Molim pomoć u odabiru graficke

poruka: 40
|
čitano: 5.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

nazalost jako tesko cu do dodatnih novaca, pa tako da cu vjerojatno uzet neko kvaliltetno napajanje samo me muci da li ce to moci upogonit 4870 i athlon x4 http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=15653-Napajanje-400W-Corsair-CMPSU400CXEU

koliko sam citao to je solidno napajanje za takvu graficku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ići će bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Molim pomoć u odabiru graficke
dowhymekeyto kaže...

pozdrav,u velikoj sam nedoumici u vezi graficke kartice
komp je : CPU Desktop Athlon II X4 635 (2.9GHz,2MB,95W,AM3) box

Matična ploča sAM3 Gigabyte MA78LMT-US2H

Memorija DDR3 1600MHz 2GB, Kingmax

HDD SATA II 500GB HITACHI GST Deskstar 7K1000.C,16MB, HDS721050CLA362

Napajanje 430W Chicony HPD4302RWR2, Napajanje ATX 2.2, 12cm fan,(Peak Power 480W), Black Color

Ciljam na ATI, konfa je za namijenjena 90% igranju, ostalo mi je oko 900 kn pa molim preporuku za dobru graficku iz koje ce ovaj athlon izvuc ono naj. Hvala za preporuke.

EDIT: jel maticna dobra? Neodlučan

Pošto si rekao da je 90% namjenjen igranju, bolji ti je izbor Nvidia zbog Physx i CUBA tehnologija. Physx daje ti dodatnih do 20fps. ATI je bolji na papiru od Nvidije, ali Nvidija ti je bolji izbor za igranje, a ATI ako se baviš modeliranjem. Ali ako želiš onda uzmi ATI, ali kasnije ćeš požaliti zbog Physx i par drugih stvari.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 16:41 (Dark Neno).
17 godina
Dark Neno kaže...

Pošto si rekao da je 90% namjenjen igranju, bolji ti je izbor Nvidia zbog Physx i CUBA tehnologija. Physx daje ti dodatnih do 20fps. ATI je bolji na papiru od Nvidije, ali Nvidija ti je bolji izbor za igranje, a ATI ako se baviš modeliranjem. Ali ako želiš onda uzmi ATI, ali kasnije ćeš požaliti zbog Physx i par drugih stvari.

Ne pisati nebuloze. Physx može samo oduzeti 20fps-a kada se uključi i igra mora podržavati physx. I nema smisla razmišljati o fizici ako je kartica slabija od GTX460 serije. jer sa nijednom GTS250 i 9800 serijom neće moći uživati u blagodatima dobre grafike i fizike.

CUBA = CUDA

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 16:47 (doktor1).
16 godina
neaktivan
Dark Neno kaže...
dowhymekeyto kaže...

pozdrav,u velikoj sam nedoumici u vezi graficke kartice
komp je : CPU Desktop Athlon II X4 635 (2.9GHz,2MB,95W,AM3) box

Matična ploča sAM3 Gigabyte MA78LMT-US2H

Memorija DDR3 1600MHz 2GB, Kingmax

HDD SATA II 500GB HITACHI GST Deskstar 7K1000.C,16MB, HDS721050CLA362

Napajanje 430W Chicony HPD4302RWR2, Napajanje ATX 2.2, 12cm fan,(Peak Power 480W), Black Color

Ciljam na ATI, konfa je za namijenjena 90% igranju, ostalo mi je oko 900 kn pa molim preporuku za dobru graficku iz koje ce ovaj athlon izvuc ono naj. Hvala za preporuke.

EDIT: jel maticna dobra? Neodlučan

Pošto si rekao da je 90% namjenjen igranju, bolji ti je izbor Nvidia zbog Physx i CUBA tehnologija. Physx daje ti dodatnih do 20fps. ATI je bolji na papiru od Nvidije, ali Nvidija ti je bolji izbor za igranje, a ATI ako se baviš modeliranjem.

E vidiš tu se ne slažem..

ATi ima bolje performanse na papiru što znači vjerojatno veću fluidnost. (ako govorimo o prošloj seriji)

PhysX koliko ja znam ne daje Fps-ove nego ih oduzima, jer gpu morat dodatno računat fiziku.

CUDA ti uopće ne pomežu i igrama, nego u programima koji je podržavaju, pa  se gpu koristi više od cpu-a.

ATi je bolji u benchmarkovima, ali to da je lošiji od NVidie nije istina. ATi je ima DX10.1 zbog kojeg može iskoristit efekte koje NVidia ima na DX11 karticama, te isto tako dobiva malo povećanje performansi u dx11 i dx10.1 naslovima.

A ovo da je ATI bolji za modeliranje??? Pročitaj još jednom.

ATI se uopće ne orijentira na modeliranje, nego ima seriju FireGL  koja je isključivo za modeliranje i slične stvari...

Usput NVidia se više orijentira na modeliranje, što dokazuje s FERMI-em. On može već solidno obavljat modeliranje, ali isto tako postoji i Quadro verzija koja je još bolja i skuplja 40k dođe nova s FERMI-em.

Usto NVidia ima CUDA, doka ATi ima Stream, ali CUDa je ipak nešto razvijenija tehnologija, tako da ATi nije bolji u modeliranju.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
neaktivan

frend sa vrlo slicnom konfiguracijom kupuje monitor pa da ne otvaram novu temu, koji monitor do 1000 kn?

ne treba neki monstrum od 22" :D samo da ne steti previse ocima i da se nece kvarit brzo ili cesto

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dowhymekeyto kaže...

frend sa vrlo slicnom konfiguracijom kupuje monitor pa da ne otvaram novu temu, koji monitor do 1000 kn?

ne treba neki monstrum od 22" :D samo da ne steti previse ocima i da se nece kvarit brzo ili cesto

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=7417

15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 21:23 (dowhymekeyto).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa na kraju je to dobro isplao, ali si se zahebo, jer kućište ima itekakve veze s gamingom, npr. što je kvalitetniji materijal kućište je čvršće, hladnije, te manje bučno.

Pa ti je moja preporuka barem neko kućište od 150 kn, koje nije preplastično.

Kućište 2/5

DVD 3/5

Napajanje 5/5

MBO 4.5/5

HDD 5/5

CPU 4/5

RAM 4/5

GPU 5/5

Dakle relativno dobro, samo ušparaj za kućište.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
neaktivan
kupljen thermaltake v3 black edition :D
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice