Prevelike temperature Radeona 4850

poruka: 17
|
čitano: 2.900
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Velki problem?

Ljudovi, evo slike pa mi recite šta se ovdje dešava?

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 19:24 (Rio Delwega).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Velki problem?

senzor za temperaturu na grafičkoj kartici ti očito ne radi ispravno, realna temperatura grafičke (pretpostavljam po taktovima da je radeon 4850) ti je 40-45 stupnjeva

za svaki slučaj provjeri da li ti se vrti ventilator na grafičkoj, da je temperatura na 112 stupnjeva ona bi se odavno izgasila

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Velki problem?

pa da, ventilator je krepo odavno, ali ona se još uvijek nekako drži...znao sam ja da je ona pri kraju ali sam tek danas išo provjerit temperaturu i kad sam vidio ovo zgrozio sam se...postavio sam to tu jer sam htio da mi neko potvrdi dal je ovo moguće da ona još uvijek radi na ovoj temp...iako nesmijem pokrenut film, na pola filma se ugasi komp...

Niš, sutra idem odma po  Sapphire HD 5670, 512MB GDDR5 128bit, tu sam dosta savjeta dobio da ju uzmem a nejdem iznad 500kn za grafu...

Hvaala, sorry kaj sam otvaro ovu temu al me baš zanimalo dal je moguće da grafa radi na toj temperaturi...

17 godina
neaktivan
Rio Delwega kaže...

pa da, ventilator je krepo odavno, ali ona se još uvijek nekako drži..

Kupi neki aftermarket cooler i vozi je dalje. To još nije grafa za bacit.

World Championships: 7, GP started: 280, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,473
16 godina
neaktivan

Prvo, sorry za naslov, skroz sam zab na pravilo...

a što se grafe tiče, misliš da nije neš šveć otiščo na njoj? a i planiro sam novi kompač uzet slj mjesec pa zato i grafu novu... al bum probo za sad uzet neki cooler pa ću vidjet kak će se ponašat...thx na savjetu

15 godina
neaktivan

ta ista grafa mene služi već par godina i to jako dobro, nikad zucnila nije, overclockana stoji od prvog dana kad sam je dobio, samo joj nabij novi cooler i radit će dalje dobro

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Rio Delwega kaže...

Ljudovi, evo slike pa mi recite šta se ovdje dešava?

4850 uredno radi na 105 stupnjeva sa standarnim coolerom,neće joj ništa biti.Vjerovatno zbog ljeta i toplinskog udara je nešto viša nego inače.

17 godina
neaktivan
QFlash kaže...
4850 uredno radi na 105 stupnjeva sa standarnim coolerom,neće joj ništa biti.Vjerovatno zbog ljeta i toplinskog udara je nešto viša nego inače.

Ali njemu je vent na cooleru od grafe crknuo:)

World Championships: 7, GP started: 280, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,473
16 godina
neaktivan

hm...nisam to znao...zato i stalno postavljam pitanja, evo ja bi ju sad bacio, heh...al ona već 3 mjeseca bez coolera radi i sad se počelo komp stalno gasit čim duže malo radi...a pretpostavljam da samo trebam skinut ovaj cooler i nabit umejsto njega novi, ali neznam dal trebaj bit dimenzije iste ili je to sve isto kod svih coolera?

jako malo znam o tome pa zato pitam...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš ju prodat ovakvu ili stavi neki cooler tipa ovog (cca.200 kn) ili na ovog montiraj neki vent i koristi.

Probaj ovdje u oglasniku potražit neki stock cooler za nju (ili vent za njega ispravan).

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 22:54 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ak ćeš ju baciti rađe ju meni daj x) ili prodaj za neke pare, takvu sa neispravnim coolerom

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

baš sam taj gledo na adm-ovoj stranici al rađe dam još 200-300kn pa uzemm novu, neda mi se zaje... s ovom...e samo bih vas zamolio da mi kažeete kolko mi je isplativa ova saphire 5670 gddr 512mb?manje od 500kn je a gddr5 je, ostale su sve preko 700kunića pa mi se čini da je ovo dobra ponuda...

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Prevelike temperature Radeona 4850
munjovoz kaže...

ak ćeš ju baciti rađe ju meni daj x) ili prodaj za neke pare, takvu sa neispravnim coolerom

ma ne, nebum ju bacio...uzimat ću sve nove komponente za novi komp ali ću kad to uzmem malo uložit u ovaj stari pa ću ga nekom prodat a možda ode i staroj u drugu sobu za posao...

15 godina
neaktivan

da sam ja na tvom mjestu, sa obzirom da imamo iste grafičke i znam kak to izgleda, kupio bih jedan 80 milimetarski ventilator i pričvrstio ga na hladnjak, a isčupao stari ventilator, sigurno će bolje radit nego ovako bez hladnjaka

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hahah, tog sam svjestan da bu bolje radio, i budem to i napravio onda...pa javim kak će reagirat...samo jedna molba, koji da uzmem, tj gdje je najjeftinije?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za 4850 svakako najbolji hladnjak AC L2 Pro. Kao stvoren za tu karticu, dobiješ i pasivne ježiće za memorijske čipove i VRM-ove. Veoma tih, gotovo nečujan, a hladi perfektno.

Must have, vjeruj mi, na 20 kartica sam ga montirao.

http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=23.%3F

Nađi ga di god znaš, a do tada ne koristi nipošto karticu u 3D-u, ako baš moraš onda isključivo u Windowsima.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Prevelike temperature Radeona 4850

imam ti ja 2 ventilatora od te grafe, potpuno ispravna, sam odšarafiš stari, staviš novi i peglaj, ako trebaš javi se, 4 free naravno :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice