Overclock GTX 470 GIGABYTE

poruka: 9
|
čitano: 2.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

pozdrav svima

Budući da si moram premjestiti karticu sa normalnog slota na x16 razmišljam odmah i o overclocku

Dakle nakon što sam prošao 14 stranica i pročitao 10 tema nisam nigdje našao overclock GTX 470.

Ovim putem molim znalce ili neke koji su ju clockali da eventaulno kažu do kojih perofrmasi ide stabilno (može i neka slikica) .

Ne mislim na extremni overclock nego najnormalniji na zraku i tvorničkoj. Riječ je o Gigabytovoj GTX 470.

Procesor je Intel Core i5 760 processor - 2.80GHz, 8MB, FSB 1333MHz, S.1156 (vidi moj PC)

Unaprijed zahvalan

Sil
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovisi o primjerku, ali vecinom idu GTX470 i preko 800MHz. Naravno, za to moras i povecavati napon, a i graficka se podje grijati k'o sumanuta.

S obzirom da na stocku kartica sve vrti bez najmanjeg problema po meni - okani se clockanja i uzivaj. Sa clockanjem ce ti buka i zagrijavanje rapidno porasti (Fermi se naclockan grije poprilicno), a nemas bas neke potrebe.

Meni npr, i procesor i graficka vec duze vremena rade na stocku i sta god zaigram ide "kao po loju".

Ako hoces clockati instaliraj MSI Afterburner i onda provjeravaj do kuda moze.

Dolje ti je slika moje koja moze izvrtiti benchmarke na 875/1000, ali pri tome je voltaza dignuta na maximum (1,087V) i ventilator na 100%. Uglavnom, clockas kombiniranjem podizanja napona i brzine ventilatora sa podizanjem taktova.

Naravno da to nije zbog enormne buke za svakodnevnu upotrebu i zaboravi neki ozbiljniji OC na GTX470 koji bi drzao 24/7 bez dobrog aftermarket coolera (vodeno bi dusu dalo).

If you're not paranoid, you're not paying attention
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Overclock GTX 470 GIGABYTE
Mauro kaže...

Ovisi o primjerku, ali vecinom idu GTX470 i preko 800MHz. Naravno, za to moras i povecavati napon, a i graficka se podje grijati k'o sumanuta.

S obzirom da na stocku kartica sve vrti bez najmanjeg problema po meni - okani se clockanja i uzivaj. Sa clockanjem ce ti buka i zagrijavanje rapidno porasti (Fermi se naclockan grije poprilicno), a nemas bas neke potrebe.

Meni npr, i procesor i graficka vec duze vremena rade na stocku i sta god zaigram ide "kao po loju".

Ako hoces clockati instaliraj MSI Afterburner i onda provjeravaj do kuda moze.

Dolje ti je slika moje koja moze izvrtiti benchmarke na 875/1000, ali pri tome je voltaza dignuta na maximum (1,087V) i ventilator na 100%. Uglavnom, clockas kombiniranjem podizanja napona i brzine ventilatora sa podizanjem taktova.

Naravno da to nije zbog enormne buke za svakodnevnu upotrebu i zaboravi neki ozbiljniji OC na GTX470 koji bi drzao 24/7 bez dobrog aftermarket coolera (vodeno bi dusu dalo).

Puno hvala na odgovour (i to brzom) :)

Pa clockao bi dokle ide a da ne moram povečavati napon, a neda mi se provjeravat dokle ide tako(tj neda mi se chekirati sa onim programima za testiranje stabilnosti (jednom sam probao sa normalnim postavkama pa kaže 2-4 sata, ajme majko ko će tolko izdržat:)) pa sam se nadao da netko već ima gotovo:)

Hm nažalost slike su mi mutne (neznam kako bih ih bolje vidio)

A model je onaj sa jednim ventom (kupio na neviđeno a bila slika one sa tri venta ali dobro:)

Što se tiće buke mislim da je trenutno vent na 40 ili 60% i stvarno ju uopće ne ćujem (u stvari cijeli komp ne čujem:) tako da pretpostavljam da podizanje brzine venta ne bi bilo ništa strašno.

Sil
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 0:26 (Sill).
17 godina
Sill kaže...

Pa clockao bi dokle ide a da ne moram povečavati napon, a neda mi se provjeravat dokle ide tako(tj neda mi se chekirati sa onim programima za testiranje stabilnosti (jednom sam probao sa normalnim postavkama pa kaže 2-4 sata, ajme majko ko će tolko izdržat:)) pa sam se nadao da netko već ima gotovo:)

Evo ti jedan od mojih settinga sa relativno blagim overclockom i sa dosta agresivno podesenim ventilatorom.

Tako se ventilator cuje, ali dobro ohladi karticu.

Sto se tice do kuda ide bez dizanja napona - to stvarno ovisi o svakoj pojedinoj kartici, najvise o tome koji je VID kartice.

Moja ima jako nizak VID (0,925V). Zbog toga se sa podizanjem napona moze jako dobro naclockati, ali isto tako bez dizanja napona se jako malo moze clockati.

Dakle, sve ovisi o tvom primjerku.

If you're not paranoid, you're not paying attention
16 godina
neaktivan

thx :)

probat ću pa ćemo vidjeti:)

ah model je (našao kutiju:) GV-N470OC-13I

Jel to dobar model:)?

I kakav je za clockanje?

Sil
17 godina
neaktivan

Pa trebo bi ti bit ockey taj model...Svaka graficka se da clockat, samo je pitanje do kuda :) . Potpis naravno na sve kaj su ti vec rekli...Vodeno ak oces clockat i vrtit 24/7 na nekim full uber alles postavkama...

A ak mislis nest normalno onda ce i zracno bit dosta...Ja sam bas radi toga uzo MSI-evu, jer MSI ima puno kvalitetnije hladnjake od drugih proizvodaca...

Moja postavke su ovak nekak :

Voltaza - 1,000

GPU - 750Mhz

Shader  - 1500Mhz

Memory - 2000Mhz

Vent - 75%

To govorim za MSI Afterburner . Meni tako komp radi vec 4 mjeseca, bez ikakvih problema...Nema artefakata niti nicega u bilo kojoj igri ili 3d zadacama

Asus P7P55D, i5 760@ 4GHZ, Tagan BZ800, Artic Cooling Freezer 7, 2X2GB Corsair CMX4,2X1GB Corsair XMS3@1433MHz, MSI GTX 470, Creative Labs X-Fi Xtreme Audio, Chieftec BA-01B-B-B, Razer Copperhead
15 godina
neaktivan

svaka cast kaj mu vodeno preporucujete, al iskreno, vodeni blok dodje ko i kartica XD isto i zasebna rjesenja, zatvoreni loop ala h50/70 oko 180€. mislim da bi sa ventom na negdje 55% izdrzala clock gtx 480, dakle 701mhz, a sad dal ces trebat povecat napon, vjerojatno da, al zericu...moras sprobat

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

pozdrav

dakle nakon poslušanih savjeta

podigao sam sa tvorničkih postavki u afterburneru na ove:

VOLTAŽA - neznam jer mi ne piše:)?

GPU - 750

Shader - 1500

Memory - 1808

Vent je na automatsko (i ne čuje se)

Rezultat je da se rezultat u 3dmarku popeo sa 4146 na 4596 :)

temepratura se i dilu popesa sa cca 40 na cca 50

ah i voltaža je na 0.875 (vidio u aidi:)

Sutra ću probat još malo podizanja:)

Zanimljivo je da je  i nakon prebacivanja kartice sa običnog slota na x2.0 rezultat se popeo sa 3827 na 4146

Sil
15 godina
neaktivan

moras uci u afterburneru u settings i potrazi voltage unlock, i onda ce ti pokazivati i slider ce ti se omoguciti na glavnom interfaceu AB

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice