neki, pa s njim isprobaj, da nebi bila bezveze investicija. Ja na tvojem mjestu nebi uzimal preko 2000rpm, jer bude glasno.
Piše da mrcina ima 180g, baš me zanima svijanje grafičke nakon par mjeseci s tim kulerom.
Witcher, kupi Sharkoon vent za 20 kn ako već nemaš doma neki, pa s njim isprobaj, da nebi bila bezveze investicija. Ja na tvojem mjestu nebi uzimal preko 2000rpm, jer bude glasno.
A stock ima koliko 50g?
Prelagan taj zalman.
Potvrđujem na 2000rpm-a je pre pre glasan, ja sam ga spojio na scythe kaze Q i sada je OK makar da mogu još bih trunčicu smanjio broj okretaja.
A stock ima koliko 50g?
Prelagan taj zalman.
Potvrđujem na 2000rpm-a je pre pre glasan, ja sam ga spojio na scythe kaze Q i sada je OK makar da mogu još bih trunčicu smanjio broj okretaja.
A da baš gledam, vf950 ima istu masu ko i vf700 Al-Cu, za kojeg znam da je lagan. Malo sam pobrkal kaj je teško, a kaj nije, moja greška.
Witcher, jel radi?
Pa kaj mi niste rekli da bolje kupiti ove jeftine ?
Edit:
Da nepišem dupli post .
Mislim kupiti ovo hlađenje za grafu , inače mi se sa onim standardnim hlađenjem grafa pregrijalava, min temp je bila 68 C a u igram je znala doseći i preko 90 C.
A kupit ću i jedan za kučište 120 mm koji bum stavil u kučište iznad grafe da ispuhuje zrak van tako da sve skupa bolje hladi ( ispuhuje topli zrak ).
(malo sam se zaznuo, kako znati koju veličinu venta ti podržava kučište, jel se to mjeri po dijagonali ili razmak između recimo dvije lijeve rupice za šarafe ?)
Po ljeti mi ovako tmperature znaju doseći i "nebesa " .
Došao mi zalman.
Smanjio sam za više od 15 C temp od orginalnog kulera .