Pozdrav!! ovako posto imam jako slabu graficku a komp koristim iskljucivo radi igrica nemam puno novaca pa sam mislil kupiti samo neku jacu graficku tipa ati 4xx serije ne razumijem se puno u kompove i slaganje konfiguracija pa bih molil za pomoc... zanima me da li mi se isplati kupovati takvu graficku i hoce li ona funkcionirati s ostatkom komponenta znaci da li moja maticna moze podrzati takvu graficku i da li je procesor dovoljno jak za nju konfiguraciju mozete vidjeti pod moj komp....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja bi ti preporucio da skupljas lovu za novi komp...
Pre, pre malo memorije, Sve od GTX460/5770 na dalje će kočit taj procesor... Jedino stavit neku 5670/GTS450 (od novih) i još memorije. Performanse bi porasle definitivno naspram 8500...
Na kojoj rezoluciji igraš...?
Pozdrav!! ovako posto imam jako slabu graficku a komp koristim iskljucivo radi igrica nemam puno novaca pa sam mislil kupiti samo neku jacu graficku tipa ati 4xx serije ne razumijem se puno u kompove i slaganje konfiguracija pa bih molil za pomoc... zanima me da li mi se isplati kupovati takvu graficku i hoce li ona funkcionirati s ostatkom komponenta znaci da li moja maticna moze podrzati takvu graficku i da li je procesor dovoljno jak za nju konfiguraciju mozete vidjeti pod moj komp....
Procesor se možda može malo kloknuti.
Prelazak sa GF8500 na bilo što jače će se itekako osjetiti i na tom procesoru.
I da, bilo bi dobro staviti još gigu memorije.
Preporučam HD5750 1GB ... najjeftiniji model, VTX3D. Odličan Accelero L2 hladnjak, kontrola fana iz CCCa, hladno i tiho + što kartica ima male zahtjeve što se tiče dodatnog napajanja, odnosno sigurno je možeš prištekati na ovo što imaš. Tu i tamo se nađe po forumima/njuzima/njuškalu dosta povoljno i uz garanciju (cca 650kn). Nova je nešto preko 800kn.
kao sto sam rekao ne razumijem se bas u kompove nes ali imal sam situaciju ubiti frend je imo da je kupio 4830 graficku imao je isto gigu rama napajanje neko 400w ploca isto neka leva i proc celeron 3.0ghz i grafu hd2400 normalno isto je htio jacu grafu i kupio je tu 4830 i kad ju je ugradil... graficka je radila slabije nego ova hd2400 pa sam zato postavio ovu temu jer me zanima ako ja kupim neku graficku tipa ove 4830 npr da li ce se moje ostale komponente slagati i da li ce ona davati svoje prave rezultate...
ma igram vecinom na 640x480 jer ovo na vise je sve uzalud jedino kakve takve preformanse su na najmanjoj rez...
nisi i dalje rekao koliko tocno novaca zelis potrositi... uzmi 2gb rama za 200kn i za ostalo jos grafu i da kupis novu grafu vecina igara ce te stekat zbog rama...