Da li da kupim ATi ili nVidiu?

poruka: 92
|
čitano: 16.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Da li da kupim ATi ili nVidiu?
Hyperion kaže...
Trop kaže...

Problem je sta imam samo oko 2000+kn... Tako da mi je onda preca grafa, ram i napajanje... 

cpu+ gpu+ napajanje - dalo bi se ugurat.

CPU- 700kn

GPU - 850kn

Napajanje - 380-400kn

700+850+380 = 1930kn

Koji monitor imaš? Ak imaš neki 17-19", zahebi ti onda grafičku jaču od hd4850 ili gts250 netrebaš ništa jače uzimat.

Imam LG Fplatron 22'...

A kakav bi to cpu trebo bit koliko toliko jaci od trenutnog, a da ne mijenjam mbo???

http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/moj-prvi-case-mod/24920.aspx // Temperature na kompu mi poludile... :S
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 19:29 (Trop).
16 godina
neaktivan

ovak imal sam isti problem sad sve znam. vjeruj mi sad fkt. kupil sam gtx 260 i odlicno netreba mi vise a igram multiplayer di su vazni fps ako znas sta je to i sve odlicno radi i gta 4 sve na high. ma perfektno. ovak ti ide sad redoslijed graficki pa si pogledaj:

GTX295

HD4870X2

HD4850X2

GTX285

GTX280

hd4890

GTX275

GTX260(216)

HD4870/GTX260

GTS250

HD3870X2

9800GTX+

4850

9800GTX

4830

9800GT

8800GT

HD3870

nadam se da sam pomogel. by

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Reci cu vam jedno ako nezelite ima zajebancije sa driverima uzmite NVIDIA a ako ocete onda ATI

1 9 hvala 0
16 godina
neaktivan

nvidia rullez :)

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis
17 godina
pod009 kaže...
Trop kaže...

Da ne otvaram novu temu da vas ovdje pitam...

Zanima me koju od ovih grafickih kartica kupit:

1. Nvidia GeForce GTX260 Gainward

2. Nvidia GeForce GTX260 XFX

3. Ati Radeon HD4890 Sapphire

4. Ati Radeon HD5770 Gigabyte

Konfa je pod MOJ PC... Iskljucivo za igre me zanima...

Procesor ti nijednu neće iskorisiti do kraja čak i da ga OC-aš.Najbolje preformanse-HD4890,najtiša i najhladnija-Gainward GTX260,najnovija-HD5770.Moj prijedlog ako možeš nabavi HD5850,ali procesor je i dalje mana.

Trop kaže...

To se podrazumjeva, ali nisam tu htio stavljat jer nije podforum za to xD

A mislio sam ovo napajanje...

Po cemu je bolja 4890 od ove gtx260???

Radije VX450 Corsair.

Opa, ovdje se pisu gluposti.

Taj proc na 3 Ghz (kao sta i je) ce u potpunosti iskoristiti bilo koju od tih kartica.

Imao sam 6000+ 3Ghz isti cip sa GTX260 i provjereno, iskoristava maximum. Namigiva

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Procesor ti nijednu neće iskorisiti do kraja čak i da ga OC-aš.Najbolje preformanse-HD4890,najtiša i najhladnija-Gainward GTX260,najnovija-HD5770.Moj prijedlog ako možeš nabavi HD5850,ali procesor je i dalje mana.

Taj proc na 3 Ghz (kao sta i je) ce u potpunosti iskoristiti bilo koju od tih kartica.

Imao sam 6000+ 3Ghz isti cip sa GTX260 i provjereno, iskoristava maximum. Namigiva

I ima li boost preformansi kad ubacio Phenoma?? Smijeh

15 godina
neaktivan

Šta vrjedi što podržava dx11, kad izadju prave igre sa dx11 bit ce slabe hd5000 serije, a vjerojatno ce izac kasnije punokrvne dx11 hd6000 serije i nvidine! LOL

moj je zivot,..... shljakanjeeee u gradjevini, skoro pa savrsen....
16 godina
neaktivan
baranjacMAN kaže...

Šta vrjedi što podržava dx11, kad izadju prave igre sa dx11 bit ce slabe hd5000 serije, a vjerojatno ce izac kasnije punokrvne dx11 hd6000 serije i nvidine! LOL

Sad si napisao da jedna HD5970 neće moćiu vrtiti DX 11 igru!!??

16 godina
protjeran

Govorite o directu x11. Koliko ima igara direct x10 možeš ih na prste nabrojati sporije su od directa x9

to se radi samo da bi se kupovalo. Ne razumijem ljude kupuju skupe grafičke a slabi su im procesori

ili kupuju samo da bi se hvalili da imaju ili imaju novaca pa ne znaju što bi s njim usput to nije ni tema.

Moja preporuka je da kupiš ati ali ti češ sam odlučiti. 

ŽIVOT JE ONO ŠTO ODABEREŠ
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 20:18 (pero35).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ATI zbog omjera cijene i performansi.Ako ti/njemu cijena nije bitna,pričekaj seriju 3xx nVidijinih kartica i odriješi kesu.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ko kaze da ih nece moc vrtiti kak ne kuzis, u vrjeme kad izadju prave dx11 igrice izac ce i nove serije ati-a i nvidie, nisam reko da ih nece moc vrtit, moc ce ih, ali ce dotad izac jeftinije i bolje kartice! Zato je sada isplativije uzet hd 4... serije, a kasnije kad pojeftine ove 5.... !

moj je zivot,..... shljakanjeeee u gradjevini, skoro pa savrsen....
17 godina
pod009 kaže...
Psiho246 kaže...

I ima li boost preformansi kad ubacio Phenoma?? Smijeh

Samo u aplikacijama koje koriste 4 jezgre. Sve ostalo je skoro neprimjetna razlika.

- Psiho246
16 godina
neaktivan

kaze se kolko para, tolko muzike :)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RPG vs TENK kaže...
XP Master kaže...

Nvidia je u nekim naslovima bolja, ali je ATI isplativiji zbog podrške za DX11 i DX 10.1. Definitivno ATI. 

ne podržava ati DX 11 ko ni nvidia

Što je onda ovo?  

16 godina
neaktivan
baranjacMAN kaže...

Zar nije pisalo da ce dx 11 igre biti optimiziranije i brže od direct x 10 igara?

17 godina
neaktivan

to sam se i ja pitao prije par dana i kupio sam ati 4850 hd 512 i zadovoljan sam s karticom...........

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

haha pa az te pare može dobiti zvijer ali treba uz to odg matičnu,proc,napajanje i hladnjak do 1900kn možeš uzeti neki HD5850 ili GTX285

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dali da kupim ATi ili nVidiu....?????
Tionio kaže...

prijatelj mi ima GIGABYTE plocu sa p35 chipsetom, procesor Core 2 Duo, i na ploci mu je prazan PCI EXPRESS x16.....pitao me za savjet"Dal da kupim nVidia ili neku ATi graficku karticu???", al nisam siguran.......ako 'ko ima dobar savjet...??? .....Hvala....!!!

Ja da sam na tvom mjestu ,,nebi pitao nikoga za savjet jer ce te samo zbunit i niko nece rec isto,,

otisao bi u ducan i prvu sreda koja je oko 1900 kn uzeo pa čovječe 1900 kuna je velika stvar koju god uzeo dobro si uzeo..kupi i nosi doma :D

Paty
15 godina
neaktivan
warhed kaže...
Tionio kaže...

ima...

E7400
tribaće njega dosta klokati da on iskoristi hd 4890 ili gtx 275.
i koje napajanje ima.?

lol nemas pojma ocem pricas

15 godina
neaktivan
Cvjetko kaže...
baranjacMAN kaže...

Zar nije pisalo da ce dx 11 igre biti optimiziranije i brže od direct x 10 igara?

pise i na plotu...

15 godina
neaktivan

ak frend misli igrat the saboteur neka uzme nvdiu XD topli savijet od mene !

xF: rebelsy

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vice kaže...
Tionio kaže...

prijatelj mi ima GIGABYTE plocu sa p35 chipsetom, procesor Core 2 Duo, i na ploci mu je prazan PCI EXPRESS x16.....pitao me za savjet"Dal da kupim nVidia ili neku ATi graficku karticu???", al nisam siguran.......ako 'ko ima dobar savjet...??? .....Hvala....!!!

Ja da sam na tvom mjestu ,,nebi pitao nikoga za savjet jer ce te samo zbunit i niko nece rec isto,,

otisao bi u ducan i prvu sreda koja je oko 1900 kn uzeo pa čovječe 1900 kuna je velika stvar koju god uzeo dobro si uzeo..kupi i nosi doma :D

mislim   da mu je gainward gtx 275 najbolji izbor za te novce-i najbrzi definitivno.. da prebaci koju stotku onda bi to bio r5850.. valjda

15 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
zabranjeniples kaže...

bolje gigu uzet za 30kn manje, isti vrag kao i ova samo druga naljepnica.

A i u magazin RS ima ista ta sapphire za 100kn manje, možda i odande uzmem jer isto imaju ovo plaćanje pouzećem.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 21:33 (Hyperion).
16 godina
protjeran
Tionio kaže...

do 1900 kn max.....

evo uzmi ili reci frendu da uzme ovu grafu i misli če da je kupija polovnog concorda

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=7330

I Jadantisi
16 godina
neaktivan

nek uzme ati 5850 to ti je snaga i dx11 ja da sam na njegovoj strani bi ju 100% uzeo

ili 4890 sad nisam siguran koja je jaca ali vjerujem da je neki sitnis u pitanju ali ako je 5850 jaca onda nema sto zazmisljati jaka je i ima dx 11 i moze se bilo koji GTX od nvidie fino je*at!

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 23:30 (xnight_hunterx).
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
xnight_hunterx kaže...

nek uzme ati 5850 to ti je snaga i dx11 ja da sam na njegovoj strani bi ju 100% uzeo

ili 4890 sad nisam siguran koja je jaca ali vjerujem da je neki sitnis u pitanju ali ako je 5850 jaca onda nema sto zazmisljati jaka je i ima dx 11 i moze se bilo koji GTX od nvidie fino je*at!

Mislim da ovo što si sad rekao nije u redu i ponovno dovodi do ratova ati vs nvidia. No da se vratimo na HD5850. Jača je od HD4890 i činjenica je da do 2000kn ona je najbolji izbor.

17 godina

decki KLIK

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma 5850 je jako jaka i ima dx11 nemas sta naj grafa pogotovo u rangu oko 2000kn

i nemoze bit ati vs nvidia jer svvi znaju da su atijeve kartice isplatljivije + sad imaju samo one dx11

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

a jbt što s**** kakva bolan 3xx serija ona nije ni u planu a kad izađe 3xx ti ćeš mu reći da uzme 4xx seriju hahahahaha jarane najbolje bi bilo da uzmeš 2xHD4870

fff
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice