Ventilator ispod Graficke kartice?

poruka: 13
|
čitano: 2.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Imam 8800 gts i problem sa temperaturama. Ali kad povecam vent na 90 % funckionira normalno.

U idle ne moram povecavat pa sam misli samo postavit tocno dole na kuciste ispod grafe jedan vent od 80mm sa 2000 okretaja.

Da li je to pametno i da li ce biti kakv koristi od toga? Te da li je potrebno ga nekako ucvrstit ili ga samo mogu postavit na dno kucista?

http://tridizajn.com/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

-nije li ventilator na grafickoj "s donje strane"?

-koje su ti temperature u idle a koje kad igras i slicno?

-naravno da ventilator moras ucvrstiti, ali moras viditi sta ces s njim dobiti, koja ce biti njegova funkcija, kakav ce zrak od dovoditi gi gdje

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Najbolja fora za učvršćivanje- uzmi neki stari modem ili drugu PCI karticu i skini metalni dio na kroz koji prolaze konektori. Ostat će ti rupe kroz koje sprovedeš tvrdu žicu na koju zakačiš vent.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Ventilator ispod Graficke kartice?
wrathchild kaže...

-nije li ventilator na grafickoj "s donje strane"?

-koje su ti temperature u idle a koje kad igras i slicno?

-naravno da ventilator moras ucvrstiti, ali moras viditi sta ces s njim dobiti, koja ce biti njegova funkcija, kakav ce zrak od dovoditi gi gdje

Da,ali je sa skroz desne strane pa sam ovaj misli stavit s ljeve.

Idle 60-63. A u opterecenju ni sam ne znam posto je uvjek onda povise okretaj venta. Npr u Battlefield pod 90% okretaja negdje 75-85 stupnjeva.

Kada hocu igrat bez povisenja resetira nakon 5-10 minuta.

Mislio sam dobiti s tim da taj ventilator hladi taj dio grafe i da malo baca taj vruci zrak od ispod. Posto s desne strane izlazi zrak iz grafe,ovaj vent stavit s ljeve.

Samo ne znam kako da ga ucvrstim?

15 godina
vexx5555 kaže...

Najbolja fora za učvršćivanje- uzmi neki stari modem ili drugu PCI karticu i skini metalni dio na kroz koji prolaze konektori. Ostat će ti rupe kroz koje sprovedeš tvrdu žicu na koju zakačiš vent.

E nemam nista takvo nazalost. Ima neka altrnativa?

16 godina
neaktivan
Temperature ti nisu tako strašne, ipak je to nvidia ...

ocisti malo hladnjak od prasine... taj dodatni ventilator ti nece pomoci, moze samo odmoci.. moze ti poremetiti strujanje zraka koje imas (ako imas upuh/ispuh organiziran), ako stavis krivo moze ti vruci zrak ici u hladnjak...

ne treba to od ispod.. bitno je da imas dobro organiziranu cirkulaciju zraka u kučištiu... upuh ispuh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

Imam 8800 gts i problem sa temperaturama. Ali kad povecam vent na 90 % funckionira normalno.

U idle ne moram povecavat pa sam misli samo postavit tocno dole na kuciste ispod grafe jedan vent od 80mm sa 2000 okretaja.

Da li je to pametno i da li ce biti kakv koristi od toga? Te da li je potrebno ga nekako ucvrstit ili ga samo mogu postavit na dno kucista?

Nema smisla......nikako. Vent od grafe puse prema dolje.....a ti bi stavio jedan vent ispod toga da puse prema grafickoj kartici (uz to, od kuda bi taj od 80mm vukao hladni zrak!?). IMHO bas nista sa time ne bi dobio...osim malo vise buke od 80mm venta!

Moja preporuka je da si kupis Accelero za grafu posto mu je cijena cca 80 kn na "trznici" ili uzmes novi + kvalitetan 120mm vent i to je onda ok posao. Sam sam imao tako stavljen Accelero kada sam imao MSI 8800GT OC i temperature su bile odlicne!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
win32 kaže...
thechosenfreak kaže...

Nema smisla......nikako. Vent od grafe puse prema dolje.....a ti bi stavio jedan vent ispod toga da puse prema grafickoj kartici (uz to, od kuda bi taj od 80mm vukao hladni zrak!?). IMHO bas nista sa time ne bi dobio...osim malo vise buke od 80mm venta!

Moja preporuka je da si kupis Accelero za grafu posto mu je cijena cca 80 kn na "trznici" ili uzmes novi + kvalitetan 120mm vent i to je onda ok posao. Sam sam imao tako stavljen Accelero kada sam imao MSI 8800GT OC i temperature su bile odlicne!

Thx, uglavnom necu nista ulagat u tu graficku samo sam htio ovak nesto isprobat,ali necu nista stavljat na kraju.

U biti cim dobijem povrat poreza kupujem nesto is serije 5770.

16 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

Thx, uglavnom necu nista ulagat u tu graficku samo sam htio ovak nesto isprobat,ali necu nista stavljat na kraju.

Pametno!

Da sam na tvome mjestu ostavio bih si 8800 GTS za "fiziku".....naravno ako ti nece trebati lova od prodaje te 8800GTS (IMHO stetat prodavat posto mozes dobiti jako malo love, a tebi ce dobro doci).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
protjeran
win32 kaže...
thechosenfreak kaže...

Pametno!

Da sam na tvome mjestu ostavio bih si 8800 GTS za "fiziku".....naravno ako ti nece trebati lova od prodaje te 8800GTS (IMHO stetat prodavat posto mozes dobiti jako malo love, a tebi ce dobro doci).

a da si imalo pametniji kupio bi nesto od nvidie 4xx..

15 godina
dokly kaže...
win32 kaže...
thechosenfreak kaže...

Pametno!

a da si imalo pametniji kupio bi nesto od nvidie 4xx..

Zasto mislis da bi mi to bilo pametnije? Ali moras znat da ne mogu dati neke bjesne pare. Najvise 1300-1400 kn.

17 godina
thechosenfreak kaže...

Najprije ako ikako mozes ispusi tu graficku od prasine nekim kompresorom, pa onda vidi temperature.

Frendu je prije 3-4 tjedna riknula upravo 8800GTS. Kada smo izvadili karticu to je bilo prestrasno.

Unutra je bilo prasine za nepovjerovat, pa se niti ne cudim sto je riknula. Ako ju nikada nisi cistio, a s obzirom na njenu starost lako je moguce da ti je hladnjak pun prasine i da se zbog toga pregrijava.

Dakle, prvo kompresorom ispuhati hladnjak, pa onda vidjeti sta dalje.

15 godina
Mauro kaže...
thechosenfreak kaže...

Najprije ako ikako mozes ispusi tu graficku od prasine nekim kompresorom, pa onda vidi temperature.

Frendu je prije 3-4 tjedna riknula upravo 8800GTS. Kada smo izvadili karticu to je bilo prestrasno.

Unutra je bilo prasine za nepovjerovat, pa se niti ne cudim sto je riknula. Ako ju nikada nisi cistio, a s obzirom na njenu starost lako je moguce da ti je hladnjak pun prasine i da se zbog toga pregrijava.

Dakle, prvo kompresorom ispuhati hladnjak, pa onda vidjeti sta dalje.

Jesam,nedavno i zamjenio pastu. Ali nema velikih razlika.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice