Problem sa coolerom - VGA

poruka: 6
|
čitano: 1.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Evala,

Koristim BFG NVIDIA GeForce 8800 GTS OC 640MB PCIe grafulju i sve je bilo super dok mi od nedavno igra LOTRO nije počela smrzavati.

Kako mi se to nije nikad dešavalo s niti jednom igrom, provjerio sam šta mi se dešava sa VGA coolerom i vidim da kad pokrenem igru ostaje na defaultnih 2D 60% fan speed-a.

Kako je igra zahtjevnija trebao je fan podigniti brzinu ali ostaje na 60% i nakon nekog vremena ekran se zacrni i moram resetirat pc (temp u loadu dosegne 80c na 60% fan speeda).

Kad ručno podignem fan na 100% nema rušenja i LOTRO radi.

Probao sam neke alate koji bi mi automatski pokrenuli fan na max kad zaigram ali nisam imao uspjeha.

Moram priznat da u Riva Tuneru se nisam baš snašao....

Driveri su zadnji od svega pa i patchevi za Win XP.

Kućište je Cooler Master CM-690 sa 6x120mm ventova (Scythe), izvrsno hladjen, složeni kabeli po zanatu, protok zraka... sve za 5....

Pomislio sam i na upgrade VGA biosa.... jel ko ima ideju kako riješiti problem?

Link na gfafulju:

http://www.bfgtech.com/bfgr88640gtsoce.aspx

madafaka
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 14:27 (Virty).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa coolerom - VGA

Možda se nakupilo prašine u kučištu grafičke kartica pa ventilator ne može izbaciti vruć zrak van. Skini cooler, stavi novu termnalnu pastu pastu (naravno prije skineš staru), očistiš cooler temeljito i onda ga vratiš natrag. Nadam se da si napravio zračni tunel u kučištu (znači usis, ispuh), jer ja isto sa 7 tih ventova imam dosta dobre temperature u kučištu. Također razmisli o Scythe Musashi hladnjaku, ako ovo što sam napisao ne urodi plodom

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 14:37 (Oly_E3).
17 godina
protjeran

Pa očito je da ti je taj fan speed bitan za preživljavanje igre... he, he... jedino da probaš povećati ručno u alatu sa geforce koji si instalirao sa grafom. Drži ga na 80% dok ne skužiš u Riva tuneru podesiti. Btw mislim da ima nekakav tutorial tu na forumu oko riva tunera. Čak sa  i ja sudjelovao. btw meni je na atici (hd 4870) ručno podešen fan speed da se vrti konstantno (idle-load) na 40 što mi je sasvim dovoljno da ne prelazi 60 ili 65°C kod najzahtjevnijih igara (Far cry ili crysis) na max setting

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
17 godina
Oly_E3 kaže...

Možda se nakupilo prašine u kučištu grafičke kartica pa ventilator ne može izbaciti vruć zrak van. Skini cooler, stavi novu termnalnu pastu pastu (naravno prije skineš staru), očistiš cooler temeljito i onda ga vratiš natrag. Nadam se da si napravio zračni tunel u kučištu (znači usis, ispuh), jer ja isto sa 7 tih ventova imam dosta dobre temperature u kučištu. Također razmisli o Scythe Musashi hladnjaku, ako ovo što sam napisao ne urodi plodom

Ventiliranje kućišta je odlično, problem leži vjerojatno u tome šta si pisao ili nećem sličnom.
Morat ću otvoriti VGA i stavit novu pastu i sve očistiti, to sam planirao ovaj vikend, ali bi mogao u četvrtak jer tad ne radim.
Ostale komponente su hladne, jer je ventilacija odlična.
madafaka
16 godina
neaktivan

Pa onda je velika vjerojatnost da je zagušen tunel u grafičkoj kartici, ako ne urodi plodom kupi neki after-market cooler (preporučio sam ti već Musashia), ali mislim da je ipak problem u količini prašine na VGA cooleru

fotoforum.forumotion.net
17 godina

Imam tekućinu za skidanje pasti-žvaki, paste, hladni zrak pod tlakom i sva pomagala za održavanje i čišćenje pa neće biti problem s te strane.

bude li se opet problem ponavljao, treba naći drugo rješenje.

madafaka
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice