Najbolja grafa bez Eyefinitija i crosfirea

poruka: 31
|
čitano: 1.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz, kao što naslov kaže želim znati koja je trenutno najbolja grafa na svijetu a da nema Eyefiniti i crosfire jer puno nas igrača to ne koristi a to samo podiže cijenu grafe i šta će mi ako neću koristit pa ako ima netko tko će mi sa 100%-tnom sigurnošću moći reći ili me uputit na neki sajt gdje ču to naći bio bih zahvalan. Pa da vidim jel može ta grafa po performansama parirat ovima naravno ne računajući crosfire i eyefiniti. pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Najbolja grafa bez Eyefinitija i crosfirea
eko23 kaže...

Pozz, kao što naslov kaže želim znati koja je trenutno najbolja grafa na svijetu a da nema Eyefiniti i crosfire jer puno nas igrača to ne koristi a to samo podiže cijenu grafe i šta će mi ako neću koristit pa ako ima netko tko će mi sa 100%-tnom sigurnošću moći reći ili me uputit na neki sajt gdje ču to naći bio bih zahvalan. Pa da vidim jel može ta grafa po performansama parirat ovima naravno ne računajući crosfire i eyefiniti. pozz

GTX480Smijeh.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina

Ili recimo hd5970 - iako teoretski ima crossfire (2 GPU-a) to je jedna grafa, cf je unutar nje, a dosta je bolja i jača od gtx480 u gotovo svemu (na stranu CUDA koju osoba koja je postavila pitanje gotovo sigurno neće koristit)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

Ili recimo hd5970 - iako teoretski ima crossfire (2 GPU-a) to je jedna grafa, cf je unutar nje, a dosta je bolja i jača od gtx480 u gotovo svemu (na stranu CUDA koju osoba koja je postavila pitanje gotovo sigurno neće koristit)

Ali ona ima eyefinity

Život je najgluplja igra, ali ima dobru grafiku
16 godina
protjeran

A nije bolja u svemu, ali omjer uloženo/dobiveno je perspektivno odličan, naspram GTX480.

Druga važna stvar je dostupnost, GTX480 je nedostupna, dok 5970 je.

A treće i najvažnije, napiši konfu pa da ti netko predloži karticu.

Šta će ti 5970HD ako imaš 3200+ 939, 512MB RAM-a i 400W MSan napajanje.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
protjeran
Zvonimir Zubić kaže...

Ali ona ima eyefinity

Sve ati serije 5 imaju Eyefinity. To je prednost a ne nedostatak.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina

Tko zna, možda pita za prijatelja

EDIT:

Kihot- znam, svjestan sam toga, ali autor jer rekao da želi bez eyefinity, btw ubrzo ću testat eyefinity sa svojom 5850

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 14:55 (Zvonimir Zubić).
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

ponavljam bez cf

16 godina
neaktivan

ili jednostavno danas nema dobre grafe a da nema gore navedeno??Mršti se

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ja mislim da da, jer po meni dns su najbolje grafe serije HD5***, a one imaju oboje.

Ako uzmiaš iz serije HD4*** one ti imaju samo cf

serije gtx260 i tako te imaju sli

16 godina
protjeran
Zvonimir Zubić kaže...

EDIT:

Kihot- znam, svjestan sam toga, ali autor jer rekao da želi bez eyefinity, btw ubrzo ću testat eyefinity sa svojom 5850

Sve nVidije nemaju eyefinity, i ATi serije 4 i manje...

Happy?

17 godina
neaktivan
eko23 kaže...

GTX285(ak ju možeš negdi uopšte nabavit),GTX275,GTX260.Čovječe ak nesme imat CF onda znači ništa od Radeona,a u tom slučaju ti preostaje Nvidia za čije grafe trba biti umijetnik da se nabave,a o cijenama i isplativosti ne treba ni pričat.Uostalom što ti smeta taj CF,ak buš imal samo jednu grafu.

A možeš čekat GTX480 dok dođe do nas(ako uopšte dođe)Smijeh

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
neaktivan
eko23 kaže...

Trenutno najbolja grafička koja nije crossfire i dobavljiva je u HR je ATI 5870.

Eyefinity je samo mogućnost spajanja više monitora pod jedinstvenom (velikom) rezolucijom. Ne zamaraj se s time jer to dobiješ a ne moraš koristiti.

Google is your friend
17 godina
eko23 kaže...

Pozz, kao što naslov kaže želim znati koja je trenutno najbolja grafa na svijetu a da nema Eyefiniti i crosfire jer puno nas igrača to ne koristi a to samo podiže cijenu grafe i šta će mi ako neću koristit

A ja bih htio znati koje je grafa trenutno najbolja na svijetu, a da nema SLI, CUDA, Physx? Smijeh

16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

EDIT:

Happy?

pa i mislio sam da je stanje takvo ali ipak sam se nadao da eto postoji negdje neka grafa bez ovih bezveznjarija koje ne koristim a da valja. a ništa izgleda da ću morat iskeširat pozamašnu svotu za grafu koja toliko košta samo zbog nepotrebnih bezveznjarija

16 godina

Ne košta ti ona puno zbog toga, nego zbog dx11 i svoje snage. (to je samo kod serije HD5***)

Eyefinity ti ne utječe na cijenu. Nije to Nvidia koja zbog pysx povećava cijenu :P

16 godina
neaktivan
Zura kaže...
eko23 kaže...

Trenutno najbolja grafička koja nije crossfire i dobavljiva je u HR je ATI 5870.

Eyefinity je samo mogućnost spajanja više monitora pod jedinstvenom (velikom) rezolucijom. Ne zamaraj se s time jer to dobiješ a ne moraš koristiti.

pa znam ja šta je i to ti kažem, ja to neću koristit a zato što ima to i košta više i zašto bih to plaćao kad mi ne treba, to ti je isto kao na onim reklamama kupite usisivač i dobit ćete mikser i knjižicu za feng shui a ja hoću samo USISIVAŠOsmijeh

16 godina

To ništa ne dobijaš, to je jednostavno kao nekakva opcija, zbog koje ona košta max 100kn više. Zamisli samo usisivač taj npr., ali na njemu imaš opciju da te obavijesti kad se napuni vrećica Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 15:09 (Zvonimir Zubić).
16 godina
protjeran
eko23 kaže...
Don Kihoty kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

EDIT:

Happy?

pa i mislio sam da je stanje takvo ali ipak sam se nadao da eto postoji negdje neka grafa bez ovih bezveznjarija koje ne koristim a da valja. a ništa izgleda da ću morat iskeširat pozamašnu svotu za grafu koja toliko košta samo zbog nepotrebnih bezveznjarija

Gle, to ne diže cijenu grafike, to je samo feature koji je dobar, i gotovo.

Cijena je samog čipa, memorije etc. Sve grafike poskupljuju zbog RAM-a.

Ne želiš mogućnost Eyefinitija, SLI-a, Crossfirea, CUDA?

OK, nVidija 8400GT, ATi x1600. Happy?

Kako tebi neke stvari nisu jasne.

Dođeš u auto salon. Odabereš auto, i tip ti kaže:

"Super, uz ovaj model dobijete CD changer i auto-klimu na poklon!"

A ti:

"Ne želim changer i klimu."

Tip:

"Ok, imamo ovaj isti model bez klime i changera za istu cijenu."

Ti:

"Ok, dajte mi taj po istoj cijeni bez klime."

16 godina

Evo, s time ti je Kihoty potvrdio ono što sam rekao, te slikovito objasnio.

16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
eko23 kaže...
Don Kihoty kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

EDIT:

Happy?

Gle, to ne diže cijenu grafike, to je samo feature koji je dobar, i gotovo.

Cijena je samog čipa, memorije etc. Sve grafike poskupljuju zbog RAM-a.

Ne želiš mogućnost Eyefinitija, SLI-a, Crossfirea, CUDA?

OK, nVidija 8400GT, ATi x1600. Happy?

Kako tebi neke stvari nisu jasne.

Dođeš u auto salon. Odabereš auto, i tip ti kaže:

"Super, uz ovaj model dobijete CD changer i auto-klimu na poklon!"

A ti:

"Ne želim changer i klimu."

Tip:

"Ok, imamo ovaj isti model bez klime i changera za istu cijenu."

Ti:

"Ok, dajte mi taj po istoj cijeni bez klime."

A čuj ako je to tako ok, iako nisam uvjeren i dalje mislim da te neke "opcije" podižu cijenu puno više od 100 kn, inače izbor je pao na radeon 5770, samo me zanimalo to. thx

16 godina

NP, ali ako ćeš igrati sa pentium 4 nećeš ju moći iskoristit

16 godina
neaktivan
Zvonimir Zubić kaže...

NP, ali ako ćeš igrati sa pentium 4 nećeš ju moći iskoristit

riješio sam se pentiuma :), sada kupujem komp ali sam slažem komponente

16 godina

To je vrlo pametno Namigiva

Bolje da slažeš sam komponente, ali ako ćeš uzimati velik monitor uzmi si barem HD5830, ili najbolju opciju=HD5850 Smijeh

17 godina

Gle opcije koje si nabrojao da ne želiš su sastavni dio grafe, to nije dodatna oprema, zato sam ti odmah i reko koja je najbolja. Ti ne želiš cf, ja nisam ni suguran znaš li ti šta je to...

Reko ti je don Quijot, ako želiš grafe bez svih tih dodatnih opcija, onda slobodno kreni pucat na skroz stare grafe, sve nove dolaze sa time i sve će više i više dodatnih opcija dolazit. CF/SLI je samo mogućnost spajanja više grafa na istom računalu, tebe nitko ne tjera da to koristiš tj. da kupuješ 2 ili 3 grafe i spajaš ih, naprosto imaš tu mogućnost i ne plačaš ju ništa dodatno, i to kod oba proizvođača. Oni nemaju seriju grafa koje nemaju tu mogućnost.

Eyefiniti je mogućnost spajanja 3 monitora na ATI 5000 seriji grafa, i to na svim grafama, one ne koštaju ništa više radi toga jer onih bez te mogućnosti nema. također ako čemo tako nVidia reklamira svoj 3D vidion - 3 monitora + specijalne naočale za igranje u 3D-u, s time da kod njih je to izvedivo samo ako kupiš minimalno 2 grafe i spojiš u SLI - također nitko te ne tjera ništa od toga koristit niti kupovat 2 grafe niti 3 100Hz+ monitora ni naočale ni ništa, ali imaš tu mogućnost - novih grafa bez te mogućnosti od nVidie nema

Isto tako i CUDA i Physx i šta sve ne...

To se sve reklamira kao prednosti koje dobiješ ako umeš tu grafu naspram konkurencije (koju 90% ljudi koji se na to napale ne koristi... IKAD!), što ne znači da ti to moraš ili hoćes koristit, ali bez toga nemreš uzet novu grafu. Dapače već godinama je tako, ti si prvi kojeg to zbunjuje ili ljuti ili šta već, nije mi jasno zašto, vjerojatno ne razumiješ o čemu se radi.

Ti lijepo reci koliko si spreman platit grafu i čemu bi ti terbala služit, kakav ti je ostatak računala i reći če ti se odprilike koje su najbolje a ti odluči onda koju bi htio/mogo kupit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvonimir Zubić kaže...

Bolje da slažeš sam komponente, ali ako ćeš uzimati velik monitor uzmi si barem HD5830, ili najbolju opciju=HD5850 Smijeh

neću neki veliki. 19 inča sasvim dovoljno za mene, vidjet ću još ali imam trenutno ovaj Samsungov SyncMaster 923nw, pa mislim da će poslužit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 15:34 (eko23).
16 godina

Onda će biti dovoljna

16 godina
neaktivan
eko23 kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

neću neki veliki. 19 inča sasvim dovoljno za mene, vidjet ću još ali imam trenutno ovaj Samsungov SyncMaster 923nw, pa mislim da će poslužit.

jer ovaj monitor nije loš a ostat će mi više love za drugo.

16 godina
protjeran

AOC 931SWL -> super cijena i kvaliteta.

16 godina

KIHOT- budući da ti koristiš AOC monitore, može li mi reći jesu li dobri? Meni prika ima neki stari i smeće je

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice