Nvidia Quadro FX 3700 ili Ati HD5830

poruka: 7
|
čitano: 4.570
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ati HD5830 ili nVidia Quadro FX 3700

Koja se više od ove dvije isplati za rad u Maya i Vue aplikacijama? Nova HD5830 1GB ili rabljena Quadro FX 3700 512 MB. Cijena je ista za obje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Ati HD5830 ili nVidia Quadro FX 3700
ChillyBoy kaže...

Koja se više od ove dvije isplati za rad u Maya i Vue aplikacijama? Nova HD5830 1GB ili rabljena Quadro FX 3700 512 MB. Cijena je ista za obje.

za profesionalne aplikacije (CAD, 3D, obrada videa, ...) nvidia quadro ili ati fire gl su bolja odluka, jer su optimizirane za te aplikacije.

15 godina
odjavljen
Nvidia Quadro FX 3700 ili Ati HD5830

Osobno smatram kako se ti novci (oko 7000kn za FX3700) mogu daleko bolje iskoristiti u stvaranju 3D radne stanice. 

Jer pogledaj realno, na što trošiš najviše vremena kada radiš na sceni/animaciji? Trošiš najviše vremena na probne rendove, finalne rendove, probe itede, a tu najveću ulogu igra procesor i radna memorija.

Za 7000kn bih osobno puno prije uzeo neku grafičku vulgaris (apsolutno ništa posebno - ja sam do nedavno sve radio na 8500GT), ali se zato lijepo opremio jezgrama ;)

Evo opcija:

Intel® Core™ i7-870 Processor (8M Cache, 2.93 GHz, 4 jezgre, 8 threadova) - 3700kn

INTEL BLKDP55KG, iP55 Express, DDR3, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, eSATA, FW, ATX, s.1156 - 1600kn

6 GB, CORSAIR TR3X6G1600C8D, DDR3 1600MHz, KIT 3x2 GB, DOMINATOR - 1800kn

Ukupno - 7100kn!

Na takvom stroju bi uštedio jako jako puno vremena i produktivnost bi ti se daleko više povećala nego samo sa FX-om ;)

Ali opet... odluka je samo na tebi, ovo je samo moj prijedlog... a dugo sam u 3D-u, pa znam što je potrebno ... barem meni ;)

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Nvidia Quadro FX 3700 ili Ati HD5830

Eventualno uzeti vulgaris ATI/NVIDIA karticu, koja ima "modane" drivere da odrađuje isto što i

Quadro/FireGL.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Eventualno uzeti vulgaris ATI/NVIDIA karticu, koja ima "modane" drivere da odrađuje isto što i

Quadro/FireGL.

Imho... bilo što iz serije 8xxx će zadovoljiti ... a osobno što se profi rada tiče, koristim isključivo NVidiu... probao sam sa ATI-jem nekoliko puta... ali uvijek neke gluposti .. .tako da se držim NVidie

15 godina
Sabbathian kaže...

Osobno smatram kako se ti novci (oko 7000kn za FX3700) mogu daleko bolje iskoristiti u stvaranju 3D radne stanice. 

QuadroFX koju namjeravam nabaviti je rabljena, te je što se tiče cijene u rangu sa novom HD5830. Koliko vidim po forumima, modane kartice imaju dosta problema u Maya i drugim 3D aplikacijama. Raspadanje poligona, naglo padanje performansi i slično. A što se tiče performansi za HD5xxx kartice, mislim da su napredne funkcije još uvijek poprilično "zaključane" od strane Ati-a. Pogotovo u radu sa OpenGL-om. Primjerice Vue na QuadroFx i Firepro LETI!

15 godina
odjavljen
ChillyBoy kaže...
Sabbathian kaže...

QuadroFX koju namjeravam nabaviti je rabljena, te je što se tiče cijene u rangu sa novom HD5830. Koliko vidim po forumima, modane kartice imaju dosta problema u Maya i drugim 3D aplikacijama. Raspadanje poligona, naglo padanje performansi i slično. A što se tiče performansi za HD5xxx kartice, mislim da su napredne funkcije još uvijek poprilično "zaključane" od strane Ati-a. Pogotovo u radu sa OpenGL-om. Primjerice Vue na QuadroFx i Firepro LETI!

E to je onda već druga priča :) Ako ju možeš nabaviti za neku "realnu" cijenu, uzmi ju ;)

A što se modanja grafičkih kartica tiće, slobodno zaboravi... dalo se to raditi kada je Geforce2MX bio u modi, ali sada je zaštita kartica daleko naprednija i ne možeš to raditi jednostavno kao prije... a i rezultati su jako upitni.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice