Rast cijena grafičkih kartica?

poruka: 91
|
čitano: 22.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Rast cijena grafičkih kartica?
Mitch kaže...

Slažem se sa autorom, ali jedna mi stvar nikako nejde u glavu.

Kartice serije 4770,4830,4850 i 4870 se i dalje prodaju a zadnja koja je izašla, high end iz te serije 4890 se više neprodaje !

Nekužim

Možda se u HR ne prodaju ali na AMD-ovim stranicama ima za kupit hd 4890 i neke starije modele.

16 godina
neaktivan
damian123 kaže...

bome gledajuc primijetio sam da i cijene INTEL-ovih processora isto ne spustaju cijenu cak su ih i podigli... npr i7 920 oko9 mj prosle godine i jo prije sjecam se kosto je oko 1900-2000 a sad kad sam pgledo u jednom od najjeftinijih ducana u HR (adm) vidim da cak drzi cijenu 2150kn.

samo se nadam da to nece tak nastavit...

A sto je tek sa i5 750, kada je prvi put dosao u ADM bio oko 1300kn, sad je 1600+. Zalosno sto nam taj omjer $ u kombinaciji sa domacim trgovcima ucini...

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
17 godina
mata_87 kaže...
damian123 kaže...

bome gledajuc primijetio sam da i cijene INTEL-ovih processora isto ne spustaju cijenu cak su ih i podigli... npr i7 920 oko9 mj prosle godine i jo prije sjecam se kosto je oko 1900-2000 a sad kad sam pgledo u jednom od najjeftinijih ducana u HR (adm) vidim da cak drzi cijenu 2150kn.

samo se nadam da to nece tak nastavit...

A sto je tek sa i5 750, kada je prvi put dosao u ADM bio oko 1300kn, sad je 1600+. Zalosno sto nam taj omjer $ u kombinaciji sa domacim trgovcima ucini...

ja sam ga kupio prije par dana i platio oko 1620 kuna,jel stvarno prije bio 1300 kuna?

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
17 godina

je bio je ,ja sam ga ubo krajem 12,mj i  koštao je toliko

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

al i mi kupci smo an neki nacin glupi jer dajemo doznanja prodavateljima da nam novac nije problem i na taj nacin oni ce nastavit polako dizat cijene, najbolje bi bio da se smanji kupnja pa da vidimo kako ce onda reagirat prodavatelji...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trenutačno stanje na tzržištu je za zabrinut se.

Još se nikada prije nije dogodilo da cijene komponenata toliko rastu (osim periodično RAM) ili stagniraju.

Recimo svoj sam proc (Intel Quad 9550) kupio prije godinu dana po 1750kn, a vidim danas je (gdje ga još ima za kupiti) oko 1900kn?!? 

Također grafička koja mi je stara već preko godinu i pola drži cijenu.. 

Ako se ovaj trend nastavi biti ćemo svjedoci prve ozbiljnije stagnacije kupovanja hardvera (i rasta cijena) u povijesti Neodlučan

P.S. i dalje se nadam da će na jesen situacija krenut na bolje, a za Božićne praznike biti kojekakvih dobrih ponuda Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Da, to se i meni ne sviđa, kad se sjetim da mi je prošli komp u godinu dana izgubio cijelu vrijednost da sam ga jedva za 400kn prodao(a platio ga 4000kn), a sada umjesto da cijene padaju one još i rastu...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Niti meni se ne sviđa. Ja sam morao prodati ATI-cu 4870 jer je cijena pala na 1100kn i onda na kraju i ostala tako sve do dnsxD

free speech for the dumbxD
17 godina
stoncin3 kaže...

Niti meni se ne sviđa. Ja sam morao prodati ATI-cu 4870 jer je cijena pala na 1100kn i onda na kraju i ostala tako sve do dnsxD

Nisi je morao prodat...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina

da ne otvaram novu temu, jel postoji neki sajt di ima uporedba svih grafulja? ono ranking i sl, od najbolje do one zadnje

sry na OT

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Srednji kaže...

da ne otvaram novu temu, jel postoji neki sajt di ima uporedba svih grafulja? ono ranking i sl, od najbolje do one zadnje

sry na OT

toms hardware:

http://www.tomshardware.com/charts/graphics-cards,1.html

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
16 godina
neaktivan

proslu godinu sam platio 4GB rama ddr2 u hgspotu tocno 411kn,a sad 2GB isto takvih kosta 499 -.-

EDIT. jos nesto,prije par godina kad je 3xxx serija vladala kupio sam 3850 za tocno 1250kn,zatim sam isto toloko platio 4850 kad su dosle(1250kn) a sad 5850 vise od 2500kn???pa to nesto ne stima,ne kuzim bas, ja sam se nadao cijeni max. 1500kn -.-

Nisu igre što su nekad bile!Nisu žene što su nekad bile!
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 23:16 (luka_cro).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...

Ja sam morao prodati ATI-cu 4870

Nisi je morao prodat...

Ne nisam..

Mislio sam da će do Nove Godine koštati 100EUR tim tempomSmijeh

Ali nisam je morao prodat jer je još dobra i dan dns.

Nikad bolje kartice nisam imao (ni neću..)Plač

15 godina
neaktivan

da, ova koju sad imas je bas smece zadnje Izlanuo se

sta joj fali?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Nema sentimentalne vrijednosti kao prva koja je vrtila sve dobre igre onda na High i prva koju ste mi preporučili ovdje kad sam se tek regao na forumuSmijeh

16 godina
neaktivan

Ajme ja nemrem ovo vjerovat...

Ja u 10-11 mj 2009. god kupio komp (pod moj pc) i tada je i5 došao ravno 1300 kn, a sad dođe 1600!? Iznenađen

I grafu sam platio 2700 kn a sad dođe 2850........

A briem da sam i ram jeftino platio.

Fala ti boze kaj mi je rodjendan u 10 mj!!! Nevinašce

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo stigla nam Nvidijina linija GTX460 i izgleda da će situacija na tržištu grafulja napokon na bolje..  držim fige!  Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Kažu da će bit oko 200$

Ali kažu da ima manje memorije nego ATI HD 5830Mršti se

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:43 (ivanoile).
15 godina
protjeran

bez obzira na više cijene grafičkih kartica i dalje će se normalno prodavati...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...
T-bone's kaže...

gledam u cijenicima da je ATInapravio raziliku 5830 1800kn, a 5850 2300kn. Sad je vec isplativa kupnja. Osmijeh

Ako je tebi to isplativo..

Pa HD5830 je jedva jača za DX11 od best buy 5770.

Dok HD5770 nije dosta za DX11 naslove!

Bogataš

A zašto ju onda niti kupovati? Zato jer cijena kartice 5770 opravdava njeno dobiveno

A ovo gore isplativo bi bilo prije 10 mjes HD5850 1700, dns 1500, i HD5830 koja je ove god izašla oko 1300kn.

a 5850 i 5870 su dobri za dx 11 naslove.. i koje to naslove?kolko ja vidim jedini tu punokrvni dx 11 je metro 2033.. koji se smije tim svim karticama izuzev r 5970 i gtx 480.. nemojte pricat gluposti

17 godina
dokly kaže...
stoncin3 kaže...
T-bone's kaže...

gledam u cijenicima da je ATInapravio raziliku 5830 1800kn, a 5850 2300kn. Sad je vec isplativa kupnja. Osmijeh

Ako je tebi to isplativo..

Pa HD5830 je jedva jača za DX11 od best buy 5770.

Dok HD5770 nije dosta za DX11 naslove!

Bogataš

A zašto ju onda niti kupovati? Zato jer cijena kartice 5770 opravdava njeno dobiveno

A ovo gore isplativo bi bilo prije 10 mjes HD5850 1700, dns 1500, i HD5830 koja je ove god izašla oko 1300kn.

a 5850 i 5870 su dobri za dx 11 naslove.. i koje to naslove?kolko ja vidim jedini tu punokrvni dx 11 je metro 2033.. koji se smije tim svim karticama izuzev r 5970 i gtx 480.. nemojte pricat gluposti

da piše se po netu da je metro 2033 zadnja dx11 igra i da prestaju sa razvojem dx11 a ako se odluče za koju dx11 igru MORA biti barem 3 puta zahtjevnija i neoptimiziranija od metroa  LOL

inače i programiranje ide kao i nastavci filmova,obično sve lošije i lošije kako dalje rade...bah

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 22:09 (sokre).
15 godina
neaktivan

Ispričavam se što upadam u temu.Nedavno sam kupio računalo u Mercatoru i platio sam ga 3140 kuna 

konfiguracija:Intel x2 e5400

maticna-p5QPL-am

Graficka-Nvidia gt220

Ram-4gb 800mhz ddr2

hdd 320sata2

Ako mi može neko reci jeli je moja graficka solidna i koliko cu moci igrat igrice koje izlaze

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Trenutačno stanje na tzržištu je za zabrinut se.

Još se nikada prije nije dogodilo da cijene komponenata toliko rastu (osim periodično RAM) ili stagniraju.

Recimo svoj sam proc (Intel Quad 9550) kupio prije godinu dana po 1750kn, a vidim danas je (gdje ga još ima za kupiti) oko 1900kn?!?

Također grafička koja mi je stara već preko godinu i pola drži cijenu..

Ako se ovaj trend nastavi biti ćemo svjedoci prve ozbiljnije stagnacije kupovanja hardvera (i rasta cijena) u povijesti Neodlučan

P.S. i dalje se nadam da će na jesen situacija krenut na bolje, a za Božićne praznike biti kojekakvih dobrih ponuda Namigiva

Trgovci drže cenu proizvodima koje su skupo nabavili i zato starije serije procesora i grafičkih ne pojeftinjuju . Takođe, Intel prestaje da proizvodi određene procesore za Socket 775, kao i i7-920, pa im verovatno i to utiče na cenu. Što se RAM-a tiče, on je jedno vreme bio prejeftin jer su svi proizvođači pre par godina drastično povećali proizvodne kapacitete i preplavili tržište, tako da su cene pale ispod granica profitabilnosti, pa su barem dva proizvođača propala za vreme recesije i tržište se sada konsoliduje. Poslednja stvar je i uopštena nezapamćena potražnja, pošto je prodaja čipova u 5. mesecu ove godine bila najveća u istoriji i za čak 47% veća nego godinu dana ranije.

15 godina
neaktivan
RE: Rast cijena grafičkih kartica??
Ispričavam se što upadam u temu.Nedavno sam kupio računalo u Mercatoru i platio sam ga 3140 kuna

maticna-p5QPL-am
Graficka-Nvidia gt220
Ram-4gb 800mhz ddr2
hdd 320sata2

Ako mi može neko reci jeli je moja graficka solidna i koliko cu moci igrat igrice koje izlaze
15 godina
neaktivan

kud bas u Mercatoru ? jaooo ... 

xFire: rebelsy

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

kud bas u Mercatoru ? jaooo ... 

Valjda mu se našla Pika kartica pri ruci :D

PSN: filip99 // Ako piše neaktivan, znači da sam mrtav. // Zetor Black Edition - SADA SA NOVIM GEFUFNAMA!!!
17 godina
protjeran
Dolu kaže...

maticna-p5QPL-am
Graficka-Nvidia gt220
Ram-4gb 800mhz ddr2
hdd 320sata2

Probaj pa ćeš vidit:P

To je koliko se ja razumijem slabija mainstream grafa.

S tom se nećeš jako naigrati ako imaš veći monitor od 22 incha pogotovo:P

15 godina
neaktivan
Dolu kaže...

maticna-p5QPL-am
Graficka-Nvidia gt220
Ram-4gb 800mhz ddr2
hdd 320sata2

Moći ćeš uredno pokretati većinu igara na 1440x900 i low/mid detaljima..nije Bog zna šta kartica,4670 bi ti super sjela,oko 300-350kn su polovne.

15 godina
neaktivan
Ja imam monitor od 17 inca a kako u mom gradu su recunala preskupa,i vemil je propao jedino mi je mercator ostao ,A vidio sam na netu da moja graficka nije nesto jaka,pa jel mi se isplati je zamijeniti za jedno 2-3 godine,a da mi maticna i napajanje pase(400W)
15 godina
neaktivan
Dolu kaže...
Ja imam monitor od 17 inca a kako u mom gradu su recunala preskupa,i vemil je propao jedino mi je mercator ostao ,A vidio sam na netu da moja graficka nije nesto jaka,pa jel mi se isplati je zamijeniti za jedno 2-3 godine,a da mi maticna i napajanje pase(400W)

Za taj monitor i 800x600 odnosno 1024x768 rezoluciju CRT/LCD GT220 bi morala izdržati. Čuj bojim se da su ti uvaljali i karticu,a napajanje ja šrotex MS vrlo vjerojatno u 400W izvedbi,ili još tragičnije,došlo sa kućištem od 150-200kn..Modecom ili takvo što..

Za 3200kn se da složiti mnogo brutalnija konfiguracija,sebi sam slagao AMD osobno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice