Niti Nvidia niti ATI

poruka: 27
|
čitano: 2.827
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

mislim da bi se u svijetu konačno netko trebao oduprijeti  amerikanizaciji na području visoke tehnologije posebice proizvodnji procesora i grafičkih kartica..

jer ovo šta rade ove dvije tvrtke to je strašno, cijene rastu kad god oni hoće i kako hoće a sve zbog toga što nema konkurencije u svijetu...

da postoji u njemačkoj ili nekoj drugoj europskoj državi ozbiljna konkurencija ati i nvidia bi sigurno morale drugačije misliti osobito ako bi ta tvrtka imala kvalitetu ali i povoljnu cijenu..

kad mačaka nema miševi kolo vode
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
RE: Niti Nvidia niti ATI
jez_cro kaže...

mislim da bi se u svijetu konačno netko trebao oduprijeti  amerikanizaciji na području visoke tehnologije posebice proizvodnji procesora i grafičkih kartica..

jer ovo šta rade ove dvije tvrtke to je strašno, cijene rastu kad god oni hoće i kako hoće a sve zbog toga što nema konkurencije u svijetu...

da postoji u njemačkoj ili nekoj drugoj europskoj državi ozbiljna konkurencija ati i nvidia bi sigurno morale drugačije misliti osobito ako bi ta tvrtka imala kvalitetu ali i povoljnu cijenu..

Odlicno... samo daj :)

Inace... ja sam za mir u svijetu, borbu protiv aidsa i smanjenje gladi...

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 18:27 (tnakir).
16 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

također sam i ja...ali uvijek sam protiv profitiranja na račun ljudi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

Da ali problem je s licencom tj. samo ati i nvida imaju pravo proizvoditi grafičke procesore ; a ta "konkurencija" bi trebala izmisliti nešto novo!

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

to je problem

17 godina
odjavljen
zeroname kaže...

Da ali problem je s licencom tj. samo ati i nvida imaju pravo proizvoditi grafičke procesore ; a ta "konkurencija" bi trebala izmisliti nešto novo!

?????

u yebote to nikako nisam znao?! kako je to moguce i zasto? molim te ako nije bed da mi (nam) malo bolje objasnis... naravno ako nije bed

would you die for me, would you die for what i`ve longed to be...
16 godina
neaktivan
jez_cro kaže...

Osnuj firmu i napravi grafičku da se može mjeriti s NVidiom i ATI-jem i odmah kupujem Namigiva

Ozbiljno, ništa od toga narednih godina. Ne vjerujem da ih itko može stići više, sve manje igrače su pokupovali i to ti je to. Jbg.

17 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

imaju neke patente sigurno, ali mogu i drugi raditi GPUe.  Npr intel smije, samo kad ne bi bili nesposobni onda bi Larabee i postao proizvod, a ne ppt prezentacija. :D

Opcenito ti patenti su takva debilana da je to strasno- sjetiti se RAMBUS debila.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

Koje li diskusije .... Cool. Kakve vražje licence.

Pa uvijek imate Intel, VIA/S3 ili Matrox.

Cijene hardvera u globalu uvjek padaju. Trenutno, ponavljam trenutno, su više zbog jačanja dolara te slabe konkurentnosti Nvidije u desktop segmentu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zeroname kaže...

Nemože se konkurencija samo tako ubaciti, u ATI-u i Nvidia-i imaju iskustva i dugogodišnjeg rada.

Via kaska, može samo konkurirat u low end-u i u profesionalnim karticama tipa one koja daje 8 video izlaza.

Intel gura svoje grafičke isključivo integrirane na čipset inače ih nitko nebi ni uzimao, jedino on ima para i umova da napravi proizvod koji može konkurirati ATI-u i Nvidia-i u višim segmentima, ali sumnjam.

Licenca na grafičke kartice? Nisam čuo za to i mislim da nepostoji, pa jel ti via, sis, intel proizvode grafičke također?

Postoji ona famozna licenca na "x86 arhitekturu" koju samo intel može odobrit.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
zeroname kaže...

Nemože se konkurencija samo tako ubaciti, u ATI-u i Nvidia-i imaju iskustva i dugogodišnjeg rada.

Via kaska, može samo konkurirat u low end-u i u profesionalnim karticama tipa one koja daje 8 video izlaza.

Intel gura svoje grafičke isključivo integrirane na čipset inače ih nitko nebi ni uzimao, jedino on ima para i umova da napravi proizvod koji može konkurirati ATI-u i Nvidia-i u višim segmentima, ali sumnjam.

Licenca na grafičke kartice? Nisam čuo za to i mislim da nepostoji, pa jel ti via, sis, intel proizvode grafičke također?

Postoji ona famozna licenca na "x86 arhitekturu" koju samo intel može odobrit.

Patent ili licenca isti shit bit post-a iznad je da netko mora platiti  puno $$$$$$ da bi uopce pomislio na proizvodnju grafičkih kartica! Jedino rješenje da bi izbjegli sve te dozvole je izmisliti nešto novo i bolje i onda poceti sa proizvodnjom!

17 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

Ma i da izađe nešto novo, bolje od ati i nvidia, njih dvoje bi kupilo to. Kao što ati oće od nividije fiziku

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Niti Nvidia niti ATI

ma kakve smo sreće uskoro ćemo moći kupiti proc ili grafu od samo 1 proizvođača... heh ti je globalizacijaaaaaaaaaa....

http://www.gricni.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

ja sam malo pomalo poceo raditi graficke,kompanija ce se zvati PAC,tražim partnere i investitore

Muthaphuckk Dre Muthaphuckk Snoop Muthaphuckk Death Row Yo, and here comes my left blow 'cuz i'm the E-A-Z-Y-E and this is the season to let the Real muthafuckin G's in

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
al zagorec kaže...

ja sam malo pomalo poceo raditi graficke,kompanija ce se zvati PAC,tražim partnere i investitore

Hehe, onaj tko zna napravit grafu napravit će. Ima dosta ljudi šta se bave tim stvarima i rade svoje stvarčice

17 godina
odjavljen
Niti Nvidia niti ATI

zeroname

cek malo, sto sam te nekako uvrijedio svojim ne znanjem tj pitanjem? ako da onda se ispricavam ponizno..

would you die for me, would you die for what i`ve longed to be...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na žalost vrijeme idealne konkurencije i niskih cijena dobrih proizvoda je iza nas..   bojim se da nas čeka i nekoliko godina blagog porasta cijena tj. stagnacije u odnosu na omjer uloženo/dobiveno Neodlučan

Kako god bilo, za sada uopće nemam poriva kupovati novu grafulju (nerealno visoke cijene + premali dobitak u odnosu na trenutačno stanje), a krajem godine ću vidjeti sa koliko ću zelembaća raspolagati pa eventualno dati frendu ke$ da mi dofura drito iz USA (bez carine) neku zvjerčicu - možda Northern Islands izađe do tada Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

....možda Northern Islands izađe do tada Namigiva

Ma i to će biti samo kozmetičke izmjene uz paprenu cijenu Mršti se.

znam koliko neznam
17 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Ma i to će biti samo kozmetičke izmjene uz paprenu cijenu Mršti se.

Nadam se da ne, ali nekako mislim da si u pravu Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

Nikad više neće biti rasta performansi kao kod N-Vidia-e  sa 7 na 8 seriju  ili Ati-ja  sa HD2xxx na HD3xxx Mršti se.

znam koliko neznam
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Nikad više neće biti rasta performansi kao kod N-Vidia-e  sa 7 na 8 seriju  ili Ati-ja  sa HD2xxx na HD3xxx Mršti se.

nikad se ne zna

17 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

Nikad ne reci nikad, možda nas još mogu ugodno iznenaditi u doglednoj budućnosti Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

ide sve skupo. prije su najskuplje grafe bile max 2000kn. sad ide preko 5000.

od 2009. sve ide nagore. poskupilo je sve, najbolje je to pogledati u ram memorijama.

Dočekali...10.11. The MW2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Niti Nvidia niti ATI

uopče se ne bi čudio kada bi se na kraju shvatilo da jedan čovijek stoji iza ta dva brenda.....hahha  pa i sam radi monopol haha

@pughhh@
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
joze kaže...

nikad se ne zna

Realno gledano , i jedni i drugi su udarili u "tehnološki zid" ( proizvodni proces , zagrijavanje , potrošnja ) , pa i nema puno prostora za krupne korake. Pogledajte samo procesore koji su se zakucali na 4 GHz pa sada idu u širinu tj na broj jezgri. Vjerujem da će ovaj trend preuzeti i grafički procesori.....

znam koliko neznam
17 godina
maks-rs kaže...

Porast performansi veliš? HD2900XT je tu negdje sa HD3870, uostalom na istom taktu bi HD2900XT bila jača od HD3870, ali HD3870 donosi manje zagrijavanje, puno manju potrošnju (225W vs 110W, a ima čak trun bolje performanse to je OGROMAN pomak),manji čip, dx10.1, UVD, razne crossfire kombinacije itd.

Najveći porast je bio dolaskom DX10 generacije, usporedite specifikacije 7800GTX i 8800GTX, nebo i zemlja.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice