Nvidia GT 240

poruka: 5
|
čitano: 2.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 240
Ukratko, ventilator mi je škripao i nije se htio vrtiti pa sam ga izvadio van, pošpricao ga sa WD-40 i vratio nazad na grafu i grafu u komp. Ventilator opet radi savršeno, međutim slika je malo mutna. Znači i 2D i 3D. Očistio sam naknadno kompletnu grafu sa komprimiranim zrakom i alkoholom, međutim opet ništa. Reinstalirao sam drivere, 5 različitih, od starijih prema novijima i ništa. Otprilike izgleda kao da gledate u ekran sa malom dioptrijom, recimo -1, međutim nakon nekog vremena bole oči i vrlo je neugodno za gledati. Monitor je u redu. Usporedio sam sliku sa onom na laptopu i razlika je stvarno ogromna kada se jedno pored drugog postave. Ne znam što bih još mogao napraviti. U čemu bi mogao biti problem? Čisto da ne kupujem novu karticu, ako se problem može riješiti.
Na prvi pogled slika izgleda ok, ali razlika je ipak vidljiva i već nakon par minuta umori oči. Vrlo suptilno, ali izuzetno iritantno.
Uglavnom, puno hvala na svakom odgovoru.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nvidia GT 240

-kvaliteta slike primarno ovisi o monitoru, ne o VGA.(osim artefakata kod crkavanja-pregrijavalnja).

-Rješenje je možda u pravilnom podešavanju monitora:

.. rezolucija nativna, refresh za LCD 60Hz CRT 75-85, ako je spojen Dsub provjeriti kontakte i automatske opcije/reset.... pa možda i ručno podešavanje morie, degaus i sl. Možda novi kabel popravi stvar, ali ako monitor ima nekoliko godina, nije neobično da mu ode oštrina-fokus.

Ako je problem u pregrijavanju, tad bi povremeno trebao vidjeti smeće na ekranu. Jedino kvalitetno hlađenje može pomoći.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Monitor je ok, spojio sam ga na laptop. Philipsov 190C, na 60Hz je konstantno. Rezolucija je 1024*768, a promjenom iste nema nikakvih poboljšanja. Kartica ima dobro hlađenje, na sigurnih je 32°C, ali svejedno je slika mutna. Znači to je promjena koja se dogodila nakon vađenja kartice iz slota i skidanja ventilatora. Naravno da sam bio ekstremno pažljiv prilikom čišćenja i vađenja ventilatora. Monitor je inače mrak. Jedino mi je bio bolji jedan stari 17" Nokia CRT. Sve od navedenog sam već isprobao. Znači slika nije toliko vidljivo mutna, ali velim, kao da imaš -1 dioptrijske naočale ili možda čak 0,5. Na prvi pogled ne odudara od standarda, ali s vremenom se itekako osjeti..
16 godina
Čupko345 kaže...
Monitor je ok, spojio sam ga na laptop. Philipsov 190C, na 60Hz je konstantno. Rezolucija je 1024*768,...

-neobično, inače je za 19" 1280x1024.. probaj, možda je to razlog. (ili je starost ..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Velim, stalno je na 1024*768 - volim velike ikone, a povećanje DPI-a me ne zadovoljava.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice