imam assrock crossxfire socket 775 plocu sa E6300 procesorom i nvidia 8800 gts. daklem, da li uzet novu graficku (i koju a da ima smisla s obzirom na procesor) ili mijenjat i plocu i graficku? recimo da za drugu opciju imam 3 soma kuna.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nisi naveo na kojoj rezi igras ... na kojem taktu radi proc ... koliko RAM-a ....
možda HD 5850 al da proc klokaš do ibera ... cca 3,5 GHz !!
sorry greska, E6400 a ne E6300, nisam OC radio jer mi se ne da igrat s tim, 2.13 Ghz, 4 gige rama, windows 7, igram na 1440x1050 99% vremena na max detaljima sa ovom konfom i dosad jedina igrica koja vidno zapinje je GTA IV na toj rezi i max detaljima, sve drugo radi savrseno. mislim, ne igram pucacine, uglavnom RPG i strategije i EVE, recimo DA ide bez beda, Mass dvojka isto, Assassins Creed dvojka ......... al dolazi Witcher dvojka itd. kontam da ce bit knap ako hocu sve na max (a hocu.....).
probao sam winrar benchmark i proc koji imam na kompu na poslu je za trecinu brzi od ovog mog i sto je najgore probao sam i proc na laptopu, i taj je za trecinu brzi. preko 800 "necega" na ta dva kompa a ovaj moj jedva prebaci 530 tako da kontam da bi mozda trebo sve mijenjat?
ma netrebaš nist mjenjat, neka 5750 ili GRt250 ili 450 bi taman sjela na tvoj komp i na toj rezi bi savršeno funkiconiralo. Ali ako pak želiš nešto jače tu je uvijk GTX460, ali sumnjam da ti ona treba, jer bi onda da iskoristi potencijal grafde morao i klokati proc, ali budući da to neželiš uzmi GTS 250/450 ili ati 5750/4850 i miran si
EDIT: Tek sad vidim da imaš 8800GTS, ako je 512MB verzija onda ti nema smisla mjenjati ju, jel to je praktički GTS250 sa sniženim takotvima. Tako da ti preporučam da si ostaviš tu konfu još godinu, godinu i pol pa onda kupiš sve novo.
sorry greska, E6400 a ne E6300, nisam OC radio jer mi se ne da igrat s tim, 2.13 Ghz, 4 gige rama, windows 7, igram na 1440x1050 99% vremena na max detaljima sa ovom konfom i dosad jedina igrica koja vidno zapinje je GTA IV na toj rezi i max detaljima, sve drugo radi savrseno. mislim, ne igram pucacine, uglavnom RPG i strategije i EVE, recimo DA ide bez beda, Mass dvojka isto, Assassins Creed dvojka ......... al dolazi Witcher dvojka itd. kontam da ce bit knap ako hocu sve na max (a hocu.....).
probao sam winrar benchmark i proc koji imam na kompu na poslu je za trecinu brzi od ovog mog i sto je najgore probao sam i proc na laptopu, i taj je za trecinu brzi. preko 800 "necega" na ta dva kompa a ovaj moj jedva prebaci 530 tako da kontam da bi mozda trebo sve mijenjat?
Misliš 1440x900. GTA 4 ti zapinje prije zbog procesora nego grafičke. Reci samo koja je to 8800 GTS, ona sa 320/640 MB ili 512 MB (novija/brža)? Po meni ne bi trebao ništa mijenjati tj. jedino procesor zbog GTA 4 (neki s 4 jezgre, ako ti je toliko bitna ta igra), pa onda kasnije grafičku.
imam ovu staru sa 640mb. to sam si i mislio, znaci nema smisla uzimat graficku bezze, bolje sve odjednom. ok raja, tnx.
gta4 je smece od igre (za pc) i steka i onima koji imaju puno bolje konfe od tvoje ...
za konzole verzija ima 6.5GB dok za pc ima oko 14GB..ko je tu lud?
imam ovu staru sa 640mb. to sam si i mislio, znaci nema smisla uzimat graficku bezze, bolje sve odjednom. ok raja, tnx.
kako nema smisla uzimat samo graficku ?? pa klokaj proc do koliko god ide i novu grafu ... nesto tipa HD 5830/5850 ili gtx 460 768Mb/ gtx 460 1Gb i miran si jos dugo