Temperatura 5770 vapor-x

poruka: 39
|
čitano: 3.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Temperatura 5770 vapor-x

u furmarku mi je dosla preko 70 stupnjeva, ima ko kakav savijet? i dal je to normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Temperatura 5770 vapor-x
Leon93 kaže...

u furmarku mi je dosla preko 70 stupnjeva, ima ko kakav savijet? i dal je to normalno?

normalno je

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan

preko 80 ide sad 

17 godina
protjeran
Leon93 kaže...

preko 80 ide sad 

pikni ovo i ja ti garantiran 40c u loadu na hay postavkama zvuči nevjerojatno ali  istina hladi ko klima

http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+ARCTIC+COOLING+Accelero+Xtreme+5870%2C+za+ATI+5870&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.162

16 godina
neaktivan

sumnjivo mi je da vaporica ide tak gore.

17 godina
protjeran
Leon93 kaže...

sumnjivo mi je da vaporica ide tak gore.

nema ti tu što bit sumljivo to što se ona zove vapro x neznači ništa običan alu hladnjak nestandardnog izgleta pa ljudi pohitaju e ova če bit ledena eto nije 80c nije strašno ali može hladnije

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 18:27 (giga).
17 godina
neaktivan
giga kaže...
Leon93 kaže...

preko 80 ide sad 

pikni ovo i ja ti garantiran 40c u loadu na hay postavkama zvuči nevjerojatno ali  istina hladi ko klima

http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+ARCTIC+COOLING+Accelero+Xtreme+5870%2C+za+ATI+5870&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.162

neisplati se takav hladnjak stavljat na relativno slabu grafičku...

16 godina
neaktivan
Temperatura 5770 vapor-x

da diram nesto manual fan control u cataclystu? 50 posto je sada

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leon93 kaže...

da diram nesto manual fan control u cataclystu? 50 posto je sada

pa normalno je da u furmarku ide do 80C. U igrama ide maximalno do 65C

15 godina
neaktivan
giga kaže...
Leon93 kaže...

preko 80 ide sad 

Još da to paše na HD 5770

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
16 godina
neaktivan
Temperatura 5770 vapor-x

moja u  idlu oko 30 - 35 u loadu do 48 50 stupnjeva ati hd radeon 5770 1 gb ddr 5 sapphire vapor x

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Intel&ATI kaže...

nije  pisalo ni za moju gtx 275 pa je savršeno pasalo a pisalo je za gtx 280 jesi otkrija ameriku

http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/cooler-master-690/22798.aspx?page=3

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 18:50 (giga).
15 godina
neaktivan
giga kaže...
Intel&ATI kaže...

nije  pisalo ni za moju gtx 275 pa je savršeno pasalo a pisalo je za gtx 280 jesi otkrija ameriku

http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/cooler-master-690/22798.aspx?page=3

A jesi pametan stvarno...Mozda zato jer su GTX 275 i 280 skoro identicne...

A HD 5770 kao prvo je premalena i cooler bi onda stršal kroz pci utore na kučištu...

A i pitanje dal uopće ide na chip, dali je bracket isti...

16 godina
neaktivan
Temperatura 5770 vapor-x

evo drzao ju na 89 jedno 20 minuta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pa puno ti je tih 89 anyways...

Hmm{#}

Kažeš 20 min i ne de preko...? 89...?

Vapor-X je odličan hladnjak, ali ipak ne smanjuje preko previše temp, negdje 5-6 celzijusa manje

Ipak je to visoko.. Ja sam isto Sapphire HD5850 tjerao u Furmarku 15 minuta i došla je do 100, ali clockana na 975MHz sa voltmodanjem{#}

im so ugly thats ok cos so are you broke our mirrors
15 godina
protjeran
Temperatura 5770 vapor-x

Svi kažu 5xxx serija manja potrošnja hladnija i takve stvari,i sad gledam moja HD3870 i ta HD5770 moja je max nabila 85 stupnjeva a minimalno 35(hw monitor prati) i to u futurmarku (nemam blage kak se piše) tako da se malo griješi s time kad se kaže manja potrošnja i hladnija,i ima stock cooler.

MOTOR u srcu BRZINA u glavi ADRENALIN u krvi i ANDJELI čuvari
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Temperatura 5770 vapor-x

meni je memio u furmarku s vaporicom oko 95*c (a nju mi čita i kao glavnu temepraturu), nije ništa pomoglo niti mijenjanje paste, dok su ostale temperature znatno niže do 72*c max

u igrama su sve temperature niže oko 10*c

- ne znam ali mi je ventilator na tim karticama malo neuvjerljiv

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 20:39 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Temperatura 5770 vapor-x

Moja XFX HD 5770 ne prelazi 75 C u Furmarku nakon 5 minuta...

Ja sam zadovoljan temperaturom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Temperatura 5770 vapor-x

ovo je jedina nereferenta kartica koju sam do sada uzimao, i jedina koja ima takve visoke temperature

i ovako planiram kupiti nešto drugo, a ovu ću vratiti prodavaču zbog temperatura

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
igy kaže...

ovo je jedina nereferenta kartica koju sam do sada uzimao, i jedina koja ima takve visoke temperature

i ovako planiram kupiti nešto drugo, a ovu ću vratiti prodavaču zbog temperatura

Vidi da si pastu mjenjao i da nije pomoglo, probaj malo propuhat grafičku, da nema prašine unutra, ili tako nešto, ako stanje bude opet isto, nosi ju na garanciju, ta grafička se ne bi trebala toliko grijat, pa GTX 480 ide skoro toliko u Furmarku!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
16 godina
neaktivan

jedno pitanje..danas sam bio kod lika da vidim polovnu HIS 5770 1GB sa referentnim "egg" coolerom, i nakon bench-a u crysis-u smo odma pokrenuli furmark stability test (nije se stigla ni malo ohladit nakon bench-a), koji je odvrtio do kraja..medjutim temp su isle cak i na 97 stepeni..

kartica je clockana na 950 MHz za GPU, i oko 1400+ za mem (ne sjecam se tacno)

je li temp normalna, malo vislja ili je zabrinjavajuce ?

furmark je vrtio nekih 20-25 min, i nije bilo crash-a

16 godina
ismar89 kaže...

jedno pitanje..danas sam bio kod lika da vidim polovnu HIS 5770 1GB sa referentnim "egg" coolerom, i nakon bench-a u crysis-u smo odma pokrenuli furmark stability test (nije se stigla ni malo ohladit nakon bench-a), koji je odvrtio do kraja..medjutim temp su isle cak i na 97 stepeni..

Ako je clock-ana, vjerojatno će imat malo veću temperaturu, ali po meni je 97 stupnjeva debelo previše, iako grafi neće biti ništa, povećava se mogućnost kvara!?

16 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
ismar89 kaže...

Ako je clock-ana, vjerojatno će imat malo veću temperaturu, ali po meni je 97 stupnjeva debelo previše, iako grafi neće biti ništa, povećava se mogućnost kvara!?

ma ja cu njoj smanjit frekvencije i onako na 900 max, jer mi ne treba vise, taj 1-2FPS mi ne vrijedi vece temp, nego pitam zato sto zelim znat da mozda graficka nije malo defektna ?

jer test sam uradio da vidim jel stabilna, ipak je polovna, i igre vrti normalno, i test je izdrzala bez ikakvih problema, samo je temp malo visoka..

16 godina
neaktivan

i da, zaboravio sam rec..vent je bio na auto, znaci 50% max..

16 godina
ismar89 kaže...

i da, zaboravio sam rec..vent je bio na auto, znaci 50% max..

Mislim da nije defektna, može bit da se nakupilo prašine u njoj, ispuhivanjem prašine i promjenom paste na GPU-u bi dobio još koji 5 stupnjeva razlika i onda bi to bilo u granicama normale, mislim da je sa grafičkom sve uredu, ako je prošla torturu u Furmark-u bez rušenja, onda je stabila, ako grafa ima garanciju, onda nemaš brige, ak se šta smrda, nosi ju na garanciju!?

16 godina
neaktivan

nema garanciju, to je problem, ali ako nije defektna, rijesit cu problem sa temperaturama..clock mi ne treba, nisam ni vidio da bas postize nesto posebno bolje rezultate sa clockanjem..

malo propuhat, malo ubrzat vent ako treba, smanjit OC ili promijenit pastu..nece se sigurno grijat kod mene (nece se ni koristit previse, 1-2h na dan)..ne brinem se za to uopste, a ne vidim razlog zasto bi sama od sebe crkla..napajanje je kvalitetno itd..samo sam htio cut misljenje da li je mozda vec u kvaru, tj. da li je moguce da bude toliko topla, pod tim odredjenim uslovima

16 godina
ismar89 kaže...

nema garanciju, to je problem, ali ako nije defektna, rijesit cu problem sa temperaturama..clock mi ne treba, nisam ni vidio da bas postize nesto posebno bolje rezultate sa clockanjem..

malo propuhat, malo ubrzat vent ako treba, smanjit OC ili promijenit pastu..nece se sigurno grijat kod mene (nece se ni koristit previse, 1-2h na dan)..ne brinem se za to uopste, a ne vidim razlog zasto bi sama od sebe crkla..napajanje je kvalitetno itd..samo sam htio cut misljenje da li je mozda vec u kvaru, tj. da li je moguce da bude toliko topla, pod tim odredjenim uslovima

Ako se sustav ne ruši, i ako je u igrama sve OK, mislim da nemaš brige, za koliko to kupuješ, da ti damo savjetu i u vezi cjene?!

16 godina
neaktivan

iz BiH sam, i kupujem za 200KM (750KN otprilike)

u BiH je nova u prodavnici oko 350KM (jeftino,ima i skuplje), preko interneta se moze naci nova i jeftinije (315 najmanja cijena koju sam naso, ali ne u prodavnici u mom gradu)

vapor-x je cak 400KM, neka gigabyte OC 380 itd..

ma cijene ce padati, ali vec duze vrijeme trazim neku graficku da zamijenim svoju 4670, ali novo mi je sve preskupo..mada sad ima gainward gtx 460 768 za 380KM, i to je skoro 2x vise od ove..jest nova i sve, ali mi se ne isplati..

u pocetku sam mislio bas tu, gtx 460 768, ali iskreno, nije toliko osjetno bolja da se isplati dat toliko para (a polovnu niko ne prodaje)..skoro sve sto bi mogo igrat na gtx 460, moci cu i na 5770, sa malo manjim FPS-om ili malo manjim detaljima..

vidio sam kako metro sa njom ide na very high i 1680*1050, DX 10 naravno, i meni sasvim dovoljno..(buduci da metro vjerovatno necu ni igrat)

6850 su tek 440KM itd..mislim da je ok cijena i sve..

uz to je lik koji prodaje 30 min pjesacenja udaljen od mene..razmisljo sam i onekoj 4870 za 215KM, ali ova mi se cini ipak boljim izborom

16 godina
Temperatura 5770 vapor-x

Ako je takvo stanje, čini mi se da je OK kupovina, probaj još mal spustit ak da, sve u svemu, mislim da nećeš imat problema s tom karticom, iako se uvjek može nešto desit, ali ako imaš kvalitetno napajanje, mislim da će potrajt, i to dosta!? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Vidi da si pastu mjenjao i da nije pomoglo, probaj malo propuhat grafičku, da nema prašine unutra, ili tako nešto, ako stanje bude opet isto, nosi ju na garanciju, ta grafička se ne bi trebala toliko grijat, pa GTX 480 ide skoro toliko u Furmarku!?

pa očišćena je kada sam ju rastavljao, budu je dobili nazad samo bih nešto drugo uzeo pogotovu sada kada imam drugi monitor s većom rezolucijom

- zanimljivo je da se pri takvoj temepraturi ventilator kreće od 40 - 53% no još je znimljivije da recimo brzina od recimo 80 pa i 90% ne donosi nikakvo značajnije poboljšanje

- isto tako je poznato da dosta amd grafičkih pa i one s vapor-x hlađenjem imaju taj memio visok, no gledao sam malo kod mnogih (dr. modela (npr. 4850/70/90)) gpu temperatura nije identična memio temperaturi kao kod mene

no u svakom slučaju iz sapphire-a se slažu da je to previsoko

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 8:24 (igy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice