Pozdrav, imam Philips 32PFL5403D/27 i želio sam ga spojit sa kompom, na kompu imam Palit 9800 GT graficku koja ima dva DVI izlaza i na nju sam DVI/HDMI konverter i spojio sam LCD i komp preko HDMI kabla, al problem mi zvuk predstavlja, probao sam sve moguce nacine da dobijem zvuk na LCD ali nece, spajao sam ga iz izlaza od zvucne kartice na odredjeni ulaz za to predvidjen ali nema sanse da proradi...
I jos me zeza kad ukljucim LCD tv i monitor zajedno da rade na monitoru mi slika treperi, cim iskljucim TV, sve super...
Hvala na odg
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čini mi se da tu grafičku i matičnu moraš povezati SPDIF kablom da bi dobio digitalni izlaz zvuka preko hdmi-a ili dvi-a.
Kabel si trebao dobiti sa karticom.
To bi trebalo biti SPDIF. vjerovatno piše pored toga SPDIF in a na matičnoj ima nešto slično i piše SPDIF out.
Koliko se vidi na slici ta kartica ima HDMI konektor jer(digitalni) zvuk u televizor možeš dobiti samo tako.
Iz DVI priključka nemožeš dobiti zvuk pa ako kartica nema HDMI zvuk na tv možeš dobiti jedino iz zvučne kartice(analogno).
da prikopcao sam na to bio kabal i na maticnu i na LCDu se pojavilo pored sound Digital Stereo ali nije bilo zvuka, moram sam mjenjati po biosu i instalirati orginalne asusove drivere i na kraju je proradilo....
sad me jos zanima zasto mi se desava da mi na obicnom monitoru kada prikljucim LCD pocne slika titrati, da li može biti do napajanja??
Ako ti grafa ima samo DVi izlaze onda zvuk moraš provesti posebno.
Kod mene je ista situacija, pa imam DVI-HDMI kabEl (inače, piše se kabEl, a ne kabAl), povežem komp i plazmu, a zvuk ide iz zvučne kartice (obični audio out) u audio in na TV-u preko najobičnijeg 3,5 mm činč-činč kabela. Nema instalacije drivera, bilo kakvog poštelavanja i slično - plug'n'play.
Tvoja je ona kombinacija s kompliciranijim rješenjem (SPIDF), pa moraš instalirati dodatne drivere. Vidim da je proradilo