Rat cijena GPU--a, da ili ipak ne

poruka: 21
|
čitano: 3.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kruže glasine da Nvidia planira otpisati milione i sniziti cijene svojih grafičkih kartica za pola.  

Izvor glasina je magazin pod imenom KitGuru, koji je prvo smatrao da će cijena Nvidijine najprodavanije Fermi GTX460 kartice biti snižena za 20 dolara. Sada magazin smatra da 20 dolara neće biti dovoljno da bi kompanija konkurisala Radeon proizvodima, tako da će biti potrebno i dodatno sniženje od 10 dolara.

Ono što će biti interesatno vidjeti je AMD-ova reakcija na ovaj potez Nvidije. Ako su glasine o sniženju cijena točne, usuđujemo se predvidjeti da će i AMD sniziti cijene svojih kartica.    

Međutim, postoji i negativna strana u ovoj priči za Nvidiju. Trenutno ne ostvaruje dovoljan profit da bi se mogla nositi sa ratom cijena i mnogo je kartica isporučeno po višim cijenama. Ovaj bi se novac morao povratiti, što bi koštalo Nvidiju. Ako je do sada isporučeno 67,000 GTX460 kartica, onda bi zaštita koštala Nvidiju nekoliko miliona.

Imate li vi kakvih saznanja o ovome, podijelite to sa nama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 21:37 (Wuk19).
Moj PC  
4 0 hvala 3
17 godina

@Wuk19

Mogo si odma i links stavit. kitguru i fudzilla koja je uzela informacije od kitgurua.

Inace, bio bi presretan da je to istina. Bas bi se poklopilo s tim sto sam prodao graficku nedavno...

0 0 hvala 0
18 godina

Nebi bilo loše da nVidia ubije cijene, makar sa moje strane. Neka GTX460 pojeftini da si još jednu upiknem u komp... Smijeh

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 22:59 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Rat cijena GPU--a, da ili ipak ne
doktor1 kaže...

Nebi bilo loše da nVidia ubije cijene, makar sa moje strane. Neka GTX460 pojeftini da si još jednu upiknem u komp... Smijeh

Ja bi volio da padne cijena na nekih 1200kn da mogu dvije ubacit. Ako se to ne dogodi, vjervoatno cu cekat seriju 6000 i nekako iz Austrije dobavljat ali jos ne znam sta da radim.

18 godina

Evo nešto šta sam pročitao u vezi cijena nvidie- KLIK

While the 768MB versions were retailing for around £140 last week - and over £150 on launch-day - Scan is now offering a stock-clocked Palit GTX 460 for a hair above £125 including VAT.  The same model is also available at MicroDirect for £116.

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo vi sanjajte da ce cijene pojeftiniti u RH.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Mew kaže...

Samo vi sanjajte da ce cijene pojeftiniti u RH.

Nada umire zadnja. : )) Pa gle, jednom ce morati. Inace, cijene ATI-a kod nas nisu toliko skuplje nego vani ko sto je to situacija kod nvidie. Vani je GTX 470 cijene skoro ko i 5850 mozda nekih 10 eura skuplji.

18 godina
neaktivan

Ha ja držim fige da grafulje pojeftine..   pogotovo jer ću uskoro počet stavljat lovu na stranu za jednu dx11 koju mislim imati do proljeća 2011. Cool

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ma nema tu rata... Oni se ionako dogovaraju oko svega toga. Sada ce se trositi na nVidiu, pa onda na seriju 6xxx, pa onda na fermi 2, pa onda na... Kako tko lezi na 'lageru'.

Malo glumataju da nema dogovora/polukartela, da im ne bi opalili velike kazne i to je to.

Iz godine u godinu dizu cijene top modela. Znam kada se pojavio prvi Radeon - kostao je oko 2000 kuna.

Aj' danas da vidim da izbace top model za tu cijenu. Je, bas... Ali dok ima ovaca, biti ce i vune, a dok ima vune, biti ce i sisanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 0:06 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

cesce mjenjes grafe nego carape Smijeh

17 godina

Rasprava na fudzilli, ovo mi je najjače bilo hahah:

"I still don't get why nvidia cards don't sell. 470 costs as much as 5850 and has better performance and the 460 is simply better than any card on similar price, since the 768 version goes faster than 5830 and 1 gb version is just a bit slower than 5850 and costs less."

Not everyone wants to have a mini-reactor in their PC

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

"I still don't get why nvidia cards don't sell. 470 costs as much as 5850 and has better performance and the 460 is simply better than any card on similar price, since the 768 version goes faster than 5830 and 1 gb version is just a bit slower than 5850 and costs less."

Ali taj GTX 460 reaktor troši jako slično, gotovo isto kao i 5830/5850. GTX 470 potrošnja nije opasno visoka. Ništa posebno. GTX 480 troši ipak previše.

Dakle, 5850 je mini reaktor u PC-u po potrošnji i zagrijavanju jednako kao i GTX 460.....

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 8:47 (Weky).
15 godina
neaktivan

Istina Bog,ATi ima kudikamo superiorniji Powerplay! i nVidia takvo što može samo sanjati..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Uf jebote vidi ga reaktora idla na 29°c  manje od CPUa...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 15:20 (Mew).
15 godina
neaktivan

Pozer,fura se na ATi. Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Weky kaže...

Ali taj GTX 460 reaktor troši jako slično, gotovo isto kao i 5830/5850. GTX 470 potrošnja nije opasno visoka. Ništa posebno. GTX 480 troši ipak previše.

Dakle, 5850 je mini reaktor u PC-u po potrošnji i zagrijavanju jednako kao i GTX 460.....

Nisam ja rekao da je mini reaktor nego taj neki lik, a meni je to bilo smiješno jer me uvijek podsjeti na onu od hitlera

(2:09)

Mew kaže...

Uf jebote vidi ga reaktora idla na 29°c  manje od CPUa...

Kad su stavili dobar cooler da je neki šrot DELTA cooler kao kod ati-a bi bile puno više.

BTW: Da ja priznajem da mi je ATi draži.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 17:08 (Hyperion).
17 godina
neaktivan

Tako je to, kad nemožeš konkurirati preformansama(čast izuzecima poput GTX460 i GTX470) moraš konkurirati cijenama.

Istu logiku je ATI koristio do izlaska HD5xxx serije.

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sudeći po sniženju GTX-ice 460, možemo očekivati i sniženja ostalih serija i od ATI-a, pardon AMD-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...

Sudeći po sniženju GTX-ice 460, možemo očekivati i sniženja ostalih serija i od ATI-a, pardon AMD-a.

Ne treba ništa ocekivati, barem ne do izlaska pune HD6xxx serije sljedeče godine.

I'll be back
16 godina
protjeran
microman kaže...

Ne treba ništa ocekivati, barem ne do izlaska pune HD6xxx serije sljedeče godine.

Koliko ja znam rijec je o sredini listopada ove - da nije tako ne bi ni u ludilu gtx460 pojeftinjavale jer trenutno za snizenjima nema potrebe

Ako Nvidia nema Asa u rukavu, a realno treci chip unutar pola godina je malo da ne kazem nikako vjerojatan, rat je neimenovan, bar s Nvidijine strane jer ce bit prisiljeni na rezanje cijene da usklada bang for money u odnosu na AMD - praksa s kojom AMD-ov cpu odjel uspjesno vegetira vec godinama

Nvidija na zalost ima jos samo full Gf104 (cca 20% boosta) i X2Gf104 u rezervi dok ovima stize armija

Pravo pitanje je sto ce ucinit AMD, jer trenutno stoje bolje na bojistu, kontroliraju situaciju i na njima je samo da odluce: marze ili trzisne udjele, te ako krenu na udjele pregazit ce Nvidiju a da ovi vjerojatno nece ni znat sta ih je snaslo

Iskreno ja bi prvi volio da se pokolju na mrtvo pa da hardwer pocne stizat za kikiriki - ali nazalost ta opcija je malo vjerojatna

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
18 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Iskreno ja bi prvi volio da se pokolju na mrtvo pa da hardwer pocne stizat za kikiriki - ali nazalost ta opcija je malo vjerojatna

Da, nekako su ta vremena prošla..  sada svi itekako drže cijene najviše što mogu i najdulje što mogu Neodlučan

A nema veze, ja ću u skladu s time držati svoj hardver najdulje što mogu u svom kompu hehe Namigiva

Lijep pozdrav ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice