Updejtanje drajvera

poruka: 14
|
čitano: 3.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
updejtanje drivera s neta

Pozdrav,
imam jedno pitanjce..... unaprijed se ispričavam ukoiko tema postoji, ali ja ju nisam mogla nać... pa ako ima neka me netko ili spoji ili preusmjeri... hvala!

Naime, dobila sam na poklon staro kučište, koje je bilo u vlasništvu curice koja ide u osnovnu školu, tako da je komp bio pun raznih igrica i programčića... e sad, ja bi htjela nanovo instalirat windowse jer nemam pojma da li je koji od tih programa bitan ili nije........ ali uz taj komp nisam dobila nikakav CD sa drajverima.... e sad, frendica mi kaže da mi ne treba nikakav CD nego da mi treba samo cd od windowsa (to imam) a da će mi kad odem na system - hardware - device manager pokazat koji mi drajveri fale i da ih mogu s neta updejtat........samo da mi je pametno skinut drajver za m režnu karticu
Ono što mene muči su slijedeče stvari:
- Nemam nikakve papire od kompa pa niti podatke o računalu, kako da znam koji drajver za mrežnu skinuti?
- Trenutno u device manageru imam žuti uskličnik i kad ga pokušam updejtat, traži me cd - na koji način da updejtam drajver ubuduče sa neta pošto nemam cd ?

unaprijed hvala, i ispričavam se ako sam ponovila temu

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Updejtanje drajvera

Imaš i opciju da ode na net i provjeri update.

Drugi puta koristi alate poput, Everesta, Sandre ili malenog Speccy-ja, te će ti oni ispisat sve informacije o hardwareu.

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Updejtanje drajvera

Malo blesavo pitanje, ali gdje mi je ta opcija da mi updejta direktno s neta ? {#}

14 godina
neaktivan

Ako još nisi napravila reinstalaciju ,skini ,odzipaj i pokreni (ne treba instalaciju) Double Driver ,napravi backup svih drivera i spremi folder na sigurno (usb stick ili hdd ,cd) zajedno s Double Driver softverom za kasnije vraćanje.

Nakon reinstalacije samo ponovno pokreneš DD i klik na Restore.

Nisi rekla koji su Windowsi u pitanju - ako je u pitanju XP ,nema puno koristi od te opcije i najvjerojatnije nećeš naći ništa ,osim možda par stvari ,ali za to je onda bolje ići na Windows Updates.

A inače ,ako je Windows 7 ,on sam instalira većinu drivera tijekom same instalacije OS-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 18:13 (Myan).
15 godina
neaktivan

XP + SP 3

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 18:11 (emolina).
15 godina
neaktivan

Evo, napravila sam backup ali nisam sigurna jel dobro {#} pokrenula sam programčić, otišla gore na backup - pa scan - pa kad mi je izlistalo popis sve sam odabrala i dolje u desnom uglu kliknula na backup - onda je kao napravio backup jer je pisalo successfully i nakon toga sam odabrala save, i sejvalo ga je u note pad-u ................... hm, da taj folder cijeli sad stavim na cd il sam nekaj zeznula {#}

14 godina
protjeran
Updejtanje drajvera

Vjerojatno je ok. Možeš po folderu preći i zastati mišem,pa nam javi kolikih je dimenzijama u megabajtima.

Da, to prebaciš na usb ili pržiš na cd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dimenzije čega ? sve ukupno folder ima sa svim sadržajem koji je unutra 5,17 MB ? na to misliš ?

14 godina
protjeran
Updejtanje drajvera

Da, na to mislim. Premalo je to 5mb. Toliko nosi samo jedan prosječni driver mrežne kartice.  Sada ni ja nisam siguran što si napravila.

Trebalo bi biti dosta više ako se zbroje driveri slike,zvuka,mreže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Updejtanje drajvera

Hajde isprobaj ovo.

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/Everest-Home-Edition.shtml

Dobit ćeš sve informacije o hardwareu,a zatim je lako poskidat drivere sa službenih stranica prizvođača.

Pošto se radi o starijoj kutijici,ovaj free everest će to uredno očitati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 18:52 (carduelis spinus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Folder mora imati barem 50 mb i unutra mora biti još jedan folder

i taj iznutra mora izgledati slično ovome :

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 18:53 (Myan).
15 godina
neaktivan

dok se ja posnalazim.........gledala sam krivi folder........ima 18,9 MB .... nije 50 ali izgleda identično ovoj gore slikici

14 godina
neaktivan

Nije bitna veličina ,bitna je struktura - da ,to je to ,a sad ga spremi ,zajedno s Double Driver folderom!

15 godina
neaktivan

spremljeno :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice