Overheating

poruka: 6
|
čitano: 555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overheating

Pozdrav. Znaci evo problema,u starom racunalu imam ovu graficku LINK.Problem je da joj je prestao raditi ventilator.Neznam tocno u cem je problem,jer sam je ocistio,isprobao u drugom racunalu i isto ne vrti ventilator,pa predpostavljam da je jednostavno oso u vjecna lovista.Sad me zanima dal mogu kupiti takav ventilator ili sam osudjen na servise to jest kupnju nove graficke. U trenutku dok ovo pisem,temperatura graficke u Catalystima je 65 stupnjeva,nakon 10minuta u WoWu je bilo 105 stupnjeva. Kolko je to stetno?

Unaprijed hvala.

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Overheating
swampcore kaže...

Pozdrav. Znaci evo problema,u starom racunalu imam ovu graficku LINK.Problem je da joj je prestao raditi ventilator.Neznam tocno u cem je problem,jer sam je ocistio,isprobao u drugom racunalu i isto ne vrti ventilator,pa predpostavljam da je jednostavno oso u vjecna lovista.Sad me zanima dal mogu kupiti takav ventilator ili sam osudjen na servise to jest kupnju nove graficke. U trenutku dok ovo pisem,temperatura graficke u Catalystima je 65 stupnjeva,nakon 10minuta u WoWu je bilo 105 stupnjeva. Kolko je to stetno?

Unaprijed hvala.

Ne koristi grafičku bez ventilatora ni u kom slučaju. Izmjeri promjer ventilatora i nabavi si odgovarajući (istog promjera) te ga zamijeni. Prije ovog zahvata provjeri da loi ga je moguće jednostavno zamijeniti.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
Overheating

Da,to sam i mislio.Pretpostavljam da ce biti veliki problem naci ventilator koji odgovara,uz pretpostavku da ovaj uopce mogu izvaditi.A kakvo bi rjesenje bilo da uzmem neki od onih ventilatora za pci,pa da puse po grafickoj,nesto slicno ovome recimo LINK?

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
swampcore kaže...

Da,to sam i mislio.Pretpostavljam da ce biti veliki problem naci ventilator koji odgovara,uz pretpostavku da ovaj uopce mogu izvaditi.A kakvo bi rjesenje bilo da uzmem neki od onih ventilatora za pci,pa da puse po grafickoj,nesto slicno ovome recimo LINK?

Teško je reći što bi bilo. Ako ti je prije sve funkcioniralo kako treba samo zamijeni ventilator i to je to. Ako nisi siguran da si to u stanju sam napraviti bolje ti je odnijeti grafičku na servis i traži da ti zamijene ventilator.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
swampcore kaže...

Unaprijed hvala.

Na takvu grafu ti ide Accelero L2 Plus koji ti kosta nekih 115 - 120kn , al ga trenutno , ko za inat , nema za kupit kod nas !

Provjeri jos dal je vent dobro ukopcan na grafu , i da kabel negdje ne gubi kontakt !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 2:58 (Haf932).
16 godina
neaktivan
Overheating

Hm da..izmjerio sam vent,ispada 80mm.Problem koji mi se mota po glavi je ako i kupim novi vent,sto ako je onaj 2pin konektor na grafickoj problem,onda sam vent kupio bezveze.Isto tako,nemoguce je da svaki 80mm ventilator pase na ovu karticu a da ne zapinje ili u plastican okvir ili u pasivan hladnjak ispod.Sad malo brainstorminga,a sto ako kupim 80mm ventilator,postavim ga na mjesto ovog plasticnog okvira i ventilatora,prikopcam na napajanje i pricvrstim sve to skupa u nekoj kucnoj radinosti? Mozda pricam gluposti,samo me ispravite ;)

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice