NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti

poruka: 3.190
|
čitano: 650.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
GTX (Volta)/Turing/Ampere

nema nikakve bojazni od propasti

zasto kukate ljudi?

sta vam ne valja? 

najjaci gaming GPU ikada, jede igre na 4K@60 na ultra settings, podatke izvlacim iz guzice, ali cete uskoro vidjeti i sami

cijena ne valja? ako hoces raketu, onda cete i platit cijenu za raketu, jer je to jedina raketa na trzistu i zeleni mogu stavit cijenu koju hoce

koliko od vas ima uopce 4K monitor, pa da mora imat bas 2070,80 ili 80Ti?  

ili ste pissed jer ce ovu generaciju bencanje biti skuplje?

Money talks bullshit walks, so I guess your walking 

rokate, manje vise, svi bolesne konfe, koje nemaju apsolutno nikakvih problema u gamingu, i sad tu kukate kak je nova igracka skupa, i kao da je ovo sto sad imate odjednom postalo neupotrebljivo

najbitnije, kao i uvijek, je koliko ce kostati 2050 i 2060 serija i koliko ce razguzit 570 i 580 seriju

najsmjesnije bi bilo da 2030 gpu bude u rangu 570/580, i da kosta 1500kn to bi bio totalni potop AMD-a 

Moj PC  
3 3 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: GTX (Volta)/Turing/Ampere
Hdr ima utjecaj na performanse, barem u vecini igara.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
Jakovp kaže...

dokazi?

nije da nemam doma HDR i da nisam probao..

17 godina
3dfx kaže...

zasto kukate ljudi?

Sjecam se dana kada sam high end modele kupovao za 3500kn pa kad pogledam nije to tak davno bilo, te izasla Zotac GTX 295 dvoglava najjaca grafa u to vrijeme svega 3500 kn..u Vemilu.

dakle 500 $

https://www.cnet.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-295-review/

No onda se sjetim i ovoga prije

Sjeca li se tko 8800 ultra ovdje? Eto Vam cijene dolje...

Danas smo postali osjetljiviji na cijene jbga, tak je to

Zapravo ta serija 8 me i podjsetila na ovo razdoblje ako se ne varam AMD je u to vrijeme jako kaskao:

link gdje sam iscupao ove cijene i testovi : https://www.anandtech.com/show/2222/4

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 13:20 (toxic).
13 godina

Ja sam imao onu slabiju GTS, skupa sa Athlonom.

Gandalf (čelični) mi je još na tavanu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 13:21 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
3dfx kaže...

rokate, manje vise, svi bolesne konfe, koje nemaju apsolutno nikakvih problema u gamingu, i sad tu kukate kak je nova igracka skupa, i kao da je ovo sto sad imate odjednom postalo neupotrebljivo

najbitnije, kao i uvijek, je koliko ce kostati 2050 i 2060 serija i koliko ce razguzit 570 i 580 seriju

najsmjesnije bi bilo da 2030 gpu bude u rangu 570/580, i da kosta 1500kn to bi bio totalni potop AMD-a 

E da, pa to, ono što najveći broj ljudi zanima, mid-range. Ali opet ponavljam prema prijašnjim "leakovima" i prema tome kako se stvari sad kreću, 2060 će biti apsolutno neisplativa kartica. Recimo da je onaj AdoredTV lik do sad bio otprilike točan (rekao je da će 2080 biti oko 50% brža od 1080, i to je prema onom grafu približno tako), pogledajmo što kaže za 2060: "7% slower than GTX 1070, 27% faster than GTX 1060". Koga će to razguziti? Pogotovo po cijeni koju će vjerojatno nabiti do neba za jedan mid-range. Niti će imati te RTX spike (koje su "meh", a i da ima bi bile za qurac, vidimo kako se vrte za 2080Ti), niti će biti jača od 1070, ali će zato biti valjda 350$. Pa tko će to kupiti, kad na njuškalu imaš 1070 za 2000kn?

17 godina
DarthMarkus kaže...

kasnije je izasla 8800gt takoder

gle sto su i tada radili

8800gtx

8800 ultra

8800 gts

8800 gt..

a danas imas 1080 i 1080ti i zalis se :)

13 godina
protjeran
toxic kaže...
Jakovp kaže...

dokazi?

Vjerovatno misli na ovo 

Na kraju valjda sve ovisi o implementaciji HDR-a u samoj igri, recimo on kaze kako u Far Cry 5 HDR odlicno izgleda, a nema udara na FPS.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 14:01 (war3_tft).
17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...
Jakovp kaže...

dokazi?

Vjerovatno misli na ovo 

Na kraju valdja sve ovisi o implementaciji HDR-a u samoj igri, recimo on kaze kako u Far Cry 5 HDR odlicno izgleda, a nema udara na FPS.

Kao sto sam rekao razlike nema.

Gsync + HDR 4k.. ne tako brzo.

Do kolko tolko pristupacnih gsync 4k hdr 60+hz monitora ce se trebati cekati ohoho a do tada ce nvidia popeglati taj svoj sugavi gsync koji mi je svakim danom sve retardiraniji.

14 godina
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...

gle sto su i tada radili

8800gtx

8800 ultra

8800 gts

8800 gt..

Dobra. Stara. Vremena

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak
13 godina
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...

gle sto su i tada radili

8800gtx

8800 ultra

8800 gts

8800 gt..

Ali komotno mogu reć da mi je 8800 radila "možda" najduže u kompu.

17 godina
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...

gle sto su i tada radili

8800gtx

8800 ultra

8800 gts

8800 gt..

Ali komotno mogu reć da mi je 8800 radila "možda" najduže u kompu.

ja sam najduze imao hd3870 sapphire toxic edition...

11 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Pojavio se novi skepticizam;

-Vidjeli smo kako Tomb Raider ocajno radi na 2080ti, sa dropovima u 30fpsa (nije fake vec snimano na gamescomu).
-Po onim 4k "benchevima" od Nvidie ne znamo jel maxed out 4k, u teoriji bi trebalo, no ja se nebi previše oslanjao na to.
-Jucer u Battlefield V streamu sa Gamescoma su ljudi postavljali pitanja developerima, i jedan je pitao "hoce li RTX moc vrtit BFV sa ray tracingom na 1440p" i oba lika su onako "hmmm paaa nismo sigurni, ali hmmm treeebalo bi moc"

-RTX se navodno ne odnosi nužno na Ray Tracing, vec također može bit DLSS (njihov super sampling). Odnosno puno više predstavljenih "RTX support" igara ce doc sa DLSS nego sa Ray Tracingom.

Dakle moj tinfoil hat je da možda nece sve RTX kartice podržavati ray tracing, jer ako su performanse na 2080ti sa RT tako loše, kakve bi onda bile sa 2070? Mislim da, oni mogu popravit to malo kroz drivere, no svi znamo da driver fixevi nikad ne donesu nekakav abnormalan skok u performanasma. Moguce da 2070 bude samo podržavao DLSS ili ako bude podržavao RT to ce bit apsolutno ne igrivo, no tobože ce imat RT support "Za buducnost". A te kartice ce bit beskorisne u buducnosti za RT, vec su glasine da za godinu i nesto bi mogle nove RTX kartice (koje ce imat puno stabilniji RT)

To je upravo ono cega sam se i bojao. Ovo je sve vrlo vjerojatno istinito, tako da Nvidia dobro mece ljudima bez dubljeg djepa.

8 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Pojavio se novi skepticizam;

-Vidjeli smo kako Tomb Raider ocajno radi na 2080ti, sa dropovima u 30fpsa (nije fake vec snimano na gamescomu).
-Po onim 4k "benchevima" od Nvidie ne znamo jel maxed out 4k, u teoriji bi trebalo, no ja se nebi previše oslanjao na to.
-Jucer u Battlefield V streamu sa Gamescoma su ljudi postavljali pitanja developerima, i jedan je pitao "hoce li RTX moc vrtit BFV sa ray tracingom na 1440p" i oba lika su onako "hmmm paaa nismo sigurni, ali hmmm treeebalo bi moc"

-RTX se navodno ne odnosi nužno na Ray Tracing, vec također može bit DLSS (njihov super sampling). Odnosno puno više predstavljenih "RTX support" igara ce doc sa DLSS nego sa Ray Tracingom.

Dakle moj tinfoil hat je da možda nece sve RTX kartice podržavati ray tracing, jer ako su performanse na 2080ti sa RT tako loše, kakve bi onda bile sa 2070? Mislim da, oni mogu popravit to malo kroz drivere, no svi znamo da driver fixevi nikad ne donesu nekakav abnormalan skok u performanasma. Moguce da 2070 bude samo podržavao DLSS ili ako bude podržavao RT to ce bit apsolutno ne igrivo, no tobože ce imat RT support "Za buducnost". A te kartice ce bit beskorisne u buducnosti za RT, vec su glasine da za godinu i nesto bi mogle nove RTX kartice (koje ce imat puno stabilniji RT)

Ako 2080ti RT bude radio na 4k onda ce 2070 kidat na 1080p.

Nego vidio sam tamo da ima lista igara koje ce podrzavati ove nove tehnologije, izmedju ostalog Serious Sam 4 ce podrzavati DLSS. Ima li netko da zna nekoga iz Croteam pa da vidimo imaju li oni vise informacija o svemu ovome sto nas zanima?

Evil Destroyer of Universe Killer of Doom
12 godina
neaktivan
Evil Access kaže...
D3lBoy kaže...

pa 1060 razvaljuje na 1080p, ne  treba ti 2070 za to (ako nemas monitor na 144hz, naravno). jedina je razlika sta 2070 moze potegnit RT. medjutim, ako uzmes u obzir da 2080ti vrti RT na 40ak FPSa u 1080p, onda ne znam sta treba ocekivati od 2070.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 15:10 (jovial).
13 godina
jovial kaže...
Evil Access kaže...
D3lBoy kaže...

pa 1060 razvaljuje na 1080p

Pa baš i ne...Al dobro. 60fps uz kresanje detalja, da.

7 godina
protjeran
Evil Access kaže...

Nego vidio sam tamo da ima lista igara koje ce podrzavati ove nove tehnologije, izmedju ostalog Serious Sam 4 ce podrzavati DLSS. Ima li netko da zna nekoga iz Croteam pa da vidimo imaju li oni vise informacija o svemu ovome sto nas zanima?

Imam ja bratića, ali nekako mislim da neću puno saznati ili da neću smjeti išta o tome reći.

Nego. Najbolje da se svi konzultirate sa 'dedom'. On će sigurno iznaći način kako da bez dodatnog troška prijeđe na 2080ti

13 godina

Deda kupuje samo najeftinije i najbolje.

Ako jedan od ta dva parametra nije zadovoljen, deda ne kupuje.

X+X= Deda^{2}

EDIT : još ako se nekako na najeftinijem i najboljem može zaradit....fijuuu, eto Dede u flavour townu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 16:05 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dajte ljudi ne vracam se na 1080p ma da otac svemoguci izađe iz igre sa svim mogucim efektima... Ako 2070 ne bude ciljana na 1440p maxed, po meni je flop.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina

1440p bude šibala do yaya.

Vidit ćemo kako će tesor cores odrađivat "aa" ili što već.

To mi je zapravo najzanimljivije od svega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

1 0 hvala 0
9 godina

ako adoredtv ne laže nvidia napokon ima pravi async u jednoj jezgri , cjelih 7 godina nakon amda

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 17:06 (dabar_solta_V2).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Zadnjih dana mini-poplava 1070-ki i 1080-ki po oglasnicima. Ali vecina ekipe koja prodaje misli da je sasvim ok prodati karticu za istu cijenu koju su platili prije skoro 2 godine... Da ne spominjem da ih je masa majnala.

Srednji prst!

Freak Show Inc.

12 0 hvala 0
13 godina
Friday kaže...

Zadnjih dana mini-poplava 1070-ki i 1080-ki po oglasnicima. Ali vecina ekipe koja prodaje misli da je sasvim ok prodati karticu za istu cijenu koju su platili prije skoro 2 godine... Da ne spominjem da ih je masa majnala.

Srednji prst!

Kad su ljudi tupavi. Ono...

Zapravo ta pojava ti nije vezana striktno za informatiku. Odi pogledaj TV-e, mobitele, kosilice za travu.

Svugdje je tako. Balkanizam na entu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2018 7:39 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Ja gledam irske oglasnike

Freak Show Inc.
13 godina
Friday kaže...
DarthMarkus kaže...

Jel se ti Irci možda prezivaju O'Kovacich ili Reilych ? 

12 godina
neaktivan

Ljudi svašta briju, uglavnom je razlog tome činjenica da naši raspali dućani sa informatičkom opremom još uvijek drže prastare komponente po cijenama po kojima su se prodavale kad su izašle. Drugi je razlog taj što su cigani. Prije par dana sam prodavao polovni gtx 1060 6gb sa godinom garancije za 1200 kuna, što je po meni više nego ok cijena. Javi mi se frajer i krene me uvjeravat da kartica ne vrijedi više od 700 i da mi nudi toliko, a u isto vrijeme prodaje nekoliko gtx 1070 za 3000+ kuna. Koliko moralno i karakterno dno moraš biti za takvo nešto, i koliko ti mora biti stalo do tih šugavih 100-200 kuna. :D

Da budem ontopik, još uvijek sam optimističan po pitanju nove serije grafičkih kartica i ne bih previše srao niti predviđao do prvih neslužbenih benchmarkova. Kartice će definitivno biti bolje od prethodne serije, a sad koliko i da li će im value for money biti opravdan, to će se još vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2018 8:16 (pavlovs_dog).

6 0 hvala 2
13 godina
pavlovs_dog kaže...

Ljudi svašta briju, uglavnom je razlog tome činjenica da naši raspali dućani sa informatičkom opremom još uvijek drže prastare komponente po cijenama po kojima su se prodavale kad su izašle. Drugi je razlog taj što su cigani. Prije par dana sam prodavao polovni gtx 1060 6gb sa godinom garancije za 1200 kuna, što je po meni više nego ok cijena. Javi mi se frajer i krene me uvjeravat da kartica ne vrijedi više od 700 i da mi nudi toliko, a u isto vrijeme prodaje nekoliko gtx 1070 za 3000+ kuna. Koliko moralno i karakterno dno moraš biti za takvo nešto, i koliko ti mora biti stalo do tih šugavih 100-200 kuna. :D

Da budem ontopik, još uvijek sam optimističan po pitanju nove serije grafičkih kartica i ne bih previše srao niti predviđao do prvih neslužbenih benchmarkova. Kartice će definitivno biti bolje od prethodne serije, a sad koliko i da li će im value for money biti opravdan, to će se još vidjeti.

Mislim da je prvi "razlog" razlog zašto su drugi razlog.

8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
DarthMarkus kaže...
Friday kaže...
DarthMarkus kaže...

Jel se ti Irci možda prezivaju O'Kovacich ili Reilych ? 

mda, baš njima treba takvih, uz crkvu koja ima možda još veći utjecaj nego kod nas i hrpu konzervi, nije da irska nema sličnih pizdarija

doduše, prvi su dopustili istospolne brakove i poprilično su se liberalizirali posljednjih godina, no recimo pobačaj su legalizirali tek prije par mjeseci uz malo žešću "za život" kampanju nego je ova konzervativna kod nas

Udjem na temu i vidim ovaj post, haha, ono w t f. 

AKO odlucim prodati nesto od polovnih stvari onda uvijek radim normalan cut cijena, recimo ovu RX480 bih prodao negdje oko 1000kn, vjerovatno to i uradim ako se odlucim na upgrade, ali stvarno cesto vidim ljude sto traze smijesne cifre za polovne stvari, ne razumijem tko to kupuje.

Evil Destroyer of Universe Killer of Doom
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kad se ljudi ravnaju po cijeni po kojoj su ju kupili, ono "ja sam ju platio 4000, prodajem ju za 3500". A cijene pale na recimo 3000.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice