Radeon HD 6850 overclock iskustva

poruka: 343
|
čitano: 63.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakle zanimaju me vasa iskustva vezana za overclock HD 6850(posebno XFX HD 6850)i vasa postignuca(frekvencije) na stock naponima kao i na povecanim naponima.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina

Sad vidim da sam pogrijesio,molim moderatora da temu premjesti u podforum overclock grafickih kartica.Hvala.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina

Ja svoju ponekad znam voziti na 875/1200..

Pošto je moja potpuno nereferentna nema straha da če išta pregorit...

Nema smisla overclockirati tu grafu..Nemožeš postiči neke rezultate(1-2FPS-a)..A degradiraš grafu..Rađe overclockiraj procesor..Puno više ćeš osjetiti ;)..

http://www.anandtech.com/show/4002/amd-radeon-hd-6850-overclocking-roundup-asus-xfx-msi/8

Steve Jobs..Hvala ti!!...Bez tebe nebi imali ono što sad imamo...
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 18:48 (RaZ0R9111).
Moj PC  
3 7 hvala 0
14 godina

Vidio sam taj link vec.Inace proc mi je dovoljan na 3.25 ghz za nju.Ipak se radi o quad core procesoru.Samo zelim znati granice na stock naponu,na 1,148V.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Radeon HD 6850 overclock iskustva
zoharbizo kaže...

Vidio sam taj link vec.Inace proc mi je dovoljan na 3.25 ghz za nju.Ipak se radi o quad core procesoru.Samo zelim znati granice na stock naponu,na 1,148V.

Max nekih 900mhz..Još tvoja ima dosta loš hladnjak..Tako da..

Ja imam bolje rezultate sa procesorom @3.6ghz nego sa grafom na 875/1200..{#}

14 godina
RaZ0R9111 kaže...
zoharbizo kaže...

Max nekih 900mhz..Još tvoja ima dosta loš hladnjak..Tako da..

Ja imam bolje rezultate sa procesorom @3.6ghz nego sa grafom na 875/1200..{#}

XFX 6850 ima Vapor Chamber hladnjak,jedan od boljih,jedino je glasan.{#}

14 godina

Ajmo,prosipajte znanje i iskustvo.Do koliko vam HD 6850 ide na stock naponu?XFX verzije?

0 0 hvala 0
14 godina

Ima li tko.Zanima me na koju frekvu ide moja kartica na stock naponu?Cime da testiram oc?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pretpostavljam da bi u tvome slučaju najbliži odg bio da karticu podigneš na frekvencije zadane u catalystima;) Otvori CCC (control center) i pod AMD overdrive otključaj settingse i klokaj do kraja. Mis da je to negdje gornji limit kartice na stock naponu.

A za dalje ćeš se morati malo više sam potruditi i koristi MSI Afterburner, ako imaš referentnu karticu (PCB) onda ćeš moći dizati napon. Obično MSI AB ima programiran kod koji zadaje najvišu moguću voltažu, otključaj core voltage u settingsima ili kako već piše

digni do kraja napon i počni sa overclockom kartice 10-15MHz za jezgru i 50MHz za memoriju.

Testiraj sa Furmark-om najbolje 3-4 minute. Ako prodje onda diži dalje frekvencije. Barem sam tako ja uvjek radio i to tie ukratko moj vlastiti tutorial:D

A iz prve rujk ti nemogu reč za XFX imao sam Gigabyte 6850 ta se nije dala preko 850MHz/1200MHz ni u MSI Afterburneru.

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ima li tko.Zanima me na koju frekvu ide moja kartica na stock naponu?Cime da testiram oc?

Sam da ti jednu stvar kazem, overclock grafa uvijek testiraj u benchevima tipa 3dmark, te zahtjevnim igrama.

Po meni najbolje igra za testiranje OC je Crysis 2, u njemu taman mozes vidjeti i najmanje artifakte i cudne promjene. Furmark nemoj ni slucajno koristit, nema nikakvog smisla osim ako zelis riskirati grafu.

http://downloads.khinsider.com/?u=653470 >>>> Preko 6700 Game Soundtrackova!
14 godina
protjeran

Da slažem se Furmark u najmanju ruku sprži grafu do kraja:P i pouzdanije je vrtiti benchmarkove ili malo isprobati koju zahtjevniju igru tipa Crysis kako kažeš.

Može Furmark pa na manjoj rezoluciji i ni pod razno da upali onaj Burn-In test ili kako se već zove Extreme burning!!! I to samo na par minuta. Meni nikad nije naškodilo niti na jednoj grafi kažem;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 17:50 (Doc Holiday).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Doc Holiday kaže...

Da slažem se Furmark u najmanju ruku sprži grafu do kraja:P i pouzdanije je vrtiti benchmarkove ili malo isprobati koju zahtjevniju igru tipa Crysis kako kažeš.

Može Furmark pa na manjoj rezoluciji i ni pod razno da upali onaj Burn-In test ili kako se već zove Extreme burning!!! I to samo na par minuta. Meni nikad nije naškodilo niti na jednoj grafi kažem;)

Vec odradeno na 850/1150 i grafa na 75 stupnjeva.{#}

14 godina
protjeran

Temperature su ti u najmanju ruku Bogom dane ako si stavio Burn test upaljenXD

Btw siguran sam da memorija može i na 1200?

14 godina
Doc Holiday kaže...

Temperature su ti u najmanju ruku Bogom dane ako si stavio Burn test upaljenXD

Btw siguran sam da memorija može i na 1200?

Kuciste je ogromno,3 x 120mm venta i hladna soba.Probat cu kasnije,na rewiewu od anadtecha memorija radi losijeg kontrolera nego u HD 6870 ide samo do 1150 pa cu provjeriti i javiti ide li na 1200.

14 godina
neaktivan

Ja sam svoju Gigabyte natjero na 915/1200 i radi stabilono, ako stavim na 920 ne prolazi mi 3dmark11 test.

14 godina
Moja toxic ide do 950 i s nekakvom stabilnosti
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
14 godina

Od moje je max takt koji sam danas dostigao bio..

900/1250..;)

P.S

Gigabyte HD6850 OC.Potpuno nereferentna..Memorijski chipovi napravljeni za 1250mhz,Hynx..

Driveri se ruše poslije 915mhz..Bar meni ;).

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 19:42 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ja je drzim na 875/1175 bez OV-a... nisam gledao temp kada sam je ocao jer sam je ocao sam da je probam ocat, ali inace nejde preko 55c na 35% venta... REFERENTNA XFX.
No one is ever truly lost...
14 godina
8ax kaže...
Ja je drzim na 875/1175 bez OV-a... nisam gledao temp kada sam je ocao jer sam je ocao sam da je probam ocat, ali inace nejde preko 55c na 35% venta... REFERENTNA XFX.

Čisto sumnjam..Igraj Crysis 2 par sati pa onda reci temperature..Takve tempove nemam nit ja na svojoj dual fan nereferentnoj...

P.S moju grafu guši zvučna koja joj je preko cjelog 1 i preko pola 2 venta.;)

16 godina
Imam dobar airflow... provjerio sam nakon 4 sata igranja CoDa...
14 godina
protjeran
RaZ0R9111 kaže...
8ax kaže...

Čisto sumnjam..Igraj Crysis 2 par sati pa onda reci temperature..Takve tempove nemam nit ja na svojoj dual fan nereferentnoj...

P.S moju grafu guši zvučna koja joj je preko cjelog 1 i preko pola 2 venta.;)

Ja potvrđujem gornji navod jer je moja Gigabyte imala temp 55 OC-ana na 850MHz pod bilo kojim opterećenjem. Vent btw nie bio na 35 nego 45% ali opet moja memorija je išla na 1200MHz!

(izuzev Furmark testa)

16 godina
Tj preko 55c nejde na stocku, nakon Furmarka ocana na 875/1175 sa 60% venta preko 58c nije isla.
14 godina
protjeran

Ipak gigabajtice imaju dual slot hlađenje:PP

14 godina

Da ja pitam jednu stvar...

Gledao sam na stranom forumu da se na moju (Gigabyte HD6850OC)Može flashati HD6870 bios te se tako napon povisi na stock napon od hd6870..Eto da čujem što vi mislite o tome..I dali garancija prizna ako prilikom flashanja grafa umre..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za ovo prvo ne znam al nitko ti nece priznati u jamstveni rok ak ti prilikom flashanja grafa krepa..lol..

14 godina
neaktivan
Vesperian kaže...

za ovo prvo ne znam al nitko ti nece priznati u jamstveni rok ak ti prilikom flashanja grafa krepa..lol..

Da, garanciju mu nitko nebude priznao...

Flashas na svoju odgovornost.

p.s

Javi ak uspijes

16 godina
Napon mozes mijenjat i bez mjenjanja biosa...
14 godina
neaktivan
8ax kaže...
Napon mozes mijenjat i bez mjenjanja biosa...

Ja na svom primjerku napon nisam mogo mijenjati ni u trixx-u ni u afterburneru.

Jedino kako bi mogo je preko Radeon BIOS editora, ali nisam isprobavao.

14 godina

Javljam da za nas sve ponosne korisnike je potpuna mogučnost flashanja biosa od HD6870 na HD6850..Evo i dokaz..

http://hardforum.com/showthread.php?t=1562148

Dakle ekipa.Idemo na posao..

Dobije se dosta toga..;).

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Javljam da za nas sve ponosne korisnike je potpuna mogučnost flashanja biosa od HD6870 na HD6850..Evo i dokaz..

http://hardforum.com/showthread.php?t=1562148

Dakle ekipa.Idemo na posao..

Dobije se dosta toga..;).

Procitao sam to vec prije, ali ipak nisam htio riskirati.

Ak netko uspije, nak javi, trebam vise dokaza.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice