Nova graficka za gaming

poruka: 60
|
čitano: 11.877
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Nova graficka za gaming

Kao sto naslov kaze, trebam novu graficku, uglavnom za gaming... Cilj mi je da mogu igrati nove DX11 igre (Just Cause 2, Assassins Creed II...), ali da mogu igrati i nove igre jos barem naredne dvije godine...

Ovo mi je konfa:

Case: APLUS CS3010 QUBIC, MIDI
PS: LC-Power 550W,Super Silent,ATX2 v2.0, PFC,140mm ventilator, Black
MBO: DFI Infinity 965, i965, S.775, d-DDR2/800MHz, PCIe, 8ch, GLAN, S-ATAII
CPU: INTEL CORE 2 DUO E6400 2.13GHz, 2MB, FSB 1066MHz, S.775, BOX
VGA: nVidia 7900 GS
RAM: 2GB,2x1GB, 800 MHz, Kingmax

Monitor: 25.5'', 1920x1200

I stavit cu Windowse 7 kad kupim novu graficku. Ne kuzim se u procesor, RAM i to, pa bi mi takodjer dobro dosao savjet dal treba mjenjati jos nesto osim graficke

Cijena da bude do 2000 kn max, ali bilo bi dobro da je nesto nize

Ja sam malo gledao, najbolje sto sam nasao je nVidia 250 GTS, a kolko znam ona bas nije nesto i dosta je stara

I jos jedna stvar, ja sam mislio cekati negdje do jeseni da jos malo pojeftine, al sad stara moze izabrati neke poklone iz dinersa, izmedju ostalog bon od 500 kn u TechnoMaxu, koji treba potrositi uskoro, pa ne znam dal da kupim nesto iz TechnoMaxa s tim bonom, ili da ipak cekam jesen? Jer sad mi ponuda u TechnoMaxu, a i opcenito izgleda dosta jadno...

0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Nova graficka za gaming
macgyver kaže...

Kao sto naslov kaze, trebam novu graficku, uglavnom za gaming... Cilj mi je da mogu igrati nove DX11 igre (Just Cause 2, Assassins Creed II...), ali da mogu igrati i nove igre jos barem naredne dvije godine...

Ovo mi je konfa:

I stavit cu Windowse 7 kad kupim novu graficku. Ne kuzim se u procesor, RAM i to, pa bi mi takodjer dobro dosao savjet dal treba mjenjati jos nesto osim graficke

Ja sam malo gledao, najbolje sto sam nasao je nVidia 250 GTS, a kolko znam ona bas nije nesto i dosta je stara

I jos jedna stvar, ja sam mislio cekati negdje do jeseni da jos malo pojeftine, al sad stara moze izabrati neke poklone iz dinersa, izmedju ostalog bon od 500 kn u TechnoMaxu, koji treba potrositi uskoro, pa ne znam dal da kupim nesto iz TechnoMaxa s tim bonom, ili da ipak cekam jesen? Jer sad mi ponuda u TechnoMaxu, a i opcenito izgleda dosta jadno...

Ja preporučam ovo: ATI Vapor-x HD5770(oko 1300kn) i neki dobar hladnjak za proc i fino ocaj proc i eto ti mašine.

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
18 godina
neaktivan
Nova graficka za gaming

Razmisli radije o ovoj kartici za te novce Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
Nova graficka za gaming

Pa lijepo ti je napiso da mu je cilj igrati igre na DirectX 11, a ti mu nudiš 4870.

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova graficka za gaming

evo za te novce ti je najbolje: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7572

ali za to bi ti trebao dobro oc-at procesor

ali ja da sam na tvojoj strani bi radije skupio još novca i kupio neki quad pa da mozes posteno igrat

Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
Nova graficka za gaming

Nema smisla kupovat ako nebudeš clockao procesor.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

...  neka greška pa mi je poslao 2 identična posta - sorry Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 0:51 (Dado_ZG78).
18 godina
neaktivan
Joe Cooker kaže...

Pa lijepo ti je napiso da mu je cilj igrati igre na DirectX 11, a ti mu nudiš 4870.

Sve te igre što je nabrojao će mu puno glađe raditi na kartici koju sam mu preporučio jer 5770 jednostavno nema dovoljno snage da nove igre vrti sa uključenim dx11 efektima (pogotovo teselacija lol) Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Dado_ZG78 kaže...
Joe Cooker kaže...

Sve te igre što je nabrojao će mu puno glađe raditi na kartici koju sam mu preporučio jer 5770 jednostavno nema dovoljno snage da nove igre vrti sa uključenim dx11 efektima (pogotovo teselacija lol) Neodlučan

Nažalost to je istina!

Jedino vrti gdje nema pretjeranog DX11 efekta kao dirt2,ali tu ja nisam primjetio nikakvu razliku između dx9 i dx11 NHF

HD5770 bih uzeo pored HD4870 samo zbog jednog faktora,a to je manje zagrijavanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 0:56 (Hyperion).
16 godina
protjeran

Možda bi McGyveru najbolje pala jedna 4890HD,

ako igdje nađe, i nekakav dobar 775 ventić..

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.8777b2b666374b72ac74ce2c51e0d3b3.vga_gigabyte_pci-e_hd4890_1gb_ddr5.aspx

Piše da je raspoloživa, nebi bilo loše nazvati...

I još mu ostane cca 500 kn za cooler...

PS - RAM-a stari, RAM-a...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 1:09 (Don Kihoty).
18 godina
neaktivan
Nova graficka za gaming

Od svih ovih koje ste nabrojali, jedino 5770 ima u techno maxu, i to imaju dvije verzije, ne kuzim koja je razlika (osim razlike u cijeni 70 kn)

http://www.technomax.hr/Webtrgovina/Proizvod/tabid/62/rbpid/0511213/title/VGA-ATI-Sapphire-RADEON-HD5770-GDDR5-1GB-TV-HDMI-DVI-PCI-E/Default.aspx

http://www.technomax.hr/Webtrgovina/Proizvod/tabid/62/rbpid/0511227/title/VGA-ATI-Sapphire-RADEON-HD5770-GDDR5-1GB-HDMI-DVI-PCI-E-VAPOR-X/Default.aspx

Ali po ovome sto Dado_ZG78 kaze, ispada da ni ona nije bas dobra za nove igre...

O over clockanju procesora nisam razmisljao, ali napravit cu to ako treba, kao sto kazem, ne kuzim se najbolje u te stvari pa ne znam sta sve treba mijenjati

0 0 hvala 0
16 godina
macgyver kaže...

Od svih ovih koje ste nabrojali, jedino 5770 ima u techno maxu, i to imaju dvije verzije, ne kuzim koja je razlika (osim razlike u cijeni 70 kn)

Tehnomax je prilično skup, mada sam to već znao. Ali još nisam vidio da je igdje vapor-x verzija jeftinija od referentne.

Ovdje ne bi trebalo bit dvojbe. Ako uzimaš u tehnomaxu, po ovim cijenama, uzmi vapor-x.

18 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
macgyver kaže...

Tehnomax je prilično skup, mada sam to već znao. Ali još nisam vidio da je igdje vapor-x verzija jeftinija od referentne.

Ovdje ne bi trebalo bit dvojbe. Ako uzimaš u tehnomaxu, po ovim cijenama, uzmi vapor-x.

Mogu dobiti popust 500 kn u Technomaxu, zato gledam tamo

Ali zanima me hocu li moci neko vrijeme s ovom 5770 igrati nove igre na max detaljima, a onda jos neko vrijeme na srednjim detaljima? Nebi htio da  za pola godine ponovo moram kupovat graficku

16 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Mogu dobiti popust 500 kn u Technomaxu, zato gledam tamo

Ali zanima me hocu li moci neko vrijeme s ovom 5770 igrati nove igre na max detaljima, a onda jos neko vrijeme na srednjim detaljima? Nebi htio da  za pola godine ponovo moram kupovat graficku

Ma dobra je to grafa ali problem je sa dx11 feature-ima tipa teselacija, izuzev toga sasvim solidna grafa ali ako već možeš izdvojiti 2k kuna zašto ne ići na 5850? Iznenađen

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 20:58 (Minoza).
15 godina
protjeran
Nova graficka za gaming

Ja ti preporucujem Nvidia GTX480 najnovija nvidia kartica.....

Odlicna je......

Cijena ce mozda bit mali problem:400 evra

Moj PC  
0 11 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sliva22 kaže...

Odlicna je......

Kakva GTX480 na njegov proc i napajanje, a vjerojatno mu ni u kučište nebi stala. Kad bi nju uzmao morao bi uzet sve novo i 10k kuna mu nebi ginulo. Najbolje nek oca malo proc, i uzme 5770 jer se manje zagrijava i manje troši od 4870

17 godina
Sliva22 kaže...

Odlicna je......

Najnovija kartica je GTX465, GTX480 je već s nama koji mjesec.

16 godina
protjeran

5850HD uvrh glave...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
18 godina
neaktivan
Nova graficka za gaming

Kakva je ova GeForce GTX 465?

Inace preferiram nVidiju pred Radeonima

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Graficka ti je solidna,ja sam ju mislio kupit,ali necu jer ima jako zagrijavanje..

Naravno i dalje je prisutna podrška za DirectX 11, SLI, PhysX i 3D Vision. Nvidia ovaj model svrstava kao konkurenciju Radeonu HD 5850 – preporučena cijena iznosioko 12 banki, a performanse su prema prvim testovima negdje između Radeona HD 5830 i 5850.

PEACE!
16 godina
Nova graficka za gaming

Ko to bunca o 5770 na 25.5Šutim, uzmi si 5850, to ti je stvarno oke.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
a nijeperkoxcar kaže...

Ko to bunca o 5770 na 25.5Šutim, uzmi si 5850, to ti je stvarno oke.

Pa nije ni 5770 losaIzlanuo se Ja si ju planiram najvjerovatnije uzeti. Izdanje Vapor-x.

http://tridizajn.com/index.php
15 godina
neaktivan
Nova graficka za gaming

5770 vapor-x  je odlicna, ja ju koristim par tjedni sve na max tjera bez beda i malo se zagrijava, svaka preporuka.

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Mato_Ivanovac kaže...
macgyver kaže...

Ovo mi je konfa:

Ja preporučam ovo: ATI Vapor-x HD5770(oko 1300kn) i neki dobar hladnjak za proc i fino ocaj proc i eto ti mašine.

IMAS U AMD-U VAPOR HD 5770 ZA 1150 KN

PEACE!
17 godina
protjeran
Markan_1995 kaže...
Mato_Ivanovac kaže...
macgyver kaže...

Ovo mi je konfa:

IMAS U AMD ADM-U VAPOR HD 5770 ZA 1150 KN

Ja kada sam gledo bila je 1300kn...to je prije kojih 4 tjedna...tako da ako ima neka još bolja do 1300-1500kn neka ju uzme.

Što je 18cm i svaku zenu cini sretnom..novcanica od 500€
17 godina
Nova graficka za gaming

Kako je autor teme rekao da bi bilo dobro kad bi predložili nešto iz Technomaxa evo:

Sapphire 5850 1gb za  2,149.00kn

Ako ti je sad potrebna grafička kupuj, dobiti ćeš bolje performanse u odnosu na ovu 7900gs koju imaš.

Ali kako ti je procesor malo slabiji (stariji) neće moći iskoristiti u potpunosti, trebalo bi u neko dogledno vrijeme razmišljati o novome.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nova graficka za gaming

Ne uzimaj ništa jače od HD4870/HD5770 na taj procesor. To je dual core na 2,1 GHz.

Kad ispuni sva tvoja očekivanja uzmi cijeli kompjuter opet. Nagodinu

free speech for the dumbxD
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Istina, ali meni se čini ovako intuitivno da prva kartica koja će moći zavrtjeti dx11 sa nekim pristojnim detaljima je barem 5870 što mu je overkill, pa po nekoj logici mu je bolje uzeti 5770 na taj proc pa kada iskoristi zadnji atom snage iz te konfiguracije uzme novi PC.

15 godina
protjeran

Gle mac ,da bi ti bio miran dvije godine što se tiče gaminga,sa obzirom koji pc imaš ,trebat češ duboko posegnuti u đep,govorim ti iz iskustva............

15 godina
Nova graficka za gaming

Moj ti je savjet da uzmes najbolje 5770 Vapor-x. Zbog odlicnog hladenja te nju klokas. Odlicna je za klokanje.

Te kupis si npr ovaj hladnjak za proc i njega podignes da sto vise izvuces.

Nemoj uzimati nista jace od 5770 zbog procesora. Nece moci iskoristit punu snagu ovih jacih grafickih.

http://tridizajn.com/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice