Savijet za grafičku agp

poruka: 21
|
čitano: 3.840
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Savijet za grafičku agp

Stari komp još dobro radi, ali na grafi 7800gs su se počeli javljati artefakti

u biosu hijeroglifi,   u windowsima mreža plavih pixela,

osviježavanje horor (nemogu drajvere instalirati)

imam izbor:

-Sapphire HD 3850 AGP 512mb DDR2

ili

-Sapphire HD 3650  AGP 512mb DDR2

e sad...naravno da bi uzeo jaču, ali problem su ostale komponente

-proc:P4 @ 2,4 Ghz

-matična: abit IC7

-napajanje:  ms industrial platinum 400atx (ono što me najviše muči... na 12V - 14A)

s obzirom da na njemu surfam i samo igram WoW (!!) od igara na 19" monitoru 1248x1024

...šta preporučujete ??

/y OOM

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savijet za grafičku agp

Nisi naveo kolko ram-a imas

i kolko mozes izdvojiti para

možda bi bilo bolje da ovo staro prodas i kupis novo,posto je ovo vec dosta zastrajelo...procesor je jednojezgreni..te samim time je preslab

i još nešto

probaj onu tehniku s pečnicom,možda upali...

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 15:06 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Savijet za grafičku agp
noob007 kaže...

imam izbor:

-Sapphire HD 3850 AGP 512mb DDR2DDR3

ili

-napajanje:  ms industrial platinum 400atx (ono što me najviše muči... na 12V - 14A)

s obzirom da na njemu surfam i samo igram WoW (!!) od igara na 19" monitoru 1248x1024

...šta preporučujete ??

Sapphire HD3650. Inače meni je donedavno to napajanje bez brige drzalo ati 5770, tako da s tim nema problema. jednostavno zbog ostalih komponenti nije preporučljivo uzimat 3850 jer ce ti i tak bit neiskoristena s ovim pentiumom, a 3650 se nameće kao idealno privremeno rješenje za povremeni gaming (starije igre, naravno) s obzirom na rezoluciju i činjenicu da budes kad-tad uzeo novi komp.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 15:12 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
noob007 kaže...

imam izbor:

-Sapphire HD 3850 AGP 512mb DDR2DDR3

ili

...šta preporučujete ??

Sapphire HD3650. Inače meni je donedavno to napajanje bez brige drzalo ati 5770, tako da s tim nema problema. jednostavno zbog ostalih komponenti nije preporučljivo uzimat 3850 jer ce ti i tak bit neiskoristena s ovim pentiumom, a 3650 se nameće kao idealno privremeno rješenje za povremeni gaming (starije igre, naravno) s obzirom na rezoluciju i činjenicu da budes kad-tad uzeo novi komp.

Slažem se,ova njegova konfa nije neki potrošač,možda bi bilo bolje da kupi x1950pro za ddr3 memorijom,350kn košta na njuškalo,čuo sam da dosta ljudi ima probleme sa hd3650 agp...

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
16 godina
neaktivan
Savijet za grafičku agp

Isto sam na starom kompu imao MS, gurao je Athlon 3000+ i Radeon 2600pro bez problema. Nije neka usporedba baš, ali eto čisto okvirno.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Savijet za grafičku agp

meni je taj ms jedno vrime drza ovaj moj dvojezgreni proc i graficku nvidiu 8600gts i dva diska :) ne boj se...nije to neko kvalitetno napajanje ali ce drzat 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Savijet za grafičku agp

ok...hvala za komentare

uzimam 3650

razlika izemđu te i jače je 50 kn

/y OOM

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
noob007 kaže...

ok...hvala za komentare

uzimam 3650

pa ako je 50kn razlika zasto onda nekupis jacu?

17 godina
RaZ0R9111 kaže...
noob007 kaže...

ok...hvala za komentare

uzimam 3650

Možda zato jer mu je svejedno kad je proc slab. Đabe njemu i HD6990 ako je proc kanta i nemože pokrenut nijednu noviju igricu.

15 godina
Pero kaže...
RaZ0R9111 kaže...
noob007 kaže...

ok...hvala za komentare

uzimam 3650

Možda zato jer mu je svejedno kad je proc slab. Đabe njemu i HD6990 ako je proc kanta i nemože pokrenut nijednu noviju igricu.

Potpis{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 18:13 (Caesar et Brutus).
14 godina
protjeran
Pero kaže...
RaZ0R9111 kaže...
noob007 kaže...

ok...hvala za komentare

uzimam 3650

minjat ce ga kad tad...ako je razlika 50 kn nek je uzme...i da znas vidia san negdi neki oc p4 na 3.8 ghz i gforce 8600 gts kako pokrice crysis 2 na gamer postavkama sa 30 fpsova :P:P

17 godina
Burn_n_Die kaže...
Pero kaže...
RaZ0R9111 kaže...
noob007 kaže...

ok...hvala za komentare

uzimam 3650

minjat ce ga kad tad...ako je razlika 50 kn nek je uzme...i da znas vidia san negdi neki oc p4 na 3.8 ghz i gforce 8600 gts kako pokrice crysis 2 na gamer postavkama sa 30 fpsova :P:P

Stim 2.4 P4 si može obrisat rit. Proc je jednostavno preslab za igranje. Dobar je za internet i ostalo. S tom grafom jedino će dobit podršku da gleda na kompu HD video, jer proc je glavni krivac koji koči cijeli sistem. (tu je još i ram jer ga sigurno nema više od 1,5GB)

14 godina
protjeran
Pero kaže...
Burn_n_Die kaže...
Pero kaže...
RaZ0R9111 kaže...
noob007 kaže...

ok...hvala za komentare

uzimam 3650

Stim 2.4 P4 si može obrisat rit. Proc je jednostavno preslab za igranje. Dobar je za internet i ostalo. S tom grafom jedino će dobit podršku da gleda na kompu HD video, jer proc je glavni krivac koji koči cijeli sistem. (tu je još i ram jer ga sigurno nema više od 1,5GB)

jasno je to meni nego ti ja kazen da ima pentiuma koji se jos kako tako nose sa novijim naslovima...ako ih bolesno overclockas :P

17 godina

Koga procesora? Na takvu staru matičnu mu se ne splati mjenjat nijedan procesor. Jedino sad ako nadogradi grafičku i gotovo. Inače mora mjenjat matičnu, pa procesor, onda i malte ne sve...

14 godina
protjeran
Pero kaže...

Koga procesora? Na takvu staru matičnu mu se ne splati mjenjat nijedan procesor. Jedino sad ako nadogradi grafičku i gotovo. Inače mora mjenjat matičnu, pa procesor, onda i malte ne sve...

nisan ni mislia na sam procesor nego da ce minjat sve :) jer jedna jezgra nije dovoljna 

17 godina
Burn_n_Die kaže...
Pero kaže...
Burn_n_Die kaže...
Pero kaže...
RaZ0R9111 kaže...
noob007 kaže...

ok...hvala za komentare

uzimam 3650

jasno je to meni nego ti ja kazen da ima pentiuma koji se jos kako tako nose sa novijim naslovima...ako ih bolesno overclockas :P

Onda i neće dugo. Svakim overlokiranjem se najmanje prepolovi vijek procesora. A mislim da se to ni neisplati na takvim "lokotima".

14 godina
protjeran
Savijet za grafičku agp

istina..al sta se tice clockanja mislim na ono malo clockanja bez dizanja napona i da se dobro hladi..neki aftermarket cooler...i to se radi kad dode vrime kad proc vise nemoze radit jer je slab pa izvuces max iz njega :) cisto da ga namucis :P EDIT:takvo clockanje po meni ne utjece na radni vijek procesora

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 18:26 (Burn_n_Die).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savijet za grafičku agp

Računaj da će ti 3850 biti najmanje duplo brža čak i na tako sporom stroju od 3650 sa DDR2 memorijom. Ja bi se na tvom mjestu rastegnuo do 3850.

Raspališ fino WoW onda na full detaljima na 1280x1024, čak i uz sitni AA i AF, npr. 2x prvi, drugi 4x, i guštanje.

Problem? MS 400W ju neće držati. Tj. čak i hoće u 2D-u, ali 3D zaboravi, 8 sam ih promijenio ugradivši Fortron 350 i 400W PNF.

Dakle ako ne misliš mijenjati napojnu, uzmi 3650. Ako misliš, imaš za 100-150kn Fortron 350/400W PNF. Onda uzmi 3850.

http://www.njuskalo.hr/kucista/fortron-400w-pnf-garancija-oglas-2659749

To napajanje je držalo moju konfu lijevom rukom, samo sa jednim diskom {#}, nije baš najbogatije kablovima,ajd.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2011 8:05 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Savijet za grafičku agp

ma ne...ne mislim mjenjat napajanje..grafa je jedino što ću dodati

imao sam 7800gs 256 mb koja je u fazi rikavanja

sa njom mi wow ide od 30 do 80 fps

i taj komp mi je jedino za to i surf... da ga prodajem nemogu dobiti neku lovu za njega

a komp radi odlično (osim grafe sad naravno)

ps. 2gb rama

/y OOM

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
noob007 kaže...

ma ne...ne mislim mjenjat napajanje..grafa je jedino što ću dodati

imao sam 7800gs 256 mb koja je u fazi rikavanja

sa njom mi wow ide od 30 do 80 fps

i taj komp mi je jedino za to i surf... da ga prodajem nemogu dobiti neku lovu za njega

a komp radi odlično (osim grafe sad naravno)

ps. 2gb rama

To je fenomenalna kartica, vjerojatno se pregrijava - trebalo bi temperaturu pogledati, ili su lemovi popustili pa baca artefakte, da - simptom je i nemogućnost instalacije drivera.

A da ju pokušaš uz malo hrabrosti i lucidnosti spasiti metodom pećnice?

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx

Mislim da su ti šanse 90% da ju spasiš, pošto vjerujem da nije vrisnuo ni GPU ni VRAM.

Vjerojatno se radi o popustjelim lemovima, slabijem kontaktu negdje.

Skini ti s nje lijepo nježno hladnjak, očisti ju svu u alkoholu lagano štapićem za uši, i slijedi postupak opisan na temi gore.

Čemu uzimati 3650 sa DDR2 kad ćeš s njom imati manji ili jednak fps ovoj 7800GS. Nema smisla.

Pokušaj ju spasiti vjeruj mi, samo pažljivo i hrabro slijedi upute. {#}

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Savijet za grafičku agp
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 0:32 (FrEaK94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice