Napokon sam malo obnovio hardware te mi je u ruke došla dotična grafa.
Bundle grafe je dovoljan ali nikako bogat. Sa karticom dolaze osnovne stvari dvi u vga adapter,
par žica za mjerit napone i 2 molex u 6 pin pcie kabel, upute, cd i to je to.
Kao što znamo hawk modeli grafa su "crem de la crem" na tržištu prvenstveno zbog povišenih stock clockova i fakat močnih cooljera.
Msi je sa ovom karticom odradio odličan posao.
Znamo da stock gtx460 ima core clock od 675 MHz, a ovaj hawk model (BTW ne talon attack) ima core clock od 780 MHz. Vrlo dobro.
Manjim i brzim zahvatima u Msi Afterburner-u core clock se diže na 811 MHz (talon attack)bez povečanja napona jezgre i temperature.
Grafa je privlačnog izgleda gledana iz bilo kojeg kuta te ima ledice koje pokazuju stupanj opterečenja(vrlo korisno).
Napajanje grafičke kartice je izvedeno sa dva šestpinska pci-e konektora te se nalaze na vrhu a ne na boku kartice.
Meni se temperature kreću od 25°C - 55°C. Sjajno. Čak i u ovim vručim danima nisam doživio porast temperature preko 60°C(nemam klimu).
Cooljer je vrlo močan i glasan pogotovo preko 55% okretaja. U idle-u je kartica nečujna.
Performanse možemo svrstati u mainstream čak high mainstream segment.
TEST-na konfiguracija u potpisu. CPU je overclockiran na 3,6 GHz.
Odradio sam više različitih bench-eva na 811MHz te također na 910 MHz.
Svi rezultati su vidljivi u slikama.
3dMark 11
Haven Benchmark 2.0
FarCry 2 BenchmarkTool
AvP D3D11 Benchmark
Zaključak:
Ova grafička kartica je vrlo isplativa(mislim da je jedno vrijeme bila čak best buy) te daje mnogo za uložen novac.
Klokiranje je vrlo solidno te ostajem mišljenja da je cooljer sposoban za mnogo više(valjda me zapao lošiji primjerak).
PLUS: izgled, performanse, ledice, klokiranje, dužina same kartice(vrlo kratka)
MINUS: glasna u load-u(vrlo), cijena
Ocjena: 4,5/5 zbog vrlo glasnog cooljera i nešto više cijene
Prijedlozi za nadopunu review-a su poželjni. HVALA!
5 | Msi gtx460 hawk SLI |
---|---|
2 | Nvidia gtx580 (visoka cijena) |